Abortti Argentiinassa

Argentiinassa tehdään arvioiden mukaan 300-500 tuhatta laitonta aborttia vuodessa. Vuosittain noin 50 tuhatta argentiinalaista naista päättyy sairaalaan laittomasti tehtyjen aborttien seurauksena. Arvioiden mukaan 245 raskaana olevaa naista kuoli vuonna 2016. 

Vuosittain Argentiinassa syntyy 3000 vauvaa 10-14 vuotiaille alaikäisille tytöille. 

Argentiinassa abortti on sallittu vain kahdessa tapauksessa: kun raskaus on seuraus raiskauksesta ja kun äidin terveys on vaarassa. 

Moni nainen on laillisesti pakotettu synnyttämään, vaikka hän ei olisi henkisesti tai taloudellisesti valmis siihen. Jos äidillä on esimerkiksi mielenterveysongelmia, hänen pitää kuitenkin synnyttää koska raskaus ei aiheuta fyysistä vaaraa hänelle.

Naiset kuolevat laittomien ja heikoissa olosuhteissa tehtyjen aborttien takia.

Aborttikielto on sukupuolinen asia, koska se koskettaa ainoastaan naisia, ja naiset haluavat päättää omasta kehostaan ja tulevaisuudestaan.

Aborttikielto on yhteiskunnallinen asia, koska rikkaat naiset voivat matkustaa maihin, jopa Eurooppaan aborttia tekemään, mutta köyhät turvautuvat vaarallisiinkin konsteihin ja kuolevat. 

Aborttikielto vaarantaa naisten terveyden ja elämän.

Latinalaisen Amerikan maissa abortti on kielletty kaikissa olosuhteissa: El Salvadorissa (naiset voivat saada jopa 30 vuoden vankeustuomion abortin takia), Hondurasissa, Nicaraguassa, Dominikaanisessa tasavallassa, Surinamissa ja Haitissa.

Abortti on täysin sallittu Uruguayssa, Kuubassa ja Guyanassa.
Muissa Latinalaisen Amerikan maissa abortti on kielletty, ja lainsäädännössä on vain joitakin poikkeuksia, jolloin se on sallittu.

Ilman muuta Latinalaisen Amerikan maihin tarvitaan edistyksellisiä lainsäädäntöjä naisten toivomaan suuntaan. Tarvitaan myös edistyksellisten maiden esimerkkiä, tukea ja jopa painostusta siihen suuntaan. Suomen ulkoministeri ei ole nyt se, joka sellaista tekisi Suomen puolesta.

 

amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2020 sain 141 ääntä. Kiitos!
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu