Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Näkymättömät sankarit, Invisible Heroes, Héroes Invisibles

Tällä viikolla Yleisradio on julkaissut tevisiosarja, joka perustuu tositapahtumiin ja professori Heikki Hiilamon kirjaan. Hiilamon kirja "Kuoleman listat – Suomalaisten salainen apu Chilen vainotuille" kertoo nimensä mukaisesti, kuinka pieni diplomaattiryhmä pelastaa ihmishenkiä erittäin haastavissa olosuhteissa.

Sarja nostaa ansaitusti Suomessa melko tuntemattoman sankarin, diplomaatti Tapani Botheruksen. Iltalehdessä oli hyvinotsikoitu kirjoitus Tapani Brotheuksesta. Kävin lukemassa espanjankielisistä lehdistä ja pitää paikkansa, että Tapani Brotherus on sankari Chilessä, mutta ei Suomessa.

Tuskin Brotherus itse kaipaa sankariviittaa päälleen, mutta hänen toimintansa on esimerkki epäitsekkäästä humanismista ja solidaarisuudesta. Brotheruksen tarina ansaitsee tulla tunnetuksi, ja siksi kirjoitinhänestä espanjaksi. Tänä itsekeskeisten toimijoiden aikaudella televisiosarja ja Brotheruksen toiminta herättää monta kysymysta, kuten vaikkapa eettisesta diplomaattityöstä. Toiset diplomaatit auttavat hädässä olevia ja toiset auttavat vallassa olevia maksoi mitä maksoi.

Chilén tapahtumat ja Augusto Pinochetin toiminta vallankaappauksen aikana ja sen jälkeen olivat raakoja. Yhtä raakoja kuin nykyisin Venezuelassa, Kuubassa ja Nicaraguassa tapahtuvat hirmuteot. Kuitenkin niin kauan kun on olemassa ihmisiä, jotka ovat valmiita auttamaan hädässä olevia, usko ihmisyyteen säilyy.

Sarja on tehty yhteistyössä chileläisten kanssa ja se on saanut taloudellista tukea myös Chilestä.

- Huikea, Paras näkemäni sarja, ovat osa lukemistani kommenteista sarjasta.

https://

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Hieno kirjoitus, Ana Maria.

Toivottavasti suomalaiset osaavat palkita Tapani Botheruksen asiaankuuluvasti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset