Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Apupuolue vai itsenäinen puolue?

Jokainen meistä taitaa melko varmuudella tietää, mihin johtopäätökseen Vihreä Liitto tulee tänään Kataisen hallitukseen osallistumisesta.

Monta viikkoa sitten, kun Katainen kutsui puolueet hallitusneuvotteluihin, olin vakavasti sitä mieltä, että puolueen piti osallistua neuvotteluihin ja yrittää tuoda omia ajatuksiaan.

Nyt, sen jälkeen kun hallituskuvio on selvä ja samalla hallitusohjelma, olen sitä mieltä, ettei siihen hallitukseen pidä osallistua. Jos istuisin Vihreiden päättäjien kokouksessa tänään, sanoisin ei.

Perusteluni ei johdu niin paljon hallitusohjelmasta. Näin sitä huolimatta, että hallitusohjelmassa on pari outoa kohtaa, kuten kehitysyhteistyön määrärahojen jäähdyttäminen ja uusituvien energiamuotojen tukileikkaukset. Käytäntö on se, joka määrää mitä politiikkaa tullaan tekemään.

Kataisen hallituksessa Kokoomus ja SDP päättävät mihin mennään, ja muuut seuraavat perässä. Apupuolueiden asema ei ole kadehdittava. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että SDP tukee vahvasti Vasemmistoliiton politiikkaa ja toisinpäin. Ymmärrän siis Paavo Arhinmäen joukkojen mukana oloa.

Sen sijaan minun on vaikea ymmärtää, mitä Vihreät tekisivät hallituksessa. Puolue sinetöisi asemansa apupuolueena, tilanteessa, jossa voisi hyvin mennä oppositioon tekemään itsenäistä politiikkaa ja kasvattamaan kannatustaan, jotta joskus PÄÄTTÄISI maan asioista.

Kunpa Vihreät osaisivat yllättää.

 

Nämä kirjoitukseni Vihreän Liiton toiminnasta, ym. aiheista ovat vain ja ainoastaan käsityksiäni asioista, eivätkä edusta mitenkään jonkun puolueen virallista linjaa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Jukka-Pekka Vasara

Eikä näy vieläkään yhden yhtä mammua virheiden johdossa, ministerin paikasta nyt puhumattakaan :(

Käyttäjän amgs kuva

Sillä ei ole väliä. Päättäjän tausta on sivuseikka.

Anna Halonen

Onneksi menitte ja sinähän tiedät miten piskuiselle 'puolueellenne' tulee käymään. Heippa vaan.

Anni Loren

Olen nyt Anan kanssa samaa mieltä. Vihreiden kannattaisi pitää taukoa hallitustyöskentelystä.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Vihreät=poliisivaltion apupuolue.
Vieläkö vihreät kannattavat autojen satelliittivalvontaa?
Oletteko hukanneet viimeisenkin järjenhitusenne?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset