Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Viikonloppu eurovaalien merkeissä

  • Uudenmaan demareiden eurovaalikampanjan avajaiset Keravalla.
    Uudenmaan demareiden eurovaalikampanjan avajaiset Keravalla.
  • Eurovaaliehdokas Eero Heinäluoma puhumassa lauantaina 27.4.2019
    Eurovaaliehdokas Eero Heinäluoma puhumassa lauantaina 27.4.2019
  • Miapetra Kumpula-Natri, Mirja Janérus ja minä tänään Lohjan torilla
    Miapetra Kumpula-Natri, Mirja Janérus ja minä tänään Lohjan torilla

Olin eilen Keravalla Uudenmaan demareiden eurovaalikampanjan avajaisissa ja myöhemmin Uudenmaan piirikokouksessa. Keravan torilla oli paljon ihmisiä ja ilmapiiri oli iloinen ja lämmin. Ehkä tykkisoppa teki tehtävänsä tai sitten aurinko auttoi asiaa. Joka tapauksessa oli mukava kuunnella eri eurovaaliehdokkaiden perusteluita sille, miksi he ovat ehdolla. Esimerkiksi helsinkiläinen Jaana Ylitalo haluaa olla mukana vaikuttamassa siihen, että suomalaisten työntekijöiden ääni tulee kuulluksi. Espoolainen ilmastoaktiivisti ja valtiotieteiden maisteri Helena Merttila korostaa ympäristökysymyksiä, maapallon tulevaisuutta ja kestävää Eurooppaa. Niko Eskelinen osaltaan puhuu yritysten Euroopasta ja verkostojen rakentamisen tärkeydestä yrityksille, Suomelle ja koko euroalueelle.

Paikalla olivat myös Eero Heinäluoma, Miapetra Kumpula-Natri ja Pekka Shemeikka. Itse odotin näkeväni Keravalla Abdirahim Husu Husseinin ja Mikkel Näkkäläjärven. Heillä taisi olla muita menoja.

Uudenmaan piirikokouksessa kuuntelimme lisää puheita ja keskusteltiin muun muassa eduskuntavaalien tuloksista ja tulevista europarlamenttivaaleista. Eurovaalit ovat sunnuntaina 26.5.2019.

Sunnuntaina olin Lohjan torilla. Lohjan keskustassa oli markkinat, ja markkinahumussa moni lohjalainen kävi moikkaamassa meitä SDP:n kojun luona. Ihmiset halusivat jutella Miapetra Kumpula-Natrin ja Helena Marttilan kanssa ajankohtaisista aiheista. Myös meidän paikallisten päättäjien kanssa haluttiin keskustella niin puolueen tilasta, eduskuntavaalituloksista kuin tulevaisuuden näkymistä.

Moni tuli tervehtimään sanomalla ”Olet Ana Ikkalasta”. Niin olenkin. Mukava huomata, että jotkut lohjalaiset ovat seuranneet tämän varavaltuutetun työskentelyä. Kiitos! Kannattaa siis jatkaa aktiivista työtä.

Kotisivuillani julkaisen Lohjan päätöksenteosta: Valtuustoaloite senioripuistojen rakentamisesta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset