Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Vappupäivä Lohjan keskustassa

  • Sankarihaudalla
    Sankarihaudalla
  • Vappukulkue 2019 Lohjalla
    Vappukulkue 2019 Lohjalla
  • Eveliina Heinäluoma puhumassa Lohjan torilla
    Eveliina Heinäluoma puhumassa Lohjan torilla
  • Vappupäivä Lohjan keskustassa

Olin vappumarssilla Lohjan keskustassa. Ennen marssia käytiin punaisten haudalla, jossa Leena Saari (sdp) piti puheen. Saari korosti oikeudenmukaisuutta ja yhdenvertaisuutta. Sankarihaudalla Nuutti Ruotsalainen (vas) puhui yhteiskunnan haasteista.

Odotin näkeväni vähän ihmisiä, mutta ei, marssijoita olikin paljon. Juttelin yhden perheenäidin kanssa. Kysyin olikon marssi heidän vappuperinteeensä. Äiti sanoi, että se oli heidän ensimmäinen vappumarssinsa. Sanoin, että sama täällä.  Lapset olivat iloisia. Ihmiset  kadun varrella vilkuttivat ja hymyilivät. Yhden pitserian kohdalla henkilökunta tervehti minua, vaikka emme ole tuttuja. Marssinhan Leena Levonperän kanssa kulkueen ensimmäisinä airueina!

Tori oli täynnä. Ensimmäinen puhuja oli uusi kansanedustaja Eveliina Heinäluoma Helsingistä. Eveliina puhui työntekijöiden pakkotyöllistämislain kumoamisesta, mistä hän sai raikuvat aplodit. Eveliina puhui myös ikäihmisten palvelun laadun parantamisesta. Eveliina oli puhujana mukava ja toivoa ja intoa täynnä. 

Tilaisuuden jälkeen ehdin kahville yhden ystävän kanssa. Tulomatkalla tiellä näkyi siellä täällä ilmapalloja ja vanhoja autoja. Selvä kevän merkki!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset