Pohjoismainen vastarintaliike ja Ortega

Nicaragua ja Suomi ovat kuin kolikon kaksi eri puolta mitä tulee ihmisoikeuksien kunnioittamiseen ja kansalaisten turvallisuuden suojelemiseen. Melkein kaikki ongelmat joita Suomessa on tuntuvat pieniltä ja helposti ratkaistavissa olevilta verrattuna Nicaraguassa tapahtuviin ihmisoikeusrikoksiin.

Näin mietin kun luin uutisen, että Turun hovioikeus lakkauttaa Pohjoismaisen vastarintaliikkeen. Ylen uutiskuvassa näkyy samanlaisia lippuja kuin videoissa, jossa uusnatsistisen Suomen vastarintaliikkeen aktivisti Jesse Torniainen potkaisi Jimi Karttusta Helsingin Asema-aukiolla 10.syyskuuta 2016.

Poliisihallitus on ajanut Pohjoismaisen vastarintaliikkeen lakkauttamista perustelunaan muun muassa se, että uusnatsijärjestö toimii lain ja hyvien tapojen vastaisesti. Tietenkin mietin, että jos Nicaraguan poliisi ja tuomioistuimet tuomitsisivat yhtä puolueettomasti ja hyvien tapojen mukaisesti kuin Suomessa, Nicaraguan presidentti Daniel Ortega ja hänen apurinsa istuisivat jo vankiloissa vastaamassa lukuisista rikoksista.

Toisin kuin Suomessa, Nicaraguassa poliisit pidättävät ja ovat ampuneet mielenosoittajia poliittisista syistä, oman pomonsa käskystä. Kukaan rikoksista epäillyistä poliiseista tai puolisotilaallisista ei ole edes joutunut kuulusteluihin. Ortegan kuolemanpartiot kulkevat yhä vapaina Nicaraguan kaduilla.

Helsingin Asema-aukion tapaus ei ollut ainut PVL:n väkivaltainen tapaus. PVL on juutalaisvastainen ja vihamielinen järjestö myös muita vähemmistöjä kohtaan. Turun hovioikeuden päätös on vahva viesti siitä, että kansalaisten turvallisuus ja kaikkien ihmisten ihmisoikeudet ovat suojelemisen arvoisia.

amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2020 sain 141 ääntä. Kiitos!
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu