Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Mielenosoittajia vastaan iskettiin taas Nicaraguassa

  • Mielenosoittajia vastaan iskettiin taas Nicaraguassa

Yksi teini on kuollut ja 5 muuta mielenosoittajaa on haavoittunut eilen Managuassa. Presidentti Daniel Ortegan aseistetut joukot avasivat tulen kohti rauhallista marssia Ortegaa vastaan ja poliittisten vankien puolesta. Yksi haavoittuneista on toimittaja Winston Potosme. Potosme on tuttu televisio-ohjelmasta “Café con voz.” Potosme olí tekemässä työtänsä. Hyökkäys toimittajaa ja muita rauhallista mielenosoittajaa vastaan on tuomittava teko. Iskussa kuoli 16 vuotias Max Romero. Poliisin tiedotteen mukaan kyse oli taistelusta. Läsnäolijat ja Romeron perheen mukaan puolisotilaalliset ja poliisit avasivat tulen mielenosoittajia kohti.

Ortega oli pari päivää sitten julkisessa puheessa uhkaillut eri mieltä olevia kansalaisia järeillä otteilla jos jatkaisivat ”aiheuttamassa levottomuuksia”. Ortega on sanonut osallistuvansa ylihuomenna YK: n yleiskokoukseen. Toivottavasti hän saa tuntea maailman vastalauseita. Ortega jatkaa Venezuelan Maduron linjalla: sorrolla ja suoranaisella valheilla hän haluaa jatkaa presidenttinä eikä suostu neuvottelemaan ja järjestämään ennenaikaisia vaaleja. Jos kävisi niin, että Ortega saapuisi Yhdysvaltoihin, monen nicaragualaisen toive on se, että Ortega jäisi vankilaan vastamaan ihmisoikeusrikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan.

Univisionin nettisivuilla on video:

https://www.univision.com/noticias/america-latina/la-muerte-de-un-joven-de-16-anos-y-varios-heridos-deja-nuevo-brote-de-violencia-en-nicaragua

Uutinen espanjalaisessa lehdessä:

http://www.elmundo.es/internacional/2018/09/23/5ba7fe42ca4741a2158b45b2.html

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset