Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Kaikki blogit puheenaiheesta Abortti

Perjantaina mitataan eduskunnan arvot

Jos Soini saa luottamuksen se kertoo hyvin millaisia arvoja kansanedustajat kannattavat.

Ja joo, Soini ei ole rikkonut lakia, Soini on rikkonut Suomen ulkopoliittista ja sisäpoliittista linjaa toiminnallaan jatkuvasti.

Minun silmissäni Soinilla ei ole yhtään luottamusta edustamaan Suomea. 

Mitä jos Soini olisi Yhdysvaltain vierailulla polttanut pilveä, siitä olisi kenkää tullut heti!

Jos Sipilä olisi ollut järkevä hän olisi piatänyt Timpan vaihtoon, järkeä ei häneltä löydy.

Soinilla väärä kanta

Punavihreä oppositio vahvistettuna RKP:n edustajilla ilmoitti viime perjantaina (7.9.2018) jättävänsä epäluottamuslauseen ulkoministeri Timo Soinille, koska tämä uskonnolliseen vakaumukseensa perustuen vastustaa aborttia. Epäluottamuslauseen allekirjoittajien mielestä Soinilla on väärä kanta ja siksi hänen pitää erota ulkoministerin virasta.

Riittääkö ulkoministerille luottamusta?

Neljä varsin terävästi johdettua oppositiopuoluetta on aikeissa esittää epäluottamuslauseen ulkoministeri Timo Soinille hänen viimeaikaisten aborttia koskevien lausuntojen vuoksi, mikä on ainakin objektiivisesti maailman menoa tarkastelevan blogistin näkökulmasta tarkastellen sekä moraalisesti ihan oikein että myös poliittisestikin melko ovela veto.

Epäluottamuslauseen esittämisellä yhdelle ministerille mitataan nimittäin samalla koko hallituksen luottamus sekä hallituksen sisäisen sosiaalisen koheesion lujuus.

Soini-äänestys – Edessä arvoliberaalien joukkopako keskusta-oikeistosta

Opposition neljän puolueen esittämä epäluottamuslause ulkoministeri Timo Soinin (Sin., ent. PS) johtaa todennäköisimmin tilanteeseen, missä päähallituspuolueet Keskusta ja Kokoomus muodostavat tiiviin ja yhtenäisen rintaman ulkoministeri Soinin työtehtäviensä yhteydessä ilmaisemien aborttikantojen taakse. Soini on blogissaan kertonut suhtautuvansa tilanteeseen levollisin mielin, mikä kertoo suoraan siitä, että edellä mainittu tilanne on jo etukäteen tiedossa. Vähemmälle huomiolle on jäänyt se, mitä tapahtuu, kun tämä skenaario toteutuu?

Tekopyhät

Vihreät, Vasemmisto, SDP ja RPK esittävät Timo Soinille epäluottamuslausetta ja potkuja ulkoministerin paikasta. Kutsun heitä tässä  yhteisnimellä tekopyhät. Heidän mielestään Timo Soinin abortinvastainen mielipide on ulkopoliittisen linjamme vastainen. Koetin googlata ulkopoliittisen linjamme sisältöä ja vaikka kuinka etsin, en löytänyt aborttimyönteistä  linjausta. Ainoa asia on naisten oikeuksien kunnioittaminen.

Soini ja abortti

Ensimmäiseksi, kannatan naisten laajoja aborttioikeuksia, koska ensisijaisesti jokaisella yksilöllä tulisi olla oikeus päättää itse omasta kehostaan, eli siitä, haluaako hän kantaa sisällään ja synnyttää lapsen ja onko hän valmis sitoutumaan lapsen syntymän tuomiin vastuisiin. Minulle Soinin näkökanta näyttäytyy vanhoillisena, menneisyyteen takertuneena tapakonservatismina, jossa maailmankuva ei ole pysynyt yhteiskunnan arvojen ja lääketieteen kehityksen mukana.

 

Vihervasemmiston someraivo myrkyttää myös eduskuntatyötä – Nyt aborttikiistassa

Vihervasemmiston someraivo on tarttunut eduskuntatyöskentelyynkin. Vasemmisto-oppositio ja vihreät pitävät tunnetusti oikeutenaan bänniä, ghostata, feidata, deletoida, ingnoroida, diskriminoida ja sensuroida ihmisiä ja heidän ajatuksiaan sosiaalisessa mediassa.

Nyt vihervasemmisto ja Rkp vaativat ulkoministeri Timo Soinin (sin.) erottamista, koska mies vastustaa abortteja ja osallistui abortinvastaisen Pro life -järjestön iltatilaisuuteen työmatkallaan Kanadassa.

Ulkoministeri ja abortti

Irlannissa abortin vapautumisesta äänestettiin toukokuussa 2018, ja 66 prosenttia kannatti vapaampaa aborttia. Laki astuu voimaan todennäköisesti vuoden 2018 lopussa.

Huomaa prosentti eli pedon luku. Irlanti on katolilainen maa, mutta aborttiin oli taipuminen, kun naiset kävivät kaavittamassa itsensä muualla, missä abortti on sallittua.

Kiinassa tehdään miljoonia abortteja vuodessa, miksi ulkoministerimme ei ole asiasta huolestunut? Kiinassa tehdään abortteja velä kahdeksannella kuulla ja jopa yhdeksännellä, eli voidaan puhua todella valmiista ihmisestä joka kaavitaan.

Soini, elämä ja abortti - Mutta mikä unohtui?

Timo Soini sanoo usein että elämä on hänelle pyhä. Tuolla elämän pyhyydellä hän perustelee kielteisen kantansa aborttiin, ja moniin selitys uppoaa kuin kuuma naskali sulaan voihin. Nähdäkseni Soinilta kuitenkin unohtuu hyvin tärkeä asia, ja se asia on vastuu.

Tiettävästi nainen ei voi tulla raskaaksi ilman miestä. Onko joku eri mieltä tästä asiasta? Toivottavasti ei ole, sillä tähän asti pyhän elämän käynnistämiseen naisen kohdussa on aina tarvittu kaksi osapuolta; mies ja nainen. Uros ja naaras.

Eikö niin?

Kriisiraskaustilanteessa tarvitaan tukea

Aborttikeskustelu on käynyt jälleen kuumana ulkoministeri Timo Soinin aborttia vastustavien kannanottojen vuoksi. Julkisessa keskustelussa on lähinnä puitu sitä, voiko ministerin tehtävää hoitava tuoda esiin henkilökohtaisen kantansa ja vakaumuksensa, jos se ei ole yhtenevä maan virallisen linjan kanssa. Aborttikysymys on selvästi vakaumuksellinen aihe, joka herättää voimakkaita tunteita, vaikka siitä puhujana ei olisi ministeri. Aborttikysymyksen ydin on siinä, miten arvotamme ihmiselämän ja mistä sen katsotaan alkavan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä