Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Nicolás Maduro ja Daniel Ortega takertuvat valtaan

  • Daniel Ortega ja Nicolás Maduro.
    Daniel Ortega ja Nicolás Maduro.

Vihdoin Euroopan Unionin parlamentin valtuuskunta saapuu tänään Nicaraguaan katsomaan tilannetta (sen verran mitä heille näytetään) ja keskustelemaan presidentti Ortegan hallinnon edustajien kanssa. Valtuuskunnan vierailu on peruttu pari kertaa, koska Ortega on kieltänyt euroedustajien ryhmältä pääsy maahan. Nyt vasta EU:n edustajien pakotteilla uhkailun jälkeen, Ortega sanoo kyllä vierailulle. 

Ortega ei ole suostunut eikä suostu keskustelemaan nicaragualaisten kanssa demokratian kehittämisestä ja vaalien järjestämisestä. Nyt voi käydä niin, että euroedustajien vierailua käytetään Ortegan propagandassa osoittamaan Ortegan yhteistyökykyä ja EU: n suosionosoitukset Ortegalle. Toisaalta jotakin pitää tehdä, koska nykyinen tilanne ei voi jatkua. Ortegan joukkojen tekemät laittomat ja väkivaltaiset pidätykset jatkuvat ja talous heikenee jatkuvasti.

EU:n parlamentin valtuuskunnassa on 11 euroedustajaa. Suomalaisia ei ole mukana. He viipyvät 3 päivää maassa ja aikovat keskustella myös opposition edustajien kanssa.

Viikonloppuna Nicaraguan tunnetuin toimittaja Carlos Fernando Chamorro, saapui perheensä kanssa Costa Ricaan turvapaikkaa hakemaan. Syynä siihen on Chamorron ja hänen perheensä saamat useat uhkailut.

Samalla Venezuelassa kriisi jatkuu sen jälkeen kun Venezuelan perustuslaillinen parlamentti nimitti puheenjohtajansa Juan Guaidón maan presidentiksi ja oppositio kutsui venezuelalaisia osoittamaan mieltä. Maduro vastaa mielenosoituksiin sortamalla eri mieltä olevia. Ryhmä sotilaita, jotka olivat julistautuneet Maduroa vastaan vangittiin ja heitä syytetään petturuudesta.

Sekä Venezuelan että Nicaraguan taloudellinen ahdinko syvenee. Ratkaisua ei ole näköpiirissä koska Maduro ja Ortega takertuvat valtaan, maksoi mitä maksoi.

Yle: https://yle.fi/uutiset/3-10609629

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän amgs kuva

Venezuelassa marssitaan nyt Maduroa vastaan. Tässä tämä linkki, jossa uutislähetys livenä:
https://m.youtube.com/watch?v=aBlnJyT9PUI
Venezuelan parlamentin puhemies vannoi juuri hetki sitten virkavalan. CNN:n mukaan Trump aikoo tunnustaa Guaidon Venezuelan presidentiksi,
Trump antoi hetki sitten tukensa:
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/venezuelan-par...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset