Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Maailman onnellisemmassa maassa

  • Joulupukki asuu maailman onnellisemmassa maassa.
    Joulupukki asuu maailman onnellisemmassa maassa.

YK: n tuoreen raportin mukaan Suomi on maailman onnellisin maa. Joidenkin suomalaisille vaikeinta ei taida olla tuon huipun saavuttaminen, vaan uskominen raportin tuloksiin. Sanotaan, että parasta huumori on silloin kun nauraa itselleen ja siksi luin huvittuneena suomalaisten reaktiosta.

YK: n raportin tulokset perustuvat eri kriteereihin, kuten BKT asukasta kohti, elinajanodote ja korruptio. Onnellisuuden sijasta raportissa pitäisi puhua hyvinvoinnista. Ymmärrettävästi kaikki pohjoismaat ovat listan parhaimmissa paikoissa. 

Latinalaisen Amerikan maista paras maa on Costa Rica enkä ihmettele. Costa Rican luonto on paratiisimainen, iloiset costaricalaiset ovat saaneet elää rauhassa, matkailuelinkeino pyörii mukavasti, jne. Nicaragua on onnellisesti sijalla 41 ja on Latinalaisen Amerikan suurin nousija. Hyvä! Kansainvälisen tutkimuksen listalla on 156 maata.

Espanjankielisistä maista onnettomin on Venezuela sijalla 102. Tiedämme, että venezuelalaisten tilanne on todella surkea. Miksi Suomi, maailman onnellisin maa, ei ole myöntänyt turvapaikka Syyrian ja Venezuelan kaksoiskansalaisille?

"Turvapaikan saamisen perusteeksi ei riitä, että Venezuela on taloudellisessa ja poliittisessa kriisissä. Maa on Maahanmuuttoviraston mukaan riittävän turvallinen, jos kansainvälisen suojelun edellytykset eivät täyty hakijan kohdalla."

Vaikka Venezuelassa aseellinen konflikti ei olisi olemassa, taistelu jokapäiväisestä leivasta voi joskus saada murheellisia tuloksia. Humanitaarinen tilanne Venezuelassa on paha. Ihmiset pakenevat sieltä naapurimaihin.

YK: n raportissa on otettu huomioon maahanmuuttajia. Nyt on hankala kuvitella, että turvapaikanhakijoiden kokemuksia olisi otettu huomioon. Valitettavasti välillä maailman onnellisin maa tekee onnettomaksi onnellisuuteen pyrkiviä.

”Olen todella, todella yrittänyt ja tehnyt töitä niska limassa todistaakseni, että en ole tullut Suomeen laiskottelemaan. Mutta jos meitä ei haluta tänne, olen valmis heittämään hanskat tiskiin. En taistele enää, enkä ole surullinen, jos meidät lähetetään pois.” Hanan Sneih, 24, Helsingin Sanomien toimittajalle.

Jos haluat lukea espanjaksi, tässä tämä linkki: Desde Finlandia, el país más feliz del mundo

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kuuden minuutin kohdalta löytyy Ruotsin kulttuuriuutisten raportti Suomen ykkössijasta. Suosittelen lämpimästi:
https://www.svtplay.se/video/17297674/kulturnyhete...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Suomalainen on onnellisimmillaan kun ruotsalainen jää taakse. :-)

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Raportin nimi on täysinharhaanjohtava. Oikeampi nimi olisi elinolosuhdemittari. Mittarilla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, kuinka onnellisiksi ihmiset tuntevat itsensä.

Käyttäjän amgs kuva

Kanssasi samaa mieltä, Antero. Raportin otsikko on kuin olisi kopioitu klikkausjournalismista.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#4:
Raportin laatijat näyttävät olevan eri mieltä kanssasi. Tarkempia metodisia tietoja osoitteesta: http://worldhappiness.report/faq/

Sen ensimmäinen kappale kertoo:
The rankings in figure 2.2 use data that come from the Gallup World Poll (for more information see the Gallup World Poll methodology). The rankings are based on answers to the main life evaluation question asked in the poll.

Tulokset siis kootaan kyselytutkimuksella. Elinolosuhdetietoja käytetään selittävinä tekijöinä.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ihmetyttää suuresti että miksi Ruotsissa ja keski-euroopassa ei olla "onnellisia" ja onko tämän maan "onnellisuus" menossa samaan suuntaan vähemmän onnelliseksi ja onko se vältettävissä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Eikö Matti lukenut raporttia jota kommentoi? Suomen "onnellisuus" hypähti viidenneltä sijalta ykköseksi vuoden aikana. Keski-Euroopassakin ollaan onnellisia, Sveitsi ja Hollanti löytyvät heti neljän Pohjoismaan takaa. Ruotsikin löytyy 10:n parhaan joukosta.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Sen takia monet eivät tuohon raporttiin jaksa uskoa, koska Suomella on mennyt paremmin kuin nykyisin! Suomi menee vuosi vuodelta kurjempaan suuntaan, niin miten tässä voi alkaa iloitsemaan tuollaisesta julkaisusta?

Onko muut maat mennyt vielä kovempaa vauhtia alaspäin. No Ruotsi on jos otetaan väkivalta/Jengiytyminen mukaan.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Eikö tutkimustulos, että Suomessa majailevat maahanmuuttajat ovat kaikista onnellisimpia syö uskottavuutta useiden maahantulijoiden esittämiltä valituksilta? Eihän paraskaan ole täydellinen, mutta Suomestahan pääsee aina pois.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Jo ainakin pari vuosikymmentä sitten jokin organisaatio selvitti kyseytutkimuksella ihmisten onnellisuutta. Tulos oli sikäli järkytys, että Etelä-Afrikan ihmiset olivat onnellisimpia. Tuohon aikaan elettiin melkein pahinta apartheid-politiikan kautta. Että silleen. Onnellisuus ja rikkaus ovat suhteellisia käsitteitä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Jokin organisaatio joskus".
Liittyy tähän tutkimukseen, niin miten?
Tätä tutkimutsa on tehty muistaakseni vuodesta 2012.

"Onnellisuus ja rikkaus ovat suhteellisia käsitteitä."
No shit Sherlock? Kun maat pannaan keskinäiseen järjestykseen niin tietenkin pisteytystä tarkastellaan suhteessa toisiin.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Suomi, jossa minulla ei ole enää äänioikeutta.... on natsi - maa. Paitsi teille rikkaille !

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Oletko sinä menettänyt paljon kun jätit kotimaasi...? Haluaisin vain tietää.

Käyttäjän amgs kuva

Oletko sinä menettänyt paljon kun jätit kotimaasi...?

Ilman muuta olen, mutta ne menetykset eivät kuulu kaikille.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Kiitos kysymästä... Kyllä olen menettänyt paljon. Mutta käyn Suomessa noin 12 kertaa vuodessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset