Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Kaikki blogit puheenaiheesta Romanikulttuuri

Nesteen myymälä syyllistyi törkeään rasismiin.

Aluksi pahoittelut, koska video on katsottavissa vain Facebookissa. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2417352024957469&id=10000048...

 

Eli romani saapuu Nesteen myymälään, tarkemmin Neste K Kehä III- Kehäkessä myymälään. Hän on toisella kassalla pyytäen tankkauspaikkaa auki. Myyjä kieltäytyy ja sanoo hänelle, että mene muualle tankkaamaa. Kehoittaa menemään sellaiseen tankkauspaikkaan, jossa käy pankkikortti. Asiakkaalla on vain käteistä. Myyjä sanoo, että käteisellä toimiva tankkauspiste ei ole auki.

Romanihistorian opetusta kouluihin

Tänään vietetään romanien kansallispäivää. "Vuonna 1971 Lontoossa pidettiin ensimmäinen kansainvälinen romanikongressi, jossa myös hyväksyttiin romanien virallinen lippu. "

On jotain mätää Suomessa?

Luin tänään (16. syyskuuta 2016) Teemu Siltasen kirjoituksen ”Mustalaiset eivät tule toimeen kerrostaloasunnoissa”, joka tuo hyvin esille romaneihin kohdistuvat ennakkoluulot. Toisaalta ennakkoluulot ovat muotoutuneet noin 500 vuoden yhteiselon myötä. Osa näistä ennakkoluuloista ovat muotoutuneet tosielämän tapahtumista, mutta on niitä paljon paisuteltukin.

 

Itä-Euroopan romanit ovat sitkeitä sissejä - RESPECT!

Juhlistimme juuri romanien kansallispäivää (8.4.). Suomessa romanien kansallispäivä on hyväksytty vasta vuodesta 2014 lähtien almanakkaan. Romanien lippu taas on jo niinkin vanha, kuin vuodelta 1971 (kuvassa).

Romaneista on riesaksi asti

Paikallislehti Helsingin Uutiset kirjoitti eilen 23. kesäkuuta romanien vallanneen virkistysalueena toimivan grillauspaikan Helsingin Kalasataman ja Sörnäisten kupeessa. Suosittu Teurastamon grillauspaikka on viime kuukausina muuttunut romanien leiriksi.

Tie mustalaisesta suomalaiseksi kirjailijaksi ja paluu mustalaiskirjailijaksi

Olen kulkijamustalainen. Suomen kirjailijaliiton jäsenkriteerien läpi tarkasteltuna olen edelleen tänä päivänä ainoa mustalaiskirjailija Euroopassa ja maailmassa. Perinteen jatkajia ei ole, mikä herättää minussa syvää huolta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä