*

Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Antti Rinne

Politiikan mannerlaatat siirtyvät

"Mikä laulaen tulee, se viheltäen menee"

Vanha sanonta voisi viitata tällä kertaa Vihreiden hurjaan gallup-nosteeseen. En kuitenkaan ilakoi. Yhtä hyvin se pätee myös siihen nousuun, joka nähtiin talvella 2015-2016 SDP:n kannatuksessa. Samanlaisen hurmoksen harjalla ratsasti myös Macron valtaan. Perussuomalaisten kannatus eduskuntavaaleissa oli 17,7 %. Nyt se on 8,8 %. Puolet suli pois, vaikka nyt oppositioasemaan palaaminen lopettikin luisun.

Maahanmuuttovastaisuudella ja EU -vastaisuudella on edustajansa

Perussuomalaiset valitsivat eilen Jyväskylässä puolueelle uusia johtohahmoja. Halla-aho, Huhtasaari, Eerola, Hakkarainen, Slounga-Poutsalo. EU - ja maahanmuuttovastainen puolue on nyt tullut komerosta.

En ole yllättynyt enkä tyrmistynyt. Perussuomalaisten käännös äärinationalistiseen ja äärioikeistolaiseen suuntaan oli monille, jotka seuraavat nettikeskustelua odotettu ratkaisu. Kysymys oli vain siitä milloin se tapahtuisi. Perussuomalaisten kokoussäännöt tekivät sen mahdolliseksi nyt puoluekokouksessa.

Vasemmiston vappupuheen höpinää - varsinkin Antti Rinteen

Vappupuheissa on kuultu mitä eriskummallisimpia puheenpärinöitä.  Näin vasemmisto ainakin demaripuolueen johdolla näyttää olevan suoranaisessa paniikissa Sipilän hallituksen aikaansaannoksista puolivälin krouvissa.

Kuntavaalit 2017 pikakuva - mikä olennaisinta?

Kuntavaalit 2017 pikakuva

*

Kuntavaalit 2017 olivat ensimmäinen valtakunnallinen vaali Suomessa sitten huhtikuun 2015 eduskuntavaalien.  Äänestäjien pakollinen 24 kuukauden äänestysselibaatti laukesi, jossain määrin sekavien poliittisten kuvioiden ja turbulentin yleisen ilmapiirin vallitessa. 

Tuloksena ei nyt ollut ihan ”vanhanaikainen”, eli ”haaleata höyryä ja leivänmuruja”, vaan saatiin sentään jonkinlaista vipinää ja hemputusta aikaan. 

Maaliskuun viimeinen ja SDP:n gallup-kannatus

Tasan vuosi sitten kirjoitin 31.03.2016 blogin Ylen samana päivänä julkaisemasta puolueitten gallup-kannatuksesta. Silloin SDP:n kannatus romahti 2,6 %-yksikköä ja SDP menetti kärkipaikkansa Keskustalle.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214573-sdpn-kannatus-romahti

Tänään 31.03. julkaistussa Ylen gallupissa SDP:n kannatus kannatus laski 2.0 %-yksikköä. Tällä kertaa Kokoomus otti kärkipaikan itselleen.

http://yle.fi/uutiset/3-9538401

Suomi kävelee tuhon partaalla

Juha Sipilän hallitus oli Suomen viimeinen toivo. Se epäonnistui. Kokoomus petti hallituksen ensimmäisenä sisäisen hajaannuksen ja opportunismin voimin. Perussuomalaiset romahtivat muutaman viime viikon sisällä populismiin ja valheisiin. Mikä on Suomen tulevaisuus? Ei valoisa, sillä kaikki merkit viittavat täystuhoon: Antti Rinteen hallitus olisi Suomen oma pieni Otto Wille Kuusisen hallitus.

Demarit haluavat ottaa lisää velkaa laihoin tuloksin

Luin Ylen 5.2.2017 uutisen demareiden ja puheenjohtaja Rinteen linjapuheesta, jossa lupailtiin kaikenlaista. Luvassa olisi siis vaalivoiton sattuessa kohdalle ainakin ilmainen varhaiskasvatus, panostaminen infrahankkeisiin ja yritysten tukemiseen, koulutusta, tutkimusta ja tuotekehitystä. Homekoulutkin korjattaisiin ja kaiken kukkuraksi perustettaisiin “veturiyhtiö” yritysten vienti- ja rahoitustarpeita avittamaan.

Mitä Antti Rinteen ”ilmainen päivähoito” maksaisi todella?

Mitä Antti Rinteen ”ilmainen päivähoito” maksaisi todella?

*

Déjà-vu

Kun kuulin sunnuntaina (5.2.2017) SDP:n uudelle kaudelle selvin numeroin valitun Antti Rinteen linjapuheen, jossa hän julisti tavoitteenaan olevan ”ilmainen päivähoito kaikille”, koin jonkinasteisen Déjà-vu –ilmiön (entiselämyksen).

SDP:n puoluekokouksen aattona

SDP kokoontuu 45. puoluekokoukseen tänä viikonloppuna. Lahdessa 500 puoluekokousedustajaa päättävät henkilöistä ja asioista. Itselleni tämä on kolmas puoluekokous ja tunnelma on tällä hetkellä tyystin erilainen kuin Helsingin 2012 ja Seinäjoen 2014 puoluekokouksien aattona.

Demareiden katto on korkealla ja seinät leveät?

On se meidän työväenpuolue mielenkiintoisessa vaiheessa taas kerran. Ulkopuolelle annetaan puhtoinen ja työläistä halalileva kuva, mutta sisäpuolella taitaa haista mätä.

 

Aamun Hesarista sai lukea tuota Rinteen ja Heinäluoman suhmurointia, joka ei nyt varmaan kenellekään ollut suuri yllätys. Rinne on kova pelimies ja murskaa vastustajansa keinolla millä hyvänsä.

 

Urpilainen savustettiin ulos, Lindtmanin tuhottiin ennen kuin ehti edes mukaan peliin ja Heinäluoman suojatit poistetaan yksi kerrallaan.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä