Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Kaikki blogit puheenaiheesta Antti Lindtman

Maahanmuuttovastaisuudella ja EU -vastaisuudella on edustajansa

Perussuomalaiset valitsivat eilen Jyväskylässä puolueelle uusia johtohahmoja. Halla-aho, Huhtasaari, Eerola, Hakkarainen, Slounga-Poutsalo. EU - ja maahanmuuttovastainen puolue on nyt tullut komerosta.

En ole yllättynyt enkä tyrmistynyt. Perussuomalaisten käännös äärinationalistiseen ja äärioikeistolaiseen suuntaan oli monille, jotka seuraavat nettikeskustelua odotettu ratkaisu. Kysymys oli vain siitä milloin se tapahtuisi. Perussuomalaisten kokoussäännöt tekivät sen mahdolliseksi nyt puoluekokouksessa.

Kaikki tuki Antti Rinteelle

 Aiemmassa tekstissäni pyysin Antti Lindtmania asettumaan ehdolle SDP:n puheenjohtajakisaan. Antti Lindtman on kuitenkin päätöksensä tehnyt ja ei lähde SDP:n puheenjohtajakisaan. Itselläni tämä tarkoittaa vain yhtä asiaa, eli Antti Rinteellä on täysi tukeni ja toivon, että hänet valitaan jatkokaudelle.

Antti Lindtman SDP:n puheenjohtajaksi

Keskustelu SDP:n puheenjohtajuudesta käy kuumana. Antti Rinne ilmoittaa lauantaina puoluevaltuuston kokouksen yhteydessä jatkoaikeistaan. Riippumatta Rinteen jatkoaikeista, on käynyt selväksi, että jonkin muotoinen puheenjohtajakisa on luvassa.

Mahdollisia ehdokkaita Rinteen lisäksi on ainakin Antti Lindtman, Timo Harakka, Tytti Tuppurainen ja Tuula Haatainen. Vaikka mahdollisia ehdokkaita on paljon, näistä Antti Lindtman on kaikilla mittareilla ehdoton ykkösnimi.

Siksi Antti Rinne muikisteli

Antti Rinne ilmoittautuu äärimmäisen suurella todennäköisyydellä halukkaaksi jatkaa puoluejohdossa, kun SDP:n puoluevaltuusto kokoontuu ensi viikolla. Näin arvioivat jututtamani vaikutusvaltaiset demarit.

Onnistuuko Rinne ilmeisessä tavoitteessaan, siitä päättää demareiden puoluekokous muutaman kuukauden kuluttua ensi helmikuussa. SDP:ssä valitaan puheenjohtaja kolmeksi vuodeksi kerrallaan.

SDP:n kujanjuoksu

Antti Lindtmanin salaisten puhelistojen käsittely jatkuu oikeuskanslerin virastossa sillä muun muassa PS kansanedustaja Kaj Turunen katsoo SDP:n yrittäneen rajata kansanedustajan puheoikeutta, joka on perustuslaissa taattu. (IS uutinen 2.11. oikeuskanslerille tehdyistä kanteluista)

Antti Rinne SDP:n puheenjohtajana on julkisuudessa sanonut, että työtapaturmia sattuu (tämä tapaturma tosin jatkui 1,5 vuotta) ja toivonut, että mentäisiin nyt eteenpäin ja unohdettaisiin koko asia.

Eriskummallista demaridemokratiaa

Helsingin Sanomat tietää keroa, että SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja on ilmeisesti salaa ryhmältään jakanut eduskunnan puhemiehistölle listoja siitä, ketkä SDP:n edustajista soveliaita puhumaan eduskunnan kyselytunneilla. Lindtman on myös jakanut näitä listoja myös ennen muita eduskunnan suuren salin debatteja.

Kahdet demarit

Pieni tietokilpailukysymys: kuka kommentoi Kreikka- ja eurokriisiä seuraavasti?

  • Meille tärkeää on se, että ne velat joita on annettu, niitä ei lähdetä leikkaamaan. -- -- Suomalaisten euroista on pidettävä kiinni neuvotteluissa Brysselissä.

Vastaus ei ole perussuomalaisten Timo Soini tai Vesa-Matti Saarakkala, vaan Sosialidemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman. Otetaan toinen arvaus: kuka sanoi puolestaan seuraavasti:

Mielikuva ja kielikuva

Tänään alkoi koko kansan kovasti odottama...no, liioittelen ehkä hieman. Tänään aloitettiin eduskunnassa budjetin palautekeskustelu. Viikolla sitten äänestellään ja hyväksytään ensi vuoden talousarvio.

Itse keskustelussa pidin perussuomalaisten ryhmäpuheen. Toin esille ties kuinka monetta kertaa meidän vaihtoehtojamme. 

SDP:n ryhmäpuheen käytti varapuheenjohtaja Antti Lindtman. Kun näin Lindtmanin nimen listalla, arvasin oitis mitä tuleman pitää. Hyökkäys perussuomalaisia kohtaan. Sisällönkin aavistelin aika tarkkaan. Sisältö oli jota kuinkin tällainen: 

Astu kehiin, Lindtman

Pohjalaisen päätoimittaja Toni Viljanmaa teki viiltävää analyysia sunnuntain kolumnissaan koskien ensi viikon lopulla olevaa demareiden puoluekokousta Seinäjoella. Viljanmaa osoitti kolumnissaan, että valittavissa olevat vaihtoehdot ovat yksinkertaisesti huonoja. Urpilainen on hävinnyt kaikki vaalit ja tuskin nostaa tulevissakaan EU- ja eduskuntavaaleissa demareiden äänimäärää. 

Valoa kuntatunnelin päässä

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Lindtman ehdotti tänään Aamulehden haastattelussa Tampereelle ja Turkuun seutuhallintomallia kuntien pakkoliitosten tilalle. Juuri näin. Hienoa Antti! Vihreät toivottavat Lindtmanin ehdotuksen erittäin lämpimästi tervetulleeksi.

Lindtmanin ehdotus on prikulleen linjassa vihreiden pitkään edustaman kannan kanssa hallituksessa. Toivottavasti demareiden ministeriryhmä ottaa Lindtmanin ehdotuksen vakavasti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä