Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

TE QUIERO (lausutaan te kiero) nurmijärveläisittäin

Nuorten mietteitä kunnallisvaalien alla.

Rajamäen yläasteen ja lukion vaalipaneeli on takana. Paikalla oli ehdokkaita seitsemästä puolueesta. Allekirjoittanut mukaan lukien.

Lasten ja nuorten kiinnostus politiikkaan näkyi paitsi osallistujien määrässä, myös aktiivisudessa. Oppilaat olivat laatineet 51 kysymystä, joista paljastuivat lasten ja nuorten huolet ja prioriteetit.

Tässä pari kysymystä:

-         Miten suhtaudut kouluterveydenhoidon ja oppilashuollon tarpeisiin?

-         Päättyvällä valtuustokaudella on säästetty ja tämä näkyy mm. oppilasryhmien koossa sekä oppimateriaaleissa, aiotko jatkaa entistä menoa?

-         Miten parantaisit viihtyvyyttä kouluissa?

Kiinnostavaa oli myös lasten yksimielinen kanta siihen, että tulevalla valtuustokaudella pitäisi mieluummin rakentaa kulttuuri- tai monitoimiharrastustalo kuin uimahalli.

Myös koirapuiston rakentamisesta kyseltiin.

Nuoret toivovat vilpittömästi, että me aikuiset puuttuisimme heidän ongelmiinsa. Kun heitä näkee ja kuulee, uimahalli ja muut rakentamisprojektit tuntuvat vähän kummallisilta ja turhilta, vaikka me aikuiset kuinka paljon haluaisimme niitä.

Pyysin rajamäkeläisiä ja röykkäläisiä oppilaita sanomaan TE KIERO. Haluaisin , että myös sinä toistaisit itsellesi TE KIERO ja muistaisit silloin tällöin sanoa sen myös kaverillesi tai lähimmäisellesi, eli pidän sinusta, rakastan sinua espanjan kielellä. Eikä sinun tarvitse sanoa sen vaan tehdä jotakin, joka tekee kaverisi iloiseksi. Sillä vaikka meillä olisi kuinka hyvä oppilashuolto, se ei ole tehokas ilman muiden huomioon ottamista ja kunnioittamista. Kaveria ei jätetä eikä kiusata.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset