Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Kaikki blogit puheenaiheesta Fidel Castro

Miguel Díaz-Canel on Kuuban uusi presidentti

Tänään on historiallinen päivä Kuubassa. Juuri saamani tiedon mukaan Miguel Díaz-Canel on Kuuban uusi presidentti.

Eilen kirjoitin, että Díaz-Canel on 57-vuotias sähköinsinööri, joka vuosien varrella on pysynyt hyvin lojaalina Castrojen ja kommunistisen puolueen linjoille. Hänestä on vaikea odottaa varsinkin heti kovin suuria ja mullistavia muutoksia poliittiseen järjestelmään.

Sisko ei osallistu veljensä hautajaisiin

Fidel Castron tuhkat saapuvat tänään hautajaissaattueessa lopulliseen leposijaansa, Santiago de Cubaan, jossa on tänä iltana suuri muistotilaisuus Antonio Maceon aukiolla. Tilaisuuteen osallistuvat eri maiden presidentit, Espanjan entinen kuningas Juan Carlos ja USA:n suurlähettiläs Jeffrey DeLaurentis.

Moni ei osallistu ja yksi heistä on Castron oma sisko, Juana Castro

Fidel Castro on kuollut

Tämä uutinen nyt pitää paikkansa. Hetki sitten kuubalainen toimittaja ja opiskelukaverini kertoi Facebookissa. Fidel Castron pikkuveli, Raúl Castro kertoi kansalle.

Espanjalaisen El Paísin mukaan Fidel Castro kuoli eilen 25.11. klo  22.29. Castron pyynnöstä polttohaudataan tänään.

Castro johtii Kuubaa vuodesta 1959 vuotteen 2008. Castron 90 -vuotisjuhlia vietetiin Havannassa viime elokuussa. Tämä päivä on odotetty ympäri maailmaa monista syistä.

Missä olet Fidel Castro?

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama teki tärkeitä ja jopa historialisia myönnytyksiä ja Havannassa Yhdysvaltojen vankilasta vapautetut kuubalaiset saivat sankarillisen vastaanoton kotimaassaan. Vaikka moni odotti ja on odottanut, Fidel Castro on pysynyt poissa julkisuudesta. Ei edes pientä tervehdystä ole julkaistu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä