Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Elsa Valle

  • Carlos VAlle osoittamasssa mieltä tyttärensä vapauden puolesta.
    Carlos VAlle osoittamasssa mieltä tyttärensä vapauden puolesta.

Kuten moni nicaragualainen nuori, Elsa Valle osallistui mielenosoituksiin Managuassa. Yhden mielenosoituksen jälkeen hän ja pari muuta nuorta menivät grillijuhlaan. Juhla keskeytyi, kun poliisit saapuivat juhlaan ja pidättivät Vallen ja muita nuoria. Nuori journalismin opiskelija päättyi vankilaan epäiltynä ”terroristien” avustamisesta ja aseiden hallussapidosta.

Elsa Vallen isä, Carlos Valle, teetti erittäin ison julisteen tyttärestään ja ryhtyi osoittamaan mieltä tyttärensä vapauden puolesta. Carlos Valle toisti ja toisti tiedotusvälineissä, että hänen tyttärensä on syytön ja sairas. Elsa Valle sairasti erikoista tautia, johon hän tarvitsi omaa lääkitystä. Sen lisäksi Elsa Valle ei pystynyt kävelemään hyvin, koska hänen jalkansa oli kipeä.

Elsa Vallen isästä tuli hyvin kuuluisa, koska hän oli väsymättä kaikissa mielenosoituksissa kantaen tyttärensä kuvaa. Pari viikkoa sitten Carlos Valle oli taas osoittamassa mieltä, ja hän seisoi poliisien iskujoukkojen edessä, kunnes tuli mies moottoripyörällä solvaten Vallea sanoen, että hänen tyttärensä on rikollinen. Carlos Valle menetti malttinsa ja löi miestä kasvoihin. Se oli virhe.

Seuraavan päivänä, kun Carlos Valle oli menossa asioimaan, hänet pidätettiin ja poliisit esittivät myöhemmin Carlos Vallen julkisuudessa epäiltynä terrorismista. Rebaca Montenegro, Carlos Vallen vaimo ja Elsa Vallen äiti kertoi nicaragualaiselle ihmisoikeusjärjestölle, että pidätyshetkellä poliisi löi sekä Vallea että Montenegroa. Rebeca Montenegro työskenteli valtiolle ja tyttärensä pidätyksen jälkeen Montenegro menetti työpaikkansa.

Eilen Elsa Vallen äiti, Rebeca Montenegro, sai kokea vihdoin ilon hetkiä, kun hänen tyttärensä pääsi vankilasta. Casrlos Valle on yhä vankiloissa ”terrorismin” takia”! Elsa Valle oli 75 päivää vankilassa syyttömänä. Karmeinta, mitä olen lukenut Elsa Vallen vapautuksen jälkeen, on sandinistien kiistopuheet Ortegalle Vallen vapauttamisen takia. Entäs ne 75 menetettyä päivää Elsa Vallen elämästä? Elsa Valle on kertonut karuista oloista ja epäinhimmillisestä kohtelusta vankiloissa. Entä kuka palauttaa Elsa Vallen ja hänen perheensä kokemat kärsimykset? En epäilisi yhtään jos että Nicaraguan vankiloissa olisi monta samanlaista viatonta aikuista kuten Elsa Valle.

Nicaraguan vankiloissa on noin 30 poliittista naisvankia. Eilen Nicaraguan poliisi käytännössä julisti opposition mielenositusten järjestäminen laittomaksi. Toimenpiteellä Nicaraguan hallinto rikkoo Nicaraguan perustuslakia.

Jos haluat lukea espanjaksi, tässä tämä: Elsa Valle

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Ana María Gutiérrez Sorainen. Valitettavaa jos Nicaraguassa ovat assiat päin jotakin, miten luulet että me Suomalaiset voisimme jotenkin vaikuttaa asiaan.

Ilmeisesti Nicaraguassa pitää odotta kansannousa, tulee ennemmin tai myöhemmin.

Käyttäjän amgs kuva

"Ilmeisesti Nicaraguassa pitää odotta kansannousa, tulee ennemmin tai myöhemmin."

Valitettavasti näin, jos Ortega pysyy yhtä itsepäisenä kuten tähän asti. Hän haluaa sotansa, jotta myöhemmin voisi vedota amnestyyn.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset