Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Ortegan Nicaraguassa on vain yksi hyväksytty totuus

  • Ortegan Nicaraguassa on vain yksi hyväksytty totuus

Nicaraguassa on vain kaksi henkilöä, jotka saavat ilmaista omia mielipiteitään täysin vapaasti. He ovat Daniel Ortega ja Rosario Murillo. Ministerit ja eri tehtävissä olevat valtion työntekijät eivät anna haastatteluja tiedotusvälineille. Näin on ollut jo vuosia.

En sanoisi niin, ellen olisi lukenut ja katsonut videoita maassa meneillään olevista ”noitavainoista” eri mieltä olevia vastaan. Pari päivää sitten Leónissa 35 terveydenhoidon työntekijää on saanut potkut, koska he joko osallistuivat mielenosoituksiin hallintoa vastaan tai hoitivat haavoittuneita mielenosoittajia. Lääkäreiden ammattietiikan mukaisesti toimiminen on rikos silloin kun potilas on eri mieltä. 10 lääkäriä on eilen erotettu julkisesta sairaalasta. 

Myös muissa julkisissa sairaaloissa on lääkäreitä erotettu samasta syystä: ”terroristien” auttamisesta. Valitettavasti myös muut ammattilaiset ovat joutuneet Ortegan joukkojen vainon kohteeksi. Nicaragualainen ihmisoikeusjärjestö ANPDH on sanonut, että maassa tapahtuu kidnappauksia. Puolisotilaalliset pidättävät laittomasti mielenosoittajia ja vievät heidät salaisiin pidätyskeskuksiin. Tietävästi myös FSLN:n puoluetoimistot ovat toimineet laittomina pidätyskeskuksina. Esimerkkejä pidätetyistä on lukuisia. Lauantaina eräs televisiotoimittaja pidätettiin ja hänet vietiin salaiseen pidätyskeskukseen, kun hän oli ollut Granadan kaduilla raportoimassa mielenosoituksesta. Eilen hänet oli vapautettu vakavasti haavoittuneena.

Eilen tuli tieto listasta oppositioedustajista joita poliisi tutkii terrorismilain nojalla! 

Nyt kuka tahansa joka lausuu epämiellyttäviä asioita voi joutua hankalaan tilanteeseen. Mitä muuta voisikaan päätellä seuraavasta tapauksesta: Oscar René Vargas on sandinisti, joka pelasti Daniel Ortegan varmalta kuolemalta yli 40 vuotta sitten. 80- ja 90-luvuilla hän kuului Daniel Ortegan lähipiiriin. Vuosia sitten hän kuitenkin lakkasi tekemästä yhteistyötä Ortegan kanssa. Viikko sitten Vargas osallistui televisiokeskusteluun, jossa hän puntaroi neljää eri vaihtoehtoa siitä, mitä voisi tehdä jotta Ortegasta voitaisiin päästä eroon. Ilmeisesti Ortega ja vaimonsa Murillo eivät pitäneet Vargasin puheesta. Vargasin ystävä (Ortegan lähipiiriin kuuluva) varoitti Vargasia, ja Vargas on nyt maan alla syystä. Hän voisi joutua vankilaan tai tulla kidutetuksi ja tapetuksi. Ortegan Nicaraguassa on vain yksi hyväksytty totuus, Ortegan ja hänen vaimonsa totuus.

Lähteet:

New York Timesin uutinen potkuista saaneista lääkäreistä:

https://www.nytimes.com/aponline/2018/07/27/world/americas/ap-lt-nicaragua-unrest.html

Video, jossa Vargas selittää eri vaihtoehtoja:  https://www.facebook.com/alfonso.oviedo.921/videos/10155417165946455/UzpfSTEwMDAwNDY4NzA1MzQ0ODoxMDcxNzcyNTE2MzIyMzA3/?id=100004687053448

Helsingin Sanomien kirjoitus Ortegan puolisosta: 

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005772853.htmlhttps://www.nytimes.com/aponline/2018/07/27/world/americas/ap-lt-nicaragua-unrest.html

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän amgs kuva

Nicaragualaiset toimittajat osoittavat nyt mieltä sananvapauden puolesta ja vaativat vankina olevia opiskelijoita vapaaksi. Tästä voitte seurata suorana:
https://www.facebook.com/ondalocalnicaragua/videos...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset