Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Terrorin kasvot Nicaraguassa

  • Terrorin kasvot Nicaraguassa

Päivästä toiseen Ortegan hallinto muistuttaa entistä enemmän natsihallintoa. Managualaisen kirkon pappi, Raúl Zamora, joka kuukausi sitten Divina Misericordia -kirkon seinien sisällä kesti satojen yliopiston opiskelijoiden kanssa Ortegan joukkojen aseellista iskua, kertoi televisiotoimittaja Luís Galeanolle, että "pahuus on mielikuvitukseton". Pahuus toistuu samoilla kaavoilla. Samalla tavalla kuin Ortega käyttää nuoria mielenosoittajia omien rikostensa syntipukkina, Hitlerin Saksassa perusteltiin juutalaisten vainot.

Viime kuukausina nicaragualaiset ovat nähneet Ortegan hallinnon erittäin julmia tekoja. Pari päivää sitten neljätoista vuotiaan pojan käteen piirrettiin FSLN:n kirjaimet ihoon neulalla. Se on julma rikos ja loukkaus. Pojan mukaan kidotus tapahtui poliisiasemalla. Syynä oli se, että poika ei suostunut kertomaan, missä nuori opiskelija Lesther Alemán on.

Jo useiden päivien aikana on ollut uutisia siitä, kuinka valtion työntekijöitä ja kansalaisia velvoitetaan allekirjoittamaan kirjeitä, joissa he tuomitsevat mielenosoittajia ja puolustelevat hallinnon sortotoimia.

Viime viikonloppuna Ortegan viranomaiset julkaisivat tiedotteen, jolla hallitus tuomitsee jyrkästi Amerikan valtioiden ihmisoikeusjärjestön toiminnan. Ortega pitää ihmisoikeusjärjestöjen lausuntoja puolueellisena, ja väittää että Ihmisoikeusjärjestön edustajat saapuivat maahan Ortegan hallinnon kutsusta. Ihmisoikeusaktivistit väittävät, että Ortega ei suostu antamaan heille pyydettyjä tietoja uhreista.

Pari kuukautta sitten, kun Nicaraguan poliisi tiedotti, että vauva joka oli kuollut sala-ampujan luoteihin oli tehnyt itsemurhan, moni oli sitä mieltä, että synkät ajat ovat tulossa, ja näin on. Joka päivä nuoria pidätetään ja viedään vankiloihin ja tuomitaan terrorismista. Tappajat kulkevat vaapina ja maata hallitaan terrorilla.

Synkkien aikojen esimerkki on myös se, että eilen Ortega nimesi oman poikansa appiukon, Francisco Díazin, poliisivoimien ylipäälliköksi. Díaz on yksi niistä neljästä nicaragualaisista, jotka Yhdysvallat tuomitsi Global Magnitskin lailla juuri ihmisoikeusrikoksien takia. Díaz on ollut poliisien ja myös puolisotilaallisten joukkojen operatiivisena johtajana. Myös Masaya -kaupungin kauhu ja Masayan poliisien johtaja Ramón Avellán sai eilen ylennyksen. Ortega palkitsee hänelle lojaaleja, kansaa terrorisoivia miehiä. Avellán on nyt poliisin varajohtaja. Sekä Avellán, Díaz ja itse Ortega ovat terrorin kasvot Nicaraguassa.

Tässä tämä linkki, jos haluat lukea espanjaksi: Las caras del terror en Nicaragua

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Hälytyskellojen pitäisi soida aina kun USA on puolustamassa "ihmisoikeuksia" eri puolilla maailmaa. USA:lle ihmisoikeudet tarkoittavat kapitalistien oikeuksia.

”Länsimainen vapaus” tarkoittaa rahanvaltaa

Nykyaikainen poliittinen terrorismi on pitkälti Yhdysvaltojen luomus

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Nyt en välttämättä ymmärrä, jos Ortega tuntee asemansa uhatuksi hän nousee omaa kansaansa vastaan. Mistä vedit tuon USA:n tähän mukaan.

Mielestäni Venezuelassa sosialistinen politiikka on epäonnistunut. Samoin on känyt Kuubassa.

Kansat haluavat vapaude oli kyseessä Venetsueela tai Kuuba. Seuraavavaihe on sitten miten ehkäistään liiallista kapitalismia, siihenkin aika antaa lääkkeet.

Käyttäjän amgs kuva

Ihmisoikeus on sellainen asia, jossa ei pitäisi olla maan rajoja. Jos USA toimii, koska on enemmän kuin yksi syy, niin minusta turha on sitten syytä imperialismista. Miksi ei Suomi tai joku muu "humanitaarinen" maa sitten toimi? Esimerkiksi Venezuelan humanitaarinen tilanne on jo sen luokka, että Venezuelan tilanteeseen pitäisi jo puuttua. Yli 5 miljoonaa on jo lähtenyt Venezuelasta naapurimaihin ja muuallekin. Ecuadorissa ja Kolumbiassa on aika vakava pakolaiskriisi. Muualla katsotaan sivuun.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset