Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Abortin kielto on kuolemantuomio, ja näin myös elämän halveksimista


Sain tänään tiedon, että yksi nuori pariskunta (tyttö kohta 16 v. ja poika 18 v.) saa lapsen toukokuussa. Koska abortti on Nicaraguassa kielletty kaikissa tapauksissa, niin jos vaikka tuolla
lapsiäidillä olisi komplikaatioita raskauden aikana, hänen on pakko pitää
sikiönsä ja jopa kuolla. Silloin abortti voi pelastaa naisen elämän. Nyt Nicaraguassa ja muissa maissa, jossa abortti on absoluuttisesti kielletty, kielto on myös tuplatuomio.


Tuossa lapsiäidin tapauksessa on myös niin, että kuitenkin lupaavan naisopiskelijan elämä ehkä päättyy, elleivät kaikki lähellä olevat ihmiset tue häntä. Olen siis abortin kannalla, ja minusta
naisen oikeuksiin kuuluu päättää omasta elämästä. Abortin kielto on arvo kuin keskiajalta ja/tai sopii Nicaraguan konservatiivisiin piireihin. Sopiiko se Suomeen? - Toivottavasti ei sovi. Myös tuon naisen oikeuden puolustaminen vaatii sydämen sivistystä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Marko Suutari

Minun mielestä jokainen päättää omista asioistaan kuten abortista, en kuulu kirkkoon, mutten ole ateisti, koska sekin on lokeroimista kirkon suhteen, samoin abortti sanana on paha kun puhutaan oikeasti raskauden keskeytyksetä, mikä on minusta suotavaa jos tilanne vaatii.

Käyttäjän mikkolahti kuva
Mikko Lahti

Tässäpä ex-ateisti, lääkäri Pekka Reinikaisen näkemys abortista.

Kuinka musta muutettiin valkoiseksi, eli 18 valhetta ja totuutta abortista

http://www.kolumbus.fi/mika.ebeling/pekka.htm

Aborttiin perehtynyt lääkäri Reinikainen on mielenkiintoinen persoona.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Pekka_Reinikainen

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kiitos rehellisyydestä, kun panit tuohon linkin, josta näkee, mikä Reinikainen on miehiään. Hän on "perehtynyt" asioihin siten, että uskoo maapallon olevan joitakin tuhansia vuosia vanha.

Käyttäjän Aapok kuva
Aapo Kansikas

Kaikenlainen uskonnollinen fundamentalismi on ihmismielen pahin syöpä.

J M

"Tuossa lapsiäidin tapauksessa on myös niin, että kuitenkin lupaavan naisopiskelijan elämä ehkä päättyy, elleivät kaikki lähellä olevat ihmiset tue häntä. Olen siis abortin kannalla, ja minusta
naisen oikeuksiin kuuluu päättää omasta elämästä."

Paska tuuri, ehkäisy ei tosin ole rakettitiedettä..

http://www.mttu.com/abort-pics/babies_in_trash.jpg

http://www.mttu.com/abort-pics/Dismem.jpg

http://www.mttu.com/abort-pics/How%20many%20more.jpg

Sivistynyttä?

Käyttäjän amgs kuva

Kiitos linkistä. Tuskin ne Nicaraguan joka kolkassa ovat luettavissa. Pitää muistaa, että niissä maissa, joissa abortin suhteen ollaan kielteisiä, myös ehkäisyyn saatetaan suhtautua kielteisesti.

kati sinenmaa

Onko kaikki taas menettäny järkensä? Miten yksikään voi tässä maassa julistaa, että yksi voisi täällä määrätä kaikesta, ja varsinkin sellainen, jolta valta on viety pois?

Vaikka Suomeen tulisikin tiukempi aborttilaki (ettei ihan taskurahan puutteen takia kukaan voisi abortoida), niin aivan taatusti abortti tulee suorittaa silloin, kun kyseessä olisi vakavasti vammainen sikiö, tai muu lääketieteellinen syy.

Se yksi syy, miksi nyt kaikki tarttuivat tuohon Timo Soinin lausuntoon, on yksinkertaisesti pelottelu. Timo Soini sanoo, että hän noudattaa katolista ajattelua; Kokoomuslaiset sanovat, etä he noudattavat kokoomuslaista ajattelua; Kummassakin tapauksessa kumpikaan ei itse ajattele yhtään mitään --joka huomataan näinä päivinä Brysselistäkin.

Tänäänkin Uuden Suomen blogipalvelu on täytetty mielettömällä pelottelulla; että jos Timo Soini valitaan, niin Suomi muuttuu katoliseksi maksi ja tänne tuölee Piista, joka määrää kaikesta. Haistakaa jo homeistus.

Sitä paitsi? Onhan se tilastojen mukaan ollut oikein, että köyhyys on hyväsyttävä syy abortoida, koska köyhä elää yli kymmenen vuotta lyhyemmän elämän kuin rikas, joten koska köyhä kuitenkin olisi koko elämänsä sosiaaliavun varassa, niin on vain oikein, että köyhyyden periytymistä yritetään rajoittaa. Köyhyys on sairaus.

Kalle Pahajoki

Olen sitä mieltä että Suomen nykyinen aborttilainsäädäntö on hyvä eikä sitä pidä muuttaa. Minua kuitenkin kuvottaa todella paljon tälläinen marginaalin marginaalilla mässäily ja sen toistuva kaivaminen vaaliaseeksi. Erityisesti minua kuvottavat nämä mukaliberaalit, joille syntymättömien lasten elämällä on vain välinearvo. Tervetuloa viisastelemaan tähänkin kommenttiin.

En allekirjoita sivuston mielipiteitä sellaisenaan, mutta jos tekee mieli vähän viisastella Soinin mielipiteistä niin kehotan ensin tutustumaan tähän sivuun.
http://www.lopettakaatappaminen.tk

Mielestäni on kannatettavaa, että mielipideilmastoa kehitetään suuntaan, jossa jokainen miettii seurauksia ennen kun hankkiutuu raskaaksi. Mielestäni on kannatettavaa, että tämän pintaliberaalin BB-kulttuurin sijaan jokainen jota tämä asia millään tavalla koskettaa, miettii oikeasti hetken ajan tämän asian implikaatioita. Mielestäni meidän kulttuuri on siltä osin sairas, että vilkkaille lapsille annetaan ADHD-lääkkeet, mielenterveysongelmaisille mielialalääkkeet ja ehkäisyn pettäessä tehdään abortti, ilman että pysähdymme hetkeksikään miettimään tämän käytöksen implikaatioita.

Mielestäni syntymätön ja syntynyt elämä pitää asettaa vastakkain ainoastaan jos vastakkainasetteluun on syytä. Adoptio on yksi ratkaisu, mutta ei toki pidä luulla että se olisi helppo ratkaisu, enkä sitä halua sellaiseksi tarjota. Parasta olisi, jos yhtään aborttia ei jouduttaisi tekemään ilman näitä tällä hetkellä ikävä kyllä marginaalisia syitä, joita ovat vakavat terveydelliset ongelmat, raiskaus jne.

Niin kauan, kuin Soini jättää asian siihen, että toteaa elämän olevan pyhää, eikä pyri itsensä presidentinvaaliehdokkaana tai varsinkaan puolueensa edustajana esimerkiksi tekemään abortista laitonta, niin mielestäni se on arvokeskustelujen kannalta varsin hyvä lähtökohta.

Jos ruvetaan keskustelemaan eri kulttuureista, niin yhtä hyvin voitaisiin puhua esimerkiksi tyttösikiöiden aborteista (jonka vuoksi Suomessakin saatetaan pyrkiä kieltämään lapsen sukupuolen selvittäminen etukäteen). Mitä sinä sanoisit suomalaisille vanhemmille, jotka kyllä kovasti haluavat lasta, mutta vanhuutensa turvatakseen abortoivat tyttösikiöt niin monta kertaa, että "tärppää" oikein? Onko tämä muka väärin? Eikö vanhemmilla ole oikeutta päättää omasta vartalostaan?

Me emme elä katolisessa maassa (jos eläisimme, bloggaisin paljon ahkerammin naisten oikeudesta omaan valintaan, kun mitä olen ikinä abortista kirjoittanut). Soini ei meitä sellaiseen voi viedä. Tämä on niin vakava asia, että halpahintainen politiikka (pohjanoteeraus oli eduskuntavaalien alla Nelosen otsikko: Soini pakottaisi raiskatun pitämään raiskaajansa lapsen) on vain kerta kaikkiaan halveksuttavaa.

Tuntuu että tässä, kuten myöskin maahanmuuttoasioissa, nähdään ero mukaliberaalin Biaudet'n ja oikeasti sydämeltään sivistyneen Haaviston välillä. Haavisto pääsee ohi halpahintaisen populismin, ja näkee elämänkokemuksellaan, että asioissa on usein monta puolta, ja on kehittävämpää pyrkiä keskusteluyhteyteen ja ymmärtämään, kuin demonisoimaan "vastustajiaan".

Käyttäjän amgs kuva

Emme elä katolisessa maassa, mutta kyllä Suomessa, jossa presidentti on arvonjohtaja ja esimerkki kansalaisille. Erikoista on, että herra Soinin suosion nousun myötä Suomessa on myös nousseet ne äänet (ja huom, yleensä miehet) jotka asettuvat Soinin kannalle. On myös pakko sanoa, että katolisen kirkon kielteinen aborttikanta on tehty Vatikaanissa ja tuskin se on nunnien tekemä. He kun eivät pääse kardinaaleiksi tai muihin Vatikaanin johtotehtäviin.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Katolisissa maissa nainen on hyvin usein kotirouva ja hänen elämänsä taloudellinen puoli on erittäin riippuvainen aviomiehen työstä ja tuloista. Avioero olisi tällaiselle naiselle katastrofi. Jos aviomies lähtisi toisen naisen mukaan, niin mistä kotirouva sitten saisi elantonsa?

Aviomies lähtee toisen naisen mukaan, jos mies on aloittanut seksisuhteen toisen naisen kanssa, ja sitä kautta rakastunut uuteen naiseen. Siksi katolisissa maissa naiset kannattavat kirkkoa, joka saarnaa seksistä pidättäytymistä kaikille naisille, jotka eivät ole avioliitossa.

Abortti mahdollistaa tilapäiset seksisuhteet ilman raskauden vaaraa. Katolisen ajattelun mukaan kuka muu nainen tekisi abortin, kuin nainen, joka on avioliiton ulkopuolisessa seksisuhteessa jonkun miehen kanssa. Jos nainen ei harjoita avioliiton ulkopuolista seksiä, niin hänellä ei ole mitään syytä aborttiin. Abortti ei ole niitä naisia varten, jotka hoitavat asiansa oikein ja kunnolla. Abortti on ketkulinaisia varten, jotka rikkovat naisten yhteisiä sääntöjä vastaan. Näitä ketkulinaisia kohtaan eivät kunnon katoliset naiset tunne mitään sääliä. Itsepähän ovat tiensä valinneet.

Timo Soini kompaa näitä katolisia säälimättömiä naisia. Soinia voit sinä kompata äänestämällä helmikuussa.

Jukka Johansson

Mikko Ahola

"Abortti mahdollistaa tilapäiset seksisuhteet ilman raskauden vaaraa."

- Pitääkö se nyt ihan rautalangasta vääntää, että aborttia ei tehdä, jos ei ole raskaana.

T Lintula

"Abortti ei ole niitä naisia varten, jotka hoitavat asiansa oikein ja kunnolla. Abortti on ketkulinaisia varten, jotka rikkovat naisten yhteisiä sääntöjä vastaan."

Minua kauhistuttaa sinun tapasi ajatella. Sinulla on kammottava tapa jakaa naiset huonoihin ja hyviin naisiin sinkkuuden, vaatetuksen tai abortin teon perusteella. Olen huomannut että yhdistät nämä edellä mainitut asiat suoraan pettämiseen ja prostituutioon. Vain aviossa elävä ja lapsia tehtaileva nainen ei siis "sorru aborttiin". Sissus sentään, mitä tekstiä. Vaikka verhoat nuo ajatukset katolilaisuuteen sinun kirjoituksia seuranneena tiedän, että sinulla on tarkka muotti, johon kuuluvilla naisilla ainoastaan on jotain arvoa.

Jos sinä saisit päättää, varmasti nämä huonot naiset pakotettaisiin kantamaan vaatteisaan häpeämerkkiä kuten keskiajalla tehtiin.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

No onko siinä loppujen lopuksi suurta väliä, ei ihminen siitä sukupuuttoon kuole.

Ikävä yksilön kannalta, globaalisessa velkamarkkinataloudessa sille ei ole merkitystä.

Elämä on vain ohi menevä hetki, harva meistä elää ikuisesti tai edes sadaksi vuodeksi.

Pertti Väänänen

Ihmiselämää on aina suojeltava. Jos on valittava perheenäidin elämän ja sikiön elämän väliltä, on tällöin valittava perheenäidin elämän säilyttäminen.

Arto Niinistö

Abortin hyväksyminen terveydellisistä syistä pitää aina olla hyväksyttävää. Raiskauksien uhrien pitää aina tarvittaessa saada abortti.

Tasa-arvon nimissä ns. vahinkoraskauksissa pitäisi aborttiharkinnoissa aina ottaa huomioon isän mielipide, mikäli se on mahdollista.
Miehiltä ei meidän yhteiskunnassa näistä asioista paljon kysellä.

Maksumiehiksikö miehet vain kelpaavat? Eikö miehellä ole oikeutta lapseen?

Käyttäjän amgs kuva

Ehodottomasti Arton kanssa samaa mieltä.

Marko Suutari

olen perimätiedon mukaan tehty heinäladossa vahinkona, eli oli kaksoiveli myös joka syntyi, itse olin happikaapissa 3 kk ja hyvä kun elossa selvisin, veli, Mika, joka kuoli auto-onnettomuudessa 2002, olisi saanu säästyä ja minä mennä, silti en valita että olen vahinko, ilman minua ei olisi monta muuta, mutta jos olisin ollut keskeytetyn rakkauden tulos eli en mitään, niin jollain muulla menisi varmaan paremmin ilman minua, eli en valita ;)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän Aapok kuva
Aapo Kansikas

Soinin kaltaista vanhoillisuutta ei Suomen puoluekenttä ole kokenut KDn ohella miesmuistiin. Mutta hyvä kun toitottaa kantaansa, naisäänestäjät ja modernit miehetkään eivät voi sietää patavanhoillisuutta. Täällä ollaan sentään sivistysvaltiossa, eikä uskonnollis-fanaattisessa kyläyhteisössä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Soini saa olla vapaasti patavanhoillinen, mutta Lipposen kysymys oli mauton.

Käyttäjän Aapok kuva
Aapo Kansikas

En nähnyt keskustelua, joten en voi ottaa kantaa Lipposen töksäytykseen.

Lauri Korhonen

Tottakai Aapo ottaa kantaa. Koska Soini.

K Veikko

“Koska abortti on Nicaraguassa kielletty”

Pitäisikö heidät ottaa pakolaisiksi Suomeen?

Rauni Viren

Mitä me olemme tuomitsemaan muita kulttuureja. Ei Suomi ole yhtään parempi kuin Nicaragua enkä ole tippaakaan ylpeä suomalaisuudestani. Suomalaiset ovat väkivaltaisia, kun taas Nicaraguassa rähinäviina on tuntematon ilmiö.

Vai miten se meni? Suvaitsevaisten ongelma on, että suvaitseminen on kovaa työtä. Muslimit ovat jees, katoliset nounou. Kaikki riippuu silti kontekstista.

Nyt siis ihan oikeasti. Perussuomalaiset eivät ole katolisia eivätkä kiellä aborttia. Sitä voitaisiin miettiä miksi abortteja tehdään niin paljon. Abortti ei ole kiva juttu vaikkei sitä murhana pitäisikään.

Vastaus kysymykseen: paljon mieluummin nainen Nicaraguasta kuin kapinallismies Syyriasta.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Nigaraguassa abortti kielltty.

Suomessa sallittu 20 raskausviikkoon saakka.

Kiinassa vielä vähän aikaa syntymän jälkeen.

Kuka päättää mikä kulttuureista on absoluuttisesti oikeassa?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Nicaraguan viimeaikaisissa vaaleissa todellakin kaikki puolueet ovat kannattaneet aborttikieltoa absoluuttisesti kaikissa tapauksissa, myös raiskauksissa ja vakavissa sairauksissa. Maailmanhistoriassa on myös kulttuureja, joissa on harrastettu ihmisuhreja ja ihmissyöntiä. Ovatko ne pelkkiä makuasioita?

Martti Viitanen

"Abortin kielto on arvo kuin keskiajalta ja/tai sopii Nicaraguan konservatiivisiin piireihin. Sopiiko se Suomeen?"

Kuka tämmöistä kieltoa tosissaan haluaa Suomeen? Nykypäättäjistä ei kai kukaan, vai??? Täytyy muistaa että monessa maassa eletään vielä "keskiaikaa" ja siellä tilanne on toinen.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Abortti oli sallittu keskiajalla. Rajana oli se, jolloin äiti tunnisti ensimmäisen kerran sikiön liikkeet, eli noin 18 - 20 raskausviikon kohdalla. Abortteja alettiin kieltämään vasta 1700 ja etenkin 1800-luvuilla.

Kommunistinen Neuvostoliitto oli modernin ajan ensimmäisiä abortin sallijoita. Lenin laillisti abortin jo 1920, ja se oli sallittu siitä lähtien, paitsi kun Stalin kielsi sen kasvattaakseen väestöä sotaa varten 1937 ja sotien jälkeen abortti jälleen laillistettiin. Ehkä Soini vastustaa aborttia, koska se on ollut "kommunistien hommia".

Eila Jokimaa

Olen samaa mieltä. Vaikka aborttiin ei pitäisi suhtautua koskaan kevyesti, niin kysessä on kuitenkin naisen ja miksei mahdollisen tulevan isänkin henkilökohtainen valinta, jota ei pitäisi missään nimessä estää lainsäädännöllä. Jos joku vakaumuksensa takia näkee abortit ongelmallisina, niin niitä pitäisi pyrkiä vähentämään esimerkiksi antamalla naisille enemmän tukea perheen perustamiseen elämän eri vaiheissa yhteiskunnan taholta tai keskittymällä ehkäisyvalistukseen. Tällä hetkellä ainoa taho joka kritisoi abortteja on se, joka kiertää Afrikassa saarnaamassa ehkäisyn synnillisyydestä.

Jorma Laine

Niin sehän se on se Soinilainen... eiku katolilainen uskonto joka sen siellä kieltää.

Itse asiassa Mikko lahti sen jo tässäkin todisti, mutta niin on kaikki fundis-porukat Samanlaisia. Paavi etunenässä, Timo-Setä ei suostu asiasta keskustelemaan. Ei ainakaan vastannut vaalien aikaan tähän kysymykseen.

T Lintula

En aikonut äänestää Soinia juuri tämän aborttiasian vuoksi. Toinen syy on hänen nihkeä suhtautumisensa eutanasiaan.

Sukulaiseni saattoi maailmaan isänsä tai miespuolisen sukulaisensa raiskaamien tyttöjen vauvoja 50-60-luvulla täällä Suomessa. Nuorin synnyttäjä oli 10-vuotias tyttö. Hän selvisi onneksi vaikeasta synnytyksestä elossa.

Käyttäjän Syvari kuva
Juho Syväniemi

Okei. Eli se että SUOMESSA 90% aborteista tehdään sosiaalisista syistä on ok?
Ei mulla sitten muuta.

Matias Gerlich

Onpa lisäksi perusteista joskus löytynyt (ja ehkä vieläkin löytyy) suorastaan rotuhygienisia perusteita. Ja kaiken tämän jälkeen pitelemme nenästä kun kuulemme mainittavan tohtori Mengelestä.

Matias Gerlich

Esitän epäilyni siitä, onko raiskauksien takia tehdyt abortit sittenkään kovin yleisiä. Yleensä minua ei missään inhimillisessä toiminnassa usein kiinnosta se mitä puhutaan vaan se mistä ollaan hiljaa. Mm. siitä mitä osaa elintasokilpailu ja narsistinen "oman itsensä toteuttaminen" näyttelee näissä sinänsä traagisissa tapahtumissa. Nyt kyse siis hyvinvointivaltioista, ei Nicaraguan tapaisista maista.

Yksi asia kannattaa myös muistaa: RASKAUTTA EI PITÄISI RINNASTAA SAIRAUTEEN. Näin kuutenkin tahattomasti usein näyttää käyvän. Ja sitten...Hippokrateen valasta poimittua:

"...Elintapoja koskevia ohjeita tulen käyttämään sairaiden hyväksi kykyni ja harkintani mukaan: tulen torjumaan kaiken, mikä voi olla vahingoksi ja vääryydeksi. En tule antamaan kenellekään kuolettavaa myrkkyä, vaikka minulta sellaista pyydettäisiin, enkä neuvoa sellaisen valmistamiseen. Enkä tule antamaan naiselle sikiötä tuhoavia aineita.
Puhtaasti ja hurskaasti olen viettävä elämääni ja harjoittava tointani.
Niihin taloihin, joissa käyn, menen auttaakseni sairaita tekemättä tahallisesti mitään vääryyttä ja vahinkoa sekä pidättyen rakkaudesta naisten ja miesten, vapaiden ja orjien kanssa."

http://www.laakariliitto.fi/etiikka/hippokrates.html

Matias Gerlich

Aborttikysymys on vain jäävuoren huippu siinä valtavassa asiassa että maailman tulevaisuuden ratkaisevat erityisesti kehitysmaiden ja kehittyvien maiden naiset. Me miehet olemme tämän tosiasian edessä täysin statisteja puhukoot teknohypettäjät mitä tahansa. Eli silloin kun media esittelee aikamme sankareiksi jotain Donald Trumpia tai Steve Jobsia, niin todellisuudessa siksi pitäisi nostaa nuori nainen Afrikasta, Pakistanista, Brasiliasta tai vaikkapa Nicaraguasta. Hän todellisuudessa pitelee niitä punnuksia joilla maailman tulevaisuus ratkaistaan. Itseasiassa valtaosa niistä resursseista ja mahdollisuuksista joita sijoitetaan kehitysmaihin pitäisi sijoittaa juuri naisiin ja hänen parempaan tulevaisuutensa. Näin se menee:

Koulutus-Kaupunki-Työ-Myöhäisempi avioituminen-Pienemmät perheet-Kasvanut elintaso-Koulutus-Kaupunki-Työ-Myöhäisempi avioituminen-Pienemmät perheet-Kasvanut elintaso...

Olen salettivarma, että ns. väestöpommi tulee purkautumaan omalla loogisella tavalla. Tiesittekö että Iranin Islamilaisessa Tasavallassa naisten hedelmällisyysluku on alle Suomen tason ja että Brasiliassa se on jo pudonnut alle väestön uusiutumistason (2.1)? Kolmenkymmenen vuoden kuluttua väestöpommista puhuminen on historiaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset