Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Kaikki blogit puheenaiheesta Hallituksen luottamus

Luotan pääministeriimme - vielä

Arvoisa Herra pääministeri

Te olette eduskunnan isossa salissa 7.6. ilmoittaneet seuraavaa:

”…olemme myös olleet virkamiestasolla yhteydessä komissioon ja komissiosta on kerrottu, että he eivät ota asiaa käsittelyyn, älkää jättäkö hakemusta…”

Ajatus siitä, että pääministeri kertoisi eduskunnassa muunneltua totuutta ts. valehtelisi, on mahdoton.

Pelkkä kuvitelma, että pääministeri kiirehtisi Sote-esitystä käyttämällä tietoisesti valheellisia väittämiä on itsensä kumoava väite.

Onko Hesarin juttu totta?

Jyräämisen tilalle nyt tarvitaan viisautta

Nykyhallituksen on suosio on alle 47 prosentin. Matka kannatuksen pohjalukemiin voi hyvinkin olla vasta alussa. Tämä hallituksen johtotroikan olisi pitänyt ottaa huomioon ennen kuin rehvakkaasti esittelivät neuvottelutulosta valmiina sopimuksena, josta vain allekirjoitukset puuttuivat.

Voihan sitä viisastella, ettei hallitus tarvitse minkään ammattiliiton luottamusta. Se voi nojata eduskunnan enemmistöön, joka sillä on laskevista kannatusluvuista huolimatta. Sellainen rehvakkuus on ei ole viisasta. Neuvottelutuloksen julkistaminen sopimuksena oli karkea virhearvio.

Luota

Suomalaista politiikkaa vaivaa luottamuspula

Kaikki kansanedustajat on valittu demokraattisella kansanäänestyksellä, se tarkoittaa sitä että hallitus koostuu kansaa eniten miellyttävistä puolueista ja niiden edustajista. Se tarkoittaa myös sitä, että täytyy luottaa kansan mielipiteeseen. Hallitus vastaa itse teoistaan kansalle. 

Eduskunta ja poliittisen takinkäännön sietämätön keveys

Eduskunnassa elettiin eilen jännitäviä hetkiä, kun oppositiossa istuvat vasemmisto ja vihreät esittivät välikysymyksen valtiovarainministerin johtaman lainvalmistelun avoimuudesta ja asianmukaisuudesta sekä oikean tiedon välittämisestä eduskunnalle.

- Kyse on toistuvasta väärän tai puolueellisesti valikoidun tiedon antamisesta omien poliittisten tavoitteiden ajamiseksi, vasemmistojohtaja Paavo Arhinmäki perusteli kysymystään eduskunnalle.

Eduskunta äänestää tänään hallituksen luottamuksesta

Eduskunta äänestää tänään  hallituksen luottamuksesta. Luottamusäänestyksen takana on vihreiden ja vasemmistoliiton esittämä välikysymys valtiovarainministerin eduskunnalle antamasta virheellisestä tiedosta hallintarekisteriin liittyen, hallituksen lainvalmistelun tasosta ja hyvän hallinnon periaatteista.

Sipilän olisi erottava kriisipuheensa lukuisten vääristelyjen takia

Suomen presidentit ovat voineet puhua kriisitilanteissa suoraan kansalle. Presidenttien kriisiviesteihin on saatettu uskoa hyvinkin laajasti, mutta luottamus olisi haihtunut ilmaan, jos jonkun presidentin tärkeästä merkkipuheesta olisi heti paljastunut useampia vääristelyjä.

Asemansa takia pääministeri Sipilä sai (16.9) käyttöönsä ainutlaatuisen suoran vaikutusmahdollisuuden YLEn kanavilla. Siksi on erittäin valitettavaa, että pääministeri Sipilän kriisipuhe on tuottanut jo nyt lukuisia hyvin perusteltuja väitteitä vääristelystä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä