Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

El Pason terroriteko ja vihapuhe

  • El Pason terroriteko ja vihapuhe

Yhdysvalloissa on tapahtunut kolme joukkoampumista yhden vuorokauden aikana.  Moni näkee yhteyksiä väkivallan ja vihan lietsonnan välillä.

Ylen verkkosivuilla on Turun yliopiston Pohjois-Amerikan tutkimuksen professori Benita Heiskasen haastattelu. Heiskanen sanoo, että 73 prosenttia ääriryhmien vihateoista Yhdysvalloissa on valkoisten ääriryhmien tekemiä.

El Pason äärioikeistolainen terroristi  oli kirjoittanut manifestin, jossa hän puhui ”latinoiden invaasioista” ja ”väestönvaihdosta”. Myös presidentti Trump ja muut äärioikeistolaiset viljelevät noita termiä. Suomessa mm Puheenvuorossa on ollut sellaisia kirjoituksia jonkinlaisesta ”väestönvaihdosta”. Ei ihme siis, että moni näkee yhteyden vihapuheiden ja tapahtuneiden viharikosten välillä.

Heiskanen sanoo, että tilastojen perusteella näillä on yhteys, valkoisten radikalisoituminen on tapahtunut nykyisen presidenttiyden aikana. El Pason terroriteko kohdistui latinoväestöön. Samoihin ihmisiin, joihin presidentti Trump on kohdistanut vihansa leimaanalla rikollisiksi ja ties miksi.

Helsingin Sanomissa on Alma Onalin kirjoitus aiheesta. Siinä sanotaan, että nuorten, valkoisten miesten tekemät iskut vähemmistökohteisiin on tunnistettava ilmiö, joka kumpuaa nettilautakulttuurista ja valkoisen ylivallan ideologiasta. Näin sanoo äärioikeistoa tutkinut Jyväskylän yliopiston tutkimuskoordinaattori Tommi Kotonen.

Poliisi tutkii joukkomurhia. Mielenkiintoista on kuitenkin se, etta vaikka näyttää siltä, etta ainakin El Pasossa äärioikeistolaisen maahanmuutovastaisen ideologian sokaisema henkilö päätti tappaa kylmästi ihmisiä, jotkut puhuvat yksitäistapauksesta, mielisairaasta ihmisestä ja kielttäytyvät näkemästä vihapuheiden ja terroritekojen yhteyttä. Kenenkään ei tarvinnut kuolla rasismin tai jonkun muun ismin takia.

lähteet:

 

https://yle.fi/uutiset/3-10908645

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006194748.html?fbclid=IwAR389EhTfIPGusutfOzJCXUdaQ9Qk9F_U1Xq72Sv7zUwbEuE-ycuqgPmzzc

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (171 kommenttia)

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Lähes koko latinalainen amerikka kuulostaa uutisoinnin mukaan olevan melkein sotatilassa. Heti Yhdysvaltain rajojen eteläpuolella vastaavat tapahtumat ovat arkipäivää (ilman valkoisia), johtuuko sekin rasismista? Valkoisen naisen, tai naisen ylipäänsä on hyvin turvatonta matkustaa siellä yksin, verrattuna vaikka Eurooppaan.

Käyttäjän amgs kuva

Costa Rica, Argentiina, Uruguay, Paraguay, Ecuador, Panamá, Dominikaaninen Tasavalta, Chile, Bolivia, ym. ovat sotatilassa?! Mitä uutisia luet? Ei edes Nicaraguassa, jossa viime vuonna on ollut vakavia ihmisoikeusongelmia ollaan sotatilassa! Ketkä ovat sodassa muita ihmisiä vastaan? -USA:n tapahtumien valossa maahanmuutto-, ja ihmisoikeusvastaiset äärinationalistit.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Hola Gutierrez Sorainen

Kirjoittaja tarkoitti, että Etelä- ja väli-Amerikan maissa hallitukset pysyvät pystyssä lähinnä armeijoiden tuella, viranomaisväkivalta on enemmän kuin yleistä ja ihmisoikeudet ovat lähinnä vitsi.

Kun mietitään asiaa siltä kantilta, ettei edes Meksikon hallitus tiedä tarkalleen, kuka maata johtaa, niin ei ihmekään, että Trump haluaa muurin USA:n ja Meksikon rajalle.

Meksikossa on runsaasti ns. no go alueita, joihin viranomaisilla ei ole mitään asiaa ja siellä kuolee väkivaltaisuuksissa enemmän ihmisiä vuositasolla kuin mitä keskiverto sodassa. Jatkosodassa 1941-44 suomalaisia sotilaita kaatui 63000. Meksikossa murhattiin pelkästään vuonna 2018 33000 ihmistä, siis yhdessä vuodessa.

Revi siitä.

By the way

Miksi et kirjoita Ohion äärivasemmistolaisesta ampujasta?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #9

Meksikossa on runsaasti ns. no go alueita, joihin viranomaisilla ei ole mitään asiaa ja siellä kuolee väkivaltaisuuksissa enemmän ihmisiä vuositasolla kuin mitä keskiverto sodassa.
........................

Kaikki edellä mainittu johtuu sinunkin kannattamastasi huumesodasta.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #11

Pointti on se, että miksi yritetään kääntää keskustelun suuntaa muihin maihin kun aihe on Yhdysvalloissa tapahtuneet terroriteot tai massamurhat. Miksi nyt on niin vaikea keskittyä siihen? Olen tällä hetkellä ulkomailla ja eilen kävin Puheenvuorossa lukemassa ja etsimässä olisiko joku kirjoittanut El Pason tragediasta. Kas kumma, mutta ei ollut kirjoituksia. Ehkä olisi ollut toisin, jos ampujan nimi ja tausta olisi toinen.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen Vastaus kommenttiin #16

Eikö ole vaarana, jos naapurimaassa on epävakautta, että epävakautta tulee myös rauhalliseen maahan? Jos Venäjältä pääsisi Suomeen ilman viisumia, niin rikollisuus Suomessa vähenisi?

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren Vastaus kommenttiin #16

Kun tässä katselin naamagalleriaa niistä murhaajista Yhdysvalloissa, niin kyllä pohjavärinä ei ikävä kyllä ollut valkoinen väri.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #139

Jos sinusta on lukemaan, niin aloitapa vaikka Toni Morrisonin romaanista Sinisimmät silmät. Saattavat sinunkin silmäsi aueta.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen Vastaus kommenttiin #11

#11 Makkonen:

USA tietää millintarkasti, missä esim. Afganistanin unikkopellot sijaitsevat. Ne suorastaan kirkuvat punaisina satelliittikuvissa kukinta-aikaan.

Huumeiden alkutuotantoon voitaisiin puuttua, mutta huumekaupasta hyötyjiä on maailmassa liikaa, jotta mitään tehtäisiin.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #55

Niin ne tietää paikallisviranoimaiset, EU:n tarkkailijat jne, sama kokapelloissa, huumelabrat jotka tuottaa parilla kemikaalisäkillä 50 hehtaarin verran vrk onkin vaikeampi valvoa ja tarkkailla.
Contrat, Afganistanin hommat jne, CIA kyllä osaa puuhailla huumebisneksessä kun se on "oman edun" mukaista.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #11

Johtuu kaikenlaisesta rikollisuudesta. Ei suinkaan yksin huumeista.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

#16
Latinalaisen Amerikan ampuma-ase valta on paljon pahempi, kuin USAn. En tiedä tarkalleen mihin Meksiko asettuu tässä tilastossa, mutta se paljon pahempi se on kuin USAssa.

Jos USAn tilastoista otetaan pois mustien ja latinojen tekemat rikokset, luvut ovat suunnilleen tasavertaiset Euroopan kanssa.

Meksiko on uhannut panna koko USAn syytteesee El Pason ammuskeusta, koska siinä kuoli Meksikon kansalaisia. Toivottavasti tekee sen, koska se auttaisi koko maailman näkemään paremmin Meksikon sisäisen korruption ja väkivallan.

AnaMaria, tässä tilanteessa on helppo osoitella sormella,
mutta pane jäitä hattuun nyt muutamaksi viikoksi. Kiitos!

Markku Hatakka

Ohion ampuja kuvasi itseään saatanan palvojaksi ja kannatti Elisabeth Wardenia, vihasi Trumpia ja halusi Joe Bidenin sukupolven kuolevan.

Eli kyllä näitä järkyttäviä sekopäitä löytyy sekä ns vasemmistosta että ns oikeistosta.
Yleensä ampujat ovat olleet alle 30 vuotiaita, elämässään eksyksissä olleita mieleltään järkkyneille yksittäistapauksia. Ei mitään tekemistä tavallisten kansalaisten kanssa, jotka kannattavat kansallismielisyyttä ja patrioottisuutta.

https://m.washingtontimes.com/news/2019/aug/4/conn...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Vihapuheet synnyttävät väkivaltaa.

Vihapuheet lietsovat väkivaltaa

Vihapuhujat ja Vihapuheiden kannattajat ja puolustelijat ovat enemmän syypäitä näihin väkivallantekoihin kun niiden tekojen sekopäiset suorittajat.

Markku Hatakka

Ns vihapuheista hyvä esimerkki ns vasemmistosta esim Husu Hussein, Al Taee, ’tutkija’ Oula

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Hussein vastustaa vihapuheita, siis myös väkivaltaa.
Käsittämätöntä että tämänkin seikan voi joku väärin ymmärtää.

Paitsi jos Husseinin väärinymmärtäjä on itse vihapuheen ja väkivallan kannattaja,
eikä kyse ei ole väärin ymmärtämisestä,
vaan tahallisesta väärin ynnärtämisestä,

Tahallinen väärin ymmärtäminen on toisilta nimiltään vääristelyä ja valehtelua.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #5

Olisipa meillä enemmän sellaisia ihmisiä kuin Anja Snellman: "Käyn Vallilan kirjastossa neljä, joskus viisikin kertaa viikossa. Heinäkuussa luin 17 kirjaa. Runoja, romaaneja, tietokirjoja, elämäkertoja. Kirjoitan uutta romaania. Minulla on viikossa parikymmentä terapia-asiakasta. Miten tämä on mahdollista? Olen vähentänyt Falsebookin käyttöä, en Twittuile lainkaan ja Instassa jaan ja katselen harvakseltaan luontokuvia. Netflixin jne. sarjamaratoneista yritän pysyä kaukana. Tämän addiktiokimpun yhteys kirjojen lukemiseen on yhtä ilmeinen kuin pirinistin suhde säännölliseen ruokailuun."

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen Vastaus kommenttiin #5

"Hussein vastustaa vihapuheita, siis myös väkivaltaa."
HALLOO!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #95

Haloo täällä Niili ja niilistä krokotiili.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #5

Hussein harjoittaa vihapuhumista.
"Syö paskaa..."
"My fellow jihadi fighters.,.."
"Kaikki perussuomalaiset ja niiden kannattajat ja äänbestäjät ovat rasisteja....."

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #119

Rantanen sitten mielellään lainaa ilman kontekstia tuota syö paskaa jne. -kommenttia. Joo, kyllähän se hiukan räikeältä näyttää. Tosin sitten kun konteksti tuli tietooni, täytyy todeta, että olipa hyvin sanottu. Iso käsi Husulle.

Käyttäjän MikkoSauren kuva
Mikko Sauren

Yhdysvalloissa korkein oikeus on päättänyt, että sellainen määritelmä kuin vihapuhe on first amendmentin vastainen eli rajoittaa sananvapautta.

Eli siellä ei vihapuhetta ole eikä tule, koska sen muuttaminen tarvitsisi selkeän enemmistön. Joten kaikki keskustelu sen ympärilla on tyhjän tynnyrin kolistelua Demokraateilta.

Sama koskee aselakia eli 2nd amendment.

https://www.washingtonpost.com/news/volokh-conspir...

Käyttäjän JarmoNokela kuva
Jarmo Nokela

Oho, kuinka tässä nyt näin kävi...

"DAYTONISSA Ohiossa sunnuntaina yhdeksän ihmistä ampunut mies kannatti Twitter-tilinsä perusteella äärivasemmistolaista ideologiaa, kertoo uutiskanava CNN.

Surmista epäilty jakoi tilillään poliisin vastaisia ja äärivasemmistolaisia twiittejä, kannatti fasismin vastaista Antifa-järjestöä ja kertoi haluavansa sosialismia."

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006195912.html?...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Oho, kuinka tässä nyt näin kävi..."

Jos vasemmistossa on tämän kaltaista vihapuhetta ollut, niin vihapuhujat ovat syyllisiä, jos taas näin ei ole, voidaan päätellä että kyseessä on Trumpin vihapuheiden nostattaman vihan purkaus.

Siis Trumpin syy.

Trumpin rasistiset vihapuheet lietsovat vihaa paitsi hänen kannattajissaan, niin myös vastustajissaan. Häyrypäät tulevat kaapeistaan ulos ja ryhtyvät ampunaan.
Valitettavasti eivät käy toistensa kimppuun, vaan aivan sivullisten rauhallisten ihmisten kimppuun.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#10
Trumpin rasistiset vihapuheet lietsovat vihaa paitsi hänen kannattajissaan, niin myös vastustajissaan.
..........................

Juuri näin. Ja kaveri oli jo valmiiksi mielisairas.

Käyttäjän JarmoNokela kuva
Jarmo Nokela Vastaus kommenttiin #12
Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #12

Eikös Obaman aikana ollut ampumisia huomattavasti enemmän?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #21

Mihin tämä perustuu vai heitätkö perinteiseen perussuomalaiseen tyyliin vain epäilyksen kysymysmerkin seuraamana harhaanjohtaaksesi?

Iltalehti kertoo Trumpin ensimmäisestä vuodesta 2017 seuraavaa (tammikuussa 2017 valtaan):
"Liki 40 000 kuoli luoteihin - USA:n asekuolemat korkeimmillaan vuosikymmeniin"

"Määrä on korkein koko tilastohistorian eli liki 40 vuoden aikana. CDC kertoi CNN-kanavalle, että ampuma-asekuolemia alettiin erotella kuolintilastoissa vuonna 1979. Väkilukuun suhteutettuna kuolemia on eniten 22 vuoteen."

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fa0cc87a-702b-...

Joten ei tainnut olla Obaman aikana vai mitä?

Mitä jos ensi kerralla vaikka tarkastat asian ensin? Luulisi kansanedustajan avustajan osaavan kaivaa tietoa eikä esittää tällaisia epäilyksiä kyssärien kera.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #12

Pelkästään mielisairaudesta puhuminen on ongelman vähättelyä....olipa tekijä kummalta puolen tahansa.

Eiköhän nämä kaikki ole jollain tasolla häiriintyneitä... niin oikealla kuin vasemmalla.

Ongelma syntyy kun molemmilla laidoille aletaan käyttää sellaista retoriikkaa, jolla esitetään väkivallan olevan varteenotettava vaihtoehto ongelman ratkaisuun.

Kun tämä on saatu iskostettua kannattajiin, niin on helpompi laskea kynnystä tuon väkivallan käyttöön.
Henkisesti epävakaat ovat tuossa se helpoin kohderyhmä.

Ei nämä mieliltään sairaat niitä varsinaisia syyllisiä ole, vaan ääripäät jotka saavat nämä sairaat ajattelemaan väkivallan olevan se "oikea" vaihtoehto.

Maailmalla alkaa olla paljon sellaista retoriikkaa molemminpuolin, että pahoin pelkään näiden ääripäiden olevan törmäyskurssilla.

Yhtä totta ja hyvin katastrofaalista on se, että maailman vaikutusvaltaisin instituutio on alkanut osallistua tällaiseen retoriikkaan.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #38

Ongelma syntyy kun molemmilla laidoille aletaan käyttää sellaista retoriikkaa, jolla esitetään väkivallan olevan varteenotettava vaihtoehto ongelman ratkaisuun.
.............................

Kyllä se viharetoriikka tulee pääsääntöisesti äärioikealta, sieltä teidän joukoistannne. Ja vaikka tulisi mistä tahansa se on yhtä tuomittavaa.

Mutta kun ette voi omianne puolustella niin hyökkäys on ainoa puolustus.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #100
Käyttäjän SimoHyytinen kuva
Simo Hyytinen Vastaus kommenttiin #100

Kummasta on todisteita? Mitä esim. SUPO sanoo Suomen tilanteesta? Sanooko, että oikeistoväkivalta on reagtiivista ja vasemmiston aloittavaa? Näin on ollut vaikkapa meidän ainoata natsiliikettä(PVL) vastaan.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #12

Osaako kommentoija Makkonen kertoa, onko äärivasemmistossa jotain isompaa magneettia mielisairaille kuin äärioikeistossa? Entäpä islamin vetovoima tässä ihmisryhmässä?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #77

#77
Ampujan tyttöystävä kertoi, että hän kärsi mielisairaudesta.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #77

#77
Mitenkä islami ja äärivasemmisto kuuluu yhteen?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #101

Kyse oli näiden kilpailusta mielisairaiden suosiosta. Kumpi vetää enemmän vai voittaako äärioikeisto.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #77

Väärin meni.

Muslimiveljeskunta on kylläkin arvokonservatiivista äärioikeistoa mikä vastustaa vasemmistoa ja kommunismia.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #110

Väärin meni kommentoija Kaarnatulla. Jospa lukisit ajatuksen kanssa, niin ehkä huomaisit oman olkiukkosi. Kiistät siis sellaista, mikä on vain oman virheellisen ajattelusi tulosta. Kyse ei ollut islamin vetovoimasta vasemmistolaisiin, vaan mielisairaisiin.

Käyttäjän JarmoNokela kuva
Jarmo Nokela

#10

Juuh, elikkäs Trump se veti liipasimesta. Eikä äärivasuri noudattanut lainkaan Antifan omaksumia toimintamalleja.

Kiitos kun selitit asian auki, kuusivuotias poikanikaan ei olisi pystynyt parempaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #14

"Juuh, elikkäs Trump se veti liipasimesta."

Itseasiassa Trump ei ole ainut syypää, vaan kaikki Trumpin kannattajat ja muutkin vihapuhujat kuin Trump, sekä kaikki vihapuheiden kannattajat ja puolustelijat.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #15

Tai sitten antifa yms. äärivasemmisto-sekopäät ovat syyllisiä, äärioikeisto sekopäät ovat syyllisiä.. .. kukin silloin kun tekevät väkivaltaa. Mikä tuossa on noin vaikeaa tajuta...

Se että joku kehtaa laittaa kaiken äärivasemmiston tai äärioikeiston ja näköjään vaikka Trumpin syyksi (silloinkin kun syyllinen on muualla) on vain typeryyttä tai jotain sairasta ideologiaa. Ymmärrän että se on helpompaa mielelle. Löytää paha jostain ja itse on se hyvä. Länsimaissa lapsesta asti taruissa ja tv:ssä usein asiat ovat noin helppoja.. hyvä ja paha vain.

---
"Itseasiassa Trump ei ole ainut syypää, vaan kaikki Trumpin kannattajat ja muutkin vihapuhujat kuin Trump, sekä kaikki vihapuheiden kannattajat ja puolustelijat.
"

Termeistä nyt viis (mikä on vihapuhetta ja mikä ei), mutta tuolla asenteella käytännössä haluaisit Yhdysvaltoihin jonkinlaisen sisällissodan. Siihenhän jatkuva eskaloituminen johtaisi asioiden ollessa jo nyt liian huonosti. Mitäköhän hyötyä siitäkin olisi? Olisi vain parempi olla liikaa haukkumatta toisia (sen mukaan kuin mahdollista puolin ja toisin) ja neuvotella miten tilanne saadaan paranemaan. Mikä vaatii myönnytyksiä kaikilta. Tai sitten ei mitään myönnytyksiä ja kunnon hulluutta ja ajaudutaan sisällissotaan useimpien ollessa varmoja että juuri he itse selviävät siitä voittajina. Hulluutta.
No toivon etteivät nyt ihan sisällissotaan ajaudu, mutta somen kautta katsottuna kiehunta on melkomoista ja kaikki ovat olevinaan oikeassa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #66

"Se että joku kehtaa laittaa kaiken äärivasemmiston tai äärioikeiston ja näköjään vaikka Trumpin syyksi (silloinkin kun syyllinen on muualla) on vain typeryyttä tai jotain sairasta ideologiaa."

Ei se nyt ihan noin mene. Meistä jokainen on vähän eri tavalla vastuussa omista teoistaan ja tällä akselilla ääeipäät ovat nämä sekopäät jotka nämä teot tekevät ja sitten ne toiset, jotka paremmin ymmärtävät, eivätkä missään oloissa voisi näihin tekoihin syyllistyä.

Sekin voi tavallaan olla sekopää-akselin äärilaidalla olemista että ei tajua että näitä sekopäitä löytyy ja vastuullisen toimijan pitäisi tavallaan ottaa sekopäidenkin vastuuta itselleen, niin ettei vihapuheillaan kannusta ja yllytä näitä hulluja.

Vihapuhuja ei tätä vastuuta itselleen ota ja on näinollen yhtä vastuuton ja sekopäinen kuin ne tekojen varsinaiset tekijät.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #74

Vihapuheita jokapuolella näkevät voivat myös olla sekopääakselin jollakin laidalla, ja luultavasti ovatkin. En tietenkään tarkoita kaikkia. Useimmat heistäkin on varmasti manipuloitu uskomaan kaikenlaista etenkin jos elävät tarpeeksi ahtaassa kuplassaan.
Tietenkin perinteistä manipulaatiota on, mutta tuo "vihapuhe" käsite on tehty joskus vain lyömäaseeksi.

Ihmisiä voidaan manipuloida niin monilla eri tavoilla. Selvä osoitus on kuitenkin siitä että USAssa asiat kärjistyvät ja kahtiajako menee älyttömyyksiin. Totuudella ei ole suurtakaan arvoa kummallakaan puolella (joillekin ehkä vielä, mutta turhan harvoille). En jenkeissä voisi varmastikaan olla helpolla kummallakaan pääosapuolista (jättäisin äänestämättä.. tuskin jaksaisin äänestää jotain pikkupuoluetta). Järkyttävän manipuloivaa toimintaa. Joskus he (jenkit) osasivat vielä toimia yhteiseksi hyväksikin, mutta nyt jos et ole samalla puolella olet vähintään demoni helvetistä. Tuollaiset sekoilut perinteisesti rantautuvat Suomeen joitakin vuosia myöhemmin, ja aistin vivahteita niistä jo nyt. Kuulostaa riemukkaalta tulevaisuudelta...

Puheenvuorokin on surkeimmassa jamassa koskaan, ja täällä sentään ihmiset keskustelevat omilla nimillään. Käytännössä kuitenkin on rajut puolesta ja vastaan porukat ja suora tai piilovittuilu on yhä enemmän sääntö kuin poikkeus. Kaipa tähän sitten mukautuu tavalla tai toisella tai hyppää lopullisesti pois. Ei nyt sillä etten osaisi piruilla (aivan varmasti osaan) mutta jatkuva sellainen toiminta menee älyttömäksi, haitalliseksi, jopa tylsäksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #82

"Ei nyt sillä etten osaisi piruilla (aivan varmasti osaan) mutta jatkuva sellainen toiminta menee älyttömäksi, haitalliseksi, jopa tylsäksi."

Semmoisia leirinuotiotarinoitahan nämä US- jutut ovat. Tarkoitus on aika pitkälle se että yritetään viihtyä ja viihdyttää muita

Itse olen niin vanha että muistan kun olin nuorena poikana niiden vanhempien jäärien oikeilla leirinuotioilla ja niitä oikeita ja aitoja leirinuotiotarinoita kuuntelemassa.

Olivathan nekin jutut aika härskejä joskus, mutta toisaalta viihdyttäviä. Kaipa niihinkin olisi voinut kyllästyä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #88

Jeps

No jatkakaa.

Itse huomaan viihtyväni yhä harvemmin täällä. Mutta enköhän syystä tai toisesta ole taas huomenna tai ensi viikolla ainakin laittamassa jotain kommenttia vaikkei siitä mitään hyötyä olekaan eikä olokaan siitä ainakaan parane. Puheenvuoron seuraaminen korvasi aikanaan tiede foorumin ja muutaman muun seuraamisen. Mutta alkaa tämäkin alusta tympiä ja toistaa itseään.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen Vastaus kommenttiin #15

#15 Kaikki Trumpin kannattajat
ja Suomessa kaikki persut, joka sorkka.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #106

Kaikki vihapuhujat,
vihapuhujien äänestäjät,
vihapuheiden kannattajat ja
vihapuhujien puolustelijat.

Tämä koskee kaikkien uskontojen edustajien ja uskonnottomien vihan kylvöä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #15

Kuuluukohan tähän joukkoon eräs kommentin 15. esittäjäkin?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Väärin Arto. Syy on Halla-ahossa ja Perussuomalaisissa.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren Vastaus kommenttiin #120
Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #120

Halla-ahon ja persujen ansiot ovat näissä asiossa vielä sangen pienet ja laihat, kovasta yrityksestä huolimatta.

Persujen hengenheimolaiset ulkomailla, ovat saavuttaneet paljon parempia tuloksia kuin persut, joskin on sanottu että norjalainen Breivik olisi toiminut osittain myös Halla-ahon kiihottamana.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #145

Taisit olla ensimmäinen joka sanoo noin.

Kerro lähteesi, jos sellaista on.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #146

Tuossahan oli monta väitelausetta. Kysyt yhdestä yksilöimättä sitä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #147

Ensimmäinen oli toteamus ja toinen nöyrä pyyntö.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #151

Jocke hei, Vihavainen sanoo monta asiaa. Mihin niistä pyydät lähdettä? Miksi mielipiteeseen pitäisi olla lähde?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #152

"Halla-ahon ja persujen ansiot ovat näissä asiossa vielä sangen pienet ja laihat, kovasta yrityksestä huolimatta.

Persujen hengenheimolaiset ulkomailla, ovat saavuttaneet paljon parempia tuloksia kuin persut, joskin on sanottu että norjalainen Breivik olisi toiminut osittain myös Halla-ahon kiihottamana."

Mihinkähän tuossa ylläolevassa voisi pyytää lähdettä?

Olisiko tuo "joskin on sanottu...."?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #153

Ahaa. Sehän oli laajasti silloin mediassa että Breivik manifestissaan viittasi mestari Halla-ahoon innoittajanaan.
Ehkä sinä voit linkata jotain mikä tuon yleisen käsityksen kumoaa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #153

Kyllä Fjordman siinä Breivikin manifestissa viittasi Scriptaan. Olisi kohtuutonta nykyään etsiä kyseistä manifestia ja varsinkaan linkata siihen. Näin ollen on kohtuutonta, enää, puhua Halla-ahosta El Pasoa käsittelevän blogin yhteydessä. En usko, että skandinaaviset antijihadistit osasivat suomea, joten he tekivät joka tapauksessa tulkintoja käännösten takaa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #155

Siis olisi varmaankin Vihavaiselta kohtuutonta jauhaa?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #158

Juuri tässä yhteydessä, joo. Selväähän on, että Pohjoismaiselle vastarintaliikkeelle Halla-aho on suuri idoli, olipa itse asiasta mitä mieltä hyvänsä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Muistan elävästi sen televisioidun puheen, jossa Oregonissa koulussa tapahtuneen joukkosurman jälkeen lokakuussa 2015 USA:n presidentti Barack Obama piti puheen, jossa totesi joukkosurmien USA:ssa muuttuneen rutiineiksi ei ainoastaan kouluissa vaan myös koulujen ulkopuolella USA:ssa.

En muista Barack Obaman pitäneen vihapuheita.

Hän kylläkin jatkoi edeltäjiensä aloittamaa USA:n ja Meksikon välisen rajamuurin rakentamista, joka oli vihapuhettakin pahempi vihateko.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Mikä ero on joukkoampumisella ja itsemurha pommi-iskulla? Eikö kummassakin uhreja tule paljon, siis tarkoitus tappaa monta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Yhteistä on myös se että molemmissa tapauksissa on todennäköistä tulla itse ammutuksi. Se voi olla myös ampujien toive.

Ns. islamilaisen, tai jihadistisen terrorin ja tämän äärioikeiston rasistisen terrorin välillä ei näytä olevan eroja. Tämä laittaa myös uskonnollisen motiivin olemassaolon ja merkityksen eoäilyttäväksi.

Terrorismi ei siis näuyttäisi liittyvän uskontoon, kuten äärinationalistiset rasistiterroristit väittävät, vaan se liittyy todennäköisemmin murhaajayksilön harhaiseen mieleen ja siihen paljon puhuttuun kiihotustoimintaan, mitä myös presidentti Trump on paljon harrastamut.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Mites Arto analysoi tässä viitekehyksessään 9/11 terrori-iskut joiden tekijät olivat hyväosaisia, koulutettuja miehiä?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #24

"Mites Arto analysoi tässä viitekehyksessään 9/11 terrori-iskut joiden tekijät olivat hyväosaisia, koulutettuja miehiä?"

Voipi olla ettei taipumus radikalisoitumiseen ole kiinni siitä miten rikas, älykäs, tai muuten hyväosainen ihminen on. Nuori ihminen on erityisen taipuvainen kapinaan ja radikalisoitumiseen, vaikka kyllä ihminen voi vielä vanhempanakin olla radikaali, kuten tapaukset Bin Laden, Ajatollah Khomeini, Hussein, Stalin, Hitler jne. osoittavat.

Tämä on tietenkin vähän eri asia kuin nämä yksittäisten sekopäiden yksittäiset ammuskelut, joissa todennäköisesti radikalisoituminen liittyy jonkin asteiseen sekopäisyyteen. Tällaisia ihmisiä on keskuudessamme. Ne on sellaisia miinoja ja aikapommeja joita politikot voivat virittää ja laukaista toimimaan harkitsemattomilla, vaikkakin ehkä pelkästään oman poliittisen uran edistämiseen tarkoitetuilla vihapuheilla.

Käyttäjän JanneRantala kuva
Janne Rantala

Jos ei nämä sinun sössötykset ole vihapuhetta termi pitää muuttaa.Ja odottelinkin koska Ana alkaa tanssin ruumiden päällä ja varmaan oli vaikeata kun ei voinut suoraan syyttää Hallaahoa ja persuja näistä teoista.Kohtahan onkin koko vasurien värisuora tehnyt aiheesta puheenvuoron Huuskoa odotellessa

Käyttäjän amgs kuva

Arto, komppaan sinua. Se mitä sanoit viimeisissä lauseissa on keskeistä. Eikä sillä ole väliä minkä syyn kautta terroristi oikeuttaa hirmutekonsa vaan miten niitä kauheita terroritekoja voitaisiin tulevaisuudessa estää.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #27

Tuossapa noita USA:n massamurhia olisi 2019 ajalta.
Hyvin mielenkiintoista varsinkin blogistille?

https://www.frontpagemag.com/fpm/274538/51-mass-sh...

https://www.massshootingtracker.org/data/2019

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Joukkoampumisissa lienee ihmisillä pieni mahdollisuus pelastua suojautumalla. Pommi-iskussa, jos on kohdalla, niin pelustumismahdollisuus on tuurista kiinni. Silloin kun oli se Sellon ampumistapaus, niin kysyin tutulta, upseerina palvelleelta, mitä voisi tehdä, jos joutuisi tuollaiseen tilanteeseen. Hän sanoi, että eipä paljon mahdollisuuksia ole, paeta tai suojautua.

Nuo ihmismieleen vaikuttavat tekijät ovat mielenkiintoisia, tosin näissä tapahtumissa kovin ikäviä. Jos oikein muistan, niin joku suomalainen kertoi tapon motiiviksi radiossa soineen Paula Koivuniemen levyn.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Ei kai siinä eroa ole kuin tekotavassa eli surmaamistekniikassa. Pommi-iskussa kuolevat ne, jotka ovan liian lähellä pommia sen räjähtäessä. Ampumisessa ne, jotka sattuvat luodin linjalle.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Eikös El Pason ampuja ollut äärivihreä ekofasisti jonka motiivina olisi ollut nimenomaan vähentää siirtolaisten luomaa lisähiilijalanjälkeä amerikan puolella? (https://bit.ly/33eV4xa)

"El Paso Terrorism Suspect’s Alleged Manifesto Highlights Eco-Fascism’s Revival
The racist rant inveighs against environmental destruction and calls for mass killings to make the American “way of life” more “sustainable.” It’s not unique."

Ohion ampuja taas oli ihan rehellinen äärivasemmistolainen.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Vähän vielä vääntämällä ja kääntämällä Kokko päätyy kohta johtopäätökseen, että niin El Pason, Daytonin kuin Oslonkin ampujat olivat demareita :D

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Miksi sinä kirjoitat minusta tuollaisia väitteitä. Huffingtonpostin kirjoitusta siteerasin hyvä mies. Ohion ammuskelija taas on vasemmistolaiseksi todettu kaikissa medioissa jo.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #73

Toinen ampuja oli kai enemmän antifa äärivasuri sekopää ja toinen kai enemmän äärioikealta. Näin käsitin, voin olla väärässäkin. Mitä väliä? Pitääkö välttämättä saada ampujat siihen muottiin, joka parhaiten sopisi omaan maailmankuvaan? Saisi olon kivaksi ja mukavaksi?

Tai voisi miettiä miten tuon jatkuvasti kärjistyvän paskashown saisi laantumaan. Siihen luultavasti tarvittaisiin vähemmän kärjistämistä ja enemmän vastaantulemista eli ihan dialogia ilman loputonta toisen osapuolen syyllistämistä.
"" ""
Mutta hitot siitä. Eiköhän tämä mene vain hullummaksi.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ja toinen kommentti, oli Trumpista mitä mieltä tahansa niin Obaman aikana taisi olla näitä massa-ampumisia vielä rutkasti enemmän ja hän sentään oli Nobelin rauhanpalkinnolla palkittu mies.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

#23. Höpöt.

Washington Post laski koko vuodelle 2015 yhteensä 355 massa-ampumista, tänä vuonna niitä on ollut elokuun alkupuoleen mennessä 251.

Historian yhdeksästä tuhoisimmasta tapauksesta Trumpin kaudella on sattunut runsaassa kahdessa vuodessa neljä, Obaman kahdeksan vuoden aikana tapauksia oli kaksi.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Mikä kumman vaikeus on myöntää, että ääret on pyllystä? Oikealta ja vasemmalta. Natsit ja Antifat kuurakettiin. Molemmat porukat. Samaa kakkaa, eri paketissa.

Käyttäjän amgs kuva

Pari päivää sitten kirjoitit Puheenvoroon ”väestönvaihdosta”! El Pason terroristi puhui samasta asiasta kuin sinä. Nuo termit kuuluvat äärioikeiston retoriikaan. Taidat tietää sen erittäin hyvin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Pystytkö tuomitsemaan äärivasemmistolaisen terrorin? Sitä kysyin. Vastausta on ilmeisen turha odotella.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #32

Tuomitsen kaikenlaista terroria. Turussa ja muualla tapahtunut. Et ole uusi Puheenvuorossa ja siksi sopii ihmetellä miksi kysyt tuollaista. Nimeni ja taustani takia kai. Taustani takia olisin voinut tulla ammutuksi El Pasossa. Mieti nyt sitä

Käyttäjän JarmoNokela kuva
Jarmo Nokela Vastaus kommenttiin #34

Huh, onneksi asut täällä turvallisessa Suomessamme.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #34

Miksi nimesi ja taustasi kiinnostaisi minua yhtään enempää kuin muidenkaan? Taidat Ana kehitellä omia juttujasi.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen Vastaus kommenttiin #34

"Tuomitsen kaikenlaista terroria."
Kovin yksipuolisia nuo sinun kannanottosi ovat.

Suomessakin on kaikenlaista vihapuhetta molemmilta laidoilta
ja on ollut seksuaallista väkvaltaa, ymmä muuta. ....

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #96

Rikoslaki ja oikeus ovat sitä varten, että rikoksiin syyllistyneet joutuvat maksamaan rikoksista. Puistattaa sellainen asenne, että seksuaallinen väkivalta herättää paheksunta tekijöiden taustan mukaisesti. Seksuaallinen väkivalta on aina tuomittava rikos. Moni on kuitenkin hiljaa, kun rikollisella ei ole eksoottista nimeä. Olen ollut väkivallan uhrina ja silloin en miettinyt mistä ne tyypit olivat vaan, että rikos oli tapahtunut ja, että se sattui fyysisesti ja henkisesti.

Onko vihapuhe sanoa, että rasismi tappaa? Onko vihapuhe sanoa, että kaikilla ihmisillä on oikeus elämään ja muihin perusoikeuksiin? Onko ihmisoikeuksien puolesta puhuminen ja kirjoittaminen ääriajattelua? Jos näin on, sitten Kristinusko, piispat ja jopa presidentti ovat ääriajattelijat ja olen heidän laidalla.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #34

Miksi et sitten suoraan tuomitse selkein sanoin vasemmistolaista terroria mutta teet sen kun kyse on äärioikeistosta?
Onko se niin vaikeaa sanoa että on olemassa vasemmistolaista terroria?
Miksi yrität uhriutua? Et sinä ollut minkäänlaisessa vaarassa joutua ammutuksi El Pasossa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #121

Jaksaisitko lukea otsikon artikkeliin, jota kommentoit? Tämän avauksen aihe on "El Pason terroriteko ja vihapuhe".

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #123

Jaksoin. Jaksoitko itse lukea linkit?
Onko niin että kirjoituksen kommenteissa ei voi kommentoida muuta kuin tiukasti otsikossa kirjoitettua?

Miksi sitten linkittää tekstejä joissa kerrotaan mm. tässä tapauksessa Daytonin ampumisesta?

Blogisti kirjoittaa myös että poliisi tutkii joukkomurhia.
Onko blogikirjoituksen tarkoitus rasistinen? Koskeeko se vain valkoisten tekemiä joukkoampumisia?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #125

En ota kantaa siihen, mitä muiden kannattaa linkittää. Itse linkitän nyt tähän ikänsä konservatiiveja tukeneen amerikkalaisjournalistin Bret Stephensin tuoreen kolumnin:

https://www.nytimes.com/2019/08/08/opinion/trump-e...

Daytonin ampuja saattoi hyvinkin olla vasemmistolainen Warrenin kannattaja, mutta hänen uhrijoukkonsa koostui vanhoista ja nuorista, monenvärisistä, ammateiltaan ja näkemyksiltään kaikenlaisista. Oma siskokin oli joukossa. Ilmeisen tärähtänyt ampuja. Yksittäistapaus, kuten sanotaan.

El Pasossa riehunut valkoisen ylivallan kannattaja sen sijaan ajoi tuhat kilometriä kotiseudultaan espanjankieliseen rajakaupunkiin tappaakseen joukon juuri niitä, joiden oli presidentin järjestelmällisestä propagandasta kuullut uhkaavan omaa etnistä ryhmäänsä. Murha-ase oli Crusius, murhaaja hallituksen virallinen linja.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ana, El Pason tekijällä oli kyllä ilmastoahdistuksen piirteitä ja hän kritisoi kumpaakin puoluetta Amerikassa. Hän manifestoi ymmärtääkseni että maapallo ei kestä jos enemmän ja enemmän ihmisiä elää amerikkalaisella hiilijalanjäljellä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #37
Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #39

Sekoitat puurot ja vellit - tahallaan ta tahattomasti.

Jos minä vastustan kovasti vaikkapa sote-uudistuksen maakuntamallia, ja joku tappaa mallin puolustajia, niin onko minulla osavastuu?

Ei tietenkään, paitsi jos olen demonisoinut mallin puolustajat. Näin ei liene Greta toiminut - toisin kuin vaikkapa Trump ja persut.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Ampujahan oli ääriVIHREÄ. Voihan hänkin olla sitä mieltä että kansaa vaihdetaan toiseen. Vihreäthän olivat aika veikeä ryhmä silloin NaziSaksan aikaan. On tainnut jotakin jäädä vielä muhimaan ....

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #141

"Ampujahan oli ääriVIHREÄ."

Eikös sen pitänyt olla niin että kaikki muslimit ovat terroristeja?

Vai oliko se nyt niin että kaikki terroristit ovat muslimeita?

Voidaanko todistaa että vihreät terroristit ovat muslimeita?

----------------------

Vai onko se niinkin että kaikki vihreätkin ovat terroristeja?

Tai niin että keikki terroristit ovat joko vihreitä tai mislimeita.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Mikä kumman vaikeus on myöntää, että ääret on pyllystä?"

Se on todella helppo myöntää.

Vielä kun myöntäisit että Suomen persut on sitä toista äärilaitaa, Trumpin puoltajia ja kannattajia kaikki, niin pääsisit vähän enemmän kiinni maailman realiteetteihin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Miksi näin tekisin? Trumpin ja Putinin olen henkilökohtaisesti nimittänyt täällä urpoiksi (anteeksi Urpot). Realiteettini ovat kohdallaan kiitos kysymästä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #36

"Realiteettini ovat kohdallaan kiitos kysymästä."

No, ei ne minusta oikein voi olla jos kannatat persuja.

Se on toki hyvä että et kannata Trumppia ja Putinia, mutta useimmat persut kannattavat heitä ja tätä nykyä persut kuuluvat Putinin liigaan koska tekevät yhteistyötä Matteo Salvinin ja sitä kautta italialaisen ja venäläisen mafian kanssa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #40

Kyllä tuolle EU:lle kelpasi myös Putinin raha (ihmisoikeusliitto vai mikä se nyt oli?) ja Merkelille kelpaa Putinin maakaasu. Joten kyllä Putte on ihan EU päättäjien silmissä cool tyyppi. Missä muuten uutisointi Ukrainassa jatkuvasta sodasta? Eipä ole näkynyt. Ylehän on hyväksynyt jo Krimin osaksi Venäjää...

Kaksi venäläistä huippu-urheilijaa hukkui traagisesti https://yle.fi/urheilu/3-10909792?utm_source=socia...

Juttu korjattu, kun se tapahtui ensin Venäjällä, mutta hups, se tapahtuikun Krimillä....

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #40

Höpöhöpö noiden sinun puttejuttujesi kanssa. Ei persut Putinin epädemokraattista Venäjää kannata ja puten rahat korjaavat kyllä ihan muut tahot kuin persut, esimerkiksi sosiaalidemokraatit. Maanmyynnin rajoittamista venäläisille persut kannattivat jo ennen kuin eräs kapinallinden demari sitä alkoi kannattamaan ja nousi sillä eduskuntaan 2011.

Puten suhteen ollaan Euroopassa vaan niin ristiriitaisia, että toisaalta määrätään pakotteita mutta toisaalta rakennetaan erityisesti Saksan tarpeisiin sulassa sovussa kaasuputkea jolla eurooppa rahoittaa Puttea.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #44

"toisaalta rakennetaan erityisesti Saksan tarpeisiin sulassa sovussa kaasuputkea jolla eurooppa rahoittaa Puttea."

Saksassa tapahtui aikoinaan sellainen kämmi jota voidaan verrata Cameronin lupaamaan brexit äänestykseen Englannissa.

Kristillisdemokraatit olivat pulassa vihreiden menestyksen takia ja pelkäsivät menettävänsa valta-asemansa. Kun saksalaiset siihen aikaan pelkäsivät ydinvoimaa ihan hirveästi, vihreille oli tulossa äänivyöry ja kristillisdemokraateilla oli pelko perseessä oman vihreän oksan menettämisestä.

Sen takia tehtiin silloin se laki ydinvoimasta luopumisesta. Samaan aikaan samanlainen laki tehtiin mylös Ruotsissa. Tämän lain takia Saksa on nyt täynnä tuulimyllyjä, joilla ei kuitenkaan Saksan energiantarvetta tyydytetä, vaan on pakko polttaa hiiltä, mikä olisi muuten halpa tapa tuottaa energiaa Saksalle, mutta kun on se päästökauppa ja hiilijalanjälki ja vihreät nyt painaa päälle sen hiilijalanjäljen takia.

Sen takia Merkelin on pakko panostaa maakaasuun.
USA taas haluaisi toimittaa sen maakaasun Saksaan
ja sen takia ne sitä kaasuputkea Venäjältä niin kovasti nyt vastustaa.

Tällaista tämä.
Politiikkaa se vain on.
Eikä se aina ole niin kovin järkevää.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #49

Siis parempia Putten kannattajia?

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #50

Maakaasukauposta voi perustelluati olla monta mieltä. Kaupan käyminen Venäjän kanssa on kuitenkin aivan eri asia kuin liittoutuminen sellaisten poliittisten toimijoiden kanssa, joiden toimintaa rahoittaa Putin.

Persuthan on EU-parlamentissa Salvinin johtaman Venäjä-mielisen puolueen jäsen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #50

Kaasuputki oli kenties virhe, mutta se on sen toisen virheen väistämätön seuraus ja demokratioissa tehdään valitettavasti virheitä sen takia että ihmisiä voidaan manipuloida ja manipuloidaan kans, kuten tässä ydinvoima-asiassakin.

Nyt lännessä ei ole edes tarpeellista ydinvoima-osaamistakaan, vaan sitäkin pitää hakea Venäjältä, missä sitä tietoisesti pidetään yllä ja parannetaan, kuten Saksassakin pitäisi.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen Vastaus kommenttiin #49

Tämä menee asiasta sivuun aiheesta. Tosin kysymysten laajempi käsittely on joskus aiheellista.

Kyllä se on ollut virhe, kun Saksa ym. ovat tehneet itsensä riippuvaisiksi venäläisestä kaasusta. Sama ongelma vaivaa Suomen sähköntuotantoa. Venäjältä joudutaan tuomaan kylminä päivinä runsaasti sähköä. Öljy ei liene niin suuri ongelma, koska sitä saadaan laivoilla muualtakin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #53

"Kyllä se on ollut virhe, kun Saksa ym. ovat tehneet itsensä riippuvaisiksi venäläisestä kaasusta."

Ydinvoimasta luopuminen oli se varsinainen virhe. Sitä virhettä paikataan maakaasulla.

Virhe johtui pelkästään Saksalaisesta valtapolitiikasta, kun kristillisdemokraatit halusuivat säilyttää valta-asemansa Saksassa.

Sama tilanne on nyt Englannissa, missä konservatiivien vallasta kiinni pitäminen johti brexit-äänestykseen ja nyt mahdollisesti brexitin toteutumiseen ja maan hajoamiseen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #57

Joo, se on jännä juttu että EU ei ole siitä moksiskaan jos brexit toteutuu, mutta UK luultavasti hajoaa siihen. Make Britain smaller than ever before!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #59

Kyllähän Englanti voi hajota vielä lisää, alkuperäisiin kuningaskuntiim.

Mitä niitä nyt oli.
Mercia
Wessex
Kent
Northumberland

Väkivallallahan ne on joskus yhdistetty.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #97

Skotlanti varmaan äänestää uudelleen itsenäisyydetä ja liittyy Euroopan Unioniin.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Se kuitenkin on varmaa, että Amerikan sisäisessä terrorismissa kuolee ihmisiä enemmän kuin ulkomailta sinne suunnatuissa iskuissa. Syyskuun 11 päivän lentokoneisku oli koko maailman ensimmäinen. Toivottavasti toista ei tule. Uskon, että USA on tältä osin nyt paremmin varautunut ja tuhoaa ilmatorjunnalla tunnistamattomat tulijat ja kaapatut koneet tarpeeksi ajoissa. Kyllä siinäkin viattomia kuolee, mutta ei lähellekään sitä määrää kuin lentokeneiskussa isoon rakennukseen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persubileet käynnissä :)

Menkää ampumaan päättäjien naamakuvia, se helpottaa. ;)

Trump on persujen jumala, ja aina välillä Putin.

Vasemmiston vika, ja jollei ole, niin ainakin olisi voinut olla.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara
Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Vasemmistoliiton Petteri tietää, että maailman yleisin ampuma-ase on alun perin neuvostoliittolainen rynnäkkökivääri Kalasnikov -47 ( AKM, Kalasnikov-74).

Kalasnikovia on valmistettu vasemmistomaissa kuten Neuvostoliitossa, Kiinassa ja Venäjällä yli 100 miljoonaa kappaletta.

Tällä rauhanaseella on ammuttu muitakin kuin pahvisia naamakuvia.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

El Pason terroristin kainalossa oli nimenomaan AK–47 -kopio WASR-10. Hän osti sen laillisesti kaupasta ja kantoi sen ainoatakaan Texasin lakia rikkomatta supermarkettiin. Olisiko aika muuttaa nämä lait. En pane tuohon kysymysmerkkiä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #124

Yksiselitteisesti: Kyllä.
Yksityishenkilöllä ei pitäisi olla mitään tarvetta konetuliaseille.
Reservistit ehkä erikseen.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Kun ei oikein nauraakaan voi.....

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Suosittelen terapiaan menemistä. Olet aika hajalla noitten ajatustesi kanssa.
Pakkomiellekin on sairaus jos et sitä tiennyt.

Markku Hatakka

Uutta tietoa — Saksasta

https://www.tagesstimme.com/2019/08/05/neue-detail...

Ohion ’tappaja’ oli vasemmistolainen Trumpin vihaaja ...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No nyt pääsee itku, persut voivat huoahtaa helpotuksesta, ei ihan kaikki olekaan meidän ihannoimien äärioikestolaisten tekemiä.

Trump on pelastettu, rasismi on hävinnyt ja persut saavat taas rauhassa viettää kesäleirejään. :)

Persut eivät juurikaan kommentoi blogin aihetta, koska se on kiusallinen, sen tekijää ei ole vielä saatu Li Anderssonin ystäväksi. :)

Perussuomalainen puolue on äärioikeistolainen ja rasistinen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Onneksi sinä sanoit tuon eikä Husu. Olisi jo poliisille soiteltu. Laki on sama kaikille, mutta sananvapaus ei kaikkien mielestä koske kaikkia. Koska Jari Tervo on pyylevä valkoinen heteromies, se saa sanoa persuja rasisteiksi. Kun Husu sanoo saman, niin persu pillastuu ja soittaa poliisille. Se sano mua natsiksi! Se elää sosiaaliturvalla ja vie mun työpaikan! Ja nakkimukin! Autollakaan en saa enää ajaa koska kasvishomofillarikommunistineekerijutkumuslimimit kieltää! Ne on mustia homoja ja vie meidän naiset!

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #58

Luetteko jo mitä tutkinnanjohtaja sanoo Husun twittien esitutkinnasta?
”Tutkinnanjohtaja perustelee tiedotteessa päätöstään sillä, että puolue, puoleen äänestäjät tai puolueen kannattajat eivät muodosta sellaista ryhmää, joka vakaumuksen tai minkään muunkaan perusteen nojalla nauttisi kiihottamisrikossäännöksen tarjoamaa suojaa. Tviitit eivät kohdistu tunnistettavaan ja rajattuun ihmisryhmään, joten asiassa ei ole syytä epäillä myöskään kunnianloukkausta.”
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/287163-nyt-tuli-p...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #80

”Pitkään olen kuunnellut eri henkilöiltä ja tahoilta rasistisyytöksiä pelkästään puoluekantani vuoksi. Olen jättänyt moiset huutelijat omaan arvoonsa. Valitettavasti Husu Husseinin rasistisyytös kaikkia perussuomalaisia ja heidän äänestäjiään kohtaan sai aikaan muutaman illan harkinnan ja sen pohjalta tutkintapyynnön poliisille”, Tapiolinna kirjoitti blogissaan.

Onneksi poliisilla harkinta pelaa hieman paremmin.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren Vastaus kommenttiin #80
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #143

Niin, persutkin on vapaita ihan omissa pikku päissään miettimään, millä asioilla polisiia kannattaa vaivata.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #149

Poliisit ovat persujen mielestä heidän poliittisia ja muita valtatarpeitaan varten ja jos ei poliisit miellytä pistetään vaino päälle a la Mäkelä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #58

"Koska Jari Tervo on pyylevä valkoinen heteromies, se saa sanoa persuja rasisteiksi. Kun Husu sanoo saman, niin persu pillastuu ja soittaa poliisille."

- Tuo on kiinnostava rinnastus. Itserasismi on sallittu etnisen erottelun muoto, samoin kuin ylistämällä alistava rasismi. Esimerkki kummastakin:

"Me suomalaiset olemme nössöjä, jotka eivät puhu eivätkä pussaa, eivätkä toisaalta porukalla osoita noille poliitikonketkuille missä kaappi seisoo!"

"Kiinalaiset ovat tavattoman kekseliästä ja ahkeraa sakkia, jotka kykenevät ensinnäkin tekemään päätöksiä, ja toiseksi toteuttamaan ne, eikä siinä kauaa nokka tuhise!"

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #113

Olisikohan itsekritiikki parempi ilmaus?

Käyttäjän VesaKiljunen kuva
Vesa Kiljunen Vastaus kommenttiin #58
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #170
Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Jos joku ääripää suuttuu Petterin puheista ja tekee jotain tyhmää, onko se Petterin vika?

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren Vastaus kommenttiin #62

Ei kait hänen kirjoituksista pidä välittää.....panee ne vaikka Ö mappiin homehtumaan.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Tämä menee sivuun, mutta oletko Petteri lukenut kirjan Äärikoikeisto Suomessa, Li Andersson &kni? Itse luin tuon kirjan heti sen ilmestyttyä vuonna 2012. Voi olla, että siitä on jo uusia painoksia.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #63

Juu olen ja myynytkin kyllä :)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #64

Sinänsä erikoista, että suomalaisen äärioikeiston erityisasiantuntija Li Andersson ei juurikaan äärioikeistostamme kirjoittele tai puhu vaan on jättänyt kentän amatöörien hoidettavaksi.

Putinin varjoko se Lin pitää piilossa ?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #67

Sä sekoitat taas asioita, Putinin kainalossa on nykyään persut.

Kaipa Li on kyllästytynyt puhumaan älykääpiöistä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #68

Totuus on usein tarua ihmeellisempää.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #68

Äärimmäisen hyvä kirja on kyllä se. Silloin kun tuoreeltaan luin sen, olin vähän epäileväinen sen loppuosuuden vuoksi. Persujen leimaaminen äärioikeistoksi lemahti silloin hiukan pamfletin puolelle lipsumiselta muuten asiallisessa teoksessa. Nythän on käynyt ilmi, että se oli oikeastaan profetia, siitä harvinainen, että kävi toteen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Husunkaan twiitistä ei tule esitutkintaa, no eipä tietenkään tule.

Miksi sitä tutkittaisiin, koska koko twiitti oli totta.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Jaa siitäkö että kaikki persuja äänestäneetkin, yli 530 000 suomalaista ovat yksilöinä ja ihmisinä rasisteja? Jaatko tämän näkemyksen?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Poliisi jakaa tämän käsityksen :)

''Puolue, puolueen äänestäjät tai puolueen kannattajat eivät muodosta sellaista ryhmää, joka vakaumuksen tai minkään muunkaan perusteen nojalla nauttisi kiihottamisrikossäännöksen tarjoamaa suojaa.''

Ei mulla muuta

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Hyvä, että laitoit luvun eteen tuon "yli" määrityksen. Voihan ve persujen kannatus vielä noustakin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #79

Tällä nykymenolla se kannatuksen nousu lienee lähes väistämätöntä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #89

Summa summarum: Tapiolinna onnnistui vain vesittämään oman uskottavuutensa typerällä twittuilullaan: "Somalin on aika kotoutua tai poistua maasta!" Eipä ole ensimmäinen persutypyskä jolle kävi näin. "Näinkö aina meille täällä käy käy käy käy", voisi eräskin äippä laulaa Whiskyä karaokessa. Vai Vickykö se oli? No väliäkö sillä, vissy taikka kossu, tai vaikka molemmat, fifty-sixty tai jotain, saat mitä tilaat. Kännissä ja läpällä. Soittakaa Paranoid! Tai poliisi. Onko kuvakaappaus jo otettu? Eihän poliisia tarvi liikennettä valvomaan, parempi että aika kuluu harrastuksenaan ilmiantoja tehtailevien kummallispoliitikkojen asioilla juostessa. Eihän koulut ole tänään alkaneet ja poliiseja on ihan liikaa muutenkin. Näin nämä asiat koetaan ja jos tosiasiat ei persunarratiivia tue, sen pahempi tosiasioille. Kyllä kansa tietää.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Vihaan rasismia ja terrorismia, mutta en löydä laillista kanavaa vihani ilmentämiseen.

Toinen ihmettelyni aihe on väite, jonka mukaan varsinainen ongelma ei ole pahaatekevä vähemmistö, vaan hiljainen, tapahtumia sivusta seuraava suuri enemmistö. Jos ja kun en lausu mitään Yhdysvalloissa toistuvista joukkosurmista, olenko käytännössä syyllinen niiden jatkumiseen?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Jos ja kun en lausu mitään Yhdysvalloissa toistuvista joukkosurmista, olenko käytännössä syyllinen niiden jatkumiseen?"

Olet silloin käytännössä syyllistynyt terrorismin tuomitsematta jättämiseen. Tämä voi puolestaan rohkaista jotain wannabe-terroristia, mutta todennäköisesti sinun syyllisyytesi ei ole kummoinen tässä asiassa.

Ottaisikin tässä asiassa esille kollektiivisen vastuun käsitteen.

Mitä useampi tuomitsee terrorismin ja niihin johtaneet vihapuheet, sitä vähemmän terrorismia. Mitä enemmän vihapuheita ja vihapuhujia, sitä enemmän terroristeja ja terrorismia.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

El Pason ampujan manifestista löytyy kaikenlaista. Jotkut ovat löytäneet siitä vihreitä ulottuvuuksia. Miten blogisti suhtautuu äärivihreään terrorismiin? Vai katsooko, ettei se kuulu tämän blogin aihepiiriin?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eiköhän hän ole tuolla aiemmin jo moneen kertaan vastustanut kaikkea terrorismia ja kaikkia ääriliikkeitä.

Lukemalla nämä asiat selviää, ettei tarvitse montaa kertaa samaa jauhaa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Blogiartikkelissa on mainittu vain äärioikeisto ääriliikkeistä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #102

Et siis lue lainkaan kommentteja?

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Kysymys:
- Kuinka monta maanisen kontrolloimattomasti samasta asiasta jatkuvasti jankuttavaa henkilöä tarvitaan tuhoamaan asiallisestikin alkanut keskusteluketju?
Vastaus:
- Yksikin riittää.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”Ensin ammuivat lehmät, sitten ammuimme me.”

- Yljänkö Lavankopoksahdus

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Toistan vielä. El Pasossa tapettiin kristittyjä latinoja. Tähän ainoaa blogiin aiheesta ryntää persut haukkumaan surejia.
Rasismi ja oikeistodiktatuuri on persuille tärkeämpää kuin kristinusko joka ei heistä ole minkään arvoinen jollei harjoittaja ole yhtä vaalea tai vaaleampi kuin keskiverto suomalainen.MOT

Käyttäjän amgs kuva

Sini, El Pason murhaajasta sen verran, että Meksikon hallitus on kiinnostunut vaatimaan oikeutta kuolleille meksikolaisille.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Meksikon hallitus haluaa rahaa korvaukseksi. Ei muuta.

Täysin käsittämätön "vaatimus".

Siis jos jokainen valtio alkaisi vaatimaan "oikeutta" toisessa maassa murhatuille kansalaisilleen maalta jossa heidät on murhattu?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #161

No ei kai se ole kun Trump on kiihottamut tekoon.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #162

Donald Trump kiihottanut viherhörhöä ja vasemmistoaktivistia yappamaan ihmisiä?
Onkohan sinulla mitään käsitystä siitä mitä kiihottaminen on?
Kaikesta, kaikesta päätellen ei hajuakaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #163

Kiihottaminen on juuri sitä mitä Trump on tehnyt.

Trump on kertonut että kaikki meksikkolaiset ovat rikollisia ja raiskaajia.
Sellainen herättää vihaa ja ymmärtämättömät ihmiset voivat panna vihansa käytäntöön.

Moni voi uskoa mitä presidentti sanoo,
kun eivät ymmärrä että tämä on narri ja patologinen valehtelija.

Kukapa ei haluaisi tappaa raiskaajat ja rikolliset, tai ne jotka hän uskoo sellaiseksi, kun presidenttisä on kerran niin sanonut.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #163

No, Jockepa kertoo meille tietämättömille, mitä se kiihottaminen on - ja miten se poikkeaa Trumpin puheista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jos on mulle niin en avaa linkkejä ilman saatesanoja joissa motivoidaan linkki. En ole hommafoorumin natsien tyylin armoilla.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Millä perusteella kirjoitat "hommafoorumin natsien armoilla"?
Olet oikeastaan.... no olkoon sanomatta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #132

No esimerkiksi väärin siteeraaminen on tyyli jota käyttää ....
Etkä voi kieltää etteivätkö natsit olisi levittänyt ideologiataan hommalla. Vaikka tuossa puhuin heidän tyylistään ja keinovalikoimastaan. (Pohjimmiltaan itsepetoksestaan. )

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #133

Kuinka se liittyy noihin linkkeihin? Millä lailla ne liittyvät hommafoorumiin?
Mitähän olen väärin siteerannut?
Väität että olen natsi?

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #136

Jocke Rantanen, taas kerran suomen kielen ymmärtäminen tuottaa sinulle vaikeuksia.

Sini ei väittänyt sinua natsiksi. Hän moitti sinua hommafoorumin natsityylisestä linkkien käytöstä. Hyvästä syystä.

Ei ole mitenkään harvinaista, että persuhenkiset nakkelevat täällä linkkejä ilman selitystä tai saatesanoja. Se on ymmärtääkseni myös sääntöjen vastaista. (Toinen tapa on väittää linkin sisältävän jotain, mitä siellä ei tosiasiassa ole.)

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Nuo linkit meni väärin. Katso kommentista 129 ylempänä.
Jos haluat saatesanoja niin siellä on teille rasisteille tilastoa USA:n ampumisista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #134

Sehän on minun kommenttini. Miten olisi pitänyt mennä?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #135

Etkö tajua kommenttiketjua?

Kun se ei ole sivuttain siirtynyt niin se on sen ylempänä olevcan kommentin kommentointi joka on vasemmalla.
Ja tässä tapauksessa kun on äärimmäisenä vasemmalla niin se on vastausta blogikirjoitukseen.
Jos vastaa suoraan edelliseen niin yleensä tulee vastatun kommentin numero. Kuten tässä 135.
Opettele.
Ei tämä maailma pyöri sinun narsistisen napasi ympärillä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #137

No hyvä tietää. Ilmaisinkin epätietoisuuteni sanomalla "jos oli minulle". Mutta kiitos.
Minä en vastannut mihinkään kommenttiin vaan aloitin uuden ketjun.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #134

Toisin kuin väität, Sini ei haukkunut sinua natsiksi.

Sinä sen sijaan väität Siniä (ja ilmeisesti muitakin ei-äärioikeistoa-puolustavia) rasisteiksi. Millähän perusteella?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset