Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Kuka tarvitsee Assangea?

Julian Assange vapautui takuita vastaan. Ja uutinen on mailman päälehtien etusivuilla. Vielä muutama kuukausi sitten kukaan ei tiennyt miehestä mitään. Hänen johtamansa ryhmä on tehnyt paljastuksia. Mitä paljastuksia? Onko paljastettu jotakin, mitä kukaan ei ennen paljastuksia edes aavistanut? Onko hän tosiaan mielipiteenvapauden Robin Hood?

Assangen saama mediahuomio on ihailtava. Jos nyt hän asettuisi ehdolle vaikkapa Yhdysvaltojen presidentiksi, hän tulisi kenties valituksi maailman ihmisten äänillä. Mutta kuka tarvitsee Assangea? Mediako? Kuka muu?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Aavistus on usein eri asia kuin kunnolliset todisteet. Todisteetkaan eivät sinällään auta niin kauan kuin valtioitten johtajat eivät kunnioita kansainvälistä lakia (mm siviilien kohtelusta sodassa), mutta asioiden saaminen laajempaan tietoon voi olla tärkeä asia siinä vaiheessa kun rikollisesti toimivia johtajia vastaan aletaan toimimaan.

Vieras (nimimerkki)

Voisiko olla edes Julian ehdolla USA:n presidentiksi? Tuskinpa, kansalaisuus? Onhan se hyvä että eri valtioiden "kähminnöistä" annetaan julkisuuteen kansalaisilta pimitettyjä tietoja/tekoja. Ei paha.

Käyttäjän amgs kuva

Kukaan ei tiedä, kuinka pimitettyjä tai valikoituja ne tiedot ovat.

Kyllähän minä tiesin, ettei Assange voi asettua ehdolle Yhdysvaltojen presidentiksi ja myös sen, että muu maailma ei voi valita yhdysvaltalaisille presidenttiä. Lauseeni oli tarkoitettu kuvaamaan miehen saaman mediahuomion massiivisuutta.

Käyttäjän petrilagus kuva
Petri Lagus

Mediahan itse valitsee mistä kirjoittaa tai uutisensa julkaisee. Miksi sinä tuot mediaan Assangen blogin muodossa?

Kukaan ei tiedä, kuinka pimitettyjä ja valikoituja ovat valtakunnan uutiset. Ainakin jos vertaan YLE uutisia saksalaisiin, niin ero on huima.

Sananvapauden hyvä puoli on siinä, että tieto leviää ja nykyinen keskiaika alkaa saamaan valon pilkahduksia.

Minä en tarvitse Assangea, sillä Wikileaks on paljon suurempi ilmiö kuin yksi mies. Useita "leaks" versioita on jo syntynyt. Media tarvitsee Assangea ja valtiot kuten USA ja ruotsi, että saisivat ristille varoittavan esimerkin sanan vapaudesta.

Vapaan sanan levittäjien muistomerkkejä maailmassa riittää.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

http://www.collateralmurder.com/

Eikö sotarikosten paljastaminen ole oikeudenmukaista, toisaalta jos olisin istunut, (olikohan se Grazy Horse) Apachessa ja KUULLUT, että RPG havaittu, niin kyllähän siinä mieluiten eliminoi uhan. Tosin kumma, että kuvan taso noin heikko, kun tietää, että parempaankin on olemassa. Ja ei nuo kuvassa edes näytä AK-47 lta tai RPG ltä. Ja miksi USA luo tietokantaa suurlähetystöistä ja laittaa sen SIPRNET tiin ja noin 3 miljoonaa saa ne nähtäväksi, ja ton tason soltuille, oli clearance mikä vaan sillä verkolla.

tiina tarvainen

Perhe, äiti suku?.
Miten meistä kukaan voi Kyseenalaistaa toistemme tarpellisuuden?
Voisi kysyä (jos tähän leikkiin lähtisi) kuka sinua kaipaa? minä tiedän kuka minua kaipaa sitä ei tarvitse kyseenalaistaa.
Ihmisistä on tullut momenttiensa,kommenttiensa ja riviensä puolesta puolijumalia joilla on hallussaan , tarkoitus tie ja oikeus mikä koskee kaikkia muita paitsi itsenään.

Vieras (nimimerkki)

Vihreille vois tehdä ihan hyvää tietää maailman menosta. Tuntuvat kaikki elävän jossain pumpulimaailmassa jossa kaikki on hyvin kun muistaa rakastaa kaikkia ja kaikkea ja verottaa hiilidioksidiä.

Vastaus siis: Vihreät tarvitsee Assangea.

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Wikipedia kuten moni muu internetilmiö on nostanut miljoonien haltijoiksi henkilöitä jotka eivät varsinaisesti ole suunnitelleet tätä tavoitetta. Vielä vähemmän he ovat suunnitelleet toimintansa julkisuuden hallintaa. Mutta toisaalta he eivät ole säästelleet tekojensa kohteiden tunteita joten tässä vaikuttaisi siltä että vuotojen kohteet, instituutiot, ovat innostuneita "leimaamaan" wikipedian ja henkilön Julian Assangen yhteen.

Eli käytännössä kyse on "Don Quiote" ilmiöstä jossa hra Assangesta on tullut henkilö globaalissa medianäytelmässä. Mutta toisin kuin hauskassa roomaanissa, toimijat käyttävät ja käyttäytyvät äärimmäisen itsetuhoisesti tai piittaamattomasti. Koska pelimerkit ovat kuitenkin melko suuria. Kuten voidaan havaita luottolaitosten rikollisista tilien jäädyttämisistä. Eli hra Assangen tilit jäädytettiin ilman että mitään rikollista oli tapahtunut. Tämä viittaisi pankkien rikollsen toiminnan paljastuspelkoon ja pankkilaitosten kostoon paljastusten pelossa. Islanti oli ainoa maa jolla on pankkikriisin jälkeen munaa laittaa näin rikollisesti toimivien luottoyhtiöiden koko toiminta katkolle.

Itse rikossyytteestä kertonee se että ruotsalainen syyttäjä oli alunperin päättänyt jättää syyttämättä mutta (painostuksen jälkeen) muutti mielensä. Syyte on kaikenkaikkiaan melko ruotsalainen eikä kyseessä näyttäisi olevan miltään osin yleisen eurooppalaisen oikeustajun mukainen seksuaalinen pakottaminen. Pohjoismaissa seksuaalirikoslainsäädäntö ei ole miltään osin yleismaailmallisesti kestävällä pohjalla. Assange voi olla henkilönä iljettävä. Mutta hän ei pakottanut, uhannut tai muulla tavoin uhrin tahdon vastaisesti tehnyt seksuaalista tekoa. Siis sen tiedon mukaan mitä minulla on lehdistä.

A harrasti turvaseksiä (laukeavan välineen) kera eri aikoina kahden eri naisen kanssa jotka toisistaan tiedon saatuaan tekivät asiasta "yllättävän seksin harjoittamisrikos-ilmoituksen".

Tuolla ei minusta päästä yhdysvaltojen pressaksi, mutta ei sillä minun mielestä päästä seksirikoslistallekaan.

kaapo (nimimerkki)

Assange tarvitaan tuomaan Tiitisen lista esille.

Vilho Juntunen

Mitä sinä tekisit sillä tiitiäisen listalla? Et yhtikäs mitään.
tv. Ville

Pena (nimimerkki)

voitais sanoa tavjalle, että soo soo

Pirjo Martikainen (nimimerkki)

Pahempi on mtv3, lisäksi saa toimintaansa huomattavaa valtionrahoitusta. Kokoomuksen hyvässä ohjauksessa.

Pirjo Martikainen (nimimerkki)

Ei Mtv3 tavoiltaa poikkea. Kokoomuksen hyvässä ohjauksessa huomattavalla valtionrahoituksella, erinäisin järjestelyin.

Pirjo Martikainen (nimimerkki)

Ei Mtv3 tavoiltaa poikkea. Kokoomuksen hyvässä ohjauksessa huomattavalla valtionrahoituksella, erinäisin järjestelyin.

Vieras (nimimerkki)

Assange ei ole paljastanut mitään, mitä ei muutenkin tiedettäisi. Henkilönä hän on äklö, eli kysymykseen vastaus: häntä ei tarvitse kukaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset