Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Karviainen ja Unkan baari

Sattumaa tai mitä lie, mutta eilen olin nauttimassa karviaisopasta kun radiosta tuli tietoa siitä, että Karkkilan päättäjät eivät ole tyytyväisiä peruskuntayhtymä Karviaisen toimintaan.

Tänään Karkkilalainen kertoi, että valtuutettujen mielestä Karviaisen johto ei ole kiinnostunut siitä, millä perusteilla ja taustatiedoilla luottamushenkilöt päättävät Karviaisiin liittyvistä asioista. Kustannusten nousu ja kuntalaisten tuntemus, että Karviaisen palvelujen laatu on heikentynyt, pistävät karkkilalaiset päättäjät miettimään Karviaiselle vaihtoehtoja.

Karkkilalaiset päättäjät evät ole tuntemuksissaan yksin. Asuinkunnassani Nummi-Pusulassa syyskuun valtuustonkokouksessa kunnanvaltuutettu AarniVarjonen (Sit) ehdotti eroamista peruskuntayhtymä Karviaisesta. Varjosen ehdotus meni varsinaisesta kokousasiasta sivulle ja siksi asiasta ei äänestetty.

Eilen Länsi Uusimaa –lehti kertoi, että Nummi-Pusulan valtuusto näytti Karviaiselle kaapin paikan. Nummi-Pusulan vanhainkotipaikkoja ei muuteta ainakaan vielä ensi vuonna tehostetun asumispalvelun paikoiksi, kuten kuntayhtymä Karviainen oli ehdottanut. Kunnanvaltuusto päätti asiasta pitkän keskustelun ja muutaman äänestyksen jälkeen.

Kuten aiemmin olen todennut, kunta on kuntalaisia varten eikä toisinpäin. Jos Karviaisen alueella sairastuu, pitää miettiä kaksi kertaa, soittaako puhelinvastaajalle, jos edes se on päällä.

Osallistuessani erään kerhoon yksi karkkilalainen äiti toi esiin sen, että yksi ongelma on palvelujen keskittäminen Vihtiin. Esimerkiksi ensisynnyttäjien valmennukset on siirretty Vihdin puolelle. Moni pariskunta, joilla ei ole autoa, miettii vakavasti, lähteekö seikkailemaan bussilla. Huomioon ottaen, että täällä päin bussiverkosto ei ole kaikilta osin kohdalla, tilanne tuntuu erikoiselta. Monilla ei ole hyvää sanottavaa Karviaisen toiminnasta. Olen kerran käynyt Pusulan terveyskeskuksessa ja palvelu oli moitteeton.

Joka tapauksessa uutiset ja sekä Karkkilan, että Nummi-Pusulan valtuutettujen reagointi kuntayhtymän Karviaisen toimintatapaan antavat toivoa siitä, että päättäjät sittenkin yrittävät kuunnella kansan tuntoja. Totesihan Nummi-Pusulan kunnanhallituksen puheenjohtaja Kari Kyttälä (kok) Länsi - Uudellemaalle, että luottamus Karviaisen henkilöstön kykyyn hoitaa asioita on heikentynyt. Toteamus varmasti maistuu Karviaisen johdolle karvaiselta toisin kuin karviaisoppaani minulle.

Samalla kun peruspalvelujen parissa muhii, täällä päin kuhisevat myös Nummi-Pusulan ja Siuntion valtuustojen päätökset käynnistää liittosneuvottelut Lohjan kanssa. Karjalohja on jo päättänyt liittyä Lohjaan vuoden 2013 alusta ja Inkoo vielä vikisee. Miten palveluille käy, on se suurin kysymys muiden muassa. Asia kiinnostaa ja siksi Vihreä Liiton eduskuntavaaliehdokkaat, Paula Nordström (Lohja) ja Kristian von Essen (Siuntio) ja minä Ana Maria Gutierrez Sorainen (Nummi-Pusula) sekä karjalohjalaisia kuntapäättäjiä olemme ensi lauantaina 18.12. klo 13 keskustelemassa asiasta Unkan baarissa Karjalohjalla. Tule mukaan kysymään ja esittämään näkemyksesi!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Vieras Marjatta Halkilahti (nimimerkki)

.. "toivoa siitä, että päättäjät sittenkin yrittävät kuunnella kansan tuntoja."

Tätähän tässä tarvitaan!

Kiitos puheenvuorostasi. Linkitin sen äsken facebookiin!

Munallinen Suomen leijona (nimimerkki)

Tähänkö ollaan tultu kun kaikesta hyvinvointivaltiossa leikataan suomalaisilta kun rahat ei riitä ja vielä sellaisilta jotka ovat pitäneet Suomen itsenäisenä uhraten itsensä maansa puolesta, mutta maahanmuutosta ja eliittien ylitasa-arvoisemmista palveluista(pakkoruotsittajat) ei.

Esimerkiksi Ruotsissa 20% menee verorahoista maahanmuuttoon.

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Se Ruotsin 20%-väite on kaiketi vain mielenkiintoista spekulointia? Jos se on siitä Lars Janssonin vuonna 2002 kirjoitetusta kirjasta niin se on hyvin mahdollisesti vain virheellinen luku. Nyt on flunssa enkä jaksa etsiä analyyttisempia vastauksia siihen kirjaan, mutta ne muutamat kirjoitukset jotka löysin viittasivat vahvasti siihen, että se n. 20% on väärin laskettu.

EDIT: Tässä on jonkun analyysi http://www.immi.se/rasism1/jansson.htm

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset