Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

On mahdollisuuksia, ei benjihyppyjä

Päivästä toiseen Uudessa Suomessa olemme tottuneet lukemaan, kuinka perussuomalaiset oikeutetusti riemuitsevat gallupien nousevista käyristä.

Tänään on kuitenkin myös vuoroni iloita ja lähettää isot kiitokset tukijoilleni, lukijoilleni ja tsemppaajilleni. Helsingin Sanomien mukaan Vihreiden listassa olen heti kolmantena Jyrki Kasvin ja Tuija Braxin jälkeen. He molemmat istuvat eduskunnassa ja luonnollisesti nautivat laajasta julkisuudesta. Julkisuuteni on tässä Uudessa Suomessa, Facebookissa ja kotisivuillani, paikallislehtien mielipidepalstoissa sekä nurmijärveläisten paikallislehtien haastatteluissa. Tulos on minulle iloinen yllätys.

Helsingin Sanomissa sanotaan, että gallupien perusteella Perussuomalaiset ja Vihreät käyvät tiukkaa kisaa Uudellamaalla. No jaa. Olemmehan entisen valtuustokaverini nurmijärveläisen Jussi Niinistön kanssa tasoissa, mutta paremmissa luvuissa kuin Nurmijärven kunnanhallituksen puheenjohtaja Outi Mäkelä.

Tästä asetelmasta on hyvä ponnistella eteenpäin. En taida vielä ostaa kenkiä, joilla astella puhujanpöntölle, kuten Facebook-kaverini kehotti ja voihan sinnekin mennä paljain jaloin. Ainakin se olisi viesti niiltä, jotka eivät pääse julkisuuteen puhumaan. Siitä huolimatta, että kansanedustajat nostavat palkkaansa vaikka unissaan, se on edullisempi ja kestävämpi julkisuustemppu kuin joku benjihyppy.

Ehkä paljasjalkainen kansanedustaja olisi  hyvä muistutus, että monilla ei ole varaa hankia edes hiihtomonoja, joilla päästä ilmaiseksi kuntoilemaan hankiin. Siitäkin huolimatta, että joissakin kirjastoissa voi lainata urheiluvälineitä, kuten Herttoniemen Helsingin liikuntaviraston urheiluvälinepisteessä. Täten ehdotan jokaiselle valtuutetulle, että he tekisivät tai kannattaisivat aloitteita urheiluvälinelainaamojen perustamisesta omiin kuntiin ja kaupunkeihin.

Gallupista haluaisin sanoa, että toisin kuin jotkut kommentoijat, jotka ovat yrittäneet uskotella ettei olisi mahdollisuksia, ehkä toivoen että luopuisin, toiset sanovat, että mahdollisuuksia on ja toivon mukaan joukko lisääntyy. Näin gallupin tekotavasta ja virhemarginaalista huolimatta.

Lähden ilolla viettämään joulua äidin luokse Achuapaan. Ehkä tämä on meidän viimeinen tilaisuutemme viettää sitä yhdessä 27 vuoden tauon jälkeen. Joulunahan on vaikea päästä pois Suomesta. Uskokaa vain. Toisenlainen joulu on tiedossa, mutta varmasti myös hyvä.

Hyvää joulua toivon teille jokaiselle!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Joni Pelkonen (nimimerkki)

Hyvää joulua!

Säännöt ovat muuttuneet kun enää ei mennäkään eduskuntaan pelkällä rahalla tai suurpuolueen päätöksellä :)

Henry Bjorklid

Joo, alkaa olemaan nettivaalien makua. Joka on pirun hyvä, koska yleensä ihmisestä saa tiedon siten, että vaalilauseena on kolme sanaa ja jos ei lue naistenlehtiä, ei tiedä ehdokkaan himaoloista mitään.
Ja miestenlehdistä ei yleensä löydy kuin naisia jotka eivät ole ehdolla.

Henry

Käyttäjän amgs kuva

Kiitoksia! Kuulostaa loogiselta. Kun joulu on mennyt, toinen on taas tulossa.

Henry Bjorklid

Joo, tsemppiä! Saa Vihreetkin yhden edustajan jolla on pää ja sydän paikallaan.

Henry

Käyttäjän amgs kuva

Henry, joulun ihanuus on myös siinä, että tahdomme hyvää muille. Haikeaa on se, koska tiedän, että tullessani takaisin tämä valkea joulu on jo takana, mutta seuraava on sitten tulossa. Tiedän, etten tule saamaan kinkkua eikä se johdu uskonnollisesta syistä vaan maan tavasta. Niicaraguassa syödään kanaa tai kalkkunaa.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Oletko huomannut, että et ärsytä vaikka olet maahanmuuttajataustainen? Johtuuko suosiosi siitä? Et hyökkää ja vaadi VAIN itsellesi ja HEIMOLLESI suomalaisia vastaan.

Muistaakseni olit aiemmin demari, mutta lähdit sieltä pois. Ymmärrän hyvin, että siellä käytetään hyväksi. Sinne otetaan kiiltokuviksi mutta ruma peli pelaa takana.

Harmi, että sekin se Maria rixraxrox jo melkein pääsi kartanonherran rouvaksi ja luule hyvällä ulkonäöllään saavansa ylinopeussakkonsakin anteeksi. ( Oma arvioni on, että ei pääse eduskuntaan! hehhe! "ylpeys käy lankeemuksen edellä". Saa sanoa sitten ton mullekin jos pääsee)

Täytyy sanoa, että sulla ja Hetthethethetehehetmailla (olkoonkin sama puserontoimittaja), niin sulla on realismia enemmän kuin aina näillä feministiseen paradigmaan asettelevilla.

Harmi, että en voi äänestää vihreitä muiden asioiden vuoksi. Muuten olisit ykköslistoilla täälläkin! :)

K Veikko

"Julkisuuteni on tässä Uudessa Suomessa, Facebookissa ja kotisivuillani, paikallislehtien mielipidepalstoissa sekä nurmijärveläisten paikallislehtien haastatteluissa"

Minun kohdallani se ei ole mikään noista. Oma kuvani sinusta on, että olet jonkin sortin puolueloikkari.

. . .

"urheiluvälinelainaamojen perustamisesta omiin kuntiin ja kaupunkeihin"

Ei niitä välineitä sinne kaupunkiin pidä jemmata. Välinelainaamon pitää olla siellä missä harrastuskin on. Ladun varressa, luistinradan vieressä, ...

Käyttäjän amgs kuva

Tarkoitin hiihtoa, koska syvällä Uudellamaalla pellot ovat lähellä, mutta kunto nousee myös luistelemalla.

Ilkka Järvelä

Tuon kertomasi suosio-uutisen kanssa sun on varmasti mukava lähteä joulunviettoon äidin ja muiden sukulaisten/tuttujen pariin. Oikein mukavaa matkaa ja hyvää joulua. :)

PS. itsekin saa hyvää mieltä kun kuulee ihmisiltä iloisia juttuja, poliittisten riitelyiden ja toinen toistaan surkeampien uutisten asemesta. Nyt ajattelen niin että jos meillä olisi tosi surkeat olot, Ana Maria pakkaisi kimpsunsa ja kampsunsa ja ei tulisi lomamatkalta enää tänne takaisin.

Käyttäjän amgs kuva

Reellisesti sanottu joskus palaute on ollut sellainen, että joku muu olisi jo lähtenyt vaikkapa surkeampaan paikaan. Tämä on kuitenkin vain nyt kotini. Muuten joillakin on Suomessakin surkeat oltavat ja he eivät voi läheteä minnekään. Hyvää joulumieltä sinullekin!

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)
Pentti Järvi

Kappas vaan, mikä sattuma, että Mr. Conspiracy laittoi saman José Felicianon kappaleen soimaan, minkä pistin naamakirjaasi.

Vieras (nimimerkki)

Olisihan se mukava nähdä edes vanhempia kerran vuodessa, puhumattakaan muista sukulaisista, mutta välimatkat on pitkät eikä rahaa jää matkustella edes kunnasta toiseen, ei enää lapset pääse mummolaan kuten ennen vanhaan.

Mutta hyvää joulua ja iloista mieltä sinulle sekä perheellesi.

Vieras (nimimerkki)

veikkaus:

147 ääntä AMG vaaleissa 2011.

Vieras (nimimerkki)

Jyrki Kasvi saa tuskin kymmentäkään ääntä vaaleissa, jos menee äänestämään muiden vihreiden mukana Braxin ajatusrikoslain puolesta. Siinä tapauksessa Kasvin äänet menevät piraateille.
Eli kakkosena olet!
Hyvää Joulua!

Harri Rautiainen

'Vihreät naiset ja heidän munattomat miessiskonsa'

Hyvyyden ruhtinas (nimimerkki)

Oli varmaan viisas päätös hankkia kielikonsultti. Lukijan kannalta tosin hankalaa, koska ei tiedä, ketä äänestää.

Con mucho amistad,

Fidel C.
Havana

siviilitarkkailija (nimimerkki)

hyvää joulua ja ihmisillä hyvä tahto.

Vieras (nimimerkki)

Oikein paljon tsemppiä sinulle Ana Maria! (ja koittakaa tekin US:n kommentaattorit, joilla on paljon patoutuneita pahanolon tunteita, tulla toimeen)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Oho, sinullahan menee hyvin! Tosi paljon onnea tulevaan taistoon ja oikein mukavaa joulua sinulle ja perheellesi :)

Pekka Manner

Sinne vaan korottamaan energiaveroja joilla saadaan palkansaajat entistä enemmän kyykkyyn. Vihreät ovat kokoomuksen puisto-osasto.

Vieras (nimimerkki)

Joulun aikana voisitkin hiljentyä miettimään sitä, että syrjintä on aina syrjintää. On omituista, että teidän vihreiden mielestä kaikki ovat tasa-arvoisia etnisyyteen yms. liittymättä, ja kuitenkin kannatatte "positiivista" syrjintää, missä ihmiset nimenomaan eivät ole tasa-arvoisia etnisyyteen yms. liittyen. Missä on logiikka?

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Ystäväni tuli "kontrollimatkalta" Kuubasta (hän on siellä 1960-luvulta alkaen useasti käynyt).

Hän totesi, että mikäli tämän maan - jossa keski-ikä alkaa olla suomalaisissa lukemissa - keinot ja koossapitävät liimat haluaa vielä nähdä, alkaa olla kiire.

Meininki alkaa olla muuttumassa.

Sama taitaa koskea muutakin Keski- ja Väli-Amerikkaa. Brasilia jo "meni menojaan", Venezuela on kuohuvassa välitilassa, Perussa voi henki olla vähän hupaa.
Itse kaipailen matkaa "Paikallisjunalla Patagoniaan" (muinoinen mainio matkakirja matkasta Bostonista Etelä-Amerikan eteläkärkeen).

Mutta, mutta: hyvää joulumatkaa synnyinseuduille, Ana, ja tsemppiä keväälle: palmusunnuntaina on mittatikku IRL.

Koeta muistaa, että yksi hyä väärti on aina oltava. Sellainen, joka ottaa (puolueesta riippumatta) iltaisin ne pikkupuukot selästä ja voitelee haavat, joita eniten syntyy juuri puoluetoverien taputtaessa selkään, pikkuveitti kourassaan.

Vieras (nimimerkki)

Ehdotan että lupaat hyppääväsi Halla-ahon kanssa tandem-hypyn jos tulette molemmat valituksi. :)

VeliSynkkä (nimimerkki)

20 - 80 % Yhteiskunta tulee sitä varmemmin, mitä useampi vihervasemmistolainen pääsee Eduskuntaan.
Toivon siis että JÄÄT Äidin luokse kesään saakka !

Ennusteena: Tasavero, Taseläke ja Kansalaistulokin. Tasan 120 € kk.!

VOISIKO YÖVARTIJAVALTIO OLLA PELASTUKSEMME ?

KANSALLINEN VELKAMME ON JO YLI 800 MRD€ ! ( 5000 Mrd MK )
- Kansantalouden kokonaisvelka on n. 400 MRD eli Valtio, Kunnat, Yritykset, Yksityiset ja Korporaatiot.. Valtion velka on ensivuonna jo 100 MRD kun Kreikka Bailouttaa.
- Kattamattomat eläkevastuut toinen 400 MRD Yhteensä 800 MRD ! HURRAH !

Skenaariomme mukaan Suomi menee konkurssiin, Bailout , ja muutttuu luottokelvottomaksi.ja silloin 20 % tekee vähät duunit ja 80 % PAKKOLOISII !
MINÄ joka olen entinen naistenmies ja nykyinen kanaisvälinen varttuneempi Herasmies - Irstailija olen sitämieltä että kylmän rationaalisesti ajatellen syntyy seuraavat kysymykset, ainakin:
1." RUPUSAKKI " mikä sille nimeksi
- Valtionelätti
- Ylijäämäihmiset
- B- Class or C - Class
- Vapaaluokka
- Epäihmiset
- Hukkaväki
- B – Jengi.
- Muu, mikä
2. Miten Ruput pidetään hengisssä
- Kun rupuja on 80 % väestöstä
- Veropohja on romahtanut
3. Mitä tapahtuu rupujen psyykelle
- Suomalainen yhteiskunta on vihamielinen ja ultraneuroottinen käärmeenpesä
- TYÖ määrää ihmisen arvon Suomessa
- Työttömyys vie ihmisarvon
- Liian pitkälle koulutetut jakkupukukalkkunat pärjää kyllä naisringeillä
- Miehet alkaa dokaan ja tai rikollisiksi kuten Ukrainassa. Tai romahtaa henkisesti vihanneksiksi.
4.Onko ainoa mahdolllisuus Minarkia eli Yövartijavaltio
- Yövartijavaltiossa on toteutettuna ainoastaan väkivaltakoneisto eli poliisi, oikeuslaitos, vankilat ja armeija. Joilla suojellaan valtiota. - Minarkia http://fi.wikipedia.org/wiki/Minarkismi
- Yövartijavaltio http://fi.wikipedia.org/wiki/Y%C3%B6vartijavaltio
5.Kituraha ( KANSALAISPALKKA )
-- Paholaisen Casinon laskelmaet tuottava 120 € kiturahan, Tasaeläkkeenkin
- Tähän liittyy elintarvikejakelut, Jauhoja, Pakastejauhelihaaa, riisiä, jos jne rekoista ostareilla
6. Suomi Yövartijavaltiona
- Suomesta tulee taas P -Euroopan henkinen ja taloudellinen peräsuoli, mitä se on aina ollutkin.
- Väestökato; Kuolleisuuus, sairaudet, nuorten maastamuutto jne, väkiluku 3, 2 miljoonaa
- Virkamies ja vanhushelvetti ja väkivaltarikollisten jengiyhteiskunta, järjestyspartiot.
- Sekaisin 1 500 000 Eläkeläistä., kohta 2 000 000 kpl., , työttömät, opiskelijat, toimeentulo sakki, kajahtaneet, epätoivoyrittäjät, harmaan talouden porukka , jne.
Olisiko oikeampi termi PIENELÄTIT ?
Kirjoitan näitä omassa persoonassani ja hyvin katkerin ja pelokkainkin mielin, tuska sydämessä ! Minä en ehdottomasti halveksi pudonneita olempahan vain tahallisenkin ronski puheissani !
KAIKKI SE ARVOKAS MINKÄ ISÄNI TAISTELI LÄÄKINTÄMIEHENÄ JA VAPAAEHTOISENA SODISSA, ON NYT MENETETTY JA KOHTA MENEE LISÄÄKIN.

Tiivistelmä ! OLEMME ITSE OMAN TUHOMME AIHEUTTANEET KIITOS SOSIAALIFASISTIEN! SAK – SDP – Arvojohtajamme tarjahalonen !

Tehokkain tappaja on työn hinta eli 3000€ kk x 12 x 1.8 = n65 000€ vuodessa.joka on vielä kerrottava 2 - 4 x jotta saadaan tarvittava vuosiliikevaihto, jolla ko. Palkka pystytään maksamaan.

VeliSynkkä
Piru kun veteleekin SYNKÄKSI !
Tulevaisuutta tutkiva Think Tank - Ajattelupaja
http://paholaisencasino.com/
http://paholaisencasino.com/eunrahoituskriisi/

Vieras (nimimerkki)

Ainoa pahimmista pahin miinus on että tulet Numibia-Bushmaniasta eli Nummi-Pusulasta.
Tietämättömille: se on kaksoiskunta, joka ei ole koskaan vuoden 1981 kuntaliitoksen päässyt yhteisymmärrykseen edes nimestään. Ainoa Nummi-Pusulaa yhdistävä asia on väliviiva.
Eteläosa kunnasta on eri verkkoryhmää, seurakuntaa, yhdityksiä jne... ja suunta Lohjalle - pohjoisosa entiseltään Metsäkansan kunta ja suunta - metsään.

Käyttäjän amgs kuva

Arvoisa vieras, asun Nummi-Pusulan pohjoisessa ja ymmärrän, että esimerkiksi jokikuntalainen haluaisi mielummin kuulua Vihtiin kuin kaukaiseen Lohjaan. Ihminen haluaa matkustaa vähemmän peruspalvelujen ääreen, haja-asutusalueilla linja-autot eivät kulje ja kaikilla ei ole autoa.

Olin tänään Karjalohjalla keskustelemassa paikallisten kanssa kuntaliitoksesta. Karjalohja on päättänyt liittyä Lohjaan. Keskustelu oli kiintoisa ja suurin huoli, joka nousi esiin, on palvelujen ja erityisesti ikääntyneiden palvelujen turvaaminen.

Moni näkee, että omaishuoltajuus on tulevaisuuden avain moniin ongelmiin, mutta ihmisille ei pitäisi laittaa seinää vastaan ja "pakottaa" omaishoitajiksi. Omaishoitajan työ on vaativaa ja heidän asemassaan on parantamisen varaa. Moni sanoo, että ikääntyneen paikka on kotona, mutta se on tapauskohtaista.

Lyhesti sanon, että sillä ei ole periaatteessa väliä, millä tavalla palveluja järjestetään, kunhan palvelu pysyy laadukkaana. Mitä iloa on terveyskeskuksesta, jossa ei ole lääkäriä palvelemassa? Kuuba on kehitysmaa ja heillä oli siellä systeemi, jossa lääkäri kävi ihmisten luonna ja varsinkin ikääntyneiden luona. Haja-asutusalueilla voisi ajatella niin, että se, joka pystyy liikkumaan, lähtee liikkeelle, eli lääkäri. Ideaalinen juttu ikääntyneiden kannalta, mutta ovatko lääkärit ja päättäjät valmiina tuottamaan noin humanitaarisia palvelumuotoja?

Keskustelusta ymmärsin sen, että Nummi-Pusulan ja Siuntion neuvottelijoiden on oltava tarkkoja sen suhteen, mitä sovitaan Lohjan kanssa. Yksi kuntalainen oli sitä mieltä, että tavoitteille oli laitettava päivämäärä ja mahdollisesti myös hintalappu. Jos siihen päästään, se olisi ideaalisinta, mutta kun lukee lehdistä tämän hetken palvelutilanteesta, nummipusulalaisena en voi sanoa muuta kuin että huonompaan suuntaan ei voi mennä.

Jos Lohjalle mennään, on varmistettava, että Nummi-Pusulassa toimii palvelupiste, joka toimii yhteyspisteenä, johon kuntalaiset voivat ottaa yhteyttä.
Liitosneuvottelujen vastustajien mielestä lähidemokratia kärsisi. Mielestäni lähidemokraatia ei ole riippuvainen valtuutettujen tai kunnan päättäjien määrästä, vaan myös kuntalaisten aktiivisuudesta. Eripuraisuus ei ole hyvä ja eripurainen valtuusto ei voi palvella kaikia kuntalaisia tasapuolisesti. Toivon mukaan liitosneuvottelujen myötä nousee uuden kunnan henki. Pusulalaiset, saukkolalaiset, karisjärveläiset, ikkalalaiset ja nummelalaiset ovat kaikki suomalaisia. Mitään nurkkakuntaisuutta ei pitäisi olla. Se ei vie mihinkään.

Nummi-Pusulan tilanne ei ole auvoinen, mutta ei se huonompi kuin muiden lähikuntien. Sen kyllä huomaan, että Uudenmaan sisällä on suuria eroja kuntien välillä.
Kuntalaiset ovat jo eriarvoisessa asemassa asuinkuntansa verotulojen mukaan. Näin ei pitänyt käydä. Voidaan hyvin kysyä, mitä järkeä on pitää kaksi systeemiä (kunta ja valtio)samassa valtiossa, jos toisen systeemin toiminta kangertelee? Paranisivatko peruspalvelut, jos kuntien sijasta valtio järjestäisi niitä? Hankala sanoa.

Suuria haasteita on edessä, mutta on oltava myös tahtoa päästää parempaan tilanteeseen eikä jumiutua siihen, mihin olemme tottuneet vain siksi, että näin on tehty aikaisemmin. Tulossa on kovia vuosia ja tämän päivän päätöset kantavat moneksi vuodeksi. Toivon, että kuntalaisia kuunnellaan ja heidän tahtonsa otettaisiin huomioon. Turha on voivotella, kuinka ihmiset ovat passiivisia eivätkä halua osallistua demokratian tekoon, jos osoitamme heille, että heidän sanoillaan ei ole väliä.

Kiitoksia teille kaikille iloisista ja rakentavista sanoista. Ihminen ei opi, jos pitää vain kiinni omista ideoista piittamatta muista. Kielteisyyteen keskittyvä uutisointi antaa harhakuvan, että kaikki olisi huonosti. En vähättele ongelmia, mutta jos jollakulla on ongelmia, kurja ei ole hän vaan se, joka tietää kurjuudesta, mutta ei auta. Köyhyyden häpeä ei ole köyhän. Suomessa on paljon hyvää. Aaton pöytäantimia, vaikka se olisi vain tonnikalapurkki, joulukuusen koristeiden kimallusta tai vain lumista kuusta tai kynttilän valoa katsellessa on sopiva hetki iloita elämästä, rauhasta ja mahdollisuudesta olla tämän maan jäsen. Jokaista tarvitaan.

Tänään Karjalohjan Unkan baarissa moni puhui, mutta oli yksi ihminen hiljainen, joka kuunteli ja katsoi silmiin iloisena. Ihminen osaa puhua hiljaakin ja sanoa, että on samaa mieltä tai katsoa pois, jos on eri mieltä. Moni lukee blogia, mutta ei sano mitään. Hyvä niin, jos on tyytyväinen tai sitten ei. Hiljaisuudessa on rauha. Siksipä on maa, jossa joulurauha julistetaan. Muualla maailmassa ehkä se ei onnistuisi.

Rauhallista joulua kaikille

Vieras (nimimerkki)

Kun kerran vaikutat ihan inhimilliseltä ihmiseltä, niin miten ihmeessä voit kannattaa etnisyyteen perustuva syrjintää?

gröna (nimimerkki)

Stadin kundilta lämpimät jouluntoivotukset mutsillesi ja sukulaisillesi kylmän pohjolan perukoilta.Onnea matkaan ja teretulemast takaisin.
Virheiden vaalivoitto häämöttää, puisto-osaston kannatus paranee mitä lähemmäs kevättä ja kesää lötkötellään.
Ciao, lets make it!and we make.
Kyllä Suomi tietää.

Pena (nimimerkki)

Veikkaanpa että monelle tuleekin yllätyksenä vaalien jälkeen että nettigallup ja Facebook kannatus ei kantanut todellisuudessa.

Tästä hyvä esimerkki kysely Vanhasen puutarhakaupunki ideasta, netissä tyrmättiin varmaan 80% äänillä vastaan, ja se uutisoitiin joka paikassa, kuin kansa tyrmäsi Vanhasen näkemyksen.

Mutta kun taloustutkimus teki samasta kysymyksestä kunnon kyselyn tulos oli 55% kannatti Matin ideaa.

Ottamatta kantaa ollenkaan tuohon Vanhasen ideaan, tämän tarkoitus on vain kertoa että on paljon kansaa ulkopuolella netin tai on myös paljon sellaisia netinkäyttäjiä, jotka eivät käy äänestelemässä siellä tai kirjoittamassa mielipidepalstoilla.

Pyllerö (nimimerkki)

Hyvää joulua vaan. Myös niille jotka ovat tänne asti lentäneet jostain missä niitä kenkiä hugella valmistetaan. Niille, jotka yrittävät maksaa Ruotsin kruunuilla 50sek palvelusta joka maksaa meille muille 15eur.

Hyvää joulua ja jouluhenkeä vaan, ensi jouluna myös nurmijärvellä.

Olen niin täynnä jouluhenkeä että, olen niin mielissäni siitä että meillä on tällainen joulumaan maine jossain kylässä jossa mahd. väsätään tennareita ja lisäännytään kuin apinat.

Pentti Järvi

Heh, melkeinpä voisin vaikka allekirjoittaa VS:n mietteet, vaikka onkin 3. Adventti.
Mutta siltikin: Ana on lähdössä tapaamaan äitiänsä 27 vuoden jälkeen...aattelin kerran kysyä, miksi hän ei ole tuonut äitiänsä tänne Suomeen, mutta sitten tulin järkiini, sillä äitinsä olisi tod.näk. kuollut täällä ennenaikojaan joko henkiseen tai fyysiseen kylmyyteen.

Käyttäjän amgs kuva

Pentti Järvi, suo anteeksi, että poistin kommentin johon viittasit. Mielestäni kritiikkiin ei kuulu muiden mollaaminen. Kritiikkiin kuulu tehdä myös ehdotuksia. Vieras puhui vihreistä halveksivasti. Halveksia saa, mutta saa myös kertoa, miten asiat voidaan tehdä tosin. Enkä rehellisesti jaksa kuunnella sitä, kuinka 9% väestöstä on tämän maan piruja. Ehkä muulloin jaksaisin, mutta nyt joulun alla mietin, kuinka ihmisellä olisi kaikkialla hyvä olla, ja joku joka edes hymyilisi. Joulu on ovella ja hyvä tahto kaikille.

Veli Synkkä taas ei ole ensimmäinen kerta, kun poistan hänen kommenttinsa, koska hän menee henkilökohtaisuuksiin, ja kohta hän varmasti menee toiseen blogiin kirjoittamaan vielä pahempia asioita.
Eva Vaseniuskin on jotunut Veli Synkän hampaisiin. Olen poliittinen toimija, mutta en mikään sylkykuppi. Jokainen blogisti on bloginsa päätoimittaja.

Toivottavasti saan pitää blogini avoinna kommentoinnille, mutta se riippuu myös kommentoijista. Mikä keskustelu se on, jossa toisia halutaan jyrätä, ja mitä rakentavaa sellaisessa keskustelussa on? Toki puolueiden mustamaalaajien pitäisi muistaa, että kritiikki tiettyä puoluetta tai henkilöä kohtaan voi vain nostaa kyseisen puolueen kannatusta. Kiitoksia Pentti sanoistasi, ja muuten, äitini on kyllä käynyt Suomessa lyhyellä vierailulla. Silloin oli lämmin ja ihmiset oliva lämpimiä. :)

VeliSynkkä (nimimerkki)

OK Ana !
Ja turha vedota Jouluun kun maa tekee kuolemaa !

Minua PELOTTAA Ana ! MINUA TODELLA PELOTTAA !

Vihervasemmiston tuottama jälki on aivan järjettömän kamalaa !

Unohdetaan siis henkilökohtaisuudet ja katsotaanko ihamielisyyttä suoraan sieraimeen ! OK?

VS

Kun ihmistä tarkastellaan on AINA lähtökohtaisesti kysyttävä !
" MIKÄ ON IHMINEN " !
Vastaus !
Ihminen on ensisijaisesti Murhanhimoinen, Ahne ja Itsekäs Peto joka on erityisesti erikoistunut sadismiin ja kaiken liikkuvan ja kiinteän tuhoamiseen ja äärimmäisen tehokkaaseen lajitoveriensa tappamiseen.
Historia
Viime vuosisadalla tapettiin 500 Miljoonaa ihmistä sodissa ja kansanmurhissa sekä valtioterrorissa.
Eli yli 10 % 1900 luvulla eläneistä ihmisistä !
On odotettavissa äärimmäisen pahuuden ja konnantöiden tuloksia kun kaikki kohta paljastuu! Normali - ihmisellä ei ole mitään sisällä mihin tutustua. Kuten ei edes Identiteettiä ! ( Olen Insinööri ) Heh heh...
Kuolemanhajuiset vietit ja vaistot !
Ja naisilla jotka ovat tunnetusti tunne - eläimiä, tietysti niitten naiivi illuusiomaailma.
Tuhoaako tuleva 20 / 80 yhteiskunta Suomen kun valtaosasta ihmisiä menettää työnsä, sitäkautta ihmisarvonsa, rahallisen positionsa ja sosiaalisen statuksensakin, niin millä MIELEKKÄÄLLÄ tekemisellä se täyttää päivänsä ja mikä sen elämäntavoite ENÄÄN voi olla ?
AIVOT NIMITTÄIN MUUTTUVAT MÄDÄKSI JUUSTOKSI ! ( Lorviessa )
Ihminen adaptoituu ympäristöönsä, esimerkiksi sairaalaan joutunut ihminen on jo TOISELLA VIIKOLLA täysin syötettävä ja ohjelmoitu ääliö !
Ja esimerkiksi vuoden työttömänä ollut ihminen vaatii ERITTÄIN INTENSIIVISEN TYÖKUNTOUTUMIS JAKSON PYSTYÄKSEEN TAAS EDES MINKÄÄNTASOISEEN TYÖN SUORITTAMISEEN.
Aloitekyvytön, huonosti koulutettu, mihinkään motivoitumaton perustomppeli muuttuu kotioloissa syrjäytyneeksi, lihavaksi ja haisevaksi velttohyppelöksi ilman ympäristön perseeseen antamia, riittävän kivulloisia sähköiskuja.
TÄYDELLINEN HARHAKUVA
Että kyseinen tyypillinen rahvaan edustaja olisi kiinnostunut ylipäätään MISTÄÄN älyllisestä toiminnasta !
MIKSI !
1. SE VIHAA AJATTELUA !
2. SE TEKEE IHAN MITÄ TAHANSA VÄLTTYÄKSEEN SILTÄ !
3. SE EI EDES TIEDÄ YLIPÄÄTÄÄN MITÄ AJATTELU ON !
4. SE RAIVOSTUU JOS SILLE TUODAAN MITÄÄN KÄSITTEELLISTÄ ETEEN !
5. SE ON KIINNOSTUNUT AINOASTAAN PERJANTAI PULLOSTA JA LAUANTAI PILLUSTA !
Ai mistäkö tämäntiedämme ?
MENE KATSOMAAN MITÄ LEHTIÄ R - KIOSKI MYY NIILLE.
TAI MITÄ NE KATSOO TELKKARISTA. TAI KUUNTELE NIITTEN BUSSIJUTTUJA ! JEP
20 / 80 yhteiskunta tarkoittaa sitä että meillä on miljoonia tyhjäsilmäisiä, suttuisia, lihavia, sairaita, aloitekyvyttömiä laahustajia ympärillämme.
Motto: Sikakin on virkeämpi kuin kotiintuomittu ihminen !

VeliSynkkä
Tulevaisuutta tutkiva Think Tank - Ajattelupaja
http://paholaisencasino.com/
http://paholaisencasino.com/eunrahoituskriisi/

" Kiinalaiset naamarit " !
"Hyvä ihminen" on sama kuin "Kulissi-ihminen" ja "Paha ihminen" on "Raato-realistinen ihminen".
Hyviksenä esiintyminen on sosiaalisesti yhteisesti määritelty ja sovittu naamioleikki, jossa kaikki pelaavat samoilla säännöillä. Vain sallitut asiat saavat näkyä ja kuulua. Jos ei pelaa sääntöjen mukaan, on paha tai huono ihminen, ehkäpä jopa mielenvikainen. Eli veneenkeikuttaja. Rehellisiä ihmisiä siedetään vain tiettyyn pisteeseen asti, jonka jälkeen heidän rehellisyyteensä peilattuna "hyvikset" alkavat tiedostaa omaa valheellisuuttaan ja siten heidän päivänsä on pilattu. :D Hah.

Vieras (nimimerkki)

Kun kerran haluat keskustelua, niin voisitko jo vastata, että miten ihmeessä voit kannattaa etnistä syrjintää?

Käyttäjän amgs kuva

Aina silloin tällöin joudun vastaamaan samaan kysymykseen. Vieras, puhut taas positiivisesta syrjinnästä. 8.3.2010 kirjoitin näin: "Aikaisemmin minulta on pyydetty jossain blogirkirjoituksen yhteydessä vastamaan samanlaiseen kysymykseen. Näin, kuten esität asian, on vaikea hyväksyä sellaista menettelyä kuin positiivista syrjintää. Vaikka aiemmin näin menettely olevan tietyssä määrin hyväksyttävänä, minusta se ei ole kuitenkaan missään nimessä hyväksyttävää, että jonkun oikeus loukataan parantaakseen toinen.

Olen ymmärtänyt, että positiivista syrjintä ei käytännössä suomalaisessa työelämässä esiinny, ei ainakaan maahanmuuttajien kohdalla. Ruotsinkielisten- ja naiskiintiöt nähdään positiivisena syrjintänä ja näiden ryhmien kohdalla se on enemmän yleistä. Lainoppineiden mukaan positiiviselle syrjinnälle ei ole esteitä."

Alla olevassa likissä sanotaan myös näin:
Ana María Gutiérrez Sorainen
"Syrjinnän varassa olevien ryhmien tilanteen helpottamiseksi on olemassa positiivista syrjintää, joka perustuu direktiiveihin. Koska perussuomalaiset vastustavat Euroopan Unionia kai sopii vastustaa positiivista syrjintää. Syrjittyjä saa siis jatkossa ihan vapasti syrjiä. - 25.7.2010 "

Siirtolaisinstituutin johtaja, dosentti Ismo Söderling
"Niin tai näin, Suomi on monikulttuuristumassa ja tulossa muiden länsimaiden tapaan selkeästi maahanmuuttajia vastaanottavaksi maaksi. Tällä hetkellä maassamme asuu reilut 200 000 ulkomailla syntynyttä – yksistään ulkomaan kansalaisia asuu maassamme pysyvästi noin 155 000 henkeä. Olen arvioinut Tilastokeskuksen väestöennusteita hyödyntäen, että sukupolven päästä eli vuonna 2040 Suomessa asunee yli puoli miljoonaa maahanmuuttajaa. -- Eräissä maissa käytetään työhönotossa ns. positiivisen segregaation menetelmää: jos maahanmuuttaja ja kantaväestöön kuuluva ovat yhtä päteviä haettuun työpaikkaan, valitaan maahanmuuttaja. Toimilla halutaan edistää heikommassa asemassa olevien työllistymistä sekä samalla torjua syntipukkiteorian tarjoamia uhkakuvia. Menettely on tehokas, mutta sen toteuttaminen vaatii huolellista valmistelua, jottei kantaväestö itse koe joutuvansa eriarvoiseen asemaan. -- Suomella ei ole mitään syytä toistaa monien läntisten maiden tekemiä virheitä. Jos pystyimme muutamassa kuukaudessa asuttamaan 400,000 Karjalan evakkoa tai tyhjästä polkaisemaan Nokian kaltaisen megaluokan yrityksen, pystymme myös luomaan rauhallisen monikulttuuriyhteiskunnan. Se on meille pragmaattisille suomalaisille tahtokysymys. - UTUonline 23.9.2010"

Linkki: http://wiki.hommaforum.org/index.php/Positiivinen_...

Vieras (nimimerkki)

Miksi siis olet puolueessa, joka kannattaa syrjintää, jos itse et ole samoilla linjoilla?

"Lainoppineiden mukaan positiiviselle syrjinnälle ei ole esteitä."

Vai tuoko lause rauhoittaa omaatuntoasi?

Pentti Järvi

Itse olen (ainakin toistaiseksi) hieman pihalla tästä positiivisesta syrjimis-asiasta, mutta ongelma voi olla se, että kun näitä maahanmuuttajia nyt näköjään tänne Suomeen rahdataan, olisi hyvä, että heille löytyisi työpaikka, samaan aikaan kun olisi hyvä löytää työpaikka myös ns. kantasuomalaiselle työpaikka. Mikäli työpaikkoja ei yksinkertaisesti ole, maahanmuuttoa on rajoitettava ja yritettävä etsiä ainakin osaavaa ja työhalukasta ulkomaalaista väkeä. Olen ollut huomaavinani, että ihan sellaisesta ei ole ollut kyse tähän asti. Tämän kommentin kirjoittaja on asunut kovin pitkään poissa Suomesta joten kestänee aikansa ennenkuin tajuan nykyisen jokseenkin omituisen siirtolaispolitiikan jujun, pointin. :)

Usein vertaan tilannetta entiseen asuinmaahani Espanjaan, minne on virrannut valtavia määriä ihmisiä Etelä-Amerikasta, minkä etu on tietysti samankielisyys. Virta on kääntynyt nyttemmin toisinpäin, eli espanjalaisia lähtee entistä sankemmin joukoin etenkin Argentiinaan etsimään onneaan oman maan surkean työllisyystilanteen takia.

Hyvyyden ruhtinas (nimimerkki)

Lämpimät onnittelut myös kielentarkastajillesi. Heidän osuutensa suosiosi kasvattajana ansaitsisi varmaankin julkisen tunnistuksen. Samoin SDP:n mielipidelanseeraus -ja hiontaosasto.

Käyttäjän amgs kuva

Kiitoksia kahdelle teinilapsilleni, jotka poistavat pahimmat kielivirheet. Minulla ei ole muita kielentarkastajia. Olen antanut kaksi kirjoitusta yhdelle ystävälleni kommentoitavaksi. Kun ihminen kirjoittelee, hän oppii samalla. Tahdon uskoa, että pystyn oppimaan.

Olen aikaisemmin kiittänyt Rajamäen työväenyhdistystä, joka otti minut avosylin vastaan, ja heidän kanssaan ei ole ollut koskaan mitään ongelmaa. Mielipidelanseeraus lehdissä ja blogeissa on ollut aivan allekirjoittajan harteilla, ja jopa osa demariryhmän valtuustoaloitteista syntyi päästäni ja jopa osittain käsialastani. Ihmisen epätäydellinen suomenkielen taito ei tarkoita sitä, että hän olisi aivan aivoton. Jos joku blogisti saa lanseerausapua omalta puolueeltaan, onnittelen.

Vieras (nimimerkki)

Syrjinnästä sen verran, että ainakin kotikunnassani (joka on sama kuin blogistin), olen kohdannut syrjintää:
Työhön pääsisi, jos olisin nainen.
Muuten - turha toivo. Eräs tehdas sanoi suoraan kuukauden sesonkipestistä: "Me otamme vain tyttöjä."
Muut, ammattitaitoani vastaavat työnantajat - ovat tehneet sen minulle selväksi kolmen hakemuksen kautta - kun "et ole nainen, olet erilainen, sorry".
Eli tämä syrjintä kohdistuu ihan suomalaisilta suomalaiselle. Vaikka olisi aina työnsä tehnyt ja osaisi työn ja - työllistämistuella olisi siinä näyttänyt osaamisensa ja kouluttautunut lisää.
Aika synkkä joulumaa. Mutta pukiksi voisin ryhtyä, siinä kun voi naamioitua. Valoisaa joulua kaikille "perssuomalaisille", "vihreille" ja muille - terveisiä todellisuudesta.

Vieras Markku Palonen (nimimerkki)

Hyvää joulua ja kotimatkaa.

Vihreät ovat pakkoruotsin kannattajia.
Pakkoruotsin ylläpito vaatii jokaiselta Suomalaiselta yhden työlisävuoden elämässä.
Itse Ruotsalaiset poliitikot ovat sanoneet että he eivät koskaan suostuisi moiseen kielipolitiikkaan kuin Suomi.
Huonokielisiltä se ottaa pois englannin tai muun vieraan kielen oppimisesta joka vaikeuttaa taas työelämässä vieraiden kielten käyttöä.
Miten voit kannattaa tällaista puoluetta joka on näin epätasa-arvoinen?

VeliSynkkä (nimimerkki)

HYVÄ Markku ! BRAVO !

Olipa tiivistetysti sanottu !

VS
Luulen että Ana on inhotuin naisbloggaaja Päivi Lipposenjälkeen !

Käyttäjän amgs kuva

Synkkä Veli, kaikkea hyvää sinullekin.
Tässä mietin, pääsenkö edes Lontooseen ja Lontoosta enteenpäin vai tulenko viettämään joulua lentokentillä. Hyvällä joulumielellä siitäkin selviytyy, suklaalevyt ja piparkakut mukaan.

Jos uuden vuoden toivomuksia saisi lausua julki, sanoisin, että tähän blogimaailman suhteen se olisi ehdottomasti veljille, siskoille, velisiskoille ja siskoveljille vähemmän synkkyyttä.
Hyväntahtoista joulua vielä kerran kaikille!

VeliSynkkä (nimimerkki)

Ana !

Kiitos vaan TOIVOTUKSISTA mutta et Sinä sillä selviä ! Koen että aina kun puhut, siellä vilahtaa ainakin minulle lipova POLIITIKON KÄÄRMEEN KIELI !

Toivot vähemmän synkkyyttä kaikille !

Suomesta on taas tulossa Euroopan henkinen ja taloudellinen peräsuoli, joka koskettaa meitä kaikkia kuin isot palohaavat iholla !

Ja syynä tähän on vihervasemmisto eli sosiaalifasit; SAK, SDP, Vihreät !

SINÄ ja kaltaisesi olette kultturimme ja kaiken siis KAIKEN meille arvokkaan tuhoajia ! MIKSI ?

MIKÄ TEITÄ OIKEIN RIIVAA ?

VS

Ja vastaa minulle kahten kysymyksen, jos pysyty!
- Miksi teollisuus on muuttanut ja muuttaa pois Suomesta ?
- Miksi joudumme ottammaan joka vuosi yli 10 MRD syömävelkaa ?
( Miksi meillä on jo lähes 100 MRD velkatakka )

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset