Rasistinen puhe on kuin trimmeri

Lupiineissakin on eroja.

Uuden Suomen toimittaja Jenni Tamminen kirjoitti professori Martin Scheininin kommenteista kansanedustaja Juha Mäenpään eduskuntapuheesta.

”Kansanedustaja Juha Mäenpää (PS) käytti eilen eduskunnan täysistunnossa sanaa ”vieraslaji” asiayhteydessä, jossa se selvästi viittasi ihmisryhmään (joko arabeihin tai islaminuskoisiin). Varapuhemies Juho Eerola (PS) ei puuttunut asiaan, vaikka PL 31 § nojalla olisi pitänyt.”

Rasististen puheiden seuraukset eivät kohdistu vain tiettyihin ryhmiin, kuten tässä tapauksessa arabeihin ja islaminuskoisiin. Kaduilla se, miltä ihminen näyttää, määrää kuuluuko hän ”vieraslajeihin”, joista  kansanedustaja Juha Mäenpää(ps) puhui. Miksi eduskunnassa saa esittää tuollaisia täysin rasistisia puheita? Nukkuivatko muut kansanedustajat?

Mikseivät ihmiset voi vieläkään ymmärtää, että rasistiset puheet kohdistuvat kaikkiin ihmisiin jotka näyttävät maahanmuuttajilta, jopa niihinkin jotka eivät maahanmuuttajia ole? Tekeeko huivi naisesta terroristin? Pitääkö jopa lapsen kuulla olevansa jollain tavoin kielteisesti erilainen ja alempiarvoinen? Pitäisikö ihmisten kuulla vielä tänä päivänä olevansa ilman mitään syytä haitaksi muille?

Rasistiset puheet yleistyvät ja arkipäiväistyvät. Rasistiset puheet muuttuvat asenteiksi ja vaikuttavat ihmisten arkielämään. Kielteiset asenteet maahanmuuttajia kohtaan hankaloittavat maahanmuuttajien integroitumista ja jarruttavat yhteiskunnan kehitystä.

Lupiineja trimmatessa tulee usein leikanneeksi vahingossa päivänkakkaroita, kissankelloja ja jopa tammen taimia. Ihminen ei ole lupiini. Rasistinen puhe sen sijaan on kuin trimmeri.

Kiitos professori Scheininille valveutuneisuudesta!

 

amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2020 sain 141 ääntä. Kiitos!
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu