*

Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Kaikki blogit puheenaiheesta Ihmisoikeus

Nyt meni Timo yli. Timo Soini, pyydä anteeksi!

 

Piti hieraista hieman silmiä kun luin ulkoministeri Timo Soinin haastattelua Aamulehdestä ja jo muistakin uutislähteistä. Mistä  kumpuaa nämä ahdasmieliset ja ihmisvastaiset kommentit eutanasiaa kohtaan? Timo Soinilta niitä kommentteja on saatu kuulla aiemminkin kuten parilta muultakin persuihin liittyvältä vaikuttajalta. Kristillisdemokraatit ovat oma lukunsa.

Maailma on suomettunut Kiinan kauppiassaappaan alla

Kaksi Nobelin rauhanpalkinnon saajaa on kuollut vankeudessa. Toinen toissapäivänä Kiinassa, väkivallatonta vastarintaa harjoittanut, lähes 15 vuotta vankilassa virunut Liu Xiabo. Toinen natsi-Saksassa vuonna 1935, saksalainen pasifisti Carl von Ossietzky.

Ihmisten puolesta

Tänä viikonloppuna Suomessa tapahtuu paljon. Porissa on lestadiolaisten suviseura, jossa tuhansia ihmisiä kokoontuu iloitsemaan yhdessä. Kirjurinluodossa on arvioiden mukaan noin 70 tuhatta ihmistä. Hyvä!

Hämeenlinnassa jo eilisestä lähtien on ollut ihmisiä odottamassa tämän päivän suurta konserttia. Yhdysvaltalainen Guns N´ Roses esiintyy tänään. Kuulemma Hämeenlinnassa on tänään noin 50 tuhatta ihmistä. Hyvä!

Kohta Helsingin keskustassa alkaa Pride-viikon kohokohta eli Pride-kulkue. Tuhansia ihmisiä on mukana tänä vuonna. Arvioiden mukaan 35 000 ihmisitä. Hyvä!

Kun vanhemmat ja lapset hiisaavat yhdessä, mitä tästä voimme oppia?

Juhannuspäivän kunniaksi video, joka taas murtaa myyttejä kannabiksen käyttäjistä.

Tämäkin on kannanotto mielipuolista lakia vastaan. 

Kieltojen sijasta kannatan valistusta faktapohjalta, tässä on Suomessa vielä paljon opittavaa.

Myös haluan korostaa kuinka tärkeää on keskustelu päihteistä jo kotioloista asti. 

Saa kommentoida ja tuoda jälleen ne haitat julki. Kiitos.

https://

Laittomasti elossa tai laillisesti kuollut

Toivottavasti Suomessakin ihmiset tulisivat koloistaan ulos, vain sitten asiat muuttuvat.

Enpä ryhdy sen enempää asiaa selittelemään.

Katsokaan video, jonkun silmät se voi aukaista todellisuuteen. 

How a 17-Year-Old Put His Crohn's in Clinical Remission with Cannabis Oil

Surullinen lähetekeskustelu eutanasiasta eduskunnassa 2.3.17

Lähetekeskustelu eutanasiasta olikin keskustelu saattohoidosta. Sinänsä hyvä asia, että eduskunnassa on tahtotilaa saattohoitolakiin, mutta sillä ei pidä sivuuttaa eikä saattohoitolailla voida poistaa sitä ongelmaa ja asiaa, minkä äärellä ovat ne ihmiset, jotka pohtivat ja haluavat omalla kohdallaan turvautua eutanasiaan. Saattohoito ja eutanasia ovat kaksi eri asiaa. Molemmat ovat tärkeitä.

Vihdoinkin eutanasiaan tartutaan.

Tänä vuonna on paljon keskusteltu hyvästä ja huonosta hoidosta. Olemme saaneet lukea tarinoita lehdistä ja sosiaalisessa mediassa erilaisista tarinoista. Kovia kokemuksia. On myös kertomuksia hyvästä hoidosta. Exitus yhdistys on tehnyt eutanasialinsäädännön puolesta jo yli kahden vuosikymmenen ajan määrätietoista työtä. Yhdistyksen työ alkaa tuottamaan tulosta. Tie on ollut pitkä ja haastava. Ilolla otamme vastaan kansanedustajan Stefan Wallinin (rkp) kirjallisen kysymyksen eutanasialainsäädännöstä, jonka hän jätti perjantaina 21.10.16. eduskunnassa.

Syrjintä ja Oikeus

Paljon puhutaan syrjinnästä, etenkin suhteessa lainsäädäntöön. Maamme laki tulkitsee rikokseksi niin suoran kuin välillisen syrjinnän. Lakimme luetteloi myös kattavasti ne ihmisten ominaisuudet, joiden perusteella syrjiminen on rangaistavaa.

"Suvakin" ja "mukasuvaitsevaisen" synttärijuhla

Muutama kuukausi sitten liityin ystävän kutsusta suljettuun Facebook-sivulle, jolla oli yksi ainut tarkoitus ja se oli kutsua mukanaolijoita allekirjoittamaan kannanoton, joka myöhemmin julkaistaisiin Helsingin Sanomissa, kuten se tapahtuikin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä