Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

YK tuomitsee jyrkästi Ortegan hallinnon ihmisoikeusrikokset

  • Wikipediasta.
    Wikipediasta.

Eilen tuli julki YK: n raportti Nicaraguan ihmisoikeustilanteesta, ja se oli armoton Ortegan hallintoa kohtaan. YK vaatii totuuskomission perustamista. Raportin mukaan Nicaraguassa on ”ylimitoitettua poliisivoiman käyttöä” ja laittomia teloituksia, ihmiset katoavat ja heiltä on estetty pääsy terveyspalveluihin.

Myös YK:n ihmisoikeuskomisaari Zeid Ra'ad al Hussein varoittaa, että Nicaraguan tulevaisuus on sama kuin Venezuelam jos sortoa kansalaisia kohtaan ei pysäytetä ja pidätettyjä ei vapauteta.

Ortega jatkaa noitavainojaan, ja eilen julkisessa puheessa hän sanoi, että aikoo vaatia Costa Rican hallinnolta turvapaikkaa hakeneiden nicaragualaisten nimiä! Ortegan mukaan YK on sokea ja puolueellinen.

YK vaatii Nicaraguan hallintoa täyttämään kansainväliset velvollisuudet ihmisoikeuskysymyksissä, lopettamaan väkivallan välittömästi, vapauttamaan pidätetyt mielenosoittajat ja istumaan taas neuvottelupöydän ääreen. Viime kerrasta, kun Ortega istui neuvottelemaan muiden nicaragualaisten osapuolten kanssa, on jo kaksi kuukautta. Nicaraguan kriisi on YK:n turvallisuusneuvoston kokouksen asialistalla 5.9. ja raportti on silloin esitettävissä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset