Yli 20 Ortegan vastustajaa vankiloihin

Tänään sunnuntaina Nicaraguassa eri kansalaisjärjestöt olivat kutsuneet koolle suuren mieleilmaukseen mielenosoitusoikeuden puolesta.

Pari päivää sitten Nicaraguan poliisi ilmoitti, että tästä lähtien nicaragualaisten pitää hakea poliisilta mielenosoituslupaa. Jos lupaa ei ole, mielenosoitus on laiton, ja mielenosoituksen järjestäjä vastaa siitä viranomaisille. Nicaraguan ihmisoikeusjärjestöt tulkitsivat poliisin ilmoituksen sananvapauden, kokoontumisvapauden ja mielenosoitusvapauden loukkauksena. 

Viime päivinä Nicaraguassa moni mielenosoittaja on joutunut vankilaan ja syytetty terrorismista. Mieleenpainuvin tapaus on nuoresta miehestä, joka sai 90 vuoden vankesutuomion ja myös se, kuinka useita nuoria on tuomittu terrorismista kännykän viestien tai materiaalien perusteella!

Nicaraguan hallinto ei ole laittanut yhtään poliisia tai puolisotilaalista vankilaan verenvuodatuksen takia. Nicaraguassa on kuollut huhtikuusta lähtien yli 300 ihmistä eri mielenosoituksissa. Tänään ei tarvitse laskea lisää kuolleita. Yhtäkään ihmistä ei pitäisi tappaa siksi, että hän on eri mieltä. Mutta yhtäkään ihmistä ei pitäisi menettää vapautensa koska on eri mieltä.

Hetki sitten luin, että Managuassa 21 mielenosoittajaa on vietty vankiloihin. Pidätettyjen joukossa ovat Ana Margarita Vijil ja Suyen Barahona, molemmat naiset ovat olleet sandinistien uudistusmielisen liikkeen (MRS:n) johtajia.

amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2020 sain 141 ääntä. Kiitos!
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu