Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Suomen ulkoministeriö, onko 111 kuollutta vain ”useita”?

  • Suomen ulkoministeriö, onko 111 kuollutta vain ”useita”?

Nicaraguassa kuolleiden määrä on nyt 111! Protestit ovat jatkuneet jo 48 päivää. Nuoret ovat rakentaneet tiesulkuja ja Ortegan joukot haluavat poistaa ne, maksoi mitä maksoi. Osa nuorista pysyy neljä eri yliopiston tiloissa mieltä osoittaen ja Ortegan joukot haluavat poistaa ne, maksoi mitä maksoi. Nuorilla ei ole aseita vaan kiviä, keppejä ja kotitekoisia pommeja.

Tällä hetkellä Masaya on taas (kirjoitin eilen mitä siellä oli tapahtumassa) Ortegan puolisotilaallisten joukkojen hyökkäyksien kohteena.

Tilanne on vakava. Katolisen kirkon piispat ilmoittivat äitienpäivän murhien jälkeen, että nyt ei ole mahdollista istua neuvottelemaan. Amerikan valtioiden järjestö neuvotteli salaa Ortegan kanssa ja tarjoaa ennenaikaisia vaaleja. Kansalaisyhteiskunnan edustajat (opiskelijat, maanviljelijät, ihmisoikeusjärjestöt, oppositiossa olevat poliittiset puolueet ja katolinen kirkko) eivät halua vaaleja Ortegan ehdoilla. He haluavat vaihtaa keskusvaalilautakunnan ja taata rehelliset vaalit.

Kansalaisyhteiskunnan edustajien mielestä Ortegan jatko on nyt mahdoton ajatus. Ortegan hallinto on vastuussa ihmisoikeusrikoksista. Nicaragua tarvitsee hyvää eikä näennäisdemokratiaa ja oikeutta.

Ortega ei eroa vapaaehtoisesti, kuten hän on antanut ymmärtää. Nuorten opiskelijoiden edustajat sanovat, että protestit jatkuvat kunnes Ortega lähtee tai hänet lähetetään pois.

Luin juuri, että Suomen ulkoministeriö kehottaa viime lauantaina julkaisemassaan matkustustiedotteessa välttämään tarpeetonta matkustamista Nicaraguaan.

”Nicaraguan turvallisuustilanne on heikentynyt. Eri puolella maata pidettyjen mielenosoitusten yhteydessä on ilmennyt väkivaltaisuuksia, joissa on menehtynyt useita ihmisiä.”

Ortegan hallinnon tiedotteissa ja lausunnoissa kielletään puolisotilaallisten joukkojen olemassaolo, vaikka Amnesty Internationalin ja Amerikan valtioiden Ihmisoikeusjärjestön raporteissa sanotaan selkeästi, että sellaiset puolisotilaalliset joukot ovat mukana väkivaltaisuuksissa. Ulkoministeriön lause vastasi enemmän todellisuutta seuraavassa muodossa: eri puolella maata pidettyjen mielenosoitusten yhteydessä on ilmennyt Ortegan puolisotilaallisten joukkojen iskuja, joissa on menehtynyt jo 111 ihmistä.

Espanjaksi en Punto Nórdico

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän amgs kuva

Tuossa ulkoministeriön tiedotteesssa pahinta on se, että kehotetaan matkustajia noudattamaan paikallisten viranomaisten ohjeita! Tällä hetkellä siihenkin kannattaa suhtautua hyvin varovasti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset