Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Kaikki blogit puheenaiheesta YK:n ihmisoikeusraportti

YK tuomitsee jyrkästi Ortegan hallinnon ihmisoikeusrikokset

Eilen tuli julki YK: n raportti Nicaraguan ihmisoikeustilanteesta, ja se oli armoton Ortegan hallintoa kohtaan. YK vaatii totuuskomission perustamista. Raportin mukaan Nicaraguassa on ”ylimitoitettua poliisivoiman käyttöä” ja laittomia teloituksia, ihmiset katoavat ja heiltä on estetty pääsy terveyspalveluihin.

Myös YK:n ihmisoikeuskomisaari Zeid Ra'ad al Hussein varoittaa, että Nicaraguan tulevaisuus on sama kuin Venezuelam jos sortoa kansalaisia kohtaan ei pysäytetä ja pidätettyjä ei vapauteta.

Pohjois-Korea myy kansalaisiaan pakkotyöhön

YK:n uusin ihmisoikeusraportti Pohjois-Korean osalta on korutonta kertomaa. Pohjois-Korea lähettää ihmisiä pakkotöihin ulkomaille, ja tienaa heillä vuosittain yli 2 miljardia euroa. Näitä ihmisiä on yli 50000. Suurin osa heistä työskentelee Kiinassa ja Venäjällä, mutta myös muissa maissa kuten Puolassa, Kuwaitissa ja Algeriassa.

Tämä joukko työskentelee pääsääntöisesti rakennuksilla, kaivoksissa, metsätöissä ja tekstiiliteollisuudessa. Työskentelyolosuhteet ovat usein ala-arvoisia ja työaika epäinhimillinen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä