Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Suomi otsikoissa

  • Yhteiskunta on kova ja kylmä heikommille kansalaisille.
    Yhteiskunta on kova ja kylmä heikommille kansalaisille.

Ihmiset palelevat leipäjonoissa ilman tulevaisuutta, aktiivimallin seurauksena entistä enemmän turvaudutaan toimeentulotukeen, maakuntahallinto lisää byrokratia, lastentarhanopettajat saavat palkkana rikkaan miehen vaimon harrastusrahat,  vanhustenhoito on Pohjoismaiden huonoin, lastensuojelun kustannukset ovat kasvaneet, syntyvyys laskee yhä...

Hyvä uutinen on se, että pankeille ja terveysfirmoille menee hyvin, Jan Vapaavuori arvostelee kovin sanoin maakuntauudistusta, Saara Aalto menee euroviisuihin  ja muuten elämä hymyilee!

Aurinkoista päivää kaikille! Halatkaa toisianne.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän BomberoFinlandesChile kuva
Erik Nyman

Tää on tätä HYVINVOINTI maata ja maailman parasta maata,jossa kansa näkee nälkää ja kurjuutta

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Aktiivimallista tulee valtava valitusryöppy ja muutoksenhakulautakunta romahtaa:

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/616559-a...

Käyttäjän amgs kuva

”Emme pysty käsittelemään valituksia mitenkään, Romo kuvaa tulevaa tilannetta ja odottaa kauhulla loppuvuotta.”

Aikamoinen saavutus ”uudistukselta”! Kiitos linkistä!

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@3. Ei kannata unohtaa hallituksen suunnittelemaa aktiivimalli 2.0, joka tulee keväällä ja sen lisäksi valitukset. Ennustan suurta kaaosta ja lopulta joudutaan viheltämään leikkipykälät poikki.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Päiväkoti opet ei muuten ole varsinaisesti mitään matalapalkkaisia. Jos he saavat hyvätuloisen miehen harrastusrahat eivätkä tike toimeen, niin miten sitten oikeita matalapalkkatöitä tekevät. Kyseessä on siis normi valeuutinen.

Leipäjonot nyt vain kuuluvat hyvinvointivaltioon, joka tietenkin on rakennettu paremman väen tarpeisiin. Leipäjonoista löytyy niitä oikeasti matalapalkkaisia ja köyhiä.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Mietin että tarjoittaako leipäjonot huonoamaata vai kelvollista.. nimittäin mieti jos tuollaisia avustuksia ei olisi ollenkaan ja ihmiset näkisivät kunnolla nälkää

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tämän on jatkumoa monelta eri hallituskaudelta, nyt se sitten vain on kärjistynyt.

Samaa kuraa ovat demarit, keskusta ja kokoomus syöttäneet meille jo vuosikausia.

Vaaleissa sitten ensi keväänä taas annetaan äänemme kokoomukselle ja demareille, ja sittenkö aurinko paistaa ja kurjuus häviää?

Uskokaa unelmiinne.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Aikoinaan oli Lotto-voitto syntyä tänne Pohjolan Japaniin. Tänne missä "Talvisodan hengessä" kaveria ei jätetä ja naapuria autetaan talkoilla. Se oli ennen vanhaan hyvään aikaan jolloin kesät oli lämpöisiä, talvella hyvät hiihtokelit ja läski valkoista.

Nyt kuitenkin kulttuurimarksilaiset LGBTQIAPK+punavihermädättävät matuhyysärit ovat pa**oneet lintukotoomme. Onneksi pankkiirit lipunkantajanaan B.Wahlroos (tai siis hänen ulkoistamansa caymansaarelainen lipunkantopalvelu) johdattavat meidät takaisin turvalliselle 1930-luvulle tai ainakin sen henkiseen kumpujen yöhön.

Juha Hämäläinen

Tämä olisi muuten ollut hyvä juttu suomalaiseen tyyliin, mutta eivät nuo hymyilyt ja hyvää jatkoa- toivotukset kuuluu Suomeen. Korjaa Ana virheet heti.

Käyttäjän amgs kuva

Aina voimme yrittää puhua toisillemme kohteliaasti ja näin myös moni suomalainen puhuu, paitsi ehkä Puheenvuorossa. En siis nyt poista mitään, kauniista pyynnöstä huolimatta. Vaikka ongelmia on, moni yrittää ja on tuhansien halauksien arvoinen ongelmiensa kanssa.

Tommi Mäkinen

Turvapaikanhakijoita/mamuja ei paljon näy leipäjonoissa(paitti venäläisiä), heillä ilmeisesti sapuskapuoli kondiksessa. Mitä nyt puuron takia joskus kitisevät..

Käyttäjän amgs kuva

Mielenkiintoinen väite. Olisiko niin, että moni maahanmuuttaja ei vain halua joutua vastamaan kysymyksiin maahanmuutosta?Muistaakseni myös jossain leipäjonoissa kysyttiin jonottajien henkilöllisyyspapereita.. Ehkä muistan väärin. Se, ettei leipäjonoissa näy vaikkapa paperittomia tai muuten maahanmuuttajia ei tarkoita sitä, ettei heillä olisi taloudellisia ongelmia. Leipäjonoihin meneminen on korkean kynnyksen takana kaikille ihmisille.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Kyllä maahanmuuttajia on leipäjonoissa ja eu ruoka-avun piirissä. Tämä on faktaa. Muslimit eivät syö sianlihaa, joten niitä sieltä saatuja purkkeja on sitten jaettu eteenpäin. Seurakuntienkin avun piirissä heitä on runsaasti. Tästä on havaintoja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset