Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Presidentin vaimo vannoi, että he jatkavat vallassa ikuisesti

  • Nicaraguan varapresidentti ja Ortegan vaimo Rosario Murillo. Kuva on Youtuben videosta
    Nicaraguan varapresidentti ja Ortegan vaimo Rosario Murillo. Kuva on Youtuben videosta

Viime perjantaina Daniel Ortega järjesti Nicaraguan vallankumouksen 40-vuotisjuhlan. Katsoin Youtubista vähäsen mitä tuossa juhlassa tapahtui. Ortegan vaimo sanoo, että tähän juhlaan on saapunut edustusta Suomestakin!(Ehkä Skp:n edustajia.)

Videoissa ja kuvissa näkee paljon ihmisiä, muutta ei niin paljon kuin edellisinä vuosina. Väenpaljous johtuu siitä, että ihmisiä on tuotu ympäri maata busseilla Managuaan. Maaseudulla asuville se on ilmainen keino päästä kaupunkiin. Valtion virkamiehet ja naiset eivät voi kieltäytyä osallistumasta Ortegan juhlaan, koska muuten menettävät työpaikansa. Ainut presidentti, joka osallistui Ortegan juhlaan, on Etelä-Ossetian Anatoli Bibílov. Kuka hän on? Vain Venäjä, Nicaragua, Venezuela ja Nauru ovat tunnustaneet Eteleä-Ossetian itsenäisyyden. Ortega on siis jäänyt yksin.

Puheessaan Ortega sanoi, ettei aio neuvotella eikä järjestää ennenaikaisia vaaleja. Huono juttu nicaragualaisille, joiden talous on ajautumassa yhä pahempaan katastrofiin. Olen lukenut ja kuullut useita tarinoita konkurssiin menneistä yrityksistä ja ihmisten velkaantumisesta. Ortegan ja orteguistille se on yksi lysti, kunhan he pysyvät vallassa.

Ortegan vaimo ja Nicaraguan varapresidentti Rosario Murillo vannoi tilaisuudessa, että he jatkavat tätä ikuisuuksiin. Keltaiseen lippalakkiin ja huiviin sonnustautunut nainen kehui aurinkoa. Kyllä, ”la Chayo”, kuten nicaragualaiset häntä kutsuvat, kuvittelee olevansa ”äiti aurinko”!

Ortegan vaimo käyttää uskontoa ja vallankumouksen taisteluissa kaatuneita manipuloidakseen ihmisiä uskomaan siihen, että hän ja Ortega ovat kutsutut jatkamaan vallankumousta. Vallankumous, josta ei ole enää jäljellä muuta kuin henkilöpalvonta.

Espanjaksi en Punto Nórdico

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Blogin kirjoittaja on pahansuopa ja kannattaa USA:n masinoimia vallankaappaushankkeita Etelä-Amerikan vasemmistohallituksia vastaan.

Tänä vuonna kaappausta on yritetty Venezuelassa ja Nicaraguassa, huonoin tuloksin.

Kaappausten käsikirjoitus on sama: määrätään talouspakotteita, julistetaan kauppasaarrot ja näännytetään ihmisiä. Tavoitteena on tietenkin nostattaa kapinamieltä.

Nicaraguan sandinistien vallankumouksen 40-vuotisjuhliin osallistui yli 40 valtion edustajia. Suomalaisiakin oli paikalla, tosin epävirallisina edustajina.

Nicaraguan presidentinvaalit järjestetään ajallaan maan lakien mukaan. Näin toimitaan Venezuelassakin. Itseään ei voi valita, ei varsinkaan pitemmäksi aikaa.

Käyttäjän amgs kuva

"Blogin kirjoittaja on pahansuopa"
Jos sinä sen sanot, se on sitten kunnia.

"USA:n masinoimia vallankaappaushankkeita Etelä-Amerikan vasemmistohallituksia vastaan."
Ensiksi Ortega ei ole vasemmistolainen vaan korruptoitunut populisti ja opportunisti. Toiseksi yhdellä lauseella sivutat täysin, että viime vuoden huhtikuusta lähtien nicaragualaiset osoittivat mieltä megamarsseilla Ortegan hallinnon politiikkaa ja sortoa vastaan. Ortega ja vaimonsa lähettivät omia aseistettuja joukkoja ampumaan mielenosoittajia ja muutaman kuukauden aikana Nicaraguassa kuoli satoja nuoria, satoja nuoria joutui vankilaan tai he katosivat ja tuhansia nicaragualaisia on joutunut pakenemaan ulkomaille. Ortegan vaimo itse sanoi protestien alussa, että kaikki keinot ovat sallitut. Nicaragualaiset itse ajattelevat omilla aivoilla.

"Kaappausten käsikirjoitus on sama: määrätään talouspakotteita, julistetaan kauppasaarrot ja näännytetään ihmisiä. Tavoitteena on tietenkin nostattaa kapinamieltä. "

Sekä Nicaraguan että Venezuelan kriiseissä USA on katsonut aika pitkälle mihin mennään. Pakotteen Venezuelan Maduron hallinnon virkamiehiä vastaan eivät ole kovin vanhoja kuin myös öljysaarto. Siksi on valheellista väittää, että "kaappaukset", kuten Maduron ja Ortegan propagandakoneisto kutsuu mielenosoituksia olisivat seurauksia USA:n asettamista kauppasaarroista. Nicaraguan protestit alkoivat viime vuoden huhtikuusta ja USA:n pakotteet Ortegan viranomaisia vastaan ovat alkaneet viime vuoden loppupuolella. USA on asettanut pakotteista vasta kun on huomattu, että ihmisoikeusrikoksia ei voida mitenkään peittää. Protestit ovat alkaneet paikallisten hallitusten sortopolitiikan seurauksena.

Presidenttivaaleista toistan, kuten aiemmin olen sanonut, että Nicaraguan vaalijärjestelmä on läpimätä. Ortega on laittanut omia eri vaalilautakuntiin ja korkein vaalilautakuntaan. Kansainvälisiksi tarkkailijoiksi hyväksytään vain ystäviä. Sinulla on hyvät mahdollisuudet päästä Ortegan vaalitarkkailijaksi.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Yhdysvaltojen erilaiset pakotteet ovat kuristaneet Venezuelaa ja sen kansaa jo presidentti Ghavezin valinnasta alkaen. EU on liittynyt noihin laittomuuksiin myöhemmin.

Nicaraguan vaalijärjestelmä on sama kuin edellisen presidentin valinnan aikana. Tuolloin se ei ollut "läpimätä", sillä valinta oli Yhdysvaltojen mieleinen.

Imperialismi on imperialismia vaikka voissa paistaisi.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #10

Nicaraguassa Ortega on muokannut vaalilakia oman edunsa mukaisesta. Unohdit, että Ortega asettui ehdolle perustuslainvastaisesti.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Lupaukset ovat kuin Antti Rinteellä (sd.).

Käyttäjän amgs kuva

"Lupaukset ovat kuin Antti Rinteellä (sd.)." Millä tavoin? En ole lukenut, että Rinne lupaisi pysyä vallassa ikuisesti ja näin tekisi tai, että Rinne ei haluaisi neuvotella osapuolten kanssa ja näin toimisi. Ortega on syyllistynyt rikoksiin ja ihmisoikeusrikoksiin. Nyt rinnastus ei oikein onnistu.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Rinteen ja Ortegan lupaukset ovat aivan yhtä katteettomia.

P.S. Suomessa SDP yritti vallankumousta vuonna 1918.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #6

#6:
En kyllä lähtisi rinnastamaan Rinnettä ja Ortegaa. En myöskään syyttämään tämän päivän SDP:tä vuoden 1918 kapinasta. Toki Rinteestä löytyy kritisoitavaa, aika näyttää kuinka paljon, mutta kritisoitakoon sitten hänen omien puheidensa, tekojensa ja aikaansaannosten perusteella. Ja tähänastisten näyttöjen perusteella Ortega on sentään jotakin aivan muuta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #7

Aika näyttää.

Onneksi eletään Suomessa eikä Nicaraguassa.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #8

Nyt olen kanssasi samaa mieltä. Juuri näin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset