Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Professorin ajatukset vievät eriarvoistavaan yhteiskuntaan

  • Professorin ajatukset vievät eriarvoistavaan yhteiskuntaan

Ruotsin keskuspankin taloustieteen palkinnon saanut taloustieteen professori Bengt Holmström on sitä mieltä, että  maahanmuutajien pitäisi voida tehdä työtä pienemmällä palkalla ja huonommalla sosiaaliturvalla kuin suomalaiset. Professori esittää syrjivän ehdotus, jonka mukaan toisten ihmisten tekemä työ on arvokkaampaa kuin toisten, ihmisen alkuperästä riippuen. Piti oikein hieraista silmiä tuommoista tekstiä lukiessa. 

Professori Holmström sannoi myös, että heikommat työehdot kävisivät ulkomaalaisille. Tietenkin mitä tahansa palkka käy ulkomaalaisille, joilla ei ole koulutusta eikä työllisyysmahdollisuuksia omassa maassaan. Orjuutta ja alistamista ei kuitenkaan voida perusteella silläkään, että alistetuille se käy vain siksi, että hänellä ei ole muita vaihtoehtoja. Seuraavaksi työehtoja heikennettäisiin suomalaisilta samoin argumenttein, koska heillekin se käy. Voiton tavoittelussa työnantajat palkkaisivat halvempia työtekijöitä kuin suomalaiset. Suomalaisten nuorten syrjäytyminen ja työttömyys kasvaisi. Pitää myös sanoa, että Holmström ei ole saanut Nobelin palkintoa, kuten mediassa annetaan ymmärtää. Hänen ajatuksiaan on esitetty tiedotusvälineissä kritiikittömästi. Professorin ajatukset vievät eriarvoistavaan yhteiskuntaan.

Lähteet:

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005874782.html?fbclid=IwAR1ek0rWZOIOHYcaUTYBQ7x8eEh26I82nYvnfPBUAeOtYjConNwxRbj0s9E

https://yle.fi/uutiset/3-10470537?origin

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset