Presidentti istuu portailla

Luin juuri Demokraatti -lehdestä hetki sitten, että presidentti Sauli Niinistö istui Turun kirjamessuilla muiden osallistujien kanssa portailla, koska salli oli niin täynnä. Minusta tässä oli sitä jotakin miksi arvostan ja jopa ihailen suomalaista poliittista järjestelmää.

Harkitusti tai ei, minusta kuva presidentti Sauli Niinistöstä istumassa yleisön parissa ihan kuin kuka tahansa meistä viestii siitä, että Suomessa me kaikki olemme samanarvoisia.

Monissa maissa poliittininen järjestelmä on niin mätä ja vinossa, että presidentti turvautuu panssaroituun autoon, turvamiehiin, ym. varotoimiin voidaakseen lähteä omasta talostaan. Näin on esimerkiksi vaikkapa Nicaraguan Daniel Ortegan ja Venezuelan Nicolás Maduron kohdalla.

Kunnioitus kansalaisoikeuksia kohtaan, yhdenvertaisuus, demokratia ja vapaus ovat rauhan ja jopa presidenttien turvallisuuden tae.

Kiinnostuneille, tässä espanjaksi: Lección de igualdad
 

amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2020 sain 141 ääntä. Kiitos!
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu