*

Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Kaikki blogit puheenaiheesta Syyrian sisällissota

Todellisuutta Syyrian juurisyistä – alkaen jo sadan vuoden takaa!

Syyrian ongelmien juurisyyt ovat ajallisesti kaukana entisen Turkin – Osmanivaltakunnan sortumisessa, ja lännenmiehen Euroopassa piirretyissä keinotekoisissa rajoissa [1. Tuolloin jäi selvittämättä mikä olisi voinut kuulua kullekin ja varsinkin kurdien asema olisi pitänyt ratkaista, kun ”turkkilaiset” olivat romahtaneet sulttaanikuntineen.

[1 ~ https://yle.fi/uutiset/3-8400589

 

Ilmastonmuutos, itämerennorppa ja Isis

Ilmastonmuutos on uhkana itämerennorpalle. Vielä sata vuotta sitten laji oli Itämeren runsaslukuisin hylje. Nyt itämerennorppia on esim. Saaristomerellä enää muutama sata. Kaikkiaan itämerennorppia on jäljellä enää noin 20 000, mikä on vain kymmenen prosenttia sadan vuoden takaisesta. Ilmastonmuutos on vienyt etelästä itämerennorpalle elintärkeät jäät. Hylje tarvitsee jäitä lisääntyäkseen.

Syyrian kansannousun syistä - totta vai tarua?

Jyrki Kasvi esittää, että Syyrian sota olisi ensimmäinen ilmastonmuutossota. 2011 alkaneen sodan osasyynä olisi ollut Venäjän 2010 kuivuuden nostama viljan hinta. Samoin väitetään, että Syyriassa kärsittiin poikkeuksellisesta kuivuudesta, mutta mitä kertovat viralliset tilastot?

 

Aleppo

Vaikka muutamaan Syyrian sodan saarrettuun kaupunkiin onkin saatu apua, niin sodalle näytä olevan loppua. Kaksisataatuhatta ihmistä on saarroksissa Itä-Aleppossa ja koko miljoonakaupungista on vesi poikki.

 

Mitä aiot tehdä Syyrian sisällissodan lopettamiseksi?

Lähetin noin kuukausi sitten alla olevan sähköpostin jokaiselle kansanedustajalle:


Arvoisa kansanedustaja!

Syyrian yli viisi vuotta kestänyt sisällissota on saatava loppumaan. 

Olen Suomen kansalainen ja tahdon, että maani toimii aktiivisesti yhdessä muiden maiden ja instituutioiden kanssa mahdollisten ratkaisujen etsimiseksi ja toimeenpanemiseksi, jotta sisällissota loppuisi. 

Kun Venäjä ja Yhdysvallat kohtaavat: Lavrov & Kerry

(Media ja koko maailma arvuuttelee mitä tämä kaksikko saakaan aikaiseksi – polttopisteessä Syyria |1, Syyrian kansa ja ydinasesuurvaltojen roolit ja asemoituminen uudessa uljaassa maailmassa, joka sotiin, mutta ei haluaisi sotia – vaikka aina kuitenkin sotii sanottuaan ”ei enää koskaan” jälkeenkin)

Odessan miehet saavat tuomionsa Syyriasta

(Yhdysvallat joutui taipumaan ja pyytämään Venäjän apuun järjesteltäessä Syyriaa, ja sen myötä Irakia. Kaikki kolme muslimivaltiota – mainitut ja Libya ovat sekasortoisessa tilassa ja USA ei enää selviä tilanteesta)

 

Kiihdytämmeko hulluuden ajokaistalla riittämättömyyden kuiluun?

(”Onko maailma tullut hulluksi – vai oliko se hullu jo valmiiksi”. HS-toimittaja Tommi Nieminen kertasi historioitsija ja intellektuelli Eric Hobsbawmin |1 jaottelemia aikakausia, jotka päättyivät vuoteen 1991, kun Neuvostoliitto romahti)

 

Sotkeutuuko Suomi terrorismikierteeseen?

 … ovatko Yhdysvaltojen erikoistaistelujoukot jo Syyriassa – ISIS -järjestön valtaaman Raqqan vapautustaisteluissa ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1464240118372 - entä meidän mukanaolo USA' n rinnalla kouluttamassa taisteluoppia kurdeille Irakissa - isisl

Venäjä ilmoitti odotetusti osittaisen vetäytymisen Syyriasta

Kuinka suomalainen media kirjoittaakaan Venäjän vetäytymisestä Syyriasta

 

Kerättyjä suomalaisen median kirjoituksia Venäjän vetäytymisestä, joka ei ole kokonaisvaltainen poistuminen, vaan Venäjän kaksi sotilastukikohtaa suojausjärjestelmineen jäävät paikoilleen - iskuvoimaisina.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä