Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Poliittisia vankeja on ”vapautettu” Nicaraguan vankiloista

  • He pääsivät vankilasta.
    He pääsivät vankilasta.

Tänään Nicaraguassa on pitkästä aikaa ilon aiheita. Tässä blogissa olen kertonut toimittajista Lucía Pinedasta ja Miguel Morasta, jotka ovat joutuneet aiheettomasti ja laittomasti vankiloihin. Syynä se, että he ovat vaatineet äänekkäästi Daniel Ortegan eroa ja ennenaikaisia vaaleja.

Lucía Pineda ja Miguel Mora olivat joulukuusta lähtien eristyksissä ja ankeissa oloissa kärsien fyysisistä ja henkisistä kidustuksista.

Tänään myös nuoren opposition johtajan Yubrank Suazon, lääkäriopiskelija Amaya Coppensin ja nuoren Edwin Carcachen kodeissa juhlitaan.

Ilon keskellä moni muistaa miksi he joutuivat vankilaan. Se, että he pääsivät vankilasta ei ole tae heidän vapaudestaan. Ortegan kannattajia on jo nähty ottamassa valokuvia vankiloista päästetyistä. En puhu vapautetuista vaan siksi, että koko Nicaragua on kuin yhden hullun ja hänen lähipiirinsä kidnappatuna.

Niin kauan kuin ei nicaragualaisten kansalaisoikeuksia kunnioiteta ja maata hallitaan rautaisella pelon ilmapiirillä, Nicaraguassa ei tule olemaan rauhaa eikä tule olemaan edellytyksiä kehitykseen tai menestykseen.

Iloitsen vapaudesta ja siksi toivon sitä muillekin. Vapaus on herkkä ja erittäin hyvä asia. Demokratia ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen ovat tie vapauteen. Odotan sitä päivää, jolloin voin kirjoittaa teille, että Nicaraguassa on joku muu kuin Ortega tai Ortegan sukulainen presidenttinä. Se päivä koittaa vielä!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset