Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Suuri joukko jalkaisin Hondurasista Yhdysvaltoihin

  • Osa siirtolaisista on jo Tapachulassa, Meksikossa.
    Osa siirtolaisista on jo Tapachulassa, Meksikossa.

Noin tuhat ihmistä on lähtenyt jalkaisin Hondurasista Yhdysvaltoihin. Siirtolaisten marssi alkoi jo kahdestoista päivä elokuuta Hondurasin San Pedro Sula -kaupungista kohti Yhdysvaltoja. Viikko sitten paikalliset lehdet raportoivat, että marssi kasvoi jatkuvasti ja että mukana oli jo yli 4000 siirtolaista.

Marssijoiden joukossa on ikäihmisiä, naisia, lapsia, kaikenlaisia ihmisiä. Marssissa ei ole vain hondurasilaisia vaan myös muita Keski-Amerikan maiden kansalaisia, joilla ei ole mitään muuta mukanaan kuin lapsensa tai maansa lippu. Yhteistä heille on se, että omissa maissaan hellä ei ole mitään mahdollisuuksia toimeentuloon tai kunnolliseen elämään. Taloudellinen kriisi ja poliittinen ahdinko ajaa ihmiset pois kodeistaan ja omasta maastaan.

Lehdissä on sanottu, että marssi on kutsuttu somen kautta. Järjestäjiä ei ole, vaikka Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump väittää, että demokraatit olisivat siirtolaisten kulkueen takana. Toiset väittävät, että Hondurasin vasemmistolaiset maksavat marssijoille. On arvioitu, että osa siirtolaisista olisi valheilla saatu liikkeelle. Esimerkiksi pienten lasten kanssa kulkeville äidille olisi sanottu, että heidän olisi nimenomaan lastensa kanssa helpompaa päästä Yhdysvaltojen rajan yli. Syyllisten etsintä ei kuitenkaan vie pidemmälle puuttumatta niihin todellisiin syihin, miksi jotkut ihmiset jättävät kotimaansa taakseen hinnalla millä hyvänsä.

Pari päivää sitten siirtolaisten kulkue saapui Guatemalan ja Meksikon rajalle. Osa heistä, naiset ja lapset, ovat jo Meksikossa. Tietävästi Guatemala on kuljettanut halukkaita siirtolaisia Hondurasiin. Meksikon uusi presidentti Manuel López Obrador (AMLO) puolestaan on puhunut siirtolaisten vastaanottamisen ja hoitamisen puolesta. Meksiko on tarjonnut heille majapaikkoja, ruokaa ja tarpeita. López Obrador lupaa neuvotella Yhdysvaltojen kanssa tästä siirtolaiskriisistä ennakkoluulottomasti. Meksikon rajojen pohjoispuolella puheet ovat toiset, ja näyttää siltä, että herra Trump näkee siirtolaisia ainoastaan kielteisten ongelmien lähteinä. Helpointa on perustaa omat tiedot ennakkoluuloihin, mutta jokaisella siirtolaisella on tarinansa ja syynsä, miksi lähtivät toiseen maahan. Moni haluaa parempaa tulevaisuutta omille lapsilleen. Onko se nyt rikos?

Ylen uutinen

BBC:n julkaisu

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Tämmöiset kansainvaellukset länsimaihin on syytä pysäyttää heti alkuunsa, koska loppua niille ei tule. Toivottavasti Trump torjuu invaasion tarvittaessa vaikka armeijan avulla.

Käyttäjän amgs kuva

Onko siis ihmishenki eriarvoinen vain koska hän on synytynyt muualla kuin länsimaissa? Näin annat kommentissasi ymmärtää koska toivot, että Trump torjuisi siirtolaisia armeijan avulla! Tuskin armeija odottaisi siirtolaisia ruusuilla. Invaasio on väkivaltainen valtaus. Hondurasista lähteneellä ihmisillä ei ole aseita mukana!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset