Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Ampua tappaakseen

  • Kamsikuva Amnesti Internationalin raportista.
    Kamsikuva Amnesti Internationalin raportista.

Ampua tappaakseen on kansainvälinen ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin tuoreen raportin nimi Nicaraguan kriisistä. Järjestön mukaan Nicaraguan poliisi on käyttänyt liiallista väkivaltaa mielenosoittajia vastaan.

Järjestön raportissa vahvistetaan se, mitä olen tässä useissa kirjoituksissa sanonut. Ortegan hallinto sortaa eri mieltä olevia eri keinoilla. Raportti vahvistaa myös, että ainakin 81 ihmistä on kuollut ja 868 on haavoittunut huhtikuun 18. päivän jälkeisissä erilaisissa mielenilmauksissa.

Ainoastaan ensimmäisen viikon aikana Nicaraguassa on osoitettu mieltä eläkeuudistuksia vastaan. Ainakin neljän viikon eli yhden kuukauden aikana mieltä on osoitettu Ortegan hallinnon voimankäyttöä ja kansalaisoikeuksien kaventamista vastaan. Siksi ihmettelen, miksi yhä uudestaan Ylen uutisissa toistetaan jo harhaanjohtavaa mantraa, että mielenilmaukset olisivat Ortegan ja hänen hallituksensa eläkejärjestelmän uudistuslinjauksia vastaan. Ortega perui jo kuukausia sitten eläkejärjestelmän leikkaukset, mutta jatkaa yhä eri mieltä olevien ampumista, tappamista ja vangitsemista.

Amnesty International vaatii Ortegaa pysäyttämään väkivallan mielenosittajia vastaan. Raportissa todetaan sama, mitä Amerikan valtioiden järjestön ihmisoikeusedustajat ovat sanoneet omassa raportissaan, eli että on ollut laittomia teloituksisia.

Tänään on äitienpäivä Nicaraguassa, ja monessa kaupungissa on suuria marsseja. Tämä ei ole juhlapäivä vaan erityinen ja surullinen äitienpäivä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset