Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Punavihreä menestys

  • Vaalijulisteita
    Vaalijulisteita

Onnea voittajille eli vihreille, vasureille ja demareille!

Äänestysprosentti nousi 72 prosenttiin! Kaikkien puolueiden kannatus on alle 20 prosenttia. Suomessa on vain keskisuuria puolueita. Koska nyt ei ole yhtä suurta puolueetta, joka määrää mihin mennään, neuvottelutahtoa ja -kykyä tarvitaan.

Kansanedustajat vaihtuivat. Moni tippui huolimatta näkyvistä vaalikampanjoista, kuten Paavo Väyrynen, keskustalainen Kimmo Tiilikainen, kokoomuslaiset Susanna Koski ja Eero Lehti, perussuomalainen Toimi Kankaanniemi, vihreiden Ozan Yanar ja Jyrki Kasvi sekä siniset ministerit Jussi Niinistö, Sampo Terho ja Jari Lindström ja demareista valitettavasti lohjalainen Joona Räsänen.

Naiskansanedustajien määrä nousee 92:een. Se on 46 prosenttia kansanedustajista. Vihreillä on nyt vain 3 mieskansanedustajaa ja 17 naiskansanedustajaa. Demareissa yli puolet kansanedustajista on naisia. Ehkä sekin kertoo siitä, että nämä olivat arvovaalit. Myös vasemmistoliiton 16 kansanedustajan eduskuntaryhmässä naisia on hieman yli puolet eli 9.

Maailman talousfoorumin tilaston mukaan Suomen äänestystuloksellanoustaan maailmanlaajuisesti sijalta 11 sijalle 8, kun katsotaannaisten osuuksia eri maiden parlamenteissa vuoden 2018 lopulla.

Ennen vaaleja Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huusko kirjoitti; että yhdeltä unelmalta näytti Ylen gallupin perusteella pudonneen viimeistään lopullisesti pohja. Markku taisi siinä asiassa erehtyä. Ehkä juuri gallupin tulokset innostivat ihmisiä äänestämään punavihreitä ehdokkaita. Äänestäjät halusivat muutosta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset