Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Vappumarssit Venezuelassa ja Suomessa

  • Hyvää vappua kaikille!
    Hyvää vappua kaikille!
  • Vappupallomyyjä Lohjan keskustassa.
    Vappupallomyyjä Lohjan keskustassa.

Vappupäivänä kannattaa seurata uutisia Venezuelasta. Venezuelan väliaikainen presidentti Juan Guaidó on kutsunut venezuelalaiset Caracasissa jattilaiseen mielenosoitukseen Nicolás Maduron hallintoa vastaan. Tarkoitus on mennä Morifloresin presidenttipalatsiin.

Monissa tiedotusvälineissä ennustetaan levottomuuksia. Kokemuksen perusteella voidaan sanoa, että Maduro lähettää iskujoukonsa mielenosoittajien kimppuun. Seuraukset voivat olla surullisia. Pahimmassa tapauksessa Juan Guaidó päättyy Maduron vankiloihin kidutettavaksi tai pahimmassa tapauksessa hänelle käy vielä huonommin.

Venezuelalaiset, joiden oikeuksia on poljettu vuosikausia, ansaitsevat solidaarisuutta tänä vappuna.

Tänä vappuna kannattaa muistaa myös niitä toimittajia, jotka ovat menettäneet henkensä ja vapautensa työnsä takia. Nicaraguassa toimittajat Miguel Mora ja Lucía Pineda ovat olleet joulukuusta lähtien perusteettomasti vangittuina ja eristettyinä.

Täällä Suomessa vappu on juhla jolla on vahva sanoma oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon puolesta. Toisille se on kuin kevätkauden avajaiset ja suuri juhla.

Henkilökohtaisesti iloitsen demareiden parlamenttivaalien voitosta niin Suomessa kuin Espanjassakin. On siis erinomaisia syitä juhlia. Olen aina viettänyt vappua perheen kanssa vappupuheita ja musiikkia kuunnellen. Emme ole osallistuneet vappumarsseihin. Tänä vuonna tapahtuu muutos, ja osallistun Lohjan vappumarssille. Pyydetiin kauniisti, ja mielelläni juhlin myös lohjalaisten ystävien kanssa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Henkilökohtaisesti iloitsen demareiden parlamenttivaalien voitosta niin Suomessa kuin Espanjassakin."

Ymmärsinkö väärin: iloitset sosialistien voitoista Suomessa ja Espaniassa, mutta et Venezuelassa?

Käyttäjän amgs kuva

Oikeudenmukaisuus, kansalai- ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen ovat sellaisia asioita joista en tingi. Demokratiaan ja ihmisoikeuksien kunnioittamiseen sitoutunut puolue, olisi se puole oikealta, vasemmalta tai keskeltä on kunnioittamisen arvoinen. Kyse ei ole siis maasta tai puolueesta vaan mitä vallassa oleva puolue tekee. Olenhan aiemminkin kritisoinut demareita, vihreitä ja myös muita puolueita, jos on ollut aiheita.

Käyttäjän amgs kuva

Venezuelan tilanne on yhä arka. Tänään kannattaa seurata uutisointia. Eilen armeijan tankki ajoi Guaidón tukijoiden yli ja toimittajia ja mielenosoittajia kohti on ammuttu. Tänään on suuri marssi.

Yle seuraa:
https://yle.fi/uutiset/3-10762514

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kovinpa on, jälleen, kovin yksipuolista uutisointia niin Gutiérres Soraisella kuin hänen linkittämällään YLElläkin. Molemmilta näyttää unohtuvan, että myös bolivaristat marssivat Guaidó:a vastaan Venezuelan Vapussa.

YLE sentään lainasi USA:n hallinnon kummallisia toteamuksia. Ja jopa Deutsche Welle:kin alkaa jo epäillä ja pohtia mahtaako olla kyseessä meneillään oleva vallankaappaus vaiko kansannousu kun Guaidó ja USAn hallitus kehottaa armeijaa kaappaamaan vallan mutta samalla selittää ei olevansa tekemässä kaappausta. Mutta uskollisimmat USA:n kaaderit jatkavat eteenpäin Bolton:n ja Pompeo:n viitoittamaa tietä.

P.s. Kuitenkin hyvää TYÖVÄEN juhlapäivää vaikka myös lahtarien "sankari"haudoilla sitä juhlittekin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset