Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Ortega karkotti Nicaraguasta YK.n ihmisoikeusedustajat

  • Nicaraguan ulkoministerin kirje YK:n ihmisoikeusedustajille
    Nicaraguan ulkoministerin kirje YK:n ihmisoikeusedustajille

Ortega karkotti Nicaraguasta YK.n ihmisoikeusedustajat. Heidän piti poistua maasta kahden tunnin sisällä! YK:n ihmiskomissaarin toimiston edustajille osoitetussa kirjeessä Nicaraguan ulkoministeri Denis Moncada selitti, että Nicaraguan hallitus oli kutsunut ihmisoikeusedustajat maahan edistämään tiesulkujen poistamista, mutta koska tiesulkuja ei enää ole, YK:n ihmisoikeusedustajien palveluksia ei enää tarvita Nicaraguassa.

Noin kolme kuukautta sitten, kun Nicaraguan oppositio ja hallituksen edustajat istuivat katolisen kirkon episkopaalisen konferenssin johdolla keskustelemaan ja etsimään ratkaisua Nicaraguan kriisiin, oppositiossa olevat eri yhteiskunnan osapuolten edustajat vaativat YK:n ihmisoikeusedustajien ja Amerikan valtioiden ihmisoikeusedustajien saapumista Nicaraguaan tarkkailemaan ja tutkimaan ihmisoikeusrikoksia. Koska YK:n ihmisoikeusedustajien pari päivää sitten julkaisema raportti Nicaraguan ihmisoikeustilanteesta ei miellyttänyt Ortegaa, presidentti päätti nyt kostaa.

Ortegan hallinnon edustajat eivät leiki nyt tietämättömiä tai dementikoita, vaan ovat valinneet tietoisen strategian, jolla Ortegan hallintoa vastustavista kansalaisista ja hirmuvallan uhreista tehdään rikollisia. Ortega leikkii nyt tulella ja hän hallitsee Nicaraguaa ihan kuin maa olisi omakotitalonsa tai yrityksensä..

Ortegan päätös merkitsee sitä, että hänen hallintonsa jatkaa samalla linjalla kuin YK:n raportissa on sanottu. Ortega rikkoo jatkossakin nicaragualaisten ihmisoikeuksia. Väistyvä YK:n ihmisoikeuskomisaari sanoi hyvin, että muu maailma ei ole kiinnostunut Nicaraguassa tapahtuvista ihmisoikeusrikoksista, aivan kuin nicaragualaisten elämä olisi vähempiarvoinen muihin verrattuna. Ehkä kuitenkin lähipäivinä nähdään toisenlaista asennetta Ortegaa kohtaan. Nicaraguan kriisi on YK:n turvallisuusneuvoston kokouksen asialistalla 5.9. USA:n senaatti päättää Global Magnitsyn lain soveltamisesta ja Nica-Actista 15.9. Nicaraguan Investment Conditionality Act of 2017 (Nica Act). Nica-Actin päätarkoitus on estää investointia Nicaraguaan ja sitä kautta painostaa Ortegaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Risto Koivula

Oikea taho käsittelee ja ratkaisee.

Käyttäjän amgs kuva

Toivottavasti se taho toimii Nicaraguassa nopeasti ja tehokasta. Venezuelan kriisi on kestänyt jo monta vuotta. Nyt puhutaan jo venezuelalaisen humanitaarisesta kriisistä

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset