Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Keskustelutilaisuus Nicaraguan kriisistä Oulussa

  • Keskustelutilaisuus Nicaraguan kriisistä Oulussa

Huomenna lauantaina Oulun kirjastossa pidetään keskustelutilaisuus Nicaraguan kriisin käänteistä.

Arvostan kovasti saada tilaisuuden tuoda esiin niiden nicaragualaisten äänet, jotka ovat tällä hetkellä erittäin hankalassa asemassa.

Kuten kaikkiin kriiseihin, myös tähän kriisiin on eri näkökulmia. Nicaraguan hallinto lukuisilla tiedotusvälineillä ja Nicaraguan edustustolla Ortegan hallinto ja sen kannattajat tuovan hyvin näkyville kantansa. Ortegan hallinnolla on Suomessakin tukijoita. Toivottavasti meillä on huomenna avointa keskustelua, sellaista mitä Nicaraguassa ei voi käydä joutumatta vankilaan tai joutumatta pahoinpidellyksi tai tapetuksi.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Costa Ricassa kuitenkin asiat ovat bumeita riippumatta lainsäätäjän järjestyksessä.

Nigeraguassa monet taitavat olla täysipäiväisiä narkkareita, joka on jo mahdoton este parempaan pyrkimyksille

Käyttäjän amgs kuva

Nicaragua taisi olla viime vuosina Keski-Amerikan maissa se, jossa oli vähiten huumeita. Näin ainakin hallinnon ja kansainväliset tutkimukset väittivät. Verrattuna vaikkapa Meksikoon ja jopa Costa Ricaan Nicaraguassa huumejengien väkivalta oli ollut vähäistä. Syynä siihen kuulemma on paitsi tiukka valvonta myös nicaragualaisten äitien aktiivinen rooli lastensa kasvattajina. Mielenkiintoista on, että sitä muka kun Venezuelan taloudellinen tuki Ortegalle on vähentynyt merkittävästi, raportoidaan melkein viikottain poliisien tekemisistä huumeiden takavarikoista ja löydöistä. Se mitä Nicaraguan poliisi tekee huumeille on arvoitus.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset