Rauhallista itsenäisyyspäivää!

Olin Karkkilan kaupungin järjestämässä itsenäisyyspäivän juhlassa. Kuulimme mielenkiintoisia puheita muun muuassa siitä, että mitä itsenäisyys merkitsee. "Itsenäisyys on saavutettu ja säilytetty yhdessä" oli yksi keskeisimmistä viestistä. "Kaikkia on tarvittu".

Ohjelmassa oli musiikkia ja tanssiesityksiä ja myös valokuvakavalkaadi Karkkilan historiasta ja erityisesti vuoden 1918 sisällissodasta ja sitä edeltäneistä tapahtumista. Ensimmäinen kuva oli Karkkilan silloisesta torista ja kerrotiin, että ihmiset kärsivät nälkää ja ruoan hinnat olivat pilvissä, jos ruokaa edes löytyi. Ihmisillä oli paha olla. Karkkila ei ollut poikkeus.

Kertomukset kuvien taloista ja sisällissodan aikaisista ja jälkeisistä tapahtumista veivät minut Nicaraguan nykytilanteeseen. Samanlaisia piirteiteä ja samalaisia ihmisten ahdinkoa. Yhden talon kohdalla sanotiin, että se oli Högforsin tehtaan konttori, jonka kellarissa olivat vankina kaikista vaarallisimpina pidetyt punakaartilaiset. Vankina olleiden omaiset etsivät kuumeisesti ihmisiä, jotka voisivat puhua vankina olleiden sukulaisten puolesta. Ne olivat poliittisia vankeja. Samanlaisia poliittisia vankeja kuin nyt Nicaraguan vankiloissa on. "Miksi ihmiset eivät opi historiasta" usein sanotaan ja Nicaraguan kohdalla se tuntuu oikealta väitteeltä. Suomesta ei voida sanoa samaa. Suomen suuruus on siinä, että se on pystynyt elämään rauhassa.

Rauhallista itsenäisyyspäivää kaikille nyt ja jatkossakin!

Kiinnostuneille, tässä linkki espanjankieliseen blogiin: Descubriendo Suomi

amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2020 sain 141 ääntä. Kiitos!
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu