Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Abortti Argentiinassa

  • Abortti Argentiinassa

Argentiinassa tehdään arvioiden mukaan 300-500 tuhatta laitonta aborttia vuodessa. Vuosittain noin 50 tuhatta argentiinalaista naista päättyy sairaalaan laittomasti tehtyjen aborttien seurauksena. Arvioiden mukaan 245 raskaana olevaa naista kuoli vuonna 2016. 

Vuosittain Argentiinassa syntyy 3000 vauvaa 10-14 vuotiaille alaikäisille tytöille. 

Argentiinassa abortti on sallittu vain kahdessa tapauksessa: kun raskaus on seuraus raiskauksesta ja kun äidin terveys on vaarassa. 

Moni nainen on laillisesti pakotettu synnyttämään, vaikka hän ei olisi henkisesti tai taloudellisesti valmis siihen. Jos äidillä on esimerkiksi mielenterveysongelmia, hänen pitää kuitenkin synnyttää koska raskaus ei aiheuta fyysistä vaaraa hänelle.

Naiset kuolevat laittomien ja heikoissa olosuhteissa tehtyjen aborttien takia.

Aborttikielto on sukupuolinen asia, koska se koskettaa ainoastaan naisia, ja naiset haluavat päättää omasta kehostaan ja tulevaisuudestaan.

Aborttikielto on yhteiskunnallinen asia, koska rikkaat naiset voivat matkustaa maihin, jopa Eurooppaan aborttia tekemään, mutta köyhät turvautuvat vaarallisiinkin konsteihin ja kuolevat. 

Aborttikielto vaarantaa naisten terveyden ja elämän.

Latinalaisen Amerikan maissa abortti on kielletty kaikissa olosuhteissa: El Salvadorissa (naiset voivat saada jopa 30 vuoden vankeustuomion abortin takia), Hondurasissa, Nicaraguassa, Dominikaanisessa tasavallassa, Surinamissa ja Haitissa.

Abortti on täysin sallittu Uruguayssa, Kuubassa ja Guyanassa.
Muissa Latinalaisen Amerikan maissa abortti on kielletty, ja lainsäädännössä on vain joitakin poikkeuksia, jolloin se on sallittu.

Ilman muuta Latinalaisen Amerikan maihin tarvitaan edistyksellisiä lainsäädäntöjä naisten toivomaan suuntaan. Tarvitaan myös edistyksellisten maiden esimerkkiä, tukea ja jopa painostusta siihen suuntaan. Suomen ulkoministeri ei ole nyt se, joka sellaista tekisi Suomen puolesta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Ana Maria. Pidin, koska erilaisia kommentteja on kiva lukea. Haluaisin sinuakin, Raamatun lukemisessa tukea. Siellä on sanat; Etsikää ensin ja niin edelleen. Suosittelen meille kaikille. Lämpimin, Siunaavin terveisin Lasse Hietanen.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Argentiinassa näkyy olevan runsaat 40 milj. asukasta. Kuinkahan moni heistä ei hyväksy aborttia.

Käyttäjän amgs kuva

El Clarín -lehden mukaan 55% kyselyyn osallistuneista hyväksyy aborttia. Sen sijaan La Nación -lehden mukaan 49 % kyselyyn osallistuneista vastustaa aborttia, 40% hyväksyy ja 11% ei sanonut mitä mieltä oli. Molempiin kyselyihin osallistui noin tuhat Argentiinalaista.

https://www.clarin.com/sociedad/encuesta-aborto-55...

https://www.lanacion.com.ar/2153874-segun-una-encu...

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Kirjoituksesi mukaan abortti on sallittua myös Argentiinassa. Ei siis kielletty. Sen myöntämisperiaatteita voitaisiin muuttaa muistaen, ettei abortti ole koskaan ehkäisykeino! Ensin pitäisi tehdä laajamittainen tutkimus niiden naisten keskuudessa, joille abortti on tehty (laillinen tai laiton), mikäli halutaan tehdä lakimuutoksia aborttiin. Siitä voi olla naiselle seurauksena jopa vakavia psyykkisiä itsesyytöksiä vaikka alkuaan olisikin laillinen ja harkittu.
Tärkeintä on ennalta ehkäisy, jolloin abortti on se viimeinen keino.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Hyvät ystävät

Niin..... ennen puhuttiin sukupuolimoraalista, nyt sana kelpaa enää lehtien vitsipalstalle.

Ennen sanottiin myös että seurustelun laadun ja syvyyden määrää nainen.
Nyt tällaisilla puheilla päätyy naurun kohteeksi.
Miehillä on sitten muita vastuita yhdessä olemisesta ja elämisestä.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Irlanti on erinomainen esimerkki kansan tahdon kuulemisesta tässä asiassa, ohi uskonnon korruptoiman poliittisen eliitin.

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

Jos Argentiinassa on n. 40 miljoonaa asukasta, heistä noin puolet eli 20 miljoonaa on naisia, heistä noin puolet, eli 10 miljoonaa on hedelmällisessä iässä. Jos Argentiinassa tehdään vuosittain 500 tuhatta laitonta aborttia, se tarkoittaa, että joka vuosi yksi nainen kahdestakymmenestä joutuu kokemaan sen. Suomen väkiluku on osapuilleen kymmenes osa Argentiinan populaatiosta ja meillä syntyy vuosittain n. 50 tuhatta lasta. Argentiinan aborttitiheydellä täällä ei syntyisi lapsia lainkaan. Melkoisia aborttitehtailijoita nuo argentiinalaiset.

Käyttäjän amgs kuva

Monissa Latinalaisen Amerikan maissa on korkeita aborttilukuja, ei ainoastaan Argentiinassa. On myös valopilkkuja, kuten Uruguay, jossa abortti laillistettiin vuonna 2012 eli 5 vuotta sitten. Nyt Uruguayn äitiyskuolleisuus on alhaisin koko Latinalaisessa Amerikassa ja toiseksi alhaisin koko mantereella Canadan jälkeen. Samalla lasten kuolleisuus on vähentynyt, koska yksi lasten kuolleisuuden riski on nimenomaan äidin kuolema. Uruguayssa myös suunnittelemattomien raskauksien määrä on laskenut 11% ja syntyneiden vauvojen terveys parantunut. Jo ennen kuin laki hyväksyttiin, uruguaylaiset tekivät kovasti työtä naisten parissa ja raskaana olevia naisia opastettiin esimerkiksi vaarallisista aborttimenetelmistä.

https://www.lanacion.com.ar/2127008-entrevista-leo...

Petri Hämäläinen

Hyvä kirjoitus. Hyvin perusteltu näkemys abortin laillistamisen puolesta.

Annetaan Soinille oikeus päinvastaiseen mielipiteeseen.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kansa halusi Argentiinaan paremman aborttioikeuden.

"Kyllä kansa tietää!"

Käyttäjän KimmoMattiAaku kuva
Kimmo Matti

Uskonnoista sikiää niin paljon pahaa...

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Hei Ana,

itse olen uskossa ja minua häiritsee, koska uskovaiset tämänkin asian tiimoilta tehokkaasti mustamaalaa Jumalan nimeä.

Raamatussa nimittäin ei ole määritelty aborttia rikokseksi.

Äskettäin kristillisdemokraattien Arto Lehkamo kirjoitti blogin "Vielä kerran abortista".

Hän kuitenkin poisti kommenttini ja esti jatkokommentoinnin. On hieman nurinkurista, että uskovaiset eivät kykene: puhumaan raamatusta.

Asianhan voi jokainen itse tarkastaa wikipediasta: juutalainen laki ei tuomitse aborttia.

https://en.wikipedia.org/wiki/Judaism_and_abortion

-

Tilanne on siis perin kiero.

Nämä ihmiset väittävät, että ovat kristittyjä.

Ei meidän kristittyjen tarkoitus, ole tuoda juutalaista lakia - Suomeen.

Joten mistä ihmeestä he ovat saaneet päähänsä sitten moista alkaa väsäämään ihan puoluevoimin?

Ja kun tässäkin asiassa, kyse on vain näiden harhaoppisten uskovaisten: omista valheista, eikä edes juutalaisesta laista.

Kun nämä ihmiset, siis ihan yleisesti, ovat näin sekaisin ja raamatun kontekstin ulkopuolella - voisi valtiolta olla hyvä veto, vähän availla näitä moninaisia lahkoja Suomessa, että mitä kaikkea muuta sekopäistä siellä tapahtuu esim. juuri niille lapsille.

Ainoa laki ja rikos, joka vanhasta testamentista löytyy ja edes etäisesti asiaan liittyy on tämä:

2. Moos. 21:22

Jos ihmiset tappelevat keskenään ja samalla töytäisevät raskaana olevaa naista, niin että hän saa keskenmenon mutta hänelle ei aiheudu muuta vahinkoa, lyöjä maksakoon sakkoa sen mukaan, mitä naisen aviomies vaatii tai miten asia oikeudessa ratkaistaan.

--

Sikiön kuoleminen on raamatun mukaan, asia josta selviää sakoilla.

Nämä tekopyhät uskovaiset kuitenkin keksivät ihan omia lakejaan ja rikoksia, joita raamatussa ei ole: että abortti, olisikin murha.

Tein asiasta kokonaan oman blogin, jossa on selvennetty asiaa raamatun kannalta.

Tätä materiaalia on hyvä kenen tahansa käyttää, jos/kun nämä uskovaiset ihan politiikankin tasolla - pyrkivät pakottamaan Suomen yhteiskuntaan juutalaisia lakeja, joita ei todellisuudessa edes ole olemassa.

Pahoittelen jos tämä koetaan "mainostuksena" ja ymmärrän, jos tämä kommenttini poistetaan.

http://lentonenhenri.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2594...

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Paavihan on kieltänyt sen kaikista tehokkaimman tavan ehkäistä abortteja, eli ehkäisyvälineiden käytön.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset