Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Nicaraguan Ortega tiukentaa sensuuria

  • Pidätetyt toimittajat. Koska pidätys on tapahtunut laittomasti, Nicaraguassa puhutaan kidnappauksesta.
    Pidätetyt toimittajat. Koska pidätys on tapahtunut laittomasti, Nicaraguassa puhutaan kidnappauksesta.

Nicaraguan poliisi on pidättänyt Nicaraguan opposition tärkeimmän televisiokanavan omistajan ja päätoimittajan eli 100% Notician Miguel Moran sekä toimittajat Lucia Pineda Ubaun ja Veronica Chavezin. Sen lisäksi kanavan signaali on suljettu. Myös 3 muuta televisiokanavaa, meksikolaisen Miguel Gonzalezin omistamat on suljettu.

Ortegan sensuurin kohteena on muun muassa maan suosituin uutisohjelma Acción 10. Sensuuri on vakava rikos sananvapautta vastaan.Ortegan hallinto jälleen kerran rikkoo maansa perustuslakia ja toimittajien ihmisoikeuksia. Pyydän kaikkia toimittajia, Toimittajia ilman rajoja ja muita järjestöjä tuomitsemaan sortotoimet nicaragualaisia toimittajia vastaan.

Pari päivää sitten Ortegan hallinto karkotti Nicaraguasta Amerikan valtioiden järjestön ihmisoikeusedustajat, joiden olisi pitänyt seuravana päivänä julkaista raporttinsa Nicaraguan ihmisoikeustilanteesta. Raportti julkaistiin eilen, ja kuten oli odotettavissa, raportti toistaa muiden kansainvällisten ja kansallisten ihmisoikeusjärjestöjen tulokset joissa sanotaan, että on useita todisteita, että Ortegan hallinto on vastuussa satojen mielenosoittajien kuolemasta. Huhtikuusta lähtien Nicaraguassa on kuollut yli 300 ihmistä, etupäässä nuoria Ortegan hallintoa vastustavia mielenosoittajia.

Nyt kun ulkomaalaisia tarkkailijoita on maassa vähän ja opposition tiedotusvälineitä on suljettu, Ortega voi nyt joulun juhlien alla tehdä mitä tahansa. Näyttää siltä, että Nicaraguan terrorikoneistossa joku on unohtanut nettiyhteyden voiman, tai lähipäivinä nettiyhteydetkin suljetaan. Tiedoksi ystäville tai kavereille, jotka seuraavat uutisia Nicaraguasta, että Radio Corporación on yhä toiminnassa. Saa nähdä, kuinka kauan.

Uutinen espanjalaisessa lehdessä:

https://elpais.com/internacional/2018/12/22/america/1545453205_991075.html

 

 

Kuvakaappaus Twitterista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän amgs kuva

Linkissä on kuva 100% Noticias televisiokanavan omistajasta ja päätoimittajasta Ortegan tuomioistuimen edessä. Miguel Moraa syytetään terrorismista. Jos Miguel Mora on terroristi niin jokainen meistä on. Ortegan tarkoitus on vaientaa eri mieltä olevia.

Moran vangitseminen ja uutiskanavansa sulkeminen voi olla kostotoimi Trumpin hallintoa vastaan. Pari päivää sitten Donald Trump allekirjoitti Ileana Ros-Lehtissen Nica Actin. Nica Act on laki, jolla suljetaan rahahanoja Ortegalle. USA:n suurlähetystö Managuassa oli viikkoja sitten tiedottanut, että Miguel Moran uutiskanava oli katsomisen arvoinen.

https://www.facebook.com/Articulo66/photos/a.10854...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset