Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Avustusrekat menossa Venezuelaan

  • Piñera, Guaido, Duque ja Almagro.
    Piñera, Guaido, Duque ja Almagro.
  • Avustusrekat menossa Venezuelaan

Tilanne Venezuelassa muuttuu jatkuvasti. Seuraan livenä eri medioista. Jossain rajapisteissä sotilaat ovat lähteneet Juan Guaidón joukkojen puolelle ja auttavat poistamaan esteitä, jotta ruoka-apu pääsisi läpi. 

Toisissa pisteissä Maduron joukot karkottavat mielenosoittajia kyynelkaasulla ja kumiluodeilla. Siviilit jatkavat kuitenkin vastarintansa kiveillä tai odottavat rauhallisina. Kaduilla on paljon nuoria. Osa kuorma-autoista ovat jo Venezuelan puolella, mutta sotilaat estävät niiden etenemistä. Juan Guaidó Twitterissä

Juan Guaidó ei ole yksin. Chilen presidentti Sebastián Piñera, Kolumbian presidente Ivan Duque ja Amerikan valtioiden järjestön pääsihteeri Luis Almagro ovat nyt suorassa lähetyksessä Guaidón kanssa ja vetoavat Maduroa ja armeijaa, jotta rekat pääsivät viemään apua.

Nicolás Maduro puhui ja jopa tanssii hetki sitten Caracasissa. Maduro ei ymmärrrä tilanteen vakavuutta.

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (43 kommenttia)

Käyttäjän amgs kuva

Maduron joukot polttavat kuorma-autoja ja ihmiset ytittävät pelkästää apua. Onhan Maduro rikollinen! Laatikoissa ei ole aseita vaan ruokaa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ehkä kansalaisilla ei ole leipää, mutta Maduro ymmärtää heidän voivan syödä leivoksia - herttainen mies.
Joku hupsu voisi kuvitella sisällissodan aineksien itävän.. olen usein hupsu minäkin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Gutiérres Sorainen kertoo kovin varmasti Maduron joukkojen polttavan autoja. Käsittääkseni kuitenkaan ei ole vielä selvitetty kuka autoja on polttanut, bolivaristat, collectivos:t vai oppositio tai heidän "false flag" -joukkionsa. Se mitä esitetyt videopätkät ja kuvat oikeasti näyttävät sekä mitä noissa tilanteissa on oikeasti tapahtunut, selvinnee vasta myöhemmin jos ollenkaan.

Kuva valehtelee enemmän kuin tuhat sanaa, sanoi vanha kansa. Liikkuva kuva monin verroin enemmän.

Käyttäjän amgs kuva

Katsoin CNN:n toimittaja Fernando del Rinconin raportin sieltä. Hän oli poltettujen kuorma-autoje lähetyvillä. Siellä, joissa kuorma-autot paloivat olivat MAduron aseistetut joukot ja vasta sitten hädässä nuoret päästtivät siirtää laatikoita yrittäen pelästää sen verran kuin ehtivät. Oli odotettavissa, että Maduron propaganda väittäisi samaa kuin sinä nyt väität.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #15

Hyvä jos Maduron hallinnonkin haluaa laillani oikeasti selvittää mitä tapahtuu ja kuka on syyllistynyt mihinkin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Taas uusi maan Usan ja Venäjän pelinappulana. Toki huumekartelleilla oma osansa asiaan.

Käyttäjän amgs kuva

Ja Venajän, Kiinan, Kuuban ja jopa Turkin pelinappulana.
Nyt uutiskuvissa on Maduron aseistetut polisotilaalliset ampumasta siviileja. Kaksi avustusrekkaa on poltettu. Asialla Maduron iskujoukot.
https://mobile.twitter.com/elnuevoherald/status/10...

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Nämä kirjoitukset nostavat mieleen Lieko Zachovalován raportoinnit Prahasta elo- syyskuussa 1968. Arvostan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

L.Zachovalová oli oikeasti Tsekkoslovakiassa ja silti hänen uutisointiinsa jäi pahoja aukkoja. Toisaalta esimerkiksi HS:n toimittaja lähetti silminnäkijäkertomuksia neuvostojoukkojen teoista Afganistanissa istuen lontoolaisen hotellin baarissa. Gutiérres Sorainen kertoo juttunsa ilmeisesti sentään näytön äärestä. Mutta silti minun mieleeni tästä tulee Zachovalová:a enemmän tuo Hesarin toimittaja.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Madurolla on edessä Nicolaen kohtalo, mutta diktaattori ei taida vain vielä itse ymmärtää sitä.

Käyttäjän amgs kuva

Brasilian rajan lähellä Santa Elenan kylässä ainakin neljä ihmistä kuoli ja useita haavoittui, kun siviileitä kohti ammuttiin tankilla. Siviilit yrittivät saada ruoka-apua. Paikallisessa sairaalassa ei ole Hoitotarvikkeita. Pahinta eli se, että apu ei pääsisi perille ja, että ruoka-apua kuljettavia vapaaehtoisia ammuttaisiin tapahtui. Maduro provosoitua.

Juan Guaidó on ilmoittanut keskustelevansa jatkosta sekä omien kuin kansainvälisten ystävien kanssa. Eilen Yhdysvalloista ilmoitettiin, että armeijan kenraalien omaiset, jotka asuvat Yhdysvalloissa karkotetaan.

Oppositio toivoi ja oletti, että armeijan kenraalit antaisivat tukensa, mutta näin ei tapahtunut. Poliisit ja "Colectivos" eli chavistien joukot aktivoituivat ja eivät epäröineet ampua aseettomia siviilejä vastaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Apua Venezuelaan tulee m.m. Caracas:n lentokentän kautta ihan laillisesti ja hyvässä järjestyksessä mutta siihen ei liitykään "humanitaarisia interventioita" ja sen lähettäjät eivät yritä toisaalta kuristaa Venezuelan omaa taloutta boikoteilla, sanktioilla eikä sabotaaseilla.

Käyttäjän amgs kuva

Ja niille Maduron avustajille on ihan samaa miten Maduron hallinto kurittaa ja polkee omien kansalaisten oikeuksia. Maduron Venezuelassa ei ole tilaa demokratialle, sananvapaudelle ja jopa ajattelun vapaudella. Oikeuslaitos, koulusysteemi, hallinnon tiedotusvälineet, ym. toimivat vallassa olevan puolueen palveluksessa. Venezuela on kuin toinen yhden puolueen Kuuba. Nicaraguassa toistetaan samaa kaavaa. Indoktrinaatiota kouluissa puistattaa. Olen nähnyt kuvia miten kouluissa lapsista tehdään vallassa olevan puolueen ihailijoita. Sinulle on ihan turha selittää, mutta jotta totuutesi ei jäisi tähän ainoaksi, kerron muille.

Toivottavasti nyt EU koventaa pakkotteita. Maduron hallinto on ongelma eikä vain venezuelalaisille vaan myös muiden alueen maille.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"Apua Venezuelaan tulee m.m. Caracas:n lentokentän kautta ihan laillisesti ja hyvässä järjestyksessä".

Mitä ihmettä? Ottaako Venezuela Maduron kiellosta huolimatta vastaan apua? Maduron mukaan Venezuelassa ei kerjätä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Niin, en tiedä miten Maduron ja muiden bolivaristojen ajatukset juoksevat tässä asiassa. Mutta ilmeisesti kun yhteisesti sopivat tavaratoimituksista eikä niiden yhteydessä esitetä poliittisia ehtoja niin ehkä silloin eivät tulkitse kerjäämiseksi.

Mutta ehkä sen sijaan tulkitsevat kerjäämiseksi ja siihen liittyväksi alistumiseksi jos suostuisivat ottamaan vastaan toimituksia joihin on liitetty sanktioita, boikotteja ja sabotaasia yhdistettynä poliittisiin vallanvaihtoultimaatumeihin.

En minäkään oikein jaksa uskoa J.Bolton:ia ja M.Pompeo:a vilpittömiksi auttajiksi. Etenkin kun Kansainvälinen punainen risti on taas joutunut vaatimaan, ettei heidän tunnuksiaan saa tuolla käyttää USAID:n avustusten uhteydessä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #12

Myyryläinen itse toteaa, että "Apua Venezuelaan tulee m.m. Caracas:n lentokentän kautta".

No sitten hän ryhtyy kiemurtelemaan, että ne ovatkin "sovittuja toimituksia". Heheh, aika surkea väistö

Kerrohan niistä lännen avustusten ehdoista. Veikkaan, että nämä ehdot ovat vain mielikuvituksesi tuotetta?

Miksi kuvittelet, että USA käyttäisi Punaisen Ristin tunnuksia avustuksissaan jos avustuksien takana ei ole Punainen Risti.

Kerrohan lähteesi siihen tietoon, että Punainen Risti olisi kieltänyt tunnustensa käytön nimenomaan USA:n avustuslähetyksissä Venezuelaan. Ellei lähdettä löydy, olet levittämässä törkeätä valhetta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #21

Yahoo.news kertoo ICRC:n johtajan J.Maurer:n sanoneen: "In Geneva, Maurer said humanitarian aid should remain "neutral and impartial", saying the ICRC would not get involved with any humanitarian activities carried out by the government or the opposition."

Venezuelanalysis.com:n mukaan ICRC:n Columbian tiedottaja C.Harnisch: "We will not be participating in what is, for us, not humanitarian aid,..."

Lisää avustustilanteesta: https://venezuelanalysis.com/news/14316. Siellä kerrotaan m.m., että ICRC avustaa Venezuelassa (ja Columbiassa venezuelalaisia) mutta sovitusti hallituksen kanssa eikä hakien kahnauksia.

Villikari kyselee miksi USAID käyttäisi punaisen ristin tunnuksia? Miksi tuo USA:n ulkoministeriön käsikassara yleensäkin tekee kaikenlaista. Se on ollutihan tunnetusti sotkeentuneena monenmoisissa kapinahankkeissa ympärimaailmaa.

Villikari yrittää vääntää "sovittuja toimituksia" väistelyksi. Ilmaus kuitenkin tarkoittaa vain, että kyseisistä avustuksista on sovittu hallituksen ja viranomaisten kanssa jolloin ne pääsevät perille suunnitellusti. Samalla tavalla ICRC on sopinut avustustoimituksista ja ne päöäsevät perille ihan hyvin. Vain USAID ja sen kanssa toimiva oppositio on operaationsa kanssa vaikeuksissa koska heidän tarkoituksensa ei ole auttaa vaan saada aikaiseksi vallanvaihdos eli vallankaappaus.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #22

Myyryläisen väite, että USA käyttäisi Punaisen Ristin tunnuksia omissa avustuslähetyksissään osoittautui siis törkeäksi valheeksi, kuten epäilinkin.

Myyryläinen ei myöskään pystynyt selittämään miksi Caracasin lentokentän kautta Venezuelaan saapuu hätäapua "laillisesti", vaikka Maduro on kertonut, ettei avustuksia tarvita.

Myyryläinen on aiemmin selittänyt, että syypää Venezuelan taloudelliseen ahdinkoon on läntinen arvoyhteisö. Siinä hän on oikeassa. Itäinen arvoyhteisö ei pysty huolehtimaan liittolaisistaan. Kiina on jo luopunut kommunismista yritystoiminnan osalta. Kuubasta tuore uutinen kertoo, että yksityisomistus sallitaan. Pohjois-Korea on kai ainoa oikea kommunistimaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #24

Mikä törkeä valhe, missä? Asiasta kerrotaan m.m. tässä: https://www.telesurenglish.net/news/Colombian-Red-.... N.s. "avustusprojekti" on USAID:n eli USA:n ulkoministeriön tekosia ja sen yhteydessä on uutisten mukaan käytetty luvattomia tunnuksia ja ICRC sekä sen sikäläiset alaosastot ovat siihen puuttuneet.

Venezuelalaisille lähetetään apua laillisesti ja sitä otetaan vastaan. Maduro on kieltänyt vain USA:n ja sen USAID:n n.s. "avustukset" ja käyttänyt siinä yhteydessä erilaisia ilmauksia.

Jospa Villikari tutustuisi ihan alustavasti aatehistoriaan, yhteiskunta- ja taloustiedeiden perusteisiin ennenkuin lähdetään syvemmälle analysoimaan millaiset tuotantosuhteet missäkin vallitsee sekä miten ne vaikuttavat sikäläisiin yhteiskuntiin ja niiden päällysrakenteisiin.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #25

"Jospa Villikari tutustuisi ihan alustavasti aatehistoriaan, yhteiskunta- ja taloustiedeiden perusteisiin ennenkuin lähdetään syvemmälle analysoimaan millaiset tuotantosuhteet missäkin vallitsee sekä miten ne vaikuttavat sikäläisiin yhteiskuntiin ja niiden päällysrakenteisiin."

Jospa Myyryläiselle, perehdyttyään laajalti sosialismin aatehistoriaan sekä yhteiskunta- ja taloustieteiden perusteisiin, ei siitä huolimatta ole selvinnyt miten Venezuelan yhteiskunta- ja päällysrakenteet ovat vaikuttaneet saavutettuihin tuloksiin talouden alalla.

Venezuelassa on, exempli gratia, pula sähköstä, ruoasta ja lääkkeistä. Monet hyödykkeet ovat säännösteltyjä. Venezuelan presidentti Nicolas Maduro julisti maan taloudelliseen poikkeustilaan tammikuussa 2016. Vuonna 2015 maan inflaatio oli sen historian korkein, yli sataprosenttia.

Aivan uskomattoman havainnon Myyryläinen on tehnyt. Venezuelan vaikeudet eivät suinkaan johdu sosialismista vaan läntistä arvoyhteisöstä. Sosialistinen arvoyhteisökään ei ole pystynyt aatetoveriaan auttamaan ahdingosta.

Venezuelan talousromahdus on tosiasia, sitä Myyryläisenkään on mahdotonta kieltää https://yle.fi/uutiset/3-9841702

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #30

Olen yrittänyt seurata millainen yhteiskunta Venezuelassa oli ennen H.Chávez:n valtaannousua ja myös sen jälkeistä kehitystä pyrkien ottamaan huomioon sekä sisäisiä että ulkoisia tekijäitä.

Sen lisäksi olen päätynyt siihen, että jos haluaa arvioida jotakin jonakin aatteena ja sen sovelluksena, kannattaa ensin analysoida onko todellisuus tuon aatteen teorian mukaista. Myös siinä suhteessa mitä sanotaan tavaiteltavan, mihin kehitys näyttää johtavan ja minkä teorioiden mukaista muutos näyttäisi olevan. Samalla kannattaa ottaa huomioon myös k.o. aatetta vastustavat voimat ja niiden vaikutus. Kaikkea tuota yhdessä arvioiden en lähtisi arvioimaan venezuelalaista todellisuutta sosialismina vaan kahdenlaisen ideologian kannattajien välisenä taisteluna josta "ei tiedä kumpiko voittamassa, vallankumousko vaiko taantumus" (kuten eräässä vanhassa laulussa osuvasti sanotaan). Sosialismi on siis Venezuelasta kaukana, bolivaristojen julkituomistaan aikomuksista huolimatta.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #32

"Kaikkea tuota yhdessä arvioiden en lähtisi arvioimaan venezuelalaista todellisuutta sosialismina vaan kahdenlaisen ideologian kannattajien välisenä taisteluna josta "ei tiedä kumpiko voittamassa, vallankumousko vaiko taantumus" "

Todellisuutta on tällä hetkellä talouden romahdus jos uskomme Manuel Sutherlandia, joka opiskeli Venezuelan valtion yliopistossa marxilaista taloustiedettä ja nousi professoriksi asti. Ehkä tiedät Venezuelan talousasiat paremmin kuin Manuel Sutherland, saihan hän potkut professorin virasta kun arvosteli hallitusta.

Hauska ilmaisu tuo "vallankumousko vaiko taantumus" Kumpaa puolta Maduro edustaa?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #33

"Hauska ilmaisu tuo "vallankumousko vaiko taantumus"" --- Tuntemattomaksi jäänyt taiteilija arvaili vuonna 1917 Punakaartin marssissa kuinka mahtaa köyhän Suomen kansan käydä kun "Hallitus on vankka, kätyrlauma sankka" ja "se kauhuntuskaa levittää yli onnettoman maan". Lopulta kuitenkin "kylvömme kun tehdään, kasvaa kerran tähkään, sadoin kerroin kirkkahampi onnen aika uus".

"Kumpaa puolta Maduro edustaa?" --- Sen aika näyttänee jos hän pääsee oikeasti näyttämään mitä aikoo eikä joudu koko ajan tappelemaan vastavallankumouksen kanssa. Oikeasti kuitenkin, jos hän sosialismia edes jossakin muodossa edustaa niin kyse ei ole vain hänestä vaan koko hänen edustamastaan liikkeestä, tässä tapauksessa siis bolivaristoista.

"Todellisuutta on tällä hetkellä talouden romahdus ..." --- Onko kukaan sitä kiistänyt? Käsittääkseni kiistaa on vain siitä mikä ja kuka on tähän tilanteeseen johtanut. Kuinka suuri osuus on H.Chávez:ia edeltävällä hallinnolla, kuinka suuri osuus bolivaristoilla ja kuinka suuri osuus antibolivaristojen sabotaasilla, boikoteilla ja sanktioilla. Mikä on sisäistä ja mikä ulkoista vaikutusta, kuinka paljon oppositio ja sen tukijat ovat vaikuttaneet ja kuinka paljon hallitus. Eikä pidä unohtaa kansainvälisiä markkinoitakaan ja öljyn hinnan romahduttamisella aikaansaatua tilannetta eikä erityisesti Venezuelan hallituksen kimppuunsa saamaa ylikansallisen öljykauppaeliitin vastustusta kun se lähti mukaan tuomaan muita valuuttoja dollarin rinnalle ja tilalle öljykauppaan. Missään nimessä ei ole olemassa yhta ainutta syytä joka poistamalla taivaat aukeaisivat ja mannaa alkaisi satamaan Venezuelaan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #34

Tuntematon runoilija osasi kuvata myös Maduron hallintoa Venezuelassa osuvasti:

"Hallitus on vankka, kätyrlauma sankka se kauhuntuskaa levittää yli onnettoman maan"

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #36

Epäilenpä josko kyseinen tuntematon suomalainen juurikaan tunsi vuonna 1917 nykyistä venezuelalaista N.Maduroa joten luulenpa hänen tarkoittaneen ihan eri hallitusta mutta saatan olla toki väärässäkin ja Villikarilla akkuraatimpaa tietoa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #37

Ehkäpä Myyryläinen ei huomaa (sic) myös -sanan merkitystä tässä yhteydessä. Tietenkin tämä runoilija tarkoitti Suomen vasemmisto- enemmistöistä hallitusta mutta sama runo kuvaa hyvin MYÖS Maduron hallitusta ja hänen korruptoitunutta lähipiiriään sekä sen aikaansaannosta.

Kysymykseeni kumpaa puolta Maduro edustaa, vallankumousta vai taantumusta, luulisi Myyryläisellekin vastauksen olevan helppo, mutta ei näköjään. Vihje: ei kai kukaan hallitsija kannata vallitsevan hallinnon kumousta.

PS: Itse olen kuitenkin Kuubassa ihmetellyt miksi 60 vuotta vallassa ollut kommunistihallinto haluaa edelleen vallankumousta? Joka paikassa näkee banderolleja ja julisteita: "Eläköön vallankumous". Sehän on jo tehty 60 vuotta sitten, mikä valta nyt pitäisi kumota? Ehkä kuubalaisilla on erikoinen huumorintaju, mene ja tiedä. Monet ovat kuitenkin aivan tosissaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #38

Villikarilta on jäänyt huomaamatta, että vallankumous ei tapahdu kädenkäänteessä vaikka sillä on toki kiihkeätkin hetkensä. Vallankumoukseksihän kuuluu tulkita koko prosessi vanhan vallan systeemistä uuteen. Esimerkiksi vallalnkumous feodalismista kapitalismiin kesti m.m. Ranskassa ja USA:ssa miltei vuosisadan, Englannissa jopa pidempään. Venäjälläkin meni viime vuosisadan alkuvuosista 1990-luvulle.

Kannattaa myös huomata kuinka Meksikossa oli vuosikymmeniä vallassa "Partido Revolucionario Institucional". Nykyäänkin se on yksi suurimmista sikäläisistä.

Vallankaappaus voi tapahtua hetkessä vallan käytävillä mutta vallankumous on prosessi. Tai "tie" kuten nykyään on tapana sanoa.

P.s. Luulenpa jos kyseinen runoniekka laulaisi nykyajasta, hän laulaisi J.Sipilän ja P.Orpon sekä Eteläranta-10:n kätyrlaumasta.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #39

"Villikarilta on jäänyt huomaamatta, että vallankumous ei tapahdu kädenkäänteessä".

Ei toki ole jäänyt huomaamatta. Suomessakin vallankumous tsaarin hallinnon jälkeen on edelleen käynnissä. Venäjästä irtautuminen ei sovi kaikille vieläkään.

Tämä runoniekka tuskin tulisi kirjoittamamaan mitään seuraavasta hallituksesta, sen päämieheksi jo julistautuneesta Antti Rinteestä ja hänen oivasta Hakaniemen kätyrlaumastaan, joka pystyy ohittamaan Eduskunnan "perseet penkkiin" menetelmällä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #40

Hakaniemen kätyrlauma on pikemmin vätyslauma ja tuskin osaa ulos nykyisestä päämajastaan koska se on Ympyrätalossa. Heillä on kuitenkin vastassaan kätyrlauma Eteläranta-10:ssä jolla nykyisin on suora käskytysyhteys pari korttelia pohjoiseen Senaatintorin laidalle omiin käskyläisiinsä.

Toisaalta meillä on esimerkkejä myös siitä kuinka nöyrästi Hakaniementorin reunalta on osattu Palacen saunakabinettiin ottamaan ohjeita vastaan. Toiseen suuntaanhan kätyrit eivät ole vaivautuneet.

Toisaalta muinainen runoltaja kirjoitti hallituksen kätyrlaumasta. Nykymenossahan, ja oikeasti myös tuolloin, itse hallitus oli kätyrlauma ja se toimi kapitaalien omistajien laskuun. Tarkoittaahan "kätyri" Kielitoimiston sanakirjan mukaisesti "kätyri (halv.) jkn laskuun toimiva urkkija tm. hämäräperäinen apuri. Konnien kätyrit." Silloin omistajilla on kätyrlaumansa Etelärannassa jolla taas omat pienemmät kätyrinsä Senaatintorin reunassa.

P.s. Toisaalta on niin Villiakrin harmi, että hänen inhokkinsa johtaa tämän hetkisen tiedon valossa suosituinta puoluetta joka ehkä hyvinkin todennäköisesti voittaa tulevat vaalit ja sen puheenjohtaja hyödyntää asemaansa kampanjoinnissaan. Olisi tietenkin Villikarille mieluisampaa jos joku hänen lempparipuolueensa johtajineen olisi tuossa asemassa. Sehän on selvä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #41

Inhokki? Päinvastoin, ehkä kilpailijoiden kannalta tämä on paras vaihtoehto.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #22

-> #22

"Vain USAID ja sen kanssa toimiva oppositio on operaationsa kanssa vaikeuksissa koska heidän tarkoituksensa ei ole auttaa vaan saada aikaiseksi vallanvaihdos eli vallankaappaus."

Heheh, tämä olisikin ensimmäinen kerta maailmanhistoriassa kun ruoka-avulla ja lääkkeillä saadaan aikaan vallankaappaus.

Hmmm.. tai ei se aivan mahdottomuus ole. Kun vaihtoehtona on menehtyminen puuttuvan lääkityksen takia ja kun hallitus estää lääkelähetysten vastaanoton, voi olla että nälkäiset ja kuoplemansairaat kansalaiset ryhtyvät suoraan toimintaan, joka voi olla jopa kapina.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #28

USAID ei olisi ensimmäistä kertaa n.s. "pappia kyydeissä" kun se provosoi yhteenottoja saadakseen aikaan kriisin jonka varjolla laajempi interventio olisi mahdollinen peitellä ja selittää.

Tällä kertaa provokaatio näyttää, ainakin toistaiseksi epäonnistuneen. Ehkä myös siksi, että USA.n liittolaiset eivät lähteneet mukaan.

Venezuelan hallinto ei estä lääkehuoltoa kun sitä toimittaa esimerkiksi ICRC ja YK. Mutta sen sijään USA:n masinoimat sanktiot ja boikotit sitä estävät kun ne estävät normaalia kaupankäyntiä venezuelalaisten orgaanien kanssa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #12

Myyryläinen ei oikein jaksa uskoa J.Bolton:ia ja M.Pompeo:a vilpittömiksi auttajiksi.

Kerro mitä vilppiä epäilet? Aiemmin sanoit, että apuun liittyy ehtoja. Jätit kuitenkin kertomatta mitkä ovat avun ehdot.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #26

Eikö Villikari ole huomannut herrojen Bolton ja Pompeo (exempli gratia) toimissa ja "ulostuloissa" mitään tarkoitushakuisuutta ja pyrkimystä vaikuttaa Venezuelan sisäisiin asioihin? Jospa hän selvittää ne ihan itse keskenään ensin itselleen ja palataan sitten yksittäisten sanojen merkityksiin joissakin tietyissä ilmauksissa.

P.s. missä se "törkeä valhe" olikaan?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #27

Eipä tämä TeleSUR:in uutinen ”joistakin henkilöistä” kelpaa todisteeksi siitä, että USA käyttää Punaisen ristin tunnuksia avustustoimituksissaan. Ei USAIDin henkilökunta pukeudu Punaisen Ristin liiveihin.

“Some people were trying to illegally enter Venezuela using Red Cross jackets, despite not being affiliated with the international medical organization.”

TeleSur on Maduron äänitorvi joten ymmärrän kyllä yrityksen mustamaalata avustusten lähettäjät. TeleSURin avajaisissa Venezuelan viestintäministeri Andrés Izarra kutsui uutta kanavaa ”anti-imperialistiseksi aloitteeksi kulttuuri-imperialismia vastaan."

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #29

USAID:n henkilöt, sekä USA_laiset että heidän paikallisensa, pukeutuvat niinkuin USAID:n päämäärät ja keinot kussakin paikassa ja tilanteessa edellyttävät.

Mustamaalausta tai ei mutta ICRC ei halua olla missään tekemissä kyseisten "avustusten" kanssa. Eikä halua YK:n avustusjärjestötkään. He auttavat oikeasti ihan toisaalla ja apu menee oikeasti myös perille.

Käyttäjän amgs kuva

Matti,juuri näin. Venezuela on avun tarpeessa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #16

Venezuela tarvitsee rauhaa jotta venezuelalaiset voivat ihan itse selvittää omat asiansa ilman ulkomaalaista puuttumista.

Samalla heille pitäisi tarjota mahdollisuus selvittää öljyaluekiistansa Esequiba:n alueesta Guyanan kanssa ilman, että Guyanassa toimiva Exxon Mobil (R.Tllerson:n aiemmin johtama) ja sen espanjalaiset, ranskalaiset ja brittiläiset liittolaiset pääsevät hallitustensa kautta sotkeutumaan siihen.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #18

Sano mieluummin, että Maduro tarvitsee rauhaa ja aikaa jatkaa korruptionsa. Moni venezuelalainen haluaa ja tarvitsee muutosta parempaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #19

Niin, olen samaa mieltä, että venezuelalainen oikeisto-oppositio ja varsinkaan heidän kansainväliset taustajoukkonsa eivät halua rauhaa jollei se ole heidän rauhansa, "Pax Exxon".

Rauhan oloissa olisi mahdollista saada käänne parempaan, ihan demokraattisesti. Mutta se edellyttäisi, että se tapahtuu ilman ulkopuolisia öljyntavoittelijoita ja niitä jotka yrittävät estää hankkeet luopua USA:n dollarin käytöstä (öljy-)busineksessa.

USA:n hallintohan sietää millaisia hirmuhallintoja tahansa kunhan ne eivät kyseenalaista USA:n businesseliitin etuja ja valtaa. D.Eisenhover:n sanoja lainatakseni: "[Somoza] may be a son of a bitch, but he's our son of a bitch.". J.Guaidó:nkin kannattaa siis olla hyödyllinen isolle veljelle tai käy niinkuin O.b.Laden:lle, M.Noriega Moreno:lle, F.Batista:lle ja monelle muulle.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #18

Venezuela on niin paljon velkaa Venäjälle ja varsinkin Kiinalle, että tuskin malttavat pitää näppejään erossa.

https://www.cfr.org/article/maduros-allies-who-bac...

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Ilmeisesti Venezuelaan päätyy paljonkin humanitääristä apua koko ajan. Ilmeisesti apua pitäisi lähettää ilman ehtoja ja vastaanottajarajoituksia.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Gutiérres Sorainen väitti CNN:än vedoten Venezuelan hallinnon polttaneen avustusrekkoja. Nyt kuitenkin jopa aina valpas New York Times epäilee tuota narratiivia: https://www.nytimes.com/2019/03/10/world/americas/....

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset