Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Miksi Husun sanoista nousi kohu?

  • Abdirahim Husu Husseinin Facebookin profiilikuva..
    Abdirahim Husu Husseinin Facebookin profiilikuva..

Abdirahim Husu Hussein eli Husu sanoi äänen sen, mitä moni suomalainen on jo toistellut monta kertaa. Miksi siis nousi niin suuri kohu?

Ensimmäinen mielipiteeni luettuani Husun twiiteistä ja tutkintapyynnöistä oli se, että huutamisella ja tuntkintapyynnöillä ei edistetä mitään. No, ehkä edistetään kohussa olevien ihmisten julkisuutta.  Husu antoi kuin kultatarjottimella aiheita vastakkainasettelulle ja perussuomalaisten uhriutumisdiskurssille. Ei ole siis ihme, että moni perussuomalainen on tarttunut siihen oljenkorteen, ja teettää tutkintapyyntöjä Husun sanoista.

Rasismin tilasta tiedetään ja ollaan tiedetty jo kauan, kuten Markuk Huuskokin toi hyvin esille omassa kirjoituksessaan. Miksi siis vasta nyt, kun Husu sanoi sen minkä melkein kaikki tietävät, ihmiset loukkaantuvat ja vetoavat siihen, että "näin ei saisi sanoa"?

Muistamme varmasti keisarin uudet vaatteet, ja kuinka sadussa kävi. Ketä siis halutaan huijata? Maiju Tapiolinna liittyessään perussuomalaisiin tiesi jo mitä hänen uuden puolueensa näkyvimmät hahmot olivat julkisuudessa sanoneet, ja ehkä juuri siksi hän liittyi Soinin puolueeseen. Jo vuonna 2011 Kansan Uutisissa ja monissa muissa tiedotusvälineissä oli kirjoituksia, joissa pohditiin Timo Soinin asennetta hänen oman puolueensa rehottavaan rasismiin.

"Erityisen järjestäytyneeltä näyttää kaupunkilaisrasistien ryhmä, jota edustavat muun muassa äärikansallismielisen Suomen Sisun jäsenet ja kansanedustajat Jussi Halla-aho, James Hirvisaari, Olli Immonen ja Juho Eerola." Näin Aamulehdessä vuonna 2017.

Mikä on siis vuosien varrella muuttunut? Rasismisyytöksiä on esittänyt Abdirahim Husu Hussein. Hän on demari, kuten eräs toinen Puheenvuoron blogisti muistuttaa, ja sen lisäksi Husu on tullut Suomeen Somaliasta. Tämä on asia, johon Husu itse ei voi vaikuttaa. Hän ei voinut päättää, syntyisikö Jyväskylässä vai Somaliassa.  Se, että hän somalitaustaisena Suomessa rohkesi sanoa ääneen sen, minkä moni muu suomalainen on jo sanonut, taisi olla liikaa joillekin. Vaikuttaisi siltä, että ihmisille tärkeintä on puhuja itse eikä se mitä hän sanoo.

Husulle on sanottu nyt kaikenlaista. Husun kommentit ovat tuoneet esiin karun todellisuuden; yhteiskunnassamme  on äänekäs kansalaisten ryhmä joka ei ole valmis siihen, että tärkeintä on se mitä sanotaan, eikä se kuka sanoo. Kuten Vesa-Matti Loekoski sanoo omassa blogissaan: Tapiolinna itse on kirjoittanut näin: "Hussein oksensi sen suomalaisen sosiaaliturvan päälle, josta hän on aikoinaan päässyt tänne tullessaan nauttimaan".

Tutkintapyynnön tekemisestä kertova Facebook-päivitys on raakaa luettavaa.

Jossain kohtaa kulkee raja turhassa turvansoitossa! Sen rajan ylitti Husu Hussein! Todistakoon, että olen rasisti. On olemassa ennakkotapaus, jonka puitteissa rasistiksi kutsuminen on halventavaa. Somalin on aika kotoutua tai poistua maasta”.

Ehkä Husun twiittikohun tärkein saavutus on se, että se paljastaa, että yhteiskunnassa on äänekkäitä kansalaisia, jotka eivät siedä maahanmuuttajien mielipiteitä. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (191 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvarila

Ehkä siksi että 80% ihmisistä ajattelee samoin persuista.

Käyttäjän amgs kuva

Ja perussuomalaisista ei saisi ajatella kielteisesti tai tutkintapyyntöjä tehdään!

Kauko Aalto

Mikähän sieltä Afrikasta vetää porukkaa näin rasistiseen maahan? Taitaa olla Kelan rasismi, jota positiiviseksi syrjäksikin usein kutsutaan. Luulisi Husun maailmaa nähneenä – nytkin työmatkalla Intiassa – miehenä ymmärtävän, millaisen lottovaoton on saanut päästyään Suomeen. Todella rasistisessa valtiossa hän ei selviytyisi ihmisten haukkumisesta pelkällä hyssyttelyllä ja loppusi se viranpuolesta maaliman kiertäminen hyvin lyhyeen. Sietäisi pohtia hetki, millainen olisi Suomi, jos hänen tarkoittamaansa rasismia ei olisi, ja millä keinoin hän sen ylipään poistaisi.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #146

Eikö Husullakin ole oikeutta sanoa mielipiteensä? Taisi olla niin, että Husu tuli Suomeen hyvin nuorena ja silloin kun ihminen tarvitsee apua, hän ei katso onko turvasatama hyvä tai ei. Rasismia on kaikialla, eikä vain Suomessa, mutta se ei merkitse sitä, että jos Suomessa on rasismia, ettei siitä saisi puhua.

Kauko Aalto Vastaus kommenttiin #182

Rasismista on puhuttava, ja etenkin rasismilla ratsastamisesta, jolla haetaan itselle kuulumattomia etuja. Millä tavoin minä olen kiistänyt Husun oikeuden mielipiteeseensä, hänhän pikemminkin niin tekee Perussuomalaisten koko äänestäjäjoukon kohdalla. Muuten ensimmäiset somalit eivät tulleet Suomeen, vaan heidät haettiin Moskovasta eduskunnassa istuvien naiskansanedustajien vaatimuksesta. Olin Helsingin rautatieasemalla työssä, silloin kun heitä alkoi tulla, silloin pakolaisuuden käsite hämärtyi, ja siitä kehkeytyi pikemminkin epäterve siirtolaisuus. Tämä on katkeroittanut ihmisiä. Rasismista on helppo puhua, mutta sen kasvualustasta ei saa puhua.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #198

Rasismin kasvualusta ei oikeasti ole rasismin kohteen liian hyvä kohtelu, vaikka rasistit a i n a näin väittävät.
Jopa mustiin kohdistuva rasismi aikoina, jolloin heillä ei ollut edes kansalaisoikeuksia , perusteltiin mustien liian hyvällä kohtelulla suhteessa heidän tuottamaansa hyötyyn ja pelolla heidän pääsystään niskan päälle.

Rasismi yhteiskunnallisena voimana on vain avustaja tai savuverho varsinaiselle pyrkimykselle.
Alttiutta rasistiseen asenteeseen ruokitaan siis tietoisesti jonkin poliittisen päämäärän saavuttamiseksi- usein vielä se päämäärä salaten.

Kauko Aalto Vastaus kommenttiin #223

Kyllä vähemmistöjen ” liian hyvä kohtelu” luo pohjaa rasismille. Otetaan esimerkki vaikkapa kerrostalosta jossa asuu 99% maahanmuuttajia joiden laskut ja vuokran maksaa yhteiskunta, loput ovat heikkotuloisia kantasuomalaisia, jotka pienestä palkastaan joutuvat maksamaan yhä nousevat vuokransa, vuokrien nousun yksi syy on se, että vuokranantaja tietää saavansa rahansa, koska kunta, kaupunki tai Kela maksaa suurimman osan vuokralaisien asumiskustannuksista. Jollei tämä aiheuta oikeutettua katkeruutta, niin mikä sitten? Turha tähän on USA: mustien kohdistuvaa rasismia liittää aikoina jolloin heillä ei ollut kansalaisoikeuskaan, eihän heillä oikeastaan ollut ihmisoikeuksiakaan ja laki jopa hyväksyi heidän syrjinnän. Muutama päivä sitten teemalla nähty elokuva The Butler antaa synkän kuvan USA: historian tästä osasta.

Sakari Rajamäki

"Ehkä siksi että 80% ihmisistä ajattelee samoin persuista"

http://haikki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277280-inho...

Ei vaan korkeintaan 34 prossaa, eli eihän tossa ole kuin 46 prosentin virhe. Jos kannabiksesta menee noin sekaisin, niin ehkä meidän ei kannatakkaan laillistaa sitä?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvarila

Miten kannabis liittyy kirjoittajan kirjoitukseen?

Kannabispsykoosi päällä?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

"kannatakkaan" kirjoitetaan muuten kolmella k-kirjaimella: "kannatakkkaan".

Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #54

Täh? En ole koskaan kuullut, että suomen kielessä tulisi kolme konsonanttia peräkkäin?

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #64

Kun ei ymmärrä ironiaa - eikä osaa suomen kieltä.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #64

Kun ei ymmärrä ironiaa - eikä osaa suomen kieltä.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero Vastaus kommenttiin #64

"Täh? En ole koskaan kuullut, että suomen kielessä tulisi kolme konsonanttia peräkkäin?"
palkka, valtti, tulppa, pulssi, tarkka, pirtti, korppi, kurssi, sankka, kontti, kimppu, kanssa, vilske, palsta, pirskeet, virtsa, pilsneri, rempseä, vinksahtaa, Ranska, konsti, hamsteri

Käyttäjän JukkaKnnen kuva
Jukka Könönen Vastaus kommenttiin #64

Aika vahän olet kuullut. Esimerkiksi sanassa kirkko on kolme konsonanttia peräkkäin.

Käyttäjän VesaKiljunen kuva
Vesa Kiljunen

Ja sinulla on lyödä pöytään jotain virallisia tilastoja?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Siksi nousi kohu, koska kaikki persuja äänestäneet eivät TAATUSTI ole rasisteja.

Käyttäjän amgs kuva

Mutta äänestämällä puolueetta antavat tukensa myös rasisteille. Koska rasismi ei kohdistu itseään, ehkä siksi se on sivuseikka äänestyspäätöksen tekohetkellä.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #10

Al-Tae ei ole sdp:n johtotehtävissä eikä häntä ole syytetty esim. kiihottamisesta kansaryhmää vastaan. Toisin on perussuomalaisten puheenjohtajan laita. Ai niin, se taisi olla perussuomalaisille meriitti!

Iltalehti:
"Perussuomalaisten puheenjohtaja ja koko Suomen ääniharava Jussi Halla-aho sai 2012 korkeimmassa oikeudessa tuomion uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan."
"Perussuomalaisten oululainen kaupunginvaltuutettu Sebastian Tynkkynen keräsi Oulun vaalipiirissä neljänneksi eniten ääniä kaikista ehdokkaista, 9 263. Hän sai 2017 tuomion uskonrauhan rikkomisesta ja kiihotuksesta kansanryhmää vastaan."
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006072383.html

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #15

Mutta valehteli itsensä kansanedustajaksi. On se hieno mies!

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvarila Vastaus kommenttiin #18
Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #18
Käyttäjän JuhaniNorbck kuva
Juhani Norbäck Vastaus kommenttiin #15

Koen tuon Halla-ahon vuonna 2012 saaman tuomion ongelmallisena, siltä osin kuin se koski rikosnimikettä "uskonrauhan rikkominen".

Perussuomalaisten vastustajat ovat yleensä hyvin hanakoita asemoimaan itsensä historiallisesti ns. valistuksen perillisiksi. Valistukselle oli ominaista uskontokritiikki, mutta se tuntuu kummasti unohtuvan, kun kyse yhtäkkiä onkin islamin arvostelusta. Uskonnon ja siihen liittyvien käytäntöjen arvostelu ei ole eikä voi olla rasismia.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #23

"Koen tuon Halla-ahon vuonna 2012 saaman tuomion ongelmallisena, siltä osin kuin se koski rikosnimikettä "uskonrauhan rikkominen".
Jne.
"

Pikkuseikkoja taas omasta mielestään valistuneille höpsöille, jotka eivät kai useinkaan katso peiliin tahi harrasta loogista ajattelua...

Käyttäjän JuhaniNorbck kuva
Juhani Norbäck Vastaus kommenttiin #24

"Pikkuseikkoja taas omasta mielestään valistuneille höpsöille, jotka eivät kai useinkaan katso peiliin tahi harrasta loogista ajattelua..."

Ilmeisesti valitettavan totta, mutta asiaa pitää minusta tuoda esiin yhä uudestaan. Näin siksi, että käynnissä on mielestäni vaarallinen kehityskulku, jossa rasismin käsitettä ollaan laajentamassa (lue: hämärtämässä) siten, että se lopulta tulisi kattamaan paitsi blogin pitäjän mainitsemat, yksilön vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevat asiat ("syntyäkö Somaliassa vai Jyväskylässä"), myös asioita jotka ovat tietoisia valintoja, kuten vaikkapa aktiivinen toiminta uskonnollisessa tai poliittisessa liikkeessä.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren Vastaus kommenttiin #15

Ei kait AL-Taeet ole syytetty vaikka on kirjoittanut paljon pahempaa kuin Halla-aho ja useamman vuoden. Mikä siinä on mielestäsi se ero? Poliittinen hyvävelijärjestö oikeuslaitoksessamme.
Näin on näppylät, että Antti-enkeli suojasi poikaa mutta onneksi äänestäjille selvisi mitä peliä ukko piti ja muistavat sen seuraavalla kerralla. Ei tule olemaan helppoa myöskään Arkadianmäellä olo.
Et sinäkään voine olla niin tyhmä, että et aikuisten oikeasti tiedä mikä oli homman nimi?

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #171

Juuri nyt ymmärtääkseni tutkitaan, voidaanko kirjoituksia pitää rikosoikeudellisesti vanhentuneina. Voitaisiin antaa oikeusjärjestelmän hoitaa asian.

Toinen asia on, että kirjoittelija itse on irtisanoutunut aiemmista avautumisistaan ja pahoitellut niitä. Samaa odotellessa Halla-ahon nuoruudensynneistä...

Kolmas asia on, että demaripuolue on myös ilmaissut kirjoitusten olevan sen periaatteiden vastaisia ja harkitsevan al-Taeen asemaa sen perusteella. Niinikään perussuomalaisten vastaaavaa irtiottoa Halla-ahon möläytyksistä odotellessa...

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #176

A.S:"Samaa odotellessa Halla-ahon nuoruudensynneistä..."

Ero ehkä siinä, ettei H-a ole ymmärtääkseni ikinä yrittänytkään peitellä sanomisiaan.
Mitä sitten tulee niihin pahoitteluihin/irtisanoutumisiin, niin onhan hän siihenkin ottanut kantaa. "Osa kirjoituksista tyhmiä ja harkitsemattomia, osan voi sanoa taviksena, muttei poliitikkona jne."

Hänen kohdallaan uskoisin olevan aivan se ja sama, vaikka irtisanoutuisi mistä..silti ne "homonampumisfantasiat", sun muut kaivettaisiin esiin, kuten tehty jo 15 vuotta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #181

Nimenomaan ei kaivettaisi. Se että hän ei irtisanoudu on erikoinen ja uhmakas positio jonka takia niihin aina palataan. Ne ovat ekstremistisiä tekstejä.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #188

S.L:" Se että hän ei irtisanoudu on erikoinen ja uhmakas positio.."
Miten toivoisin että "syytetty" itse olisi kertomassa mitä tarkoittanut sanomisillaan ja puolustamassa itseään. Kun kuitenkin ymmärrän, ettei varmaankaan ole mitään mieltä jokaisen "sinin" kommentteja käydä oikomaan, niin ehkä minä sitten.

J.H-a:han on todennut, että:"Helpoimmalla ehkä pääsisi, jos vain vastaisi, että joo joo, irtisanoudun aiemmista sanomisistani. En kuitenkaan tee näin, koska pian 15 vuotta kiertänyt sitaattilista sisältää hyvin erilaisia sanomisia”

Jos hänellä on vaikkapa 100 "sanomista" ja irtisanoutuu niistä 99:stä, niin siitä yhdestä kuitenkin vaaditaan irtisanoutumista jokaisen vaalin yhteydessä ja jokaisessa haastattelusta.
Huomaatko eron vaikkapa Al-taeen..hän voi irtisanoutua helposti kaikista aikaisemmista sanomisistaan, koska kukaan ei ole eritellyt niitä kaikkia ja vaikka olisikin, niin ei haittaa. Kansanedustajan muutaman tuhannen kuukausikorvaus saa selkäranagan taipumaan vaikka mille mutkalle.

Oma mielipiteeni että H-a yksi fiksuimpia ihmisiä joka maamme tämän päivän politiikassa esiintyy. Monet tekstinsä 15n vuoden takaa on tätä päivää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #194

Niin hänen ideologiansa on ikävästi levinnyt kaikkine seurauksineen, esim äärioikeistoperäinen terrorismi.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen Vastaus kommenttiin #10

Kuinka moneen kertaan Outi hyvä olet viitannut näissä kommenteissa whatabout tyyliin Al-Teahan, vai mikä nimensä onkaan. Sen tyypin täytyy olla jonkinlainen älykääpiö jos valehtelee tutkinnoistaan, oli mistä puolueesta tahansa. Onneksi asia selvisi jo nyt ja kukaan ei ota moista tyyppiä enää vakavasti.

Risto Laine

"Mutta äänestämällä puoluetta antavat tukensa myös rasisteille. Koska rasismi ei kohdistu itseään"

Minusta tuli maahanmuuttokriitikko v.2015 kun irakinkurdi- ja syyrialainen työkaverini näki tv:stä, kun Eurooppaan ja Suomeen valui heidän sortajiaan.

Teillä sosialisteilla tämä maailma on mustavalkoinen, kun valitettavasti siihen nykypäivänä sisältyy punaista ja krominväristä. Kirjo on lajaa, missä sitä rasismia esiintyy.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen Vastaus kommenttiin #11

Sun Risto pitää nyt ymmärtää että kaiikki ihmiset mitkä on sun kanssa erimieltä eivät ole sosialistejä, vihervasemmistolaisia, punikkeja tai stalinisteja.

Käyttäjän VesaKiljunen kuva
Vesa Kiljunen

No,kerroppa viisaudellasi ketä minun pitäisi äänestää,kun muut vaihtoehdot johtavat täysin järjettömiin päätöksiin ja veronkorotuksiin,koska kaikki turvapaikkaturismin rahat on pois,vanhuksilta,sairailta,syrjäytyneiltä lapsilta?Lisäksi lisävelalla eläminen on pois nuortemme tulevaisuudesta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #106

"No,kerroppa viisaudellasi ketä minun pitäisi äänestää,kun muut vaihtoehdot johtavat täysin järjettömiin päätöksiin ja veronkorotuksiin,koska kaikki turvapaikkaturismin rahat on pois,vanhuksilta,sairailta,syrjäytyneiltä lapsilta?Lisäksi lisävelalla eläminen on pois nuortemme tulevaisuudesta."

Suomessa eniten tuo kuluja väestön ikääntyminen ja elintason lasku väistämätöntä. Jos tätä tosiasiaa ei ymmärretä, kyse on sellaisesta puolueesta joka haluaa harjoittaa jollain tavalla tuhoisaa politiikkaa.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Höpöhöpö. Ja sinä annat täyden tukesi aateveljellesi Al-Taeelle, joka vilpillä ja kepulikonsteilla pääsi eduskuntaan. Onko nyt niin, että kaikki jotka äänestivät demareita hyväksyvät Antti Rinteen rahasotkut ja Al-Taeen rasistiset kirjoittelut ja valehtelut. Miksi teitä pitää kutsua? Arvojenne mukaanko? Onko niitä edes?

Käyttäjän JukkaKnnen kuva
Jukka Könönen
Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvarila

Mut puolet on ja se on ihan jees lopuille.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Monelta on menneeet sekaisin sanat realismi ja rasisti. Realismi ei ole synonyymi rsaistille,

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Näin on, sekaisin ovat menneet.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Kohu syntyi mielestäni median myötävaikutuksesta ja siitä, että ensimmäistä kertaa persut nimettiin rasisteiksi, kun aikaisemmin on puhuttu puolueessa olevasta rasismista.

Käyttäjän amgs kuva

Mitä sanot pirkkalalaisesta perussuomalaisesta eduskuntavaaliehdokasta joka 23.3.2016 Puheenvuorossa yritti todistaa, "että olemme kaikki rasisteja omalla tavallamme tai sitten meistä kukaan ei ole rasisti."? Kirjoittajan tarkoitus taisi olle sanoa, että rasismi on ok!
http://eduskuntavaaliehdokasjaanakaarinaristimki-a...

Sitten on tämä kirjoitus tämän vuoden toukokusta ja perussuomalaisten nuorten kohusta: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/280845-nakokulma-...

Myös isän pikajuna oli edelläkävijä vuonna 2016:
https://seura.fi/isanpikajuna/2016/05/23/onko-peru...

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Tämäkin kohu laantunee pian.

Ihmisten ja ihmisryhmien nimittely tietynlaisiksi ajattelultaan, on tarpeetonta huomion hakua.

Huomion saa varmasti, kun käyttää rasisti -korttia.

Nythän on jo tullut oikeusoppineiden vastinetta, että Husun twiitti täyttää rikoslain pykälän 'kiihottaminen kansanryhmää vastaan'!

Olisi hyvä, että ei lähdettäisi tunnekirjoitteluun. Nykynettimaailmassa tieto leviää kuin kulovalkea. Sen sammuttaminen puolustautumisilla on mahdotonta.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

1. Ei saa.
Huomion saa vain, jos se on median tai /ja persujen kannalta hyödyllistä.
Silloin huomio suunnataan a i n a pois itse rasismista
rasismista puhuvan henkilöön, motiiveihin ja termin "äärimmäisyyteen "-tai sen "vesittämiseen "!

2. Oikeusoppineista monet ovat ehdottomasti sitä mieltä, ettei äänestäminen ole kansanryhmän muodostumista.

3. On kohtuutonta vaatia jatkuvasti pahenevan rasismin kohteena elävältä, ettei hän ikinä näyttäisi tunteitaan.
Emmekä me, häneen myötätunnolla suhtautuvat.

Muuten : yksi etnisperusteista julmuutta vaativien lempiväiite on ollut :
" Eivät ne t u n n e samoin kuin me !"
Vasta kuva My Lain pienestä palaneesta tytöstä sai amerikkalaiset uskomaan, että kyllä n e tuntevat.
Jo Shakespeare valitti tästä kuvatessaan juutalaisen tuskaa.

Risto Laine

80% tehty politiikka, aiheuttaa 20% syy seuraus suhteen = Maahanmuuttokriittisyys. Pareton periaate.

Husu voi haukkua vapaasti minuakin, koska äänestin viime vaaleissa Perussuomalaisia, mutta Sovinistiksi hän ei voi hakkua koska äänestin naista.

Se on Sosialistien ja Husun ongelma, ei minun.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

On hyvä, että viranomaiset tutkivat tämänkin tapauksen. Näin sananvapauden rajat tulevat selkeämmiksi.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Etsi perussuomalainen, joka on parjannut homot, juutalaiset, sunnimuslimit, kuten Al-Taee. Ja anteeksipyyntö riittää? Siinä on rasisti, isolla R:llä. Ja muu valehtelu kaupan päälle. Demarit ja arvot. Ne kyllä tunnetaan. Arvopohja on laaja.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Ihmisen arvomaailma voi muuttua. Jos perussuomalaisen arvomaailma muuttuu, vaihtuu myös puolue. Perussuomalaisista arvoista luopuva ei tyydy vain pyytämään anteeksi.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Tuon jälkeen on tullut muunneltua totuutta vähän muistakin asioista. Joten aidosti uskot anteeksipyyntöön?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvarila

Valitettavasti persut on mennyt syvemmälle äärioikealle. Olisiko hyväksikäytetty Tony Halme tyytyväinen?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #33

Oliko Halme hyväksikäytetty? Miksi oli?

Käyttäjän JukkaKnnen kuva
Jukka Könönen Vastaus kommenttiin #126

Ilmeisesti hyväksikäyttäjä tietää?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #126

Sehän oli Soinin kantoraketti. Sitten Soini teki koko puolueesta kantoraketin itselleen.

Käyttäjän amgs kuva

Outi, unohditko, että Hakkarainen on sanonut jotakin sukuppuolivähemmistöistä? Noh, Ruohonen-Lernerin mukaan Hakkarainen oli ollut hilpeällä tuulella. Itse en sanoisi samaa Hakkaraisesta tai Al-Taeesta, jos väitteet Al-Taeesta pitävät paikansa.

https://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Teuvo-Hakkarai...

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Jos väitteet Al-Taesta pitävät paikkansa? Oliko niissä sanomisissa siulle jotain epäselvää? Lelusalakuljettajan toimissa? Kun te jeesustelette arvoilla, ei tällaista pitäisi hyväksyä missään muodossa.

Sakari Rajamäki

Ana, tuo oli vain Teukan hyvä läppä, missä on oikein huumorintajusi? Samoin kun se vieraslajijuttu oli vain kansanedustaja Juha Mäenpää hyvä läppä. Usarissa on siitäkin vuohotettu. Itse kun kuulin puhen ensimmäistä kertaa tajusin, että kyse on vitsistä. Mäenpää kertoi sen todella hyvin pokka piti loppuun asti. Vihervasemmisto ei ymmärrä tälläisiä, koska teiltä puuttuu huumorintaju. Pipo on liian kireällä pääsä..

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #44

Sakari, näyttää siltä, että perussuomalaisten puolueessa saa loukata ihmisiä miten tahansa huumorin nimessä! Olisiko Husullakin tuota huonoa huumoria ja monilla petussuomalaisilla pipo liian kireällä päässä Husun sanomien suhteen?

Käyttäjän VesaKiljunen kuva
Vesa Kiljunen

Teillä demareissahan on näitä oulun insesti isää,salakuljettaja ramia,al-taeetta ja muitakin hienoja ihmisiä,niin en nyt viitsisi suu vaahdossa huudella muihin pöytiin.

Käyttäjän JukkaKnnen kuva
Jukka Könönen Vastaus kommenttiin #108

Hallituksessakin on kaksi demaririkollista.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

*..jos väitteet Al-Taeesta pitävät paikansa.*

Missä kuplassa elät ,kun vieläkin sanot JOS. Sehän on jo moneen kertaan toteen näytetty että asiat on juuri noin. Lisää valehtelua saatiin hänen opiskeluistaan, jotka eivät pitänet paikkaansa.
Onko demarit itse asian suhteen silmät ummessa, vai mikä on hätänä?
Nyt alan ymmärtää teitä demareita. Kuljette Rinteen narussa ja kun narusta pitää kiinni, niin voi olla silmätkin kiinni ja korvat tukossa. Taitaa olla autuas olotila?

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell Vastaus kommenttiin #159

Tuo on aika huvittava kommentti kun se tulee ihmiseltä, joka toisessa topikissa itse sulki täysin silmänsä äärioikeiston ja rasistien ryhmittymien jatkuvasti lisääntyviltä väkivallan ja terrori(smi)n harrastamiselta. Tämä porukka kuitenkin vakavissaan organisoituu, valmistautuu ja harjoittelee väkivallan tekoja, ja odottelee tulevaa "rotusotaa", jossa myös "omankin rodun" "väärällä puolella olevat saavat ansionsa mukaan", kuten näiden tahojen johtajilta on kuultu.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Ei tarvitse etsiä. Ehkä kukaan persu ei ole juuri noita kaikkia ihmisryhmiä herjannut, Al-taee tms. on täydellinen idiootti jonka poliittinen ura Suomessa on loppu.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela

Jussi Halla-aho täyttää kirkkaasti laatimasi kriteerit.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

"Husun kommentti siis kerännee hyväksyviä taputuksia muidenkin hyvien ihmisten kuin vain tanssinopettajaystäväni taholta. Ja on kerännyt jo. Esimerkiksi ihmisten yhdenvertaisuudesta eniten huolissaan olevassa FB-ryhmässä ollaan aivan tohkeissaan, että ” joku hölmö persueukko on mennyt tekemään Husun tviitistä tutkintapyynnön! ”

Eikö ne isäm maalliset ikinä tajua! Itse julistavat kaipaavansa sananvapautta ja sitten, jos joku sanoo niitä siksi mitä ovat, eli rasisteiksi, uhriutuvat.

Se, että Hakkarainen sai sakkotuomion kiihottamisesta kansaryhmää vastaan kirjoittaessaan ” kaikki terroristit ovat muslimeja ”, on tietenkin aivan eri asia kuin sanoa, että ”kaikki perussuomalaisten äänestäjät ja kannattajat ovat rasisteja ”.

Se on ryhmäläisten mielestä eri asia siksi, että jälkimmäinen on fakta, ensimmäinen ei. Faktaksi jälkimmäisen tekee se, että kaikki perussuomalaisia kätelleetkin ovat rasisteja. Siis koska ovat."

Ote Kuosmasen kirjoituksesta. Täyttä asiaa.

https://www.lue.fi/blogit/blogit/maailma-ilman-ras...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Aika näyttää, niinkuin olen usein sanonut persujen käsitys laista on hieman erilainen kuin muiden.

Mutta kyllä tämä asia selviää, niin sitten persutkin saavat ehkä rauhan.

Tai tuskimpa, kyllä tämä niin koville otti, että tuntuu, että persujen maailma nyt liki romahti.

Meillä on pätevät tutkijat ja maailman paras oikeuslaitos, joten voimme luottavaisin mielin odottaa oikeudenmukaista päätöstä.

Oikeuslaitokseen ovat persut jo useasti tutustuneet, joten toimintatapa on heille varmasti tutttu.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

*Meillä on pätevät tutkijat ja maailman paras oikeuslaitos, joten voimme luottavaisin mielin odottaa oikeudenmukaista päätöstä.*

Eipä taida olla,perustuslaillamme pyyhitään ahteria ja kohta koko Eurooppa nauraa meille muutoinkin... DEMLA hallitsee ja vallitsee myöskin oikeuslaitostamme samoin kuin poliittiset päättäjätkin ja tulokseksi käräjöinnistä voi saada ihan mitä tahansa, mutta kun / jos on maahanmuuttaja käräjillä ,niin silloin etsitään kiven ja kannonkin alta niitä löysäämispykäliä.
Eihän miestä voi kovin tuomita, vaikka sattuikin raiskaamaan lapsen, kun itsellä on perhe ja pieni lapsi ja käy ammattikoulua???
Siinä sulle sitä hyvää oikesuslaitosta, vain yksi esimerkki monesta.

Käyttäjän JukkaKnnen kuva
Jukka Könönen

Olemme huomanneet, että meillä on maailman paras oikeuslaitos. Se päästää mm. alle kymmenvuotiaan raiskanneen ehdollisella tuomiolla.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Hah.
Olisi pitänyt olla. "Kaikki rasistit ovat perussuomalaisia ", jotta tuo pätisi.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Minusta Husun twiitistä noussut kohu kertoo lähinnä, etteivät nämä rasistit ole ihan vielä sinut omien arvojensa kanssa. Vaatii jonkinlaista rohkeutta tulla oikeasti ulos kaapista ja myöntää itselleen ja kanssaihmisille olevansa persunkestävä rasisti. Kun ihminen tunnustautuu persuksi, niin on ihan turha kiemurrella sen rasisminsa kanssa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Yhä useammat kyllä ovat.
Myös natsityyppisen ajattelun puolustelu yhteiskuntamalleineeen leviää kovaa; köyhien lähellä asumiselta vaaditaan suojaa köyhien eristämisellä omille alueilleen, ihmisiä arvotetaan terveyden, lapsiluvun ja "hyödyllisyyden" mukaan,
tämän hyödyllisyyden taas katsotaan periytyvän. "Huonojen" / afrikkalaisten lisääntyminen pitäisi estää valtion toimin....

Yhä useammin nämä liitetään estoitta rasistisiin arvoihin : kaakkoisaasialaiset saavat mielellään lisääntyä, afikkalaisperäisiltä ja kaikilta muslimeilta lapset tulisi kieltää .
Kun tähän liittää selvän fasistisen yhteiskuntamallin ihailun, fanaattisen vasemmistovihan ja militarismin "kodinturvajoukkoineen", johon liittyy jatkuva sisällissodasta spekulointi, kyllä ollaan niin avoimesti fasistisessa ihmiskuvassa ja politiikassa ettei oikein peittelystä enää voi puhua.

Se, ettei tätä näillä termeillä kirjoiteta puolueohjelmaan , on tietysti selviö . Toistaiseksi.

Käyttäjän VesaKiljunen kuva
Vesa Kiljunen

Täytyy vastata Börje,että olet todella hupiveikko.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Höpönlöpöt. Olen persu, mutta en tunnustaudu rasistiksi, jotenka Husu loukkasi myöskin minua. Minulla on monia ulkomaalaisia ystäviä, eikä yksikään heistä ole tuntenut seurustelevansa / olevansa ystävä, rasistin kanssa.
Sen sijaan, kun pyysin, siis pyysin, ihan normiäänellä, Myyrmäessä somalityttöä nostamaan maahan heittämänsä roskan roskikseen, joka oli siinä vieressä, niin siitä jo äitisomali loihe lausumahan; olet rasisti.
Jos Husunkin rasismi huutelut ovat yhtä heppoista laatua, niin siinähän huutelee.EVVK.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Kiihotus kansanryhmää vastaan -pykälä on se todellinen ongelma. Persujen ohella myös Husu on joutunut tuon pykälän uhriksi.

Ongelma katoaa kun tuo pykälä poistetaan rikoslaista.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ongelma ovat uhriutuvat ja todellisuuspakoiset persut. Ei ne mihinkään katoa vaikka heille annettaisiin vapaa oikeus huudella rasistisia loukkauksiaan.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Ainoa uhritunut yksilö tässä tapauksessa on Husu, ihan itse. Vinkuu ja vonkuu kaiken aikaa.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Annataan kaikkien rasistien ja ei-rasistien huudella kuten haluavat.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Siitä näissä "kohuissa" tietenkin on kyse.
Saadaan myös ikäänkuin kaksi kärpästä yhdellä iskulla :

Kiellettyä persujen kutsuminen ainoalla heitä nykyisellään parhaiten kuvaavalla termillä
Ja itselle lupa jatkaa ihmisten oikeaa solvaamista , valehtelua ja uhkailua.

Eihän näissä nimittäin kohista siitä, että joku kutsuu kaikkia persuja idiooteiksi tai ääliöiksi tai vaikka isoa osaa heistä rikollisiksi.
Vaan nimenomaan asiakäsitteestä rasismi.

Sehän on verrattavissa siihen, että kommunistien äänestäjiä syytettäisiin kommunistien suosimisesta .
Nousisiko tästä "kohu" ?
Eipä ole noussut edes siitä, että Kokoomuksen puh johtajaa on kutsuttu kommunistiksi.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Siitä nousi kohu, koska se näyttää oikeasti kiihottamiselta kansanryhmää vastaan ja se on selvää "vihapolitiikkaa".

Käyttäjän amgs kuva

Katsotaan mitä asiantuntijat sanovat asiasta. Joissakin lehdissä asiantuntijoilla on ollut erimielisyyksiä. Tästä tulee ennakkotapaus.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin
Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Minäkin ihmettelen tätä kiihottumista. Kuka kiihottuu ja mistä? Pilapiirroksista on ainakin Euroopassa kiihotuttu niin, että joukko ihmisiä teurastettiin, niin yksi kommentoija tuolla toisessa blogissa mainosti. Hyvin vähätellen, tyylinsä mukaisesti.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Poliittisen hyödyn tästä saa Perussuomalaiset kävi niin tai näin. Jos ei tule tuomiota kiihottamisesta kansanryhmää vastaan niin se ajaa päin yhdenvertaisuutta ja se näkyy kaikille ihmisille selvästi.

Molemmista Perussuomalaiset hyötyvät poliittisesti, joten ei ole ihme kun SDP vetäytyi näistä Husun touhuista hyvissä ajoin.

Ilmeisesti Perussuomalaiset huomasivat tässä poliittisen miinan johon ainakin Hussein saatiin astumaan, kun tekivät rikosilmoituksen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Sen lisäksi totta kai on kyse paljon vakavammasta asiasta.

Sakari Rajamäki

Kohu nousi siitä, että Husu syyttää aina suomalaisia, eikä ikinä näe omassa kansassaan mitään vikaa, siks kaikki ei oikein pidä siitä. Otetaan nyt vaikka se rasismi, josta Husu niin paljon syyttää suomalaisia. Somalit syyllistyys 26 kertaa kantaväestöä useammin rasistiseen rikokseen. Oletteko koskaan kuullut Husun puhuvan somalien harjoittamasta rasismista?
https://twitter.com/LarryStaples78/status/11544529...

Somalit loistavat myös työttömyys tilastossa Husu ei näe, että työttömyys olisi yhdenkään somalin oma vika, vaikka melkeen kaikki suomalaiset tietävät, jonkun työttömät, jonka työttömyys johtuu hänestä itsestään

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/175033-useampi-so...

"Pistän Suomen kansalaisuuteni pantiksi. Jos löytyy työpaikka, josta maksetaan oikea palkka – ei mitään kusetusta – ja löytyy somaleita, jotka kieltäytyvät siitä, niin minä, Husu, annan kansalaisuuteni pois ja palaan Mogadishuun, Hussein vannoo"

Husu myös väittää, ettei tiedä mitän suomen somalien harjoittamasta piparin silvonnasta.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/201709222200411449

Kysyin joskus Husulta tietääkö hän mistä johtuu, että muslimit ovat yliedustettuina raiskaustilastoissa. Hänellä ei ollut kuulemma mitään tietöa tästä. jne
(Video haastattusta on epävirallisissa mediossa)

EDIT: Verratkaaapa Husun ulostuloja, vaikka Seida Shorabiin, jonka blogi pyörii karusellissä.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Plogin kirjoittaja julistaa ylevästi, että jokainen meistä on arvokas. Oikein huutomerkin kanssa. Onko uskottavaa kun lukee hänen juttujaan. Mutta ymmärrettävästi hän on oppinut demarilaisen liturgian.

Käyttäjän amgs kuva

Moni joka kritisoi Husua toistaa tuota, että Husu moittii kaikkia suomalaisia. Husun kritiikkki kohdistuu rasistisiin ihmisiin, olivathan he suomalaisia tai syntyneet muussa maassa. Perussuomalaisten kannatus eduskuntavaaleissa oli alle 20 % ja perussuomalaisia äänestäneissä oli myös niitä, jotka äänestivät protestina muita puolueita vastaan puolueen linjoista ja vaaliohjelmasta huolimatta. Kun perussuomalaisia kritisoidaan, puolueaktiivit kääntävät kritiikin kaikkia suomalaisia kohtaan. Mielenkiintoista! En ole lukenut, että kun esimerkiksi keskustalaisia tai kokoomuslaisia kritisoidaan, he sanoisivat, että ”nyt me suomalaiset olemme sylkykuppina”! Perussuomalaisten käsityksen mukaan ”Kepu aina pettää” on kiihottamista kansanryhmää vastaan ja solvaus kaikkia suomalaisia kohtaan!

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Opettele ensin Suomen historia ja kirjoittele sitten, ole hyvä! Esimerkiksi
” Kepu pettää aina” on lausahdus politiikassa paljon ennen kuin perussuomalaista puoluetta on ollutkaan. Ellen aivan väärin muista, lausahdus on lähtöisin SDP:n Aimo Kairamon suusta. Joten pyydäpä tovereilta tukiopetusta.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #121

Mistä päättelit, että en tiedä ilmaisun taustoista? Naamastaniko?

Sakari Rajamäki

"Moni joka kritisoi Husua toistaa tuota, että Husu moittii kaikkia suomalaisia"

En ole koskaan kenenkään kuullut noin sanovan, mutta niin että Husu kritisoi suomalaisia. Jos Husu sanoo, että Suomi on rasistinen maa, niin eikös se ole silloin suomalaiten kritisointia?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #135

# 135

Kommentissaan Husu ei suinkaan syytä kaikkia suomalaisia vaan kertoo että täällä esiintyy rasismia.

Kommentointia täällä ja muuallakin seuranneena on helppo todeta että Suomessa osa porukasta on umpirasisteja. Onneksi vain pieni osa.

Meidän muiden velvollisuus on huolehtia siitä ettei se pieni porukka pääse pilaamaan meidän kaikkien mainetta. Sellainen kävisi kaikille hyvin kalliiksi ja haitalliseksi, varsinkin kun tuolla pienellä rasistiporukalla ole mahdollisuutta aiheuttamaansa vahinkoa korvata.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren Vastaus kommenttiin #137

Suomalaisetko ovat vaan rasisteja täällä? Kyllä jopa somaliporukoistakin löytyy niitä aivan yhtä lailla. MOT Myyrmäessä aina silloin sun tällön.
Harjattakoon myöskin Husun ryhmä

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Eiköhän kohu Husun kommentista noussut siksi, että hän esitti väitteen, joka on lähtökohtaisesti höpöä.

Mikäli olen ymmärtänyt oikein, niin hän sanoo kaikkien perussuomalaisia äänestäneiden olevan rasisteja. Tuo väite ei oikein kestä tarkastelua.

Jos perussuomalaisten äänestäjistä edellisissä vaaleissa löytyy yksikin, joka äänesti persuja muuten kuin rasismin takia, niin Husun väite on väärä. Kieltämättä mielipiteeseeni vaikuttaa se, että tuttu yrittäjä, joka tarvitsee isoa diesel-moottorilla toimivaa maastoautoa työssään, sanoi äänestäneensä persuja juurikin yritystoimintansa takia (hän arvioi saavansa lisää aikaa pöllyyttää pakokaasuja äänestämällä persuja).

Tuollaiset yleistykset, jollaisen Husu teki, ovat aika vaarallisia suuntaan ja toiseen (myös persujen tekemät yleistykset ovat yhtä typeriä ja vaarallisia). Niiden avulla ei oikein etsitä niitä toimivia kompromisseja, joita toimiva demokratia on täynnä.

Juu, olen kyllä samaa mieltä siitä, että persujen äänestäjissä on rasisteja. Mutta kaikki persujen äänestäjät (tai ainakaan sellaisiksi tunnustautuvat) eivät ole rasisteja.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Monen muunkin puolueen ihmisissä ja äänestäjissä on heitä. Eivät he rajoitu pelkästään perussuomalaisiin.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Muiden eduskunnassa vaikuttavien puolueiden ohjelma ei ole samaal tavoin rasistinen kuin perussuomalaisten. Yksittäisen rasistisen muiden puolueiden kannattajan tai niissä toimijoiden poliittinen vaikutus ei ole samalla tavalla rasistinen kuin perussuomalaisten tapauksessa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Jos perussuomalaisten äänestäjistä edellisissä vaaleissa löytyy yksikin, joka äänesti persuja muuten kuin rasismin takia, niin Husun väite on väärä."

Ei välttämättä.

Jos voidaan osoittaa, että jossain persujen materiaalissa ilmaistaan rasismia, äänestäminen on silloin kannatusta rasismille.

Silloin tosin on mahdollista, että rasismin kannatus ei ole aina tietoista.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kohu nousi siksi, että sanat olivat kerrankin ihan varmasti Husun itse kirjoittamia sanoja eikä epäiltyjen haamukirjoittajien blogitekstejä tai epäiltyjen haamukirjoittajien kommentteja.

Aitous nostatti kohun.

Käyttäjän maiju kuva
Maiju Tapiolinna

Sopeutumattomuus uuteen kotimaahan ei johdu maahanmuuttokriitikoista tai Perussuomalaisista. On myös merkitystä sillä, missä on syntynyt. Sillä ei ole merkitystä, onko tullut uuteen kotimaahan turvapaikanhakijana, koulutuksen, työn tai rakkauden vuoksi. Sillä on merkitystä, miten sopeutuu uuteen kotimaahan, sen kulttuuriin, lakiin ja tapoihin. Ei kukaan tulija voi odottaa, että vastassa on maa, jossa noudatetaan itselle totuttuja tapoja. Seida Sohrabi sanoo erittäin hyvin blogissaan: Koen ongelmallisena sen, että maahanmuttajaväestö ottaa kantasuomalaiset sylkikupeiksi selitellessään viiteryhmänsä epäonnistumisia ja vastoinkäymisiä suomalaisessa yhteiskunnassa. Uhriutuminen tuntuu olevan trendikästä, mutta vastuun kantaminen vaikeaa yhteiskunnassa, joka on jokaisen pakolaisen tänne pelastanut." Seida on itsekin maahanmuuttotaustainen.

Henkilökohtaisena mielipiteenä sanon sen, että on suomalaisen sosiaaliturvan päälle oksentamista, jos pyrkii syyllistämään yli puoli miljoonaa suomalaista rasisteiksi. Tuolloin on aika pohtia, kotoutuuko vai poistuuko maasta.

Olen siirtynyt Keskustasta Perussuomalaisiin. Perussuomalaisuuteni juontaa juurensa isäni SMP taustasta, Alkiolaisuudesta sekä maahanmuuttokriittisyydestäni. Olen hyvin läheisessä suhteessa ulkomaalaistaustaisen henkilön kanssa, eikä hän koe minua millään tavoin rasistiseksi.

Analla on kokemusta useamman puolueen jäsenyydestä sekä hän on ollut valtuustokollegani Nurmijärvellä. Koitko Ana tuolloin Nurmijärvellä valtavaa rasismia osaltamme? Ehkäpä sinun Ana kannatta keskittyä asioihin niiden oikeilla nimillä ja lopettaa espanjan tunneilla maahanmuuttokriitikoiden kiusaaminen, kuten olen useaan otteeseen kuullut kerrottavan.

Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan!

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Hahaha. Vai välität Anan kiusaavan Espanjan tunneillaan "maahanmuuttokriitikoita".

Eiköhän Anan tunneilla ole aivan normaalit järjestyssäännöt kuten muissakin opinahjoissa. Kouluihin ei rasistinen käytös sovi
Alkuunkaan.

Sitten taas tää tuttavalta kuulin-juttu. Epäuskottava. Mene Maiju itseesi.

Käyttäjän amgs kuva

Tapiolinna: ”Sopeutumattomuus uuteen kotimaahan ei johdu maahanmuuttokriitikoista tai Perus-suomalaisista.”

Tässä blogissa ei ole sanottu, että jos joku ei sopeudu Suomeen, että se johtuisi perussuomalaisista. Tyypillinen uhriutumispuhe. ”Aina meitä perussuomalaisia syyllistetään”.

Tapiolinna: ”On myös merkitystä sillä, missä on syntynyt. Sillä ei ole merkitystä, onko tullut uu-teen kotimaahan turvapaikanhakijana, koulutuksen, työn tai rakkauden vuoksi. Sillä on merkitystä, miten sopeutuu uuteen kotimaahan, sen kulttuuriin, lakiin ja tapoihin. Ei kukaan tulija voi odottaa, että vastassa on maa, jossa noudatetaan itselle totuttuja tapoja. Seida Sohrabi sanoo erittäin hyvin blogissaan: Koen ongelmallisena sen, että maahanmuttajaväestö ottaa kantasuomalaiset sylkiku-peiksi selitellessään viiteryhmänsä epäonnistumisia ja vastoinkäymisiä suomalaisessa yhteiskun-nassa. Uhriutuminen tuntuu olevan trendikästä, mutta vastuun kantaminen vaikeaa yhteiskunnassa, joka on jokaisen pakolaisen tänne pelastanut." Seida on itsekin maahanmuuttotaustainen. ”

Seida on vain ihminen joka ajattelee samalla tavalla kuin sinä. Suomessa saa olla eri mieltä ja sanoa sen.

Taisit unohtaa, että sopeutumiseen uuteen maahan riippuu myös koulutuksesta ja myös työmahdollisuuksista. Moni oppii kieltä ja kulttuurista työelämän kautta. Moni on lähettänyt satoja työhake-muksia, mutta ”väärän” nimen perusteella, työpaikkoja ei löydy. Ihminen ei sopeudu, jos ovet ja ikkunat pysyvät suljettuina. Kyllä, sillä on merkitystä onko ihminen tullut turvapaikanjakijana, pakolaisena tai perhesyistä. Jos on tullut Suomeen suomalaisen puolison kanssa, tulijalla on ver-kosto, joka auttaa häntä tarvittaessa. Toki saattaa olla myös yksinäisiä puolisoita, joille on vaikea luoda kontakteja muihin ihmisiin. Jos ihminen tulee turvapaikanhakijana tai pakolaisena, ihmisel-lä saattaa olla traumoja ja hän tarvitsee aluksi enemmän apua kuin muut. Ei pitäisi olettaa ja ni-puttaa ihmisiä. Kaikki olemme aivan erilaisia ja meillä kaikilla on eri lähtökohtia, elämänkoke-muksia ja kohtaloita.

Tapiolinna: ”Henkilökohtaisena mielipiteenä sanon sen, että on suomalaisen sosiaaliturvan päälle oksentamista, jos pyrkii syyllistämään yli puoli miljoonaa suomalaista rasisteiksi. Tuolloin on aika pohtia, kotoutuuko vai poistuuko maasta.”

Perussuomalaiset eivät ole samaa kuin Suomen sosiaaliturvaa. Maksaahan Husukin veronsa. Olette puolue, johon liitytään ja josta lähdetään vapaaehtoisesti jos siltä tuntuu. Kanssasi eri mieltä oleminen ei ole soputumattomuutta vaan ajatteluanne haastamista. Oksensitko nyt asennettasi maahanmuuttajia kohtaan? Husu on maahanmuuttaja. Trump käyttää samaa keinoa Yhdysvalloissa, jos hänen kanssa ollaan eri mieltä!
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006173941.html

Tapiolinna: ”Olen siirtynyt Keskustasta Perussuomalaisiin. Perussuomalaisuuteni juontaa juurensa isäni SMP taustasta, Alkiolaisuudesta sekä maahanmuuttokriittisyydestäni. Olen hyvin läheisessä suhteessa ulkomaalaistaustaisen henkilön kanssa, eikä hän koe minua millään tavoin rasistiseksi. ”

Blogikirjoituksessa kerroin puoluevalinnastasi enkä puoluevaihdostasi. Sen teet nyt itse. Monille puolueen vaihtaminen on kielteinen asia. Minulle ei, koska silloin ihminen osoittaa, että hän pys-tyy itsenäisestä määrittelemään minkä puolueen kanssa hän haluaa tehdä yhteistyötä. Matkani eri puolueissa on ollut opettavaista eikä sillä ole väliä mitä muut siitä ajattelevat. Voisin tehdä yhteis-työtä melkein kaikkien puolueiden kanssa.
Muuhun en ota kantaa, koska tässä on tarkoitus keskustella siitä miksi Husun sanoista nousi kohu. Kiitos kommentista!

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Somalit sopeutuvat huomattavasti paremmin yhteiskuntaan mm. USA:n Minnesotassa, jossa on varsin merkittävä Suomen somalimäärää suurempi vähemmistö.

Somaleiden työllisyysaste on Minnesotassa 80 % luokkaa, mutta Suomessa liki olematon.

Onko syynä liiankin auvoinen ja vastuuton sosiaaliturva Suomessa, vai mikä muu ?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Olisikohan työnantajien ja ns kantaväestön asenteilla mitään osuutta ?

Sakari Rajamäki

Kenialaisten työllisyysasten oli ainakin joitain vuosia takaperin parempi kuin kantaväestön, joten turha syyttää, että kyse olisi jostain ihonväristä.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Amerikan somalit ovat huomattavassa määrin valikoituneet koulutustaustansa perusteella, mikä selittää osin eroja yhteiskuntaan integroitumisessa.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Amerikoissa tuskin annetaan rahaa vaan ihminen joutuu tekemään jotakin sen eteen. Meillä on liian hyvät edut täällä. Siksihän tänne tullaan pilvin pimein kaikkien turvallisten maitten lävitse.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Onko Suomessa siis liian hyvä sosiaaliturva ?
Tämä kiinnostaa nyt, kun jotkut teistä kovasti kiistävät persujen ajavan oikeistolaista sos.politiikkaa.

Freddy Van Vonterghem

Husu on ensisijaisesti Somalialainen, toissijaiseksi demari ja kolmantena suomen kansalainen.

Siis olen ollut persujen jäsen vuodelta 2003, rasismia en ole havainnut, ahdasmielisyys poistui Soinin mukaan.

Minulla on aivan yhdentekevä tällainen ainoastaan omalla ihonvärillä ratsastavan tyypin aivopierulla.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Vai poistui ahdasmielisyys Soinin mukaan, ehkäpä, mutta et kai yritä väittää, että Halla-ahon olisi avarakatseinen, ojasta allikkoon menitte, yhä syvemmälle ahdasmielisyyteen jossa erilaisuudelle ei ole sijaa.

Freddy Van Vonterghem

Halla-aho on hyvä tyyppi, erilaisuus meillä on näkyvällä paikalla Sebastian ja lover from Afrika.

Ei olisi onnistunut Soinin aikana.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Soinin mukana väheni uskonnollisen fundamentalismin painoarvo puolueessa , mutta tällä on myös vakavat haittansa.

1. Kun katolisuus väheni, ääriprotestanttien absurdi suvaitsematon fundamentalismi tuli tilalle.
(Huhtasaari jne) Heitä ei pidä aisoissa ihmisoikeuksien suhteen mikään.
Toisin kuin katolilaisia, joita sentään paavi yrittää vähän hillitä.

2. Puolueesta tuli avoimemmin rasistinen ja äärioikeistolainen.
Esim homot saavat olla (toistaiseksi) rauhassa, kunhan hyväksyvät muut reunaehdot , ennen kaikkea rasismin , heteronormin perhemallina, muslimivihan , militarismin ja ääriliberalistisen talous-ja sos politiikan.

Kehitys on siis ollut hyvin sama kuin äärioikeistossa kaikissa länsimaissa.
Näillähän on omat homoikoninsa kärjessä osoittamassa , etteivät muka ole "konservatiiveja" .
Kuitenkin Laura Huhtasaari ja Hakkarainen näkemyksineen e d u s t a v a t. heitä EUssa !

Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #101

Taittaa ne ääriprotestantit lyötyä keskustasta, en ole havainnut lestadiotyypit tässä porukassa.

Laura olen pussailut ja Teuvon kanssa en pussailut.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #107

Lestadiolaiset eivät ole ääriprotestantteja sanan vakiintuneessa merkityksessä, koska toimivat varsin edistyksellisen kirkkomme piirissä arkkipiispan valvonnassa.
Asema on kyllä vähän siinä ja siinä.

Käyttäjän JuhaniNissil kuva
Juhani Nissilä Vastaus kommenttiin #129

Helena Solin, kyllä asian laita taitaa olla paremminkin niin, että arkkipiispa ja muutkin piispat toimivat lestadiolaisten valvonnassa !

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen Vastaus kommenttiin #134

Piispat eivä toimi enemmistön hyväksi. He veljeilevät sellaisten kanssa, jotka kutsuvat heitä vääräuskoisiksi.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #142

Pyrkimys rauhanomaiseen rinnakkaiseloon eri uskontokuntien kesken on yhteiskuntien ja koko ihmiskunnan selviytymisen ehto.
Samat ihmiset , jotka nyt vaativat uskonsotaa muslimeja vastaan, vaativat päivittäin yhä useammin myös sisällissotaa .

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Parasta koko tapauksessa on edelleen persujen uhriutuminen.

Äiti, Husu kiusaa, se sanoo mua rasistiksi.

Älä itke ruma lapsi, emme me rasistit ole yhtään huonompia kuin muutkaan.

Rasismi on meidän ohjenuoramme ja olemme sorrettu vähemmistö.

Ole ylpeä persurasisti, äläkä välitä pilkasta, ja muista että, mahtavan Amerikan presidenttikin on rasisti, joten et ole yksin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

USA:n presidentti Donald Trump saa kohta Amerikan kansalta rahaa niin, että hän pystyy jatkamaan monen aiemman rasistisen USA:n presidentin suurprojektia eli aidan rakentamista Meksikon ja USA:n välille.

Viimeksi projektia veti ja aitaa pystytti kahden presidenttikauden ajan edellinen USA:n rasistinen presidentti Obama.

Aidan pituudeksi presidentti Obama sai jo 1000 km. Vielä on kuitenkin aidattavaa, sillä jäljellä on vielä 2200 km. Maasto on vaativaa joten useampikin rasistinen presidentti vielä tarvitaan turvaamaan USA huumeilta ja asekauppiailta.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Huumeilta ja asekauppiailta ?

Säilöönottokeskuksissa on kuollut lapsia .

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Kiitokset sanoistasi, toinen rasisti.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Persut ovat saaneet mm Saat mitä tilaat-fraasin bumerangina takaisin. Kansa tulee myös muistamaan sosiaaliturvan päälle oksentamisen ja somali menköön takaisin-rasismin.
Äärioikeisto käyttää tietoista epäherkkyyttä keinonaan. Se on sinänsä epäisänmaallinen ja oman kielen vastainen teko. Kansalle jää ainoaksi mahdollisuudeksi omaksua äärioikeiston vino ja brutaali ilmaisutapa jolloin se iskee koko poliittiseen kieleen.
Myös persujen omat äänestäjät menettävät mahdollisuuden konstruktiiviseen kieleen ja sitä kautta parempaan elämään. Populisteille on kaikki kaupan kunhan valta kasvaa. Oikeistodiktatuuri on oikeistopopulismin ainoa tavoite. He käyttävät demokratiaa tuhotakseen sen.

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola

Saattaa olla että Husu tarkoituksella kirjoitteli mitä kirjoitteli. Ihmisten leimaamisella arveli saavansa näkyvyyttä. Näin tapahtuikin. Voi olla että osa osui omaan nilkkaan.

Kirjoitusvirheeksi en sitä usko vaikka pieniä kielivirheitä löytyykin.

Kohu nousi siksi kun satojen tuhansien ihmisten joukosta usea tunsi itsensä väärin tuomituksi. Eihän tämä kielenkäyttö asiallista ole, mutta salittakoon se Husulle ja kohdeltakoon häntä kuten juonittelevaa lasta. Kyllä se siitä asettuu.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Tuolla asenteella juuri, että sallittakoon asiaton kielenkäyttö Husulle jne. annetaan hänen ymmärtää olevansa kalifina kalifin paikalla täällä.
Aikuisen ihmisen pitäisi jo tuossa iässä hallita mitä sanoo ja mitä ei.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Noihin Sini Lappalaisen kommentteihin hiukan:

>Populisteille on kaikki kaupan kunhan valta kasvaa.

Oikeastaan juuri päinvastoin. Nimenomaan valta ei ole kaupan persuille. Edellinen hallituslehmänkauppa vaati puolueen hajottamista ja nyt persut ovat oppositiossa, josta moni haaveilee pysyvää paikkaa Ruotsin malliin.

>Oikeistodiktatuuri on oikeistopopulismin ainoa tavoite.

Vahvan miehen toive varmaan elää siellä ja täällä varsinkin nykyaikana, kun demokratialla ei ole kasvua käyttövoimana. Persuilla ei näytä olevan mitään systemaattista suunnitelmaa tulevaisuuden suhteen kuten ei muillakaan puolueilla. Kaikki on niiden väitteiden ja arvoasetelmien varassa, joiden uskotaan tyoimivan seuraavissa vaaleissa.

>He käyttävät demokratiaa tuhotakseen sen.

Demokratia näyttää olevan tuhoutumassa ihan itsestään. Sellaista strategista otetta kuin esim. Hitlerin remmillä oli, ei persuilla eikä muillakaan Euroopan populisteilla näytä olevan. Valtapuolueet (ei -populistiset, asteikon ääripäässä federalistiset) eivät ole hyvä petikaveri demokratialle. Tuon pitkän parisuhteen viimeinen yhteinen yö päättyy mediatyynyllä tukahduttamiseen.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Suurin osa eurooppalaisista on rasisteja, mikäli uskotaan pari vuotta sitten tehtyä suurta tutkimusta joka kertoi tylysti, että Eurooppaan ei enää haluta väkeä muslimimaista.

"Brittiläisen ajatushautomon tekemän tutkimuksen mukaan valtaosa eurooppalaisista haluaa pysäyttää maahanmuuton muslimimaista."

"Kymmenessä EU-valtiossa tehtyjen kyselytutkimusten mukaan Eurooppaan ei kaivata lisää maahanmuuttajia muslimimaista. Kyselyn on toteuttanut Chatham House -ajatushautomo ja sitä varten on haastateltu 10 000 ihmistä.

Kysymyksenasettelu oli selvä: "Kaikki maahanmuutto muslimienemmistöisistä maista pitää lopettaa". Väittämän kanssa oli samaa mieltä 55 prosenttia kaikista vastanneista, eri mieltä 20 prosenttia ja ei samaa eikä eri mieltä 25 prosenttia."

---------------------------------------

Suurin osa eurooppalaisista ei siis halua tänne enää muslimeita, joten näiden "hyvien ihmisten" mielestä heidän täytyy olla rasisteja.

Pistin saman jutun eilen tuohon Huuskon blogiin, mutta ei hän eikä kukaan muukaan "hyvä ihminen" halunnut kommentoida. "Mutkuttelut" juuttui varmaan kurkkuun.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Hah.
Kun pahimmat Euroopan lähellä olevat kriisit, jotka ajavat ihmisiä liikkeelle, sattuvat koskemaan "muslimimaita",
koko tulkinta - ja itseasiassa koko kysely - on tehty "islamkriittisten" tarkoitusperien pohjalta.

Näistä sitten edetään puhtaaseen rasismiin puhumalla "arabeista " , "afrikkalaisperäisistä " jne .

Freddy Van Vonterghem

On vaan tosiasia että islamilaisia ei juuri halutta länsimaissa, siinä vaiheessa kun heiltä loppu öljy, loppu nuoleskelu.

Siihen asti globaalikapitalistit määrää, ja suvaitsevaisuusääliöt peesaa.

Sakari Rajamäki

"koko tulkinta - ja itseasiassa koko kysely - on tehty "islamkriittisten" tarkoitusperien pohjalta"

En tiedä onko tuo tehty islamkriitisen tarkoitus perien pohjalta vai jonkun muun, mutta täysin mahdollista, että kysymyksen asettelu on tehty niin, että saadaan tuo lopputulos.

Tarkoitushakuisia usein nuo kyselytutkimukset ovat kuten Huuskon hömppötutkimukset. Kysynkin Helenalta uskotko Huuskon rasismi tutkimuksiin, jos vastaus on myöntävä, niin olet täysin epäjohdonmukainen.

Olin itsekkin yllättynyt tuosta tuloksesta, siks on syytä epäillä, että tutkimus on tehty tarkoitushakuisesti.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Minkä tutkimuksen Huusko on tehnyt?

Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #143

Onko joku sanonut, että hän on tehnyt jonkin tutkimukse?

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #149
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #150

Jos minä vajoaisen samalle väsyneelle saivartelun tasolle, voisin sanoa etten ole missään sanonut, että Huusko olisi tehnyt jotain tutkimuksia.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #180

"Tarkoitushakuisia usein nuo kyselytutkimukset ovat kuten Huuskon hömppötutkimukset. Kysynkin Helenalta uskotko Huuskon rasismi tutkimuksiin, jos vastaus on myöntävä, niin olet täysin epäjohdonmukainen."

Kun itsekin tiedät ettei Huusko ole niiden tutkimusten tekemiseen millään lailla osallistunut niin älä sitten puhu niistä "Huuskon tutkimuksina".

Käyttäjän MikaPeltola1 kuva
Mika Peltola

Kirjoitus on poliittista propagandaa. Olen ollut naimisissa Kuubalaisen kanssa ja en todellakaan ole rasisti. Silti olen Halla-ahon kanssa suurimmasta osasta asioita samaa mieltä ja voin äänestää PS

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Persujen kauolapantaa kiristää se, kun joku kehtaa normalisoida kielenkäytön, mitä aiemmin on pidetty sopimattomana. Niinhän persut itsekin ovat laajentaneen ilmaisunvapauden rajoja maahanmuuttajista puhuessaan.

Minun mielestäni se on hyvä, että Husu tekee työtä sen puolesta, että persuja voi alkaa kutsumaan eliitti-natseiksi. Ja vaikka eivät siihen vielä olisi Suomessa pystyneetkään, siihen pyrkivät. Ainakaan kennellekään äänestäjälle ei tule yllätyksenä se, millaiselle puolueelle äänensä antavat. Olipa äänestäjä itse rasisti tai sitten ei.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nimenomaan Husu teki hieno työtä, persut näkevät nyt suoraan milliasta on kun joutuu itse kohteeksi.

Persut ovat tuollaista yleistystä käyttäneet vähemmistöistä koko ajan.

Tässäkin blogissa puhutaan islaminuskoisista ja muslimeista ryhmänä.

Persujen asioiden tajuaminen oa vain niin hidasta, että ottaa aikansa, ennenkuin ymmärrys kasvaa, jos kasvaa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Puhutaan jopa "islamilaisista" .

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Sitä on helppo "normalisoida", kun tietää, että on järjestelmän suojeluksessa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Salaliittohörhöilyä.

Laki on sama kaikille.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Eiköhän noita vihreitä olisi luonnikasta kutsua sillä nimellä kun heillä on siihen jo Natsi Saksasta perinteet. Siihen kuului vielä jotakin muutakin ikävää, mutta jääköön sanomatta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ei ole olemassa niin paksua valhetta tai järjetöntä väitettä tai syytöstä, ettei sitä joku uskoisi tai muuten vaan eteenpäin levittäisi. Kaikista asioista pitää pystyä keskustelemaan avoimesti ja rehellisesti. Saa kyseenalaistaa ja olla eri mieltä. Itsekään en taatusti saisi kunniamainintoja ylenpalttisesta poliittisesta korrektiudesta tai itsesensuurista. Ilkeys valehtelusta puhumattakaan ei kuitenkaan ole rohkeutta, eikä hyvääkään asiaa edistetä valheilla ja loukkauksilla. Kunnioitus toisiamme kohtaan on kaiken kanssakäymisen lähtökohta, rehellisyys ja faktoissa pysyminen perusta vastuulliselle politiikalle.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Jos jotakin ryhmää uhataan, panetellaan tai solvataan esimerkiksi uskonnon perusteella on kyseessä kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

Islaminuskoiset ja muslimit ovat nimenomaan ryhmä jos/ kun lakia kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sovelletaan.

On tärkeä käyttää oikeita termejä.

Käyttäjän jarihlindroos kuva
jari lindroos

Oletko vajaaälyinen tai jotain? Jokainen normaalijärkinen kyllä ymmärtää, että islam on rasistinen ja syrjivä uskonto, eikä mikään kansanryhmä.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

"Oletko vajaaälyinen tai jotain? Jokainen normaalijärkinen kyllä ymmärtää, että islam on rasistinen ja syrjivä uskonto, eikä mikään kansanryhmä."

Toivonen kirjoitti islaminuskoisista eli muslimeista, jotka ovat kansanryhmä ihan siinä missä kristitytkin.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 136

Islam radikaalitulkitsijoiden mukaan on juuri kuvailemasi ismi. Moni nykyään väittää että sitä ei saisi arvostella ja tulee siten osoittaneeksi itsensä valehtelijaksi.

Samaa kuraa voi löytää äärikristittyjen kuten KD:n radikaalien joukosta.

Vajaaälyinen pitää olla jos tuota samaa ei havaitse itseään isänmaallisiksi eli haittasuomalaisiksi kuuluvien puheista.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

"Islam" ei voi olla rasistinen, jos se pyrkii sulkemaan piiriinsä kaikki kansat.

Jo nykyinen monietnisyys islamin piirissä tekee tuon mahdottomaksi.

Muslimit joutuvat elämään nykyisin vähemmistöasemassa niin monissa maissa, että heitä itseään ei helposti voi syyttää syrjinnästä tai sorrosta.
Omien suosimista varmaan esiintyy , mutta muslimitkin jakautuvat eri suuntiin , jotka suosivat toisiaan varsin vähän.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Entäpä jos kristittyjä solvataan ja panetelleen ja uhataan jopa tappamisella (Koraanissa). Mikä laki siihen sitten purisi, vai olemmeko LIIAN ISO kansanryhmä sille asialle?

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Raamatusta löytyy kyllä muita kuin luvattua kansaa koskevia tappokäskyjä ja kristityistä löytyy niiden toteuttamiseen innokkaita, vaikka VT:n puolella ei kristityistä mitään puhutakaan.

https://en.wikipedia.org/wiki/Counter-jihad

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Entäpä jos kristittyjä solvataan ja panetelleen ja uhataan jopa tappamisella (Koraanissa)."

Uskonrauhapykälä.

Jos sen kumoaa niin raamattu kuin koraani olisivat kiellettyjä teoksia sen jälkeen.

Jostain syystä kristityt eivät halua luopua raamatusta, miksi?

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #193

Anukatriina, sen lisäksi monissa maissa kristityt vainoavat toisiaan. Esimerkiksi maissa, joissa katolisen kirkon papit tukevat oppositiota, papit ja jopa piispat ovat vainon kohteina. Esim. Nicaraguassa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #195

Unkarissa ja Puolassa papin on paras olla valtapuolueen linjoilla tai hiljaa.
Kummassakin maassa diili on ehdoton ja otteet kovenevat koko ajan.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Mutta miksi Husu tuli Suomeen, kurjaan maahan, jossa häntä ei kunnioiteta. Ja kun hyväntekijän nurkkaan kusee, niin huonompaa on odotettavissa.

Käyttäjän HenriJrvi kuva
Henri Järvi

Stubbidokin pitää monikulttuurisuutta iloisena asiana niin kauan kun mamujengi ryöstää hänen lapsensa Helsingin yössä, tai ..mali pahoinpitelee lapsesi pankkiautomaatilla josta seuraa aivovaurio

tuota taksin takapenkillä kuultua todellista tarinaa jota vastuullinen media vaikenee koska se on

vastuullinen

koska siltä on kadonnut yhteys katujen todellisuuteen ilmastoiduissa konttoreissaan

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

"Katujen todellisuus" ei ole yhtä kuin taksipenkillä kuullut jutut.
Katujen kuviteltu todellisuus ja taksimiesten jutut ovat pysyneet samoina niin kauan, kun takseja on ollut .
Sitä ennen vossikkakuskit kertoivat "totuuden" siitä, miten paheellinen ja väkivaltainen kaupunki on.

Artturi Hård

Ihan uteliaisuudesta, että millä lihaksilla sinä esiinnyt "katujen todellisuuden" asiantuntijana?

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #158

Sitä sopii tosiaan kysyä näiltä eräiltä "suvaitsevaisilta", jotka nähtävästi pitävät itseään jonain katutason asiantuntijoina - kotisohvalta. Nauraahan noille saa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #158

Olen ajanut taksia Helsingissä ja tiedän kyllä "katujen todellisuuden." Joskus harvoin kuulee laskuhumalaisilta rasistista marinaa, mutta melkein kaikki asiakkaat käyttäytyvät erinomaisesti.

Olen istunut paljon myös taksin kyydissä. Jos kuskiksi osuu suunsoittaja, voi yhtä hyvin käskeä tätä tukkimaan suunsa. Ei rasistisilla asenteilla pötki kovin pitkälle missään työpaikassa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #196

Saksassa tuohon puututtiin säätämällä, että jos kuski ei lopeta rasistista mölyään, matkaa ei tarvitse maksaa.
Samoin, jos asiakkaat mättävät rasismia kuskin korvaan, hän saa kipata asiakkaat ulos välittömästi.

Tässä olisi jotain.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #158

Ei sellaista olekaan, eikä voi olla, joten en esiinny sellaisena.
Kuten ei ole "Rööperiäkään " eikä paheellisia Pitkänsillan pohjoispuolta.
Eikä "lähiötodellisuutta".

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Järvi varmaan tuntee käsitteen hevosmiesten tietotoimisto? Tuo mediakeskus on modernisaation saatossa siirtynyt taksamittarin ja ratin väliin. Usein kiusallista kuunneltavaa, kun kaikkitietävä vossikka avautuu.

Artturi Hård

#155

Näytti tuosta tapauksesta jo uutinen iltalehdessäkin olevan.

Mitenkäs "katujen todellisuuden -asiantuntijoiden " kompassi nyt noin pääsi pettämään?

Käyttäjän HenriJrvi kuva
Henri Järvi Vastaus kommenttiin #183

Kas kas, Almakonsernin sensuuri iski täällä ja ilmeisesti myös siellä Iltalehdessä jossa jäi mainitsematta nuorisojoukon etninen tausta ja jossa juttu muotoiltiin nuorisojoukon kahinaksi. Vastuullinen media. Kerroppa Huusko 'vastuullisen' median edustajana että mikä oli nyt niin vaarallista että piti sensuroida?

Käyttäjän HenriJrvi kuva
Henri Järvi Vastaus kommenttiin #183

Kuka muuten lukee Iltalehteä ja sen mukaan luo mielikuvaansa todellisuudesta?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kuskia voi hyvin neuvoa pitämään suunsa kiinni. Palautetta voi tänä päivänä antaa myös netissä. Ne luetaan varmasti, kilpailu on alalla nyt kovaa.

Käyttäjän HenriJrvi kuva
Henri Järvi

ihminen uskoo ja omaksuu ne kirjoitukset

jotka tukevat hänen maailmankuvaansa, hyvässä ja pahassa

niin sinä kuin minäkin

Käyttäjän HenriJrvi kuva
Henri Järvi

Oikeastaan koko keskustelu, tai sanoisinko yksinpuhelu on ihan turhaa koska ihmisillä on oma maailmankuvansa jota hän toistaa monotoonisesti kuuntelematta muita?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ehkä se vähän liioitteli. Ei kaikki persut ole rasisteja, lähes puolet vain.

Käyttäjän MikkoKulmala kuva
Mikko Kulmala

Ei tässä Husun tapauksessa ole mitään uutta oppia kenellekään tullut. Puolin ja toisin on kohta kymmenen vuotta käytetty tätä samanlaista yleistämistä ja retoriikkaa. Kaikki maahanmuuttajat eivät ole pahoja, kaikki persut eivät ole rasisteja ja niin edelleen. Kaikki ymmärtävät nuo väitteet todeksi, koska jos maailmasta löytyy yksi persu, joka ei ole rasisti, silloin kaikki persut eivät ole rasisteja.

Lisäksi pitäisi myös ymmärtää politiikasta edes perusteet, että voisi arvioida syitä persujen kannatukselle. Rasismi ei ole se syy. Syy on keskivertoduunarin tyytymättömyys tapaan, jolla häntä itseään koskevia asioita on hoidettu. Tänä aamuna PS:n kannatus oli yli 21%, eli haukkumisen ja huutamisen sijaan kannattaisi miettiä, miksi viidesosa suomalaisista äänestää kyseistä puoluetta.

Ja turha sanoa, ettei maahanmuuttajan mielipidettä arvosteta. Husu haukkui miljoonaa suomalaista rasistiksi - olettiko joku, ettei se nosta vastarintaa? Jos samanlaista yleistämistä ja kansan valtaosan mielipidettä käyttäen Halla-aho twiittaisi kaikkien Vihreiden olevan idiootteja, varmaan alkaisi kitinä, mikä olisi ihan oikein.

Itse esimerkiksi arvostan erityisesti Anter Yaşan mielipiteitä. Toisaalta asian tasoa ajatellen kammoan tässäkin keskustelussa mainittua Hussein Al-Taeeta, joka on puolustanut ja kannattanut isisn tekemää kansanmurhaa ja uskonnollista hirmuhallintoa.

Eli voitaisiinko keskittyä hoitamaan itse vaivaa eikä sen oiretta?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Jokin on mennyt ohi minulta: en muista että al-Taee olisi Isisiä "puolustanut ja kannattanut". Lähde olisi kiva yllätys noin rankan väitteen esittämisen jälkeen.

Käyttäjän MikkoKulmala kuva
Mikko Kulmala

Isis oli väärin. Pitäisi lukea Iranin islamistinen hirmuhallinto. Mulla oli itsellä ajatukset solmussa (turha selittää, mutta luin tässä samalla aamulla Kaarina Hazardin isisiä valkopesevää tekstiä, jossa Al-Taeen tekemisiä puolusteltiin, eli meni vain multitasking metsään), mutta lopputulos on sinänsä sama. Iranin hallituksen propagandaa levittävä suomalainen kansanedustaja ei kuulosta kovin hyvältä yhtälöltä. Ihan kattava otos asiasta löytyy esimerkiksi

https://www.anteryasa.fi/jotain-epailyttavaa-sdpn-...

Ja nuo tekstit eivät ole edes kovin vanhoja...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #207

Isistä valkopesevää tekstiä Kaarina Hazardilta? Mistä sellaista löytää?

Käyttäjän MikkoKulmala kuva
Mikko Kulmala Vastaus kommenttiin #208

https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/kaarina-hazard...

Hazardin mielestä isis oli "rakentamassa uutta maata", unohtaen mainita kansanmurhan, jossa kaikkia vähemmistöjä ja väärin uskovia tapettiin ja alistettiin.

Vastaan mielelläni lisäkysymyksiin ja toisaalta maljani olisi ylitsevuotavainen jos saisin vaikkapa vastakommentin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #209

En minä tuossa valkopesua näe. Itse asiassa Hazard ei edes kirjoita Isiksestä mitään, vaan pohtii meidän suhtautumistamme leirille jumiutuneisiin naisiin ja mediassa esiin nousseita narratiiveja:

"Ovatko Syyriaan matkustaneet naiset kenties neitoja pulassa? Ovatko he jonkinlaisia harhaan johdettuja viattomia olentoja, passiivisia neitoparkoja, jotka burkiensa alla mykkinä huutavat hätäänsä? Jos näin, karauttaisimme tuossa tuokiossa ratsuillamme pelastamaan heidät ja hakemaan turvaan heti, kunhan vain saisimme jonkinlaisen salaviestin siitä, että tämä tulkintamme on se tosi ja oikea.

Vai ovatko nämä naiset ehkä jonkinlaisia hairahtuneita, mutta toimeliaita porvarisrouvia, periaatteen naisia ja työteliäitä taloutensa päitä, jotka ovat vain lukeneet vääränlaisia kirjoja? Tällainen nainen on ytimeltään hyvä, ja hänen sinnikkyytensä kansakunnanrakentajana tuttua oman kansallisvaltiomme syntyajoilta, jos toki tässä versiossa rouvan isänmaallinen tunne on päätynyt väärään kohteeseen. Tällainen nainen olisi ehkä vielä korjattavissa ja pelastuksemme piirissä.

Kolmas meissä aktivoituva tarinafiguuri sanoo, että Isis-vaimot ovat noita kuumapäisiä työväentyttöjä, parantumattomia susinarttuja, jotka saakin iskeä seipäännokkaan, jottei aate lisää sikiäisi."

Tuon susinarttu-narratiivin minäkin olen tunnistanut. http://mikalamminp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277740...

Käyttäjän MikkoKulmala kuva
Mikko Kulmala Vastaus kommenttiin #211

Tämä menee jo aika kauas aiheesta, mutta itsepähän aloitin.

Niin. Matkustat täysissä ruumiin ja sielun voimissa sotatoimialueelle lastesi kanssa ja liityt alueella joukkomurhaa tekevään ryhmittymään. Tarvitseeko tätä asiaa edes pohtia?

Alueella olevat lapset ovat toki lapsia, ja mahdollisesti osallistuneet samojen kauheuksien tekemiseen kuin aikuisetkin. Voisin silti hyväksyä lasten palauttamisen.

Valkopesu syntyy tässä tapauksessa siitä, että heitetään epäilyksen varjo järjestön ja siihen kuuluneiden naisten rikosten päälle. Esimerkiksi Ruandan kansanmurhan oikeudenkäyntien periaatteiden mukaan isis-vaimoja syytettäisiin samoin kuin heidän rikoksia tehneitä miehiään.

Kysymykseni ja oikeastaan tärkein pointtini tähän asiaan onkin, miksei isis-vaimojen toimintaa tuomkita yksiselitteisesti osallistumisena kansanmurhan suunnitteluun?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Persujen kannattajat eivät ole keskivertoduunareita.

Persujen kannatuksen syy on populistinen retoriikka, joka heittää täkyjä sekä duunareille että niille, joille suomalainen duunari on laiska, ahne ja tyhmä , jolta pitäisi ottaa pois puolet palkasta ja lomista ja sos turva kokonaan.

Se vetoaa kotiäiteihin ja niihin lapsettomiin naisiin, joille kotiäidit ovat verovaroilla ja miehen kustannuksella loisivia turhakkeita.
Se vetoaa mukamas rauhan puolesta, mutta ennen kaikkea militaristisesti asennoituviin sotaleikkien harrastajiin.
Autojen ja sianlihan puolesta ! Perinnemaiseman puolesta , mutta rakennusteollisuuden puolesta !
Perinteisen perheen puolesta - mutta bordellit laillisiksi!
Kuri ja järjestys - mutta kännitappelut , suomalaisen seksi alaikäisen kanssa, pieni verovilppi ja pieni kuritus kuuluvat elämään !
Teollisuuden ja talouskasvun ja keskittämisen ja luonnon riiston puolesta - mutta perinteinen suomalainen elämänmuoto takaisin !

Ihmiset tarttuvat tähän puolitosissaan.
Osa ajatellen, että joukko kaikesta päätellen on niin tyhmää, että siellä on helppo saada oma agendansa esiin ja päästä itse etenemään. Jälki on karmeaa.
Ja he ovat sikäli väärässä, että kyllä oikeistopopulistien johdolla selkeä yhteiskuntamalli on mielessään.
Se löytyy Unkarista.

Mikä sitten yhdistää näitä totaalisen ristiriitaisen ohjelman nieleviä ihmisiä-minkä kohdan he kaikki hyväksyvät?

Se on puhe "väestönvaihdosta", "islamista" , maahanmuuton vaaroista, rajojen sulkemisesta. - ja "kansoista".
Tämä mahdollistaa totaalisen ristiriidan myös tämän osion sisällä: thai-vaimot ovat toivottavia, afrikkalaiset aviomiehet eivät.
Tämän pinnan pienellä raaputtamisella löytää keskeisen , yhteisen tekijän, jonka he kaikki hyväksyvät, ainakin sietävät.
Sitä on perusteltua kutsua rasismiksi.

Käyttäjän MikkoKulmala kuva
Mikko Kulmala

Siinä tuli aika lailla iso joukko ihmisiä lueteltua.

Olen tähän asti äänestänyt kokoomusta, mutta seuraavat vaalit asettavat taas pohdinnan paikan. Talouspoliittisesti kaikki merkittävät puolueet ovat liian vanhoillisia ja vasemmistolaisia, mukaan luettuna kokoomus. Persuista puhumattakaan, joka on itse asiassa perinteisillä kaavoilla mitattuna hyvin keskustalainen, kuten populistipuolueet usein ovat.

Turvallisuuspoliittisesti kok, kesk ja ps ovat ainoat, joiden turpo ei ylitä parodiahorisonttia.

Ulkopolitiikkaa sanelee suomalainen konsesus, josta persut poikkeaa, mutta ei pääosin kovinkaan hyvällä tavalla.

Sisäministeriön asiat eivät tunnu kiinnostavan kuin persuja ja opetusministeriön asioita vedetään kaikkien toimesta vihkoon.

Sosiaali sekä maa- ja metsätalous kiinnostavat oikeasti vain yksittäisiä edustajia.

Eli kaikista puolueista vuotaa kannattajia persuihin ja se määrä vain lisääntyy tällä huutamisella. Joku uusi retoriikka pitää pian keksiä, koska kohta neljäsosa kuuluu tähän äänekkääseen vähemmistöön. Ps saa paljon ääniä myös siksi, että oikea ja järkevä keskustelu maahanmuutosta puuttuu. Julistamista on kaikkialla paljon, mutta faktoja ja keskustelua tosi vähän.

Ja Unkarista pitää huomata se, että Fidesz liittolaisineen on useammissa vaaleissa saanut lähes 50% äänistä. Eli varmasti joku siinä vetoaa ja toimii, kun on hallituksessa vuodesta toiseen..

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #214

Syyn näet oman kommenttisi yläpuolelta: kun heittää syöttejä joka suuntaan, jopa toistensa päävihollisille,
moni tarttuu koukkuun.

Mitä keskustalaisuutern tulee, edes äärimmäinen bisneslinja Kepussa ei ole sitä mieltä, että sos turva ja julkinen sektori ovat "ylellisyyttä".
Kyllä persut ovat talous-ja sos politiikassa ääriliberalistinen, siis kokoomuksesta oikealla
-ja muiltakin osin täyttävät kaikki äärioikeiston kriteerit.

Se, että Orbanin puolue jakelee poliittisin ehdoin "lahjuksia" , ts tukia ja avustuksia, yleisen ja yhtäläisen sos politiikan korvikkeena, onkin kiinnostava ulottuvuus .
Samaahan teki Kreikan äärioikeisto, mikä sai siinä määrin kuvottavia muotoja, että jutusta tuli pikemminkin imagohaitta puolueelle. (Pakolaislapset itkivät vieressä, kun nämä sankarit jakoivat ruoka-apua "oikeanlaisille" tarvitseville.)

Käyttäjän MikkoKulmala kuva
Mikko Kulmala Vastaus kommenttiin #215

Lue perussuomalaisten talouspoliittiset linjaukset. Siellä puhutaan valtaosasta asioista hyvin vasemmistolaisesti. Lakkautetaan yritystuet, keskeytetään sote, parannetaan pieni- ja keskituloisten asemaa, tehdään yleissitovat työehtospimukset ja niin edelleen.

Toki siellä sanotaan, että velkaantuminen on lopetettava ja tulevien sukupolvien leipää ei saa syödä - asioita, joita vasemmisto ei ikinä sanoisi.

Edelleen esimerkiksi Talouselämässä on tältä vuodelta artikkeli, jonka mukaan persuja on erittäin vaikea sijoittaa vasemmisto-oikeisto -akselille. Eli onko se niin selvää kuin väität? Millä nimenomaisilla toimilla ja teeseillä perustelet väitteesi? Ja vielä, se että on nykyisen Kokoomuksen oikealla puolella ei tarkoita että olisi oikeistoa. Kommunistiksi USA:ssa syytetty Bernie Sanderskin olisi todennäköisesti Kokoomusta oikeammalla...

Ja itse on vaikea nähdä persuja liberaaleina, nehän on ihan jäätävän konservatiivisia lähes joka asiassa. Samoin syöttien heittely tuntuu vähän edelleen vieraalta, kun katsoo millaisella foorumilla ja kuinka haihattelevalle pohjalle Rinne rakensi hallituksen. Kepukin saatiin mukaan kun oikein väänsi ja käänsi takkia ympäri...

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #217

Tottakai kaikki populistipuolueet puhuvat pieni- ja keskituloisten " aseman parantamisesta".

Ja jokaisella vaaliteltalla jokainen persuehdokas on sekä "parantamassa pienituloisten asemaa" e t t ä sitä mieltä, että ”palkkataso Suomessa on liian korkea" , " yritteliäisyydestä rangaistaan " " veroja on liikaa"
j a että ” sosiaaliturva on liian hyvä".

Kun persuilta viimeksi kysyttiin heidän hallituksessa ollessaan, miksi he kurittavat pientä ihmistä,
vastaus oli , ettei persut mikään pienen ihmisen puolue olekaan - vaan " keskiluokan"!

Tämä on ikiaikaista äärioikeistoa verrattuna normioikeistoon.
Lopulta kuvaan astuu " isänmaan etu" , joka pyhittää ihan minkä sosiaalisen julmuuden hyvänsä.

Käyttäjän MikkoKulmala kuva
Mikko Kulmala Vastaus kommenttiin #228

Verotuksen keventäminen, yrittäjyyden helpotus ja sosiaaliturvan kehittäminen eivät sulje pois pienituloisten aseman parantamista. Mitä enemmän ihmisiä saadaan nostettua ylempiin tuloluokkiin ja mitä enemmän saamme yrittäjiä, sitä pienempää joukkoa sosiaaliturvalla tulee ylläpitää.

Jokaisen puolueen vaaliteltoilla kalastellaan äänestäjiä. Puolueen ohjelma määrittää kuitenkin sen, miltä pohjalta hallitusneuvotteluihin lähdetään.

Ja mitä vikaa on profiloitua keskiluokan edunvalvojaksi? Suomessa keskiluokkaa kuritetaan kaikkiin muihin maihin verrattuna kamalalla verotaakalla.

Ja mitä tarkoitat sosiaalisilla julmuuksilla? Jos halutaan puuttua haittamaahanmuuton aiheuttamiin ongelmiin ja lieveilmiöihin, se ei ole sosiaalista julmuutta. Jotta pystymme auttamaan heikossa asemassa olevia ulkomailla, meillä pitää olla vahva sisäinen talous ja rauha. Jos emme ylläpidä hyvinvointivaltiota, olemme pian itse avun tarpeessa.

Ja jos persuista hallituksessa kuoriutuu automaattisesti väkivaltaista äärioikeistoa, niin mitä mieltä olet vasemmistoliitosta? Äärivasemmistoaate on kuitenkin katolisen kirkon ja ääri-islamin ohella maailmanhistoria tehokkain tappaja ja alistaja...

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #230

On väärin profiloitua "pienen ihmisen "puolueeksi vaaliteltalla ja hänen kurittajakseen ja halveksijakseen hallituksessa.

Ei ole populismia eikä valheellista ajaa pääoman , kovan kuriyhteiskunnan, etnisen erottelun , työttömien ja muiden "tuottamattomien" syyllistämistä.
Se on vain moraalitonta.

Mutta jos valehtelee puolustavansa sekä työttömän kunniaa ja oikeutta säälliseen elämään
että hänen halveksuntaansa ja nöyryyttävää kurittamistaan, s e on populismia.

Käyttäjän MikkoKulmala kuva
Mikko Kulmala Vastaus kommenttiin #231

Vastauksissani on monia kohtia, olisi kiva jos ottaisit kantaa muuhunkin kuin tämän saman inttämiseen. Mutta.

Mitä puolueet ehdokkaidensa suulla kautta poliittisen kentän Suomessa lupaavat? Lähes kuun taivaalta, koska se on maan tapa. Rinteen satasestakin tippui yli puolet pois.

Määritelmän mukaan persut on populistinen puolue toki, koska se on kansanvaltaa ja nationalismia ajava protestiliike.

Lisäksi etnistä erottelua ei saa ajaa, koska se on perustuslain vastaista. Muuten monipuoluejärjestelmä tuottaa perinteisesti pelkkiä kompromisseja, varsinkin Suomen pirstaloituneessa kentässä. Ei mikään puolue saa kaikkia ajatuksiaan läpi. Ajoivathan Kataisen hallituksessakin pienen ihmisen asialla olevat puolueet aikamoisia uudistuksia läpi.

Ja oletko tosiaan sitä mieltä, että vain persujen vaalilupaukset ovat jääneet esimerkiksi 2000-luvulla toteutumatta ja takki kääntynyt?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Neljä vuotta sitten ajattelin, että Husu on tehnyt kepusta pikkasen positiivisemman ilmiön. Persujen parkumisesta päätellen se ei ole demareitakaan onnistunut pilaamaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

”Fasistisen mielen ehdottomuus, sen järkkymätön usko henkisen ja fyysisen väkivallan puhdistavaan voimaan, sen luottamus kuvitellun kansan luovuttamaan kuviteltuun valtakirjaan, on täysin vastakkainen tieteen eetokselle.”

https://yle.fi/uutiset/3-9738847?fbclid=IwAR15aSUN...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

On se kamalaa kun Husu sanoi ääneen sen minkä kaikki tietää... tai kyllähän se toki vähän liioitteli. Ei kaikki persut rasisteja ole, vain puolet.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Laki on sama kaikille, mutta sananvapaus ei kaikkien mielestä koske kaikkia. Koska Jari Tervo on pyylevä valkoinen heteromies, se saa sanoa persuja rasisteiksi. Kun Husu sanoo saman, niin persu pillastuu ja soittaa poliisille. Se sano mua natsiksi! Se elää sosiaaliturvalla ja vie mun työpaikan! Ja nakkimukin! Autollakaan en saa enää ajaa koska kasvishomofillarikommunistineekerijutkumuslimimit kieltää! Ne on mustia homoja ja vie meidän naiset!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset