Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Millainen lastesuojelun tilanne on kunnissanne?

Millainen lastesuojelun tilanne on kunnissanne? Arvaten kaikialla tilanne on samanlainen kuin Lohjalla. Toivon erehtyväni.

Jätin seuraavan valtuustoaloitteen Lohjan valtuuston kokouksessa 13.2.2019.

Lastensuojelun tarpeen lisääntymisen syyt ja torjuntakeinot tulee selvittää

Esitän, että Lohjan kaupunki selvittäisi syyt siihen, miksi lastensuojelun tarve lisääntyy Lohjalla. Mitä ennaltaehkäisevää työtä on tehty ja millä toimenpiteillä tätä vakavaa ongelmaa voitaisiin ehkäistä ja vähentää?

Vuosittain Lohjan kaupunki käyttää yli 12 miljoonaa euroa lastensuojeluun. Käytetty raha on lisääntynyt vuodesta 2013 vuoteen 2018 10,06% eli 1 169 711 euroa. (Ks. liitteenä olevat taulukot). Enemmän kuin kyse on rahasta, ongelma on inhimillinen ja surullinen asia lapsille ja perheille. Miksi lapsi ei saa asua kotonaan vaan muualla?

Valtuuston kokouksessa 13.2.2019 hyväksytyssä hyvinvointikertomuksessa todetaan, että päihteiden käyttö on lisääntynyt, lasten ja nuorten harrastuksiin osallistuminen vähentynyt, liian moni lapsi ja nuori yhä joutuu kiusatuksi ja seksuaalisen väkivallan kohteeksi ja että merkittävä osa koulukuraattorin apua tarvitsevista jää ilman apua. Olisiko näillä tekijöillä tekemistä lastensuojelun tarpeen lisääntymisen kanssa? Varmasti on.

Lastensuojelun määrän lisääntyminen on syvä arpi lapsiystävällisen Lohjan imagossa. Siksi Lohjan kaupungin tulisi selvittää asia ja ryhtyä aktiivisesti ennaltaehkäisemään lastensuojelun tarvetta.

 

Lohjalla 13.2.2019

Ana María Gutiérrez Sorainen

varavaltuutettu, sdp

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Lastensuojelun tarpeen lisääntyminen voi johtua joko todellisista ja oikeudellisesti vahvasti perustelluista syistä tai sosiaalitoimen "tanttojen" mielivaltaisesta ja järjenvastaisesta toiminnasta. Sen perusteella, mitä sosiaalihuollon viranhaltijoiden toimintakulttuurista tiedän, veikkaan jälkimmäistä.

Sosiaalihuollon viranhaltijoiden täysin ylimitoitettu harkintavalta yhdistettynä tiukan salassapitovelvoitteen tarjoamaan "informatiiviseen suojaan" ja olemattomaan organisaation sisäiseen valvontaan on omiaan luomaan palvelujen asiakkaisiin kohdistuvan väärinkäytösten kulttuurin.

Asiakaskiusaaminen on sosiaalihuollon arkipäivää!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset