Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Women love Zapatero - Naiset rakastavat Zapateroa

Eurokansanedustaja Liisa Jaakonsaari perusti Facebookiin ryhmän , jonka nimi on tämän bolgikirjoituksen otsikkona. Melkein jokainen kai tietää, että sosialidemokraatti Zapatero on Espanjan pääministeri. Miksi Liisa Jaakonsaari ryhtyi siihen ja miksi jo yli 300 naista ja miestä on liittynyt ryhmään?

Jaakonsaari kirjoitti, että Espanja on ottanut naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämisen sekä tasa-arvokysymykset painopisteikseen, kun se aloitti EU-puheenjohtajakauden tammikuun alussa.

Sen lisäksi Espanjan pääministeri José Luis Rodriguéz Zapatero (sd) totesi Euroopan parlamentissa 20.1., että naisiin kohdistuva väkivalta ei ole mikään pikkurikos, vaan vakava loukkaus ihmisyyttä kohtaan. Joka neljäs eurooppalainen nainen on kokenut väkivaltaa ainakin kerran aikuisikänsä aikana. Espanja on jo tehnyt aloitteen EU:n laajuisesta lähestymiskiellosta.

Jaakonsaari arvelee, että Zapatero taitaa olla ensimmäinen pääministeri, joka ottaa naisiin kohdistuvan väkivallan ja tasa-arvoasiat vakavasti. Hän kun myös on viime syksynä YK:ssa perustetun naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisen verkoston perustajajäsen. 

Espanjan medioissa Zapatero puhuu perheväkivallasta ”violencia intrafamiliar” tai ”violencia de género” eli naisiin kohdistuvasta väkivallasta. Minusta on paikallaan muistuttaa, että Espanjassa ja kaikkialla perheväkivaltaan syyllistyvät myös naiset. Kuka olisi Suomen Zapatero, kysyi yksi ryhmän jäsenistä.

Joka tapauksessa on syytä iloita kahdesta asiasta: Zapateron aktiivisuudesta asian parissa ja Liisa Jaakonsaaren ideasta. Bravo!

Kiinnostuneille: Naiset rakastavat Zapateroa
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Liityin tuohon groupiin, se on Facebookissa.

Asiallinen homma kaikin puolin.

Vilho Juntunen (nimimerkki)

Kyllä minäkin asetin suuria toiveita Zapateroon eli suomeksi suutariin kun
Hän nousi Espanjan pääministeriksi mutta valta rappioitti Hänetkin, vali-
tettavasti. Minun ihanteeni on Carlos Fonseca. Vieläkö Hänen liekkinsä palaa
palaa vallankumousaukiolla Managuassa, Ana?
tv. Ville, Sandinon lapsi

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Ana, kiitos ilahduttavasta kirjoituksestasi. Kysyt: "Kuka olisi Suomen Zapatero". Erinomaisia ehdokkaita on useita, tässä heista muutama: Paavo Lipponen, Martti Ahtisaari ja Kalevi Olin.

Käyttäjän amgs kuva

Vilho, Carlos Fonsecan liekki palaa yhä Managuassa. Katso: http://www.travel-images.com/photo/photo-nicaragua...
Katriina, hyviä nimiä, mutta toivoisin esim. Martti Ahtisaarelta näkyvämpiä mielipiteitä aiheesta. Se olisi jotakin!

Tapio Tuuri (nimimerkki)

Olin joskus 90-luvun alussa tilaisuudessa, jossa Jaakonsaari ilmoitti mielipiteenään, ettei Suomeen olisi tullut pankkikriisiä, jos naiset olisivat saaneet johtaa.

Silloin tietenkin oivalsin, että naisten avulla voimme välttää kaiken pahan.

Jukka Turunen (nimimerkki)

Zapatero on terroristien valitsema mies. Häpeä Espanjalle ja häpeä EUlle. Ilman Madridin terrori-iskuja äijä olisi koulutustaan vastaavissa töissä tai työttömänä. Nato-Liisa haukkasi peetä big time.

rahaton (nimimerkki)

Missä tasa-arvo?
Kuka on huolissaan miehiin kohdistuvasta väkivallasta?

kullervojoensuu (nimimerkki)

Liisa Jaakonsaari on kierosilmä inhottavampia naisia,,, on käyttänyt valtaansa väärin,aina silloin kun on ollut vallassa

Justus (nimimerkki)

"että naisiin kohdistuva väkivalta ei ole mikään pikkurikos, vaan vakava loukkaus ihmisyyttä kohtaan" - Eikö miehiin tai vaikka alaikäisiin lapsiin kohdistuva väkivalta ole lainkaan sitä?

Vilho Juntunen (nimimerkki)

Ana Maria!
Sensuuri iski kun minä laitoin Sinulle ja kaikille muillekin kovaa
kamaa eli Nicaraguan kansallishymnin.
tv. sandinon lapsi
Ps. Jos tämä läpäisi sensuurin niin lähetän uudelleen mainitsemani
viestit.

Vilho Juntunen (nimimerkki)

Ei läpäissyt sensuuria jälleenkään. Pelkkää espanjankielistä
musiikkia vain oli sanomani. Ei mitään muuta. Kiitos ja Perkele!

Käyttäjän amgs kuva

Justus, väkivalta kaikissa muodoissaan on tuomittavaa. Mielestäni ei kannata tehdä vastakkainasetteluja jonkun väkivallan muodon ja toisen välillä.

Vilho, älä kiroile, jodido:)
Kävin katsomassa ja kyllä, se oli poistettu. Olit laittanut sandinistien laulun, joka ei ole Nicaraguan kansallislaulu. Lieneekö sandinistien ideologia vaikuttanut sensuroijien toimintaan?

Kokeile, läpäiseekö Espanjan kansallishymni. Se sopisi paremmin tähän keskusteluketjuun.

Vilho Juntunen (nimimerkki)

Ana!
Markku Huusko, US-pääsensuroija epäili että Sinun
blogisi asetuksissa olisi kohta joka estää liitteiden
esilletulon. Onko se totta? Ihmettelin Huuskolle että
voiko Nicaraguan hymnin esittäminen olla vaarallista.
tv. Ville

Vilho Juntunen (nimimerkki)

Ana Maria!
En kokeile enää Espanjan kansallislaulua enkä Maamme lauluakaan
puhumattakaan Tuvalun saarivaltion vastaavista.
tv. Ville

SDP stinks (nimimerkki)

Varokaa osallistumasta. Liisa laatii listoja.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

#10 Minkä laulun listalle laitoit? Laita seuraavaksi aivan vain rehellisesti Jääkärimarssi! Liisa on EK:n ja muun elikeinoelämän rahoittama houkutuslintu, joka vain luonnenäyttelee vasemmistolaista: yksikään ei ilman jää, Liisa kyllä ymmärtää.

Tapio O. Neva (nimimerkki)
Tapsa. (nimimerkki)

Onko suomalaiset miehet Espanjassa asti hakkaamassa naisia. Naisiin kohdistuva väkivaltahan on vain suomalaisten miesten ominaisuus maailmassa.

Eric (nimimerkki)

"Justus, väkivalta kaikissa muodoissaan on tuomittavaa. Mielestäni ei kannata tehdä vastakkainasetteluja jonkun väkivallan muodon ja toisen välillä."

Eikö naisiin kohdistuvasta väkivallasta puhuttaessa juuri laiteteta vastakkain naiset ja muut väkivallan uhrit? Kiinnittämällä huomio yhteen ryhmään viedään huomiota muilta ryhmiltä.

Gesär (nimimerkki)

Sen perusteella mitä olen Suomen mediaa lukenut, Zapateron aloite on täysin turha, sillä EU:ssa ainoastaan suomalaiset miehet hakkaavat vaimojaan.

Itse asiassa sanomalehti Kaleva tiesi taannoin kertoa pääkirjoituksessaan, että "Päissään surmaaminen on suomalaisten kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre". Ainutlaatuisen väkivaltaista, eikö totta? Näin ollen EU:n laajuinen aloite voidaan lopettaa ja keskittyä pelkästään suomalaiseen mieheen. Onneksi sentään espanjalaiset, kreikkalaiset, italialaiset, puolalaiset jne. miehet ovat gentlemanneja.

Tunnettu tosiasia on, että naiset eivät koskaan kohdista parisuhteessa väkivaltaa puolisoonsa. Tämä on sen luokan itsestäänselvyys, että sitä ei tarvitse edes tutkia. Luonnollisesti mies joka joutuisi naisensa hakkaamaksi, olisi sen luokan luuseri, että ansaitsisi kohtalonsa.

Käyttäjän amgs kuva

Eric, kun joku puhuu esimerkiksi ikääntyneiden saamasta huonosta terveyspalvelusta, viekö hän huomion muilta terveyspalvelujen tarvitsijoilta? Ajaessaan asiaansa, ehkä tilapaisesti hän vie huomion muilta ryhmiltä, mutta en näe, että se olisi paha juttu. Kautta historian tietyistä ongelmista on puhuttu enemmän kuin muista ja niille on tehty jotakin (vähemmän tai enemmän onnistuneesti). Jos näin ei tehtäisi, ongelmia ei olisi huomioitu.

Kuten sanoin, kaikki väkivallan muodot ovat tuomittava. Tässä kirjoituksessa on kuitenkin kyse naisiin kohdistuvasta väkivallasta. Ongelma on globaali kuten myös lapsiin ja miehiin kohdistuva väkivalta. Miehiin kohdistuvasta väkivallasta ei vain puhuta niin paljon kuin naisiin kohdistuvasta.

Viikko sitten radiossa toimittaja Olli Ihamäki veti ohjelmaa aiheesta ja miehet soittivat ja kertoivat kokemuksistaan. Silti se näyttää olevan edelleen tabu. Machokulttuureissa miehet eivät missään nimessä myönnä olevansa vaimonsa väkivallan uhri, koska silloin mies on heikko, mutta Pohjoismaissa tilanne voisi olla toinen.

Ossi (nimimerkki)

Zapatero ei ole köyhien odottama Zorro. Presidentin viran hän sai terroristien kiristystoiminnan kautta. Francon jälkeinen Espanja on yhä demokratiaopintojen alkuvaiheessa, kuten koko Latinalainen Amerikka. Johtaja, jonka sydänystäviä ovat ex-caddie Chávez, pedofiliaharrastuksistaan tunnettu Ortéga ja bolivialainen villapaitamannekiini, ei voi olla uskottava edes Idols-sankarina, missään maassa.

Turkka (nimimerkki)

"Espanjan medioissa Zapatero puhuu perheväkivallasta ”violencia intrafamiliar” tai ”violencia de género” eli naisiin kohdistuvasta väkivallasta"

Espanjani on kyllä enemmän kuin ruosteessa, mutta eikös género tarkoita sukupuolta, genusta? Siis pikemmin sukupuolittunut tai sukupuoleen sidonnainen väkivältä vai kuinka?

kaija kuopila (nimimerkki)

TYYPILLINEN DEMARI
Miksi Jaakonsaari haluaa kääntää katseet Espanjaan, Suomen rikostilastot ovat paljon kamalammat ? Patsasteleeko Jaakonsaari vielä hyvinvointivaltiolla, joka on suotu vain muutamilla suomalaisilla ja loppu tilastohartaa ? Espanjassa mm EU tuet käytettiin kaikkille kansanlaisille hyödyllisiin asioihin, ei kuten Filatov ja Jaakonsaari työministerikausinaan omien kannattajiensa yhdistysten huu-haa suojatyöpaikkoihin.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

#24 On hyvä, että Liisa Jaakonsaari on omistautunut edes Euroopan unionin asioille. On tärkeää, että miesten asema heikkenee suomalaiselle tasolle. Ibeerien kanssa siihen ei mene 20 vuosikymmentä, vaan paljon enemmän aikaa johtuen etelänmaalaisesta machismosta ja katolilaisesta kulttuurista.

Ehdotan, että Liisa Jaakonsaari alkaa ajaa naispaaviutta. Ellei tähän suuntaan liikuta, saa tietenkni teokraattisen Vatikaanin ajaa diplomaattiseen paitsioon tai rauhanturvata EUBG:n avulla: ei sveitsiläiskaarti pelkästään jumalan voimalla voi kauaa vastustaa maallista ja maallistettavaa Euroopan unionia.

Käyttäjän amgs kuva

#23, olet oikeassa, violencia de género tarkoittaa juuri sitä, mitä sanoit. Jos kääntäminen olisi vain kääntämistä sanakirjan mukaisesti, se sujuisi vaivatta kaikilta, mutta näin ei ole.

Vaikka sanonnan ”violencia de género” tarkka käännös tarkoittaa molempiin sukupuoliin kohdistunutta väkivaltaa, Espanjassa ja espanjankielisissä maissa se käytännössä tarkoittaa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Miehiin kohdistuvasta väkivallasta ei puhuta, niinpä se on näkymätön asia, vaikka sitä esiintyy. Naisiin kohdistuvasta väkivallasta on puhuttu yhä enemmän viime vuosina. Kai se Suomessakin taitaa edelleen olla jollekulle kipeä aihe.

Moni kommentoija korostaa sitä, että Suomessa ollaan väkivaltaisempia kuin muualla. Onko se tietämättömyyttä muun maailman menosta, huonoa huumorintajua vai vain vinoilua?

Lexor (nimimerkki)

Kun puhutaan vain naisiin kohdistuvasta pahoinpitelystä ja surmaamisesta, varsinkin kun käytetään parisuhde sanaa mukana, niin kuka se pahoinpitelijä ja surmaaja on? Se on mies! Vaikka normaaliisti tässä maassa on tapana tehdä rikollisista uhreja, niin tässä tapauksessa se ei toimi koska uhrina on nainen. Mies edustaa vain pahuutta. Samalla puhutaan miehen fyysisestä väkivallasta ja luodaan mielikuva ettei miestä voitaisi edes pahoinpidellä. Puhe on hyvin mustavalkoista sen vuoksi. Sen sijaan että puhuttaisiin vain naisiin kohdistuvasta väkivallasta pitäisi puhua yleisesti väkivallasta ja sen syistä. Miksi puolisot pahoinpitelevät toisiaan? Miksi vanhemmat pahoinpitelevät lapsiaan?

Lasten pahoinpitelyjen takana on yleisemmin nainen kuin mies. Miksi lapsista ei olla tässä suhteessa niin huolissaan ja jos ollaan, niin luodaan mielikuva jossa pahoinpitelevä on isä - mies.

Kun mies lyö naista, voisiko joskus syynä olla se, että nainen ajaa teoillaan miehen siihen? Koska mies ei kykene purkamaan enää millään muulla tavalla ahdistustaan hän tekee sen mitä kykenee eli lyö siinä tapauksessa. "Pitääpä vihdoin se akka sen turpansa kiinni". Naisia ei saa syyllistää, mutta toisissa tapauksissa myös pitäisi katsoa naisen peiliin. Joskus se mies on vain mulkku ja lyö jostain muusta syystä.

Eli kun huudetaan vain kovaan ääneen naisiin kohdistuvasta väkivallasta samalla miehistä tehdään syyllisiä ja naisista uhreja vaikka totuus on paljon monimutkaisempi.

Kun tilastoja katsotaan, suomi ei ole puheiden vastaisesti mikä kovinkaan väkivaltainen maa ja väkivalta esiintyy hyvin tunnistettavissa tilanteissa joihin voidaan puuttua syyllistämättä jokaista miestä.

Jatkuva pakkosyöttä siitä, että mies on se paha ja nainen on vain uhri pitä lopettaa. Feminisitien olisi aika katsoa peiliin ja miettiä mikä on sitä oikeaa feminisimiä. Voin kertoa että se ei ole miesvihaa. Se on pyrkimystä miehen ja naisen tasa-arvoon, ei naisen ylivaltaan.

A.I.Haakana (nimimerkki)

Äkkiä kaikki (en género) kieltä oppimaan. Violencia en género käsitetään kylläkin sisältävän kaiken väkivallan. Vrt génro humano=especie humano! Olen asunut espanjassa jo yli 20 vuotta, en todellakaan rakasta suutaria. Suutari pysyköön lestissään. Tasa-arvoa kun kuulutetaan, Zapaterolla ei rahkeet riitä siinäkään asiassa. Terroristijupakastakin, kokoontumisestaan ETA.n päähihhuleiden kanssa saman pöydän ääreen neuvottelemaan, pääsi kuin koira veräjästä. Hei, ensin tutkitaan, jooko. Turhaa jalustalle nostamista, kun mies yrittää olla diktaattori.

mies.asia (nimimerkki)

"Ajaessaan asiaansa, ehkä tilapaisesti hän vie huomion muilta ryhmiltä, mutta en näe, että se olisi paha juttu."

Tuo pitää paikkansa siinä mielessä, että eturyhmiä on olemassa demokraattisissa valtioissa, eikä kukaan velvoita niitä ajamaan muita kuin omia etujaan. Valitettavasti feministiset liikkeet ovat historiallisesti väittäneet ajavansa yleistä tasa-arvoa, myös miehille, eivät vain parantavansa naisten asemaa.

Tämä on hiljalleen ollut muuttumassa, kun orastava miesliike on kiinnittänyt huomiota feministisen tasa-arvopolitiikan tuloksiin ja vinoumiin. Esimerkiksi Anne Moilanen jo sanoi, että miesten ongelmat ovat heidän omia ongelmiaan.

"Miehiin kohdistuvasta väkivallasta ei vain puhuta niin paljon kuin naisiin kohdistuvasta."

Esimerkiksi Amnesty ei ole kampanjoissaan huomioinut lainkaan miehiin kohdistuvaa väkivaltaa, vaikka 40 prosenttia kaikista vakavista lähisuhdeväkivaltatapauksista kohdistuu miehiin ja valtaosa lapsiin kohdistuvasta väkivallasta on naisten tekemää. Sukupuolittunutta kuvaa väkivallasta on hyödyllistä pitää yllä mm. resurssien saamiseksi.

Miehiin kohdistuvaa väkivaltaa ei myöskään tutkita yhtä paljon. Esimerkiksi kaikki eduskunnan naisjärjestöt vastustivat varojen antamista naisten väkivaltaisuutta tutkivaan hankkeeseen, koska se olisi "naisilta pois." Epäilemättä se olisi tuottanut myös imagohaittoja naisille.

Eturyhmäpolitiikka on karua, myös feministinen.

-- http://mies.asia/

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset