Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Nicaragualaiset nuoret Ortegalle: lopeta väkivalta ja eroa nyt!

  • Huomenna kokoonnumme Senaatintoorille rauhalliseen mielenilmaukseen. Tule mukaan!
    Huomenna kokoonnumme Senaatintoorille rauhalliseen mielenilmaukseen. Tule mukaan!

Eilen alkoi Nicaraguan katolisen kirkon järjestämä ja valvoma keskustelu, tai oikeastaan vuoropuhelu Ortegan hallinnon ja eri yhteiskunnan sektorien edustajien välillä. Mukana on ainakin COSEP (elinkeinoelämän edustajat), Katolisen kirkon episkopaalisen konferenssin 4 edustajaa, yliopiston opiskelijat ja Ortegan hallinnon edustajat.

Katolinen kirkko on ollut näkyvästi protesteissa suojelemassa kansalaisia väkivallalta. He tuovat muutaman esityksen neuvotteluihin. Tässä ehkä tärkeimmät:

-          on keskusteltava oikeusvaltion periaatteista jotta Nicaragua etenisi demokratiaa kohti

-          on sovittava asioista, jotta päästäisiin konkreettisiin tuloksiin

-          väkivalta ja ryöstely on lopetettava

Eilisessä tilaisuudessa opiskelijat kertoivat sen, mitä moni on jo kauan halunnut sanoa Ortegalle: lopeta väkivalta ja eroa nyt! Nuori Lesther Alemán on nyt noussut nicaragualaisten nuorten ja muidenkin sankariksi omalla puheellaan. Iltasanomat on referoinut sitä ihan hyvin. Kiitos siis Iltasanomille tuosta kirjoituksesta!

Nicaraguassa yliopistojen opiskelijat ovat keskeisiä rauhallisissa mielenosoituksissa. He olivat koko kansanliikkeen alulle panijat ja ovat olleet Ortegan hallinnon joukkueiden terrorin kohde. Kahdessa managualaisessa yliopistossa on jo kolmen viikon aikana ollut nuoria lakossa pyytäen oikeutta ja kansalaisoikeuksien kunnioittamista. Yliopiston opiskelijat ovat myös järjestäytyneet yhteiseen Movimiento 19 de Abril -liikkeeseen. Siksi toivomme, että Helsingin yliopiston ja muiden yliopistojen opiskelijat osallistuisivat Rauha Nicaraguaan –tilaisuuteen osoittamaan solidaarisuuttaan nicaragualaisille opiskelijoille.

Espanjankielen taitoisille tässä linkki Lesther Alemánin puheenvuoroon.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Ortega lähtee niinkuin tulikin,,ruumiskasojen yli !

Käyttäjän amgs kuva

Eilinen Ortegan ja vaimonsa puheet osoittivat ainakin sen, kuinka pihalla he ovat nicaragualaisten todellisuudesta. Maanviljelijät ovat protestoineet sulkemalla teitä ja Ortega syytti tiesulkujen järjestäjiä maanviljelijöiden kiusaamisesta. Tilaisuudessa oli yksi maanviljelijä, joka sanoi Ortegalle, että maanviljelijät ovat sulkujen takan!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset